کد خبر: ۹۲۱۰
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۶

اتفاقات اخیر ایران و آژانس؛ تهدید نظامی علیه ایران جدی است؟

رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه استفاده از گزینه نظامی علیه ایران از سوی کشورهای غربی و دیگر بازیگران منطقه‌ای همواره مطرح می‌شود، ادامه داد:« این بدان معنا است که فضا روز به روز از حالت دیپلماتیک خارج می‌شود.»
اتفاقات اخیر ایران و آژانس؛ تهدید نظامی علیه ایران جدی است؟

مخاطب ۲۴- حشمت الله فلاحت پیشه رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره اتفاقات اخیر بین ایران و آژانس از یکسو و تقابل ایران و غرب از سوی دیگر با «دنیای اقتصاد» گفت‎گو کرده است.

اتفاقات اخیر ایران و آژانس؛ تهدید نظامی علیه ایران جدی است؟

در این مطلب امده است: سیاستی که کشور‌های غربی اکنون در پیش گرفته‌اند به این صورت است که در عین حال که تحریم‌ها را علیه ایران به بهانه‌های مختلف افزایش می‌دهند، سعی دارند تا برنامه هسته‌ای ایران به نوعی خودکنترلی شود. «این مسائل بیانگر آن است که مدیریت چالش هسته‌ای بسیار دشوار شده است.»
فلاحت‌پیشه با اشاره به اینکه تاثیرگذارترین تحریم‌ها به بهانه برنامه هسته‌ای علیه کشور ما اعمال شده است، افزود: «از این رو ایران نیز موضوع هسته‌ای را به ابزاری تبدیل کرد تا توان چانه‌زنی خود را در دیپلماسی هسته‌ای حفظ کند.»

 

رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه استفاده از گزینه نظامی علیه ایران از سوی کشور‌های غربی و دیگر بازیگران منطقه‌ای همواره مطرح می‌شود، ادامه داد: «این بدان معنا است که فضا روز به روز از حالت دیپلماتیک خارج می‌شود.» وی تاکید کرد: «ایران در شرایطی که بیشترین آسیب را از تحریم‌ها می‌بیند نمی‌خواهد وقت‌کشی به ضررش تمام شود و لذا به طور طبیعی به همان سیاست گذشته یعنی سیاست تولید اورانیوم با غنای ۶۰ درصد بازگشته است.»
فلاحت‌پیشه در‌باره گام بعدی احتمالی که اروپا، ایران را به آن تهدید می‌کند گفت: «این گام به نظر می‌رسد ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت خواهد بود که در این صورت ایران ممکن است درصد غنی‌سازی‌اش را به بالای ۶۰درصد نیز افزایش دهد.»

این کارشناس درباره بیانیه اخیر اروپا در قبال غنی‌سازی ۶۰ درصدی ایران مبنی بر اینکه در رایزنی با شرکایشان به اقدام ایران رسیدگی می‌کنند توضیح داد: «اروپایی‌ها منظورشان این است که یا پرونده هسته‌ای را مجددا به شورای امنیت ارجاع می‌دهند یا مکانیزم ماشه را فعال خواهند کرد.» وی دوباره تاکید کرد که هر کدام از این دو اقدام صورت بگیرد، ایران به سمت غنای بیشتر هسته‌ای یعنی بالای ۶۰ درصد حرکت خواهد کرد که این فضا به نفع هیچ کدام از طرفین نیست.

رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی گفت کشور‌های غربی با سیاست‌هایشان اوضاع را پیچیده‌تر از قبل کردند و در عین حال سوءاستفاده آن‌ها از مسائل داخلی ایران، برای ایرانی‌ها خیلی گران تمام شد و باعث شد که مقامات ایران مواضع تندتری را اتخاذ کنند.

فلاحت‌پیشه در پاسخ به اینکه نقطه پایان این تقابل کجا و به چه صورت خواهد بود، توضیح داد: «یک گزینه جنگ است و گزینه دیگر بازگشت به میز دیپلماسی؛ به نظر می‌رسد ایران با تولید ۶۰ درصد سوخت هسته‌ای در فردو به نوعی حتی برای جنگ نیز اعلام آمادگی کرده است. یعنی ایران گام‌های چالشی آینده را پیش‌بینی کرده است.»

وی افزود: «در طرف مقابل اروپایی‌ها تلاش کردند قطعنامه‌ای را در آژانس به تصویب برسانند که این قطعنامه به معنای قرار دادن ایران در درگاه شورای امنیت است.» رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی با اشاره به احتمال به‌کارگیری سیاست‌های جنگ ترکیبی علیه ایران گفت: «در این شرایط احتمالا تهران نیز به سمت یکسری اقدامات چالشی-ترکیبی روی خواهد آورد.» فلاحت پیشه احتمال گزینه جنگ را کمتر دانست و گفت: «گزینه محتمل‌تر از سوی هم ایران و هم غرب بعد از شدت گرفتن تنش‌ها، بازگشت به میز مذاکرات و احیای گفتگو‌های ایران و آژانس است. درواقع دو طرف قبل از اینکه بحران از مدیریت خارج شود باید به دیپلماسی هسته‌ای روی بیاورند.»

