کد خبر: ۶۹۸۶۷
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۷:۳۱

ترامپ مقابل تیم ملی ایران دیوار کشید!

تیمی که قرار است در جام جهانی حاضر باشد، اما اجازه زندگی عادی در کشور میزبان را ندارد - گزارش یک وبسایت مکزیکی در مورد تیم ملی ایران.
ترامپ مقابل تیم ملی ایران دیوار کشید!

به گزارش مخاطب ۲۴ - در روز‌های گذشته، صحبت‌های کلودیا شینباوم رئیس‌جمهور مکزیک، یکی از مهم‌ترین سوژه‌های رسانه‌های ورزشی و سیاسی دنیا بود. او رسما تایید کرد که پس از مخالفت آمریکا با اسکان تیم ملی ایران در خاک این کشور، مکزیک پذیرفته میزبان کاروان ایران در طول جام جهانی باشد. تصمیمی عجیب، کم‌سابقه و البته کاملا سیاسی، چون برای اولین بار یکی از تیم‌های حاضر در جام جهانی، عملا از اقامت کامل در کشور اصلی میزبان محروم شده است.

بر اساس برنامه فعلی، ایران در شهر تیخوانا مستقر خواهد شد و برای هر مسابقه باید از مرز عبور کند و وارد آمریکا شود؛ اتفاقی که فقط یک جابه‌جایی ساده نیست و می‌تواند به یکی از بزرگ‌ترین مشکلات فنی و روحی تیم ملی تبدیل شود. بازیکنان ایران حالا نیاز به ویزای مولتی‌پل دارند تا بتوانند بار‌ها بین مکزیک و آمریکا رفت‌وآمد کنند؛ روندی فرسایشی که طبیعتا برای هیچ تیم دیگری در جام جهانی تعریف نشده است.

این یعنی تیم ملی ایران احتمالا قبل و بعد از هر مسابقه باید درگیر عبور‌های مرزی، کنترل‌های امنیتی و تشریفات اداری شود. چیزی که می‌تواند روی ریکاوری، تمرکز و آرامش روانی بازیکنان اثر مستقیم بگذارد. در واقع آمریکا به شکلی کاملا غیرمستقیم شرایطی ایجاد کرده که انگار تیم ملی ایران قرار است سخت‌ترین مسیر ممکن را در این تورنمنت طی کند.

این رفتار البته برای خیلی‌ها غافلگیرکننده نبود. دونالد ترامپ پیش‌تر صراحتا گفته بود ترجیح می‌دهد ایران وارد آمریکا نشود و بعدتر، تحت فشار رسانه‌ای و قوانین فیفا، موضعش را تعدیل کرد و گفت ورزش نباید قربانی سیاست شود. اما حالا با اتفاقات اخیر، خیلی‌ها معتقدند موضع واقعی واشنگتن همان چیزی بوده که ابتدا مطرح شد؛ اینکه ایران در جام جهانی حضور داشته باشد، اما تا جای ممکن تحت فشار و محدودیت قرار بگیرد.

تناقض بزرگ دقیقا همین‌جاست؛ آمریکا می‌خواهد میزبان «بزرگ‌ترین جشن فوتبالی جهان» باشد، اما همزمان برای یکی از مهم‌ترین تیم‌های آسیایی، شرایطی متفاوت و محدودکننده ایجاد می‌کند. اگر کشوری صلاحیت حضور در مسابقات را دارد، طبیعتا باید از حقوق اولیه حضور در کشور میزبان هم برخوردار باشد. در غیر این صورت، مفهوم میزبانی مشترک و شعار‌های فیفا درباره اتحاد ملت‌ها، بیشتر شبیه یک نمایش تبلیغاتی خواهد بود.

در این میان، حرف‌های جیانی اینفانتینو هم دوباره زیر ذره‌بین رفته است. رئیس فیفا ماه‌ها قبل با ژست همیشگی‌اش درباره «حق همه ملت‌ها برای حضور برابر در جام جهانی» صحبت کرده بود و تاکید داشت هیچ کشوری نباید احساس تبعیض کند. اما حالا در عمل، مهم‌ترین آزمون این شعار‌ها پیش آمده و هنوز هیچ واکنش جدی و محکمی از سوی فیفا دیده نشده است. اگر قرار است فوتبال فراتر از سیاست باشد، این دقیقا همان نقطه‌ای است که فیفا باید از تیم‌هایش دفاع کند؛ نه اینکه فقط در کنفرانس‌ها از برابری حرف بزند.

در چنین فضایی، مکزیک تصویری متفاوت از خودش ارائه داده است. کشوری که بدون بازی سیاسی، پذیرفته میزبان ایران باشد و شرایط حداقلی آرامش را برای تیم ملی فراهم کند. شاید همین تصمیم باعث شده بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی از رفتار مکزیک تمجید کنند و در مقابل، برخورد آمریکا را زیر سوال ببرند.

تیم ملی ایران حالا احتمالا تنها‌ترین تیم جام جهانی خواهد بود؛ تیمی که نه فقط باید با حریفانش بجنگد، بلکه باید با مسیر‌های فرسایشی، محدودیت‌های سیاسی و فشار‌های بیرونی هم کنار بیاید. با این حال، فوتبال همیشه نشان داده که از دل همین فشارها، روایت‌های بزرگ ساخته می‌شود.

شاید آمریکا خواسته باشد ایران را خسته، دور و محدود نگه دارد، اما جام جهانی بار‌ها ثابت کرده تیم‌هایی که تحت فشار قرار می‌گیرند، گاهی بیشتر از همه دل مردم را با خود همراه می‌کنند.

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
اولین عکس از بیرانوند در سربازی! اولین عکس از بیرانوند در سربازی!
علیرضا بیرانوند دروازه‌بان تراکتور صبح امروز ۴ آبان راهی محل سربازی خود شد و به پادگان نظامی محل خدمتش رفت.