کد خبر: ۶۸۹۹۲
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۹
معاون رئیس جمهور

زنان هنرمند ساکن خارج از ایران می‌توانند به کشور بازگردند

با روی کار آمدن دولت چهاردهم، پیش آمد جنگ ۱۲ روزه، حمایت برخی هنرمندان مهاجر و تمایل بازگشتشان به کشور باعث شده است دوباره این موضوع اهمیت اساسی یابد.
زنان هنرمند ساکن خارج از ایران می‌توانند به کشور بازگردند

به گزارش مخاطب۲۴، در همین رابطه در ماه‌های اخیر سران قوا و مدیران ارشد دولت در اظهارنظرهای متعددی بر ضرورت گشایش مسیر بازگشت چهره‌ها تاکید کرده‌اند، اما همه‌چیز در حد حرف باقی مانده است. نبود سازوکار مشخص اجرایی و نهاد مشخصی که این روند را سامان دهد، عملا باعث شد این بحث بیشتر در سطح خواسته میان دو طرف باقی بماند. برخی مقامات دولت چهاردهم نیز تاکید کرده‌اند که مساله بازگشت ایرانیان و به شکل ویژه‌تر هنرمندان، باید به‌عنوان یک دستورکار جدی دنبال شود. تا جایی که معاون اول رئیس‌جمهور در روزهای اخیر به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تکلیف کرد که زمینه‌ بازگشت ایرانیان به‌ویژه هنرمندان ایرانی به کشور فراهم شود و گفت: «با توجه به راهبرد دولت برای بازگرداندن ایرانیان خارج از کشور به وطن، از هنرمندان خارج از کشور دعوت می‌کنیم به کشور برگردند. باید زمینه‌های ورود آنانی را که علاقه‌مند به بازگشت به کشور هستند فراهم و مسائل و مشکلات آنان را حل کنیم.»

در سطح وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم بر همین رویکرد تاکید شده است؛ چنانچه وزیر فرهنگ درباره وضعیت هنرمندانی که پس از جنگ ۱۲روزه مواضعی همسو با کشورشان گرفتند، توضیح داد که نگاه کلان حاکمیت به‌روشنی بر فرصت‌سازی برای وطن‌دوستان چه در داخل و چه در خارج استوار است. به گفته او، اگرچه بدنه میانی نظام فرهنگی گاهی همچنان درگیر حساسیت‌ها و پرونده‌های گذشته و حتی به تعبیر او ماندن در «دعواهای حیدری - نعمتی» است، اما در سطوح بالای تصمیم‌گیری   رویکردی تازه برای کنار گذاشتن اختلافات قدیمی و بازتعریف آرایش ملی وجود دارد.  صالحی همچین تاکید کرد: «پس از جنگ درخواست‌هایی برای بازگشت مطرح شده که بررسی کردیم و برای برخی موارد حتی خودمان صحبت کردیم ببینیم زمینه چگونه است.» موضوعی که نیازمند فرصت بیشتر است تا مشخص شود این بررسی‌ها و صحبت‌ها سرانجام به چه نتیجه‌ای خواهد رسید؟

دیروز اما زهرا بهروزآذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، درباره بازیگران زن ممنوع از کار داخل کشور و امکان بازگشت هنرمندان زن از خارج کشور صحبت کرد و دوباره این موضوع را سر زبان‌ها انداخت. او این بار درباره زنان هنرمند حرف زد. بهروزآذر گفت: «در دولت از ابتدا ما در کنار وزارت ارشاد برای حل این موضوع بودیم. وزارت ارشاد به صورت تخصصی در حال کار روی این حوزه است. تمام بازگشت به کارها برای زنان و مردان نه فقط در عرصه بازیگری بلکه در حوزه موسیقی و در حوزه‌های مختلف در حال انجام است و بخش قابل‌توجهی بازگشته‌اند.»او افزود: «برای ایرانیان خارج از کشور نگاه ما این است که ایران وطن همه این عزیزان است و ایران به ظرفیت همه ایرانیان خارج از کشور نیاز دارد. ممکن است در مقاطعی اختلال ارتباطی بین ما و ایرانیان خارج از کشور اتفاق افتاده باشد. نمی‌خواهم به ریشه‌ها و مصادیق آن بپردازم ولی این راه الان باز است.

وزارت امور خارجه با دستور آقای رئیس‌جمهور یک کارگروهی تشکیل داده است و سامانه‌ای ایجاد می‌کند برای اینکه این امر را تسهیل کند. به‌زودی ابلاغ این امر انجام می‌شود، افراد می‌توانند به آن مراجعه کنند، با خیال راحت مطمئن باشند و به کشور خود برگردند. حال برخی می‌خواهند اقوام خود را ببینند، خیلی از افراد می‌خواهند به زیارت بروند و سال‌ها آرزوی این را دارند که به زیارت امام رضا بروند. برای همه این افراد شرایط فراهم است و می‌توانند به کشور برگردند.» 

معاون رئیس‌جمهور در پاسخ به اینکه یک خانم معاون هنری وزیر ارشاد شد اما با برخی مخالفت‌ها رفت، لذا چطور می‌توان اطمینان و امید داشت؟ گفت: «خانم رضایی، معاون هنری وزیر ارشاد، یکی از بهترین مدیرانی بودند که در این یک سال با ما همکاری کردند و یکی از بهترین تجارب ما در معاونت زنان همکاری با ایشان بود. اقدامات ایشان بسیار شاخص در تمام عرصه‌ها بود و ما از ایشان ممنونیم. اما همیشه این اختیار برای وزرا وجود دارد، حتی همین الان آقای رئیس‌جمهور می‌تواند بنا به دلایلی که خودشان دارند به من بگویند که نمی‌خواهم با شما کار کنم. لذا این حق را به آقای وزیر می‌دهیم که تیم خود را ترمیم کنند و این امر طبیعی است اما حتما باید از ظرفیتی که خانم رضایی دارند در مجموعه دولت استفاده کنیم. می‌خواهم بگویم نباید این مساله را به حساب همه زنان بگذاریم. مساله خانم رضایی به این برمی‌گردد که ممکن است وزیر چنین تصمیمی بگیرد و بخواهد تیم خود را ترمیم کند. این مساله برکناری نبود.»

captcha
پربحث ترین ها
پرطرفدارترین ها
اخبار داغ
فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت
بسته شدن تنگه هرمز، فرمانده نیروی دریایی سپاه، امروز در رزمایش کنترل هوشمند تنگۀ هرمز برای رعایت اصول ایمنی و کشتی رانی، بخش‌هایی از تنگۀ هرمز برای چند ساعت بسته می‌شود.
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه ساعات آغاز به کار ادارات در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد
دیدار رئال مادرید برابر بنفیکا در ورزشگاه دالوژ به یک رسوایی نژادپرستی تبدیل شده است.
استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی
ساعتی پس از پایان تمرین پرسپولیس که با واکنش اوسمار ویه‌را نسبت به نامه روز گذشته مدیرعامل باشگاه پرسپولیس (جریمه بازیکنان و کادرفنی و بندهای تهدیدