کد خبر: ۶۹۰۰۵
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۸

آمادگی برلین برای احیای مذاکرات الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا

وزیر امورخارجه آلمان گفت: زمان آن فرا رسیده است که فصل جدیدی در مورد الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا گشوده شود.
آمادگی برلین برای احیای مذاکرات الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا

«یوهان واده‌فول» وزیر امورخارجه آلمان خاطر نشان کرد که ترکیه می‌تواند شاهد گشایشی تازه در تلاش طولانی‌مدت خود برای پیوستن به اتحادیه اروپا باشد. این اظهارات نشان دهنده آمادگی برلین برای احیای مذاکرات الحاق آنکارا است که سال‌ها متوقف شده بود.

واده‌فول روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی در برلین با «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه که برای یک سفر دو روزه به آلمان رفته است، گفت: «زمان آن رسیده است که فصل جدیدی را آغاز کنیم.»

بنابر گزارش ترکیش مینت، ترکیه در سال ۱۹۹۹ به‌طور رسمی به‌عنوان نامزد عضویت در اتحادیه اروپا معرفی و مذاکرات پیوستن آن در سال ۲۰۰۵ آغاز شد. در همین راستا، ترکیه تلاش کرد تا قوانین و سیاست‌های خود را با استاندارد‌های اتحادیه اروپا هماهنگ کند.

با این حال، پیشرفت در این مسیر به دلایل مختلفی، از جمله نگرانی‌ها در مورد حقوق بشر، حکومت دموکراتیک و اختلاف حل نشده بر سر قبرس متوقف شد.

واده‌فول همچنین ترکیه را به عنوان «شریک اصلی» اروپا در طیف وسیعی از مسائل ژئوپلیتیکی، از جمله جنگ روسیه و اوکراین و جنگ غزه، توصیف کرد.

وزیر امورخارجه ترکیه نیز در اظهارات خود در این نشست مطبوعاتی تأکید کرد که عضویت در اتحادیه اروپا همچنان «هدف استراتژیک» ترکیه است و گفت آنکارا قصد دارد الزامات این بلوک، موسوم به معیار‌های کپنهاگ را برآورده کند. این معیارها، نامزد‌های اتحادیه اروپا را به رعایت دموکراسی، حقوق بشر و استقلال قضایی برای پیوستن به این بلوک متعهد می‌کند.

او تاکید کرد که وجود معیار‌های عضویت «مشکلی نیست».

فیدان ضمن درخواست از بروکسل برای از سرگیری فصل‌های عضویت و عادی‌سازی روابط با آنکارا گفت: «شما باید از قوانین پیروی کنید.» او گفت که این روند به بن‌بست رسیده و باید دوباره به جلو حرکت کند.

تنش‌ها بین ترکیه و اتحادیه اروپا پس از کودتای نافرجام سال ۲۰۱۶ در ترکیه تشدید شد و سرکوب‌های سیاسی پس از آن، نگرانی‌هایی را در پایتخت‌های اروپایی برانگیخت. در نتیجه، مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۸ عملاً متوقف شده است.

با این وجود، ترکیه همچنان به‌طور رسمی نامزد عضویت در اتحادیه اروپا است.

واده‌فول با بیان اینکه «تقویت همکاری بین اتحادیه اروپا و ترکیه به نفع آلمان است» تاکید کرد که معیار‌های کپنهاگ در مورد دموکراسی، حقوق بشر و حاکمیت قانون همچنان غیرقابل مذاکره و پیش‌نیاز‌های الزام‌آور برای عضویت هستند.

وزیر آلمانی گفت که اگر ترکیه، به عنوان عضوی از ناتو بخواهد به سمت اتحادیه اروپا حرکت کند، آلمان را شریک قابل اعتماد و دوستانه‌ای خواهد یافت.

او افزود که آنکارا باید تعهد خود را به این روند نشان دهد، در حالی که اتحادیه اروپا نیز باید با ترکیه ارتباط برقرار و کانال گفت‌و‌گو را تقویت کند.

اظهارات آنها در مورد عضویت احتمالی ترکیه در اتحادیه اروپا در حالی مطرح می‌شود که آلمان از تلاش‌های گسترده‌تر برای احیای روابط با آنکارا خبر داده است.

در اواخر اکتبر، «فریدریش مرتس» صدراعظم آلمان پس از انتخاب به‌عنوان صدراعظم در ماه مه، اولین سفر رسمی خود را به ترکیه انجام داد.

 
برچسب ها: اتحادیه اروپا
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
نه‌ی بله به مخاطب؛ بله به حذف یک رسانه نه‌ی بله به مخاطب؛ بله به حذف یک رسانه
هفته گذشته اپلیکشن بله بدون هرگونه اخطار قبلی اقدام به حذف کانال پایگاه خبری مخاطب۲۴ از روی پیام رسان بله اقدام نمود، این تصمیم، علاوه بر ایجاد پرسش‌ها و ابهامات جدی برای افکار عمومی، با ادعای همیشگی این پلتفرم‌ها درباره حمایت از رسانه‌های ایرانی در تضاد آشکار قرار دارد.
فیلمبرداری آخرین اثر اصغر فرهادی به پایان رسید فیلمبرداری آخرین اثر اصغر فرهادی به پایان رسید
فیلم‌برداری دهمین اثر اصغر فرهادی با عنوان «داستان‌های موازی» در پاریس به پایان رسید.
فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی
در تصاویر منتشر شده از این واقعه مردی دیده می‌شود که یکی از مهاجمان را خلع سلاح می‌کند. مقامات استرالیا از او بعنوان «قهرمان» یاد کرده‌اند.
نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد
همزمان با ادامه فیلمبرداری فصل سوم مجموعه تلویزیونی «کارآگاه علوی» در شهرک سینمایی غزالی، نخستین تصویر بهنام تشکر در نقش کارآگاه علوی رونمایی شد؛ مجموعه‌ای اپیزودیک با قصه‌های جنایی–معمایی در بستر تاریخی که برای پخش در سال ۱۴۰۵ آماده می‌شود.
عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹ عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹
عکسی کمتر دیده‌شده از نیکی کریمی که در سال ۱۳۸۹ توسط عباس کیارستمی در لبنان ثبت شده، بار دیگر پیوند عمیق سینما، نگاه و سکوت را به یاد می‌آورد.
الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره
پناه الوانی، فیلمساز جوان حاضر در هجدهمین جشنواره نهال، در گفت‌وگویی اختصاصی از نقطه شروع مسیر هنری‌اش، ایده غیرمنتظره شکل‌گیری فیلم تازه‌اش، تجربه حضور در نهال و نگاهش به آینده سخن گفت. ویدئوی کامل این گفت‌وگو در آپارات و یوتیوب منتشر شده است.
برگزیده
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
طرح بنزین سه قیمتی روی قاچاق و یا مصرف بنزین تاثیرگذار نیست طرح بنزین سه قیمتی روی قاچاق و یا مصرف بنزین تاثیرگذار نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی: فیلترینگ فعلی را اشتباه می‌دانم، در زمان‌های غیر بحران، به نظر من فیلترینگ به این شکل صحیح نیست، درصد بالایی از مردم از VPN استفاده می‌کنند که آسیب ما را بیشتر و فضای مجازی ما را ناامن می‌کند
صفحه خبر بالای تصاویر