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟ نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟
نماینده ترامپ در مذاکرات یک یهودی است که روابط بسیار نزدیکی با ترامپ دارد و به دنبال «برچیده شدن» برنامه هسته‌ای ایران نیست.
از بیستون تا طاق بستان زیبایی‌های کرمانشاه از بیستون تا طاق بستان زیبایی‌های کرمانشاه
با رشد چشمگیر آمار گردشگران و افزایش ۲۵ درصدی جابجایی مسافران در نوروز ۱۴۰۴، استان کرمانشاه توانست جایگاه خود را در میان مقاصد محبوب گردشگری کشور تثبیت کند.
کدام کشور‌ها پرسرعت‌ترین اینترنت را دارند؟ کدام کشور‌ها پرسرعت‌ترین اینترنت را دارند؟
بر اساس آخرین آمار‌های منتشره، امارات متحده عربی، قطر و کویت همچنان سه کشوری هستند که سه رتبه نخست بالاترین سرعت پهنای باند اینترنت موبایل را در فوریه ۲۰۲۵ به خود اختصاص داده‌اند.
آنچه از آرنولد نمی‌دانید! آنچه از آرنولد نمی‌دانید!
آرنولد یکی از پرافتخارترین بدنسازان جهان است که حضوری بی‌نظیر در دنیای سینما نیز داشت.
۷ دارویی که نباید با ویتامین دی ترکیب شوند ۷ دارویی که نباید با ویتامین دی ترکیب شوند
برخی دارو‌ها می‌توانند با ویتامین دی تداخل داشته باشند و جذب یا اثرگذاری آن را کاهش دهند، بنابراین آگاهی از این تداخلات و مشورت با پزشک ضروری است.
این ۱۰ سریال فانتزی کوتاه جذاب را هرگز از دست ندهید این ۱۰ سریال فانتزی کوتاه جذاب را هرگز از دست ندهید
در ژانر فانتزی شاهد روایت داستان‌هایی درباره پیشگویی‌ها، جادو و جادوگران و قهرمان‌ها و شرور‌هایی هستیم که همگی از تخیل یک یا چند فیلم‌ساز یا نویسنده خلاق نشات می‌گیرند. از سه‌گانه «ارباب حلقه‌ها» (The Lord of the Rings)، هشت فصل «بازی تاج و تخت» (Game of Thrones) و پنج کتاب جورج آر آر مارتین (که با سریال در حال پخش «خاندان اژدها» (House of the Dragon) و سریال آینده «شوالیه هفت پادشاهی» (A Knight of the Seven Kingdoms) ادامه دارد) تا هشت قسمت از سریال «غریبه» (Outlander) که همچنان در حال پخش است بی‌نهایت داستان، رمان و سریال فانتزی کوتاه و بلند موفق می‌توان مثال زد
۱۱۳۰۰۰ اعمال قانون موتورسواران در طرح نوروزی پلیس ۱۱۳۰۰۰ اعمال قانون موتورسواران در طرح نوروزی پلیس
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: پلیس راهور تهران بزرگ بیش از ۱۱۳ هزار اعمال قانون موتورسواران را ثبت کرده است.
برگزیده
نتانیاهو در بیانیه‌ای کارنی نخست وزیر جدید کانادا را متهم به یهودی ستیزی کرد! نتانیاهو در بیانیه‌ای کارنی نخست وزیر جدید کانادا را متهم به یهودی ستیزی کرد!
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اظهارات اخیر نخست‌وزیر کانادا درباره جنگ غزه را به شدت مورد انتقاد قرار داد.
پزشکیان:ما اهل گفت‌و‌گو هستیم و از دستاورد‌های خودمان کوتاه نمی‌آییم پزشکیان:ما اهل گفت‌و‌گو هستیم و از دستاورد‌های خودمان کوتاه نمی‌آییم
به گفته پزشکیان دنبال جنگ نیستیم، اما در مقابل هر تجاوزی با علم و توانی که خلق کردیم با قدرت می‌ایستیم.
حسین شریعتمداری کیهان و ۱۱ مورد در رابطه با مذاکره! حسین شریعتمداری کیهان و ۱۱ مورد در رابطه با مذاکره!
مدیرمسئول روزنامه کیهان، گفت: ممکن است این پرسش مطرح شود که وقتی رهبر معظم انقلاب نسبت به مذاکرات قبلی خوش‌بین نبودند، چرا اجازه انجام آن را دادند؟ پاسخ آن است که حضرت ایشان با صدور مجوز مذاکره و نتیجه‌ای که به دنبال داشت، تابلوی غیرقابل‌اعتماد بودن آمریکا را بلند کرده و به همگان نشان دادند. تجربه‌ای کارساز که پیش روی همگان است.
صفحه خبر بالای تصاویر