کد خبر: ۷۰۱۲۹
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۵ - ۱۶:۰۰

دیده شدن جنگده‌های اسرائیلی در مرز ترکیه!

تنش میان اسرائیل و ترکیه بر سر آینده سوریه وارد مرحله‌ای حساس شده است. حمله جنگنده‌های اسرائیلی به پایگاه ابوالظهور در شمال‌غرب سوریه، در فاصله‌ای حدود ۷۰ کیلومتری مرز ترکیه، نشان داد که رقابت دو کشور ممکن است از سطح اختلافات سیاسی و دیپلماتیک به آستانه رویارویی نظامی نزدیک شود. آنکارا در این حادثه از مداخله مستقیم خودداری کرد، اما ادامه عملیات اسرائیل در سوریه می‌تواند محاسبات امنیتی ترکیه را تغییر دهد.
دیده شدن جنگده‌های اسرائیلی در مرز ترکیه!

به گزارش مخاطب24 - بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در سخنرانی اخیر خود در سازمان ملل، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه را «دیکتاتور» خواند و گفت آنکارا درصدد تسلط بر سوریه است. این اظهارات در شرایطی مطرح شد که روابط اسرائیل و ترکیه بر سر نقش دو کشور در سوریه بیش از گذشته متشنج شده است.

در ماه اوت، جنگنده‌های اسرائیلی پایگاه هوایی ابوالظهور را هدف قرار دادند. این حمله بدون اطلاع قبلی آنکارا انجام شد و در باند فرودگاه حفره‌هایی ایجاد کرد. پیش از آن نیز اسرائیل در مناطق تی‌۴ و پالمیرا در استان حمص سوریه حملاتی انجام داده بود. اهمیت حادثه اخیر برای ترکیه در این بود که جنگنده‌های اسرائیلی هنگام نزدیک شدن به مرز این کشور توسط رادارهای ترکیه رصد شدند. در نتیجه، ماه‌ها تنش سیاسی و دیپلماتیک میان دو طرف یک گام دیگر به احتمال برخورد مستقیم نظامی نزدیک شد.

 

آیا تهدیدی فوری وجود داشت؟

دولت نتانیاهو حمله به ابوالظهور را اقدامی پیشگیرانه معرفی کرده و مدعی شده بود اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می‌دهد این پایگاه قرار است به یک مرکز نظامی ترکیه تبدیل شود. آنکارا و دمشق این ادعا را رد کردند. تام باراک، فرستاده آمریکا در سوریه نیز که پیش از حمله با وزیر خارجه سوریه در استانبول دیدار کرده بود، اعلام کرد اطلاعات آمریکا چیزی را که ادعای اسرائیل را تأیید کند نشان نمی‌دهد.

 

حتی اگر فرض شود اطلاعات اسرائیل درباره احتمال استقرار ترکیه در این پایگاه درست بوده است، پرسش مهم‌تر این است که آیا چنین اقدامی می‌توانست «تهدید فوری» تلقی شود یا خیر. ژنرال بازنشسته مهمت ایرِز، رئیس سابق عملیات نیروی هوایی ترکیه معتقد است بازدید یا ارزیابی یک پایگاه الزاماً به معنای تصمیم برای استقرار دائمی نیرو نیست. به گفته او، تبدیل یک بررسی اولیه به یک پایگاه عملیاتی در سوریه جنگ‌زده می‌تواند ماه‌ها زمان ببرد.

 

نصب فیزیکی رادار ممکن است ظرف چند روز انجام شود، اما تأمین برق، برقراری ارتباطات، تنظیم سامانه، اتصال آن به شبکه فرماندهی و کنترل و استقرار پایدار نیروها فرآیندی بسیار طولانی‌تر است. بنابراین ایجاد یک شبکه راداری و پدافندی دائمی که بتواند آزادی عمل اسرائیل در آسمان سوریه را محدود کند، احتمالاً به ماه‌ها و حتی بیش از یک سال زمان نیاز دارد.

 

از این منظر، مسئله اصلی اسرائیل شاید نه یک تهدید نظامی فوری، بلکه از دست رفتن یک «پنجره سیاسی» بوده باشد. پس از استقرار نیروهای ترکیه در یک پایگاه، هرگونه حمله اسرائیل به آن محل می‌توانست به کشته شدن نیروهای یک عضو ناتو منجر شود و پیامدهای بسیار جدی‌تری داشته باشد.

برچسب ها: اسرائیل
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
افت شدید بورس؛ امروز یکشنبه ۱۲ مهر افت شدید بورس؛ امروز یکشنبه ۱۲ مهر
بورس امروز یکشنبه ۱۲ مهرماه با افت ۰.۳۲ درصدی شاخص کل و عقب‌نشینی ۲۴ هزار واحدی بسته شد؛ در حالی که صنایع بزرگ با خروج نقدینگی مواجه شدند، طلا، بیت کوین و دلار بازدهی مثبت را از آن خود کردند.
کشف 16 کلت جنگی در دکه مولوی! کشف 16 کلت جنگی در دکه مولوی!
مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران بزرگ از کشف یک قبضه کلت جنگی، دو خشاب و ۱۶ تیر جنگی در جریان بازرسی از یک دکه مطبوعاتی در خیابان مولوی خبر داد و اعلام کرد متصدی این واحد صنفی به دلیل نگهداری غیرمجاز سلاح تحت پیگرد قضایی قرار گرفته است.
خلاصه بازی ایتالیا ۱ - ۱ فرانسه خلاصه بازی ایتالیا ۱ - ۱ فرانسه
خلاصه بازی فرانسه ۱ - ایتالیا ۱ در چارچوب رقابت‌های لیگ ملت‌های اروپا را ببینید.
ورزشکاران ایرانی در کره جنوبی تبرئه شدند ورزشکاران ایرانی در کره جنوبی تبرئه شدند
دو ورزشکار ایرانی پس از ۱۶ ماه طی مراحل قضایی در کره جنوبی، با رأی دادگاه عالی این کشور از اتهامات وارده تبرئه شدند و امروز به تهران بازگشتند.
پاسخ شدید رضایی به ترامپ! پاسخ شدید رضایی به ترامپ!
محسن رضایی اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا را خیال‌پردازی درباره تحولات و نتایج جنگ توصیف کرد و گفت واقعیت را ایران با تکیه بر مردم، نیرو‌های نظامی و توان موشکی خود رقم می‌زند.
پر بیننده مسابقه ناگویا؛ ایران - ژاپن پر بیننده مسابقه ناگویا؛ ایران - ژاپن
همه نگاه‌ها امروز به ناگویا خواهد بود؛ جایی که ایران و ژاپن کمتر از یک ماه پس از فینال فوکوئوکا، این بار برای طلای بازی‌های آسیایی به مصاف یکدیگر می‌روند.
انفجار شدید در تنگه هرمز؛ ماجرا چه بود؟ انفجار شدید در تنگه هرمز؛ ماجرا چه بود؟
شرکت اطلاعاتی امبری اعلام کرد یک نفتکش با پرچم پاناما هنگام عبور از تنگهٔ هرمز «هدف اصابت یک پرتابه قرار گرفته و ستون‌هایی از دود درحال خروج از آن است».
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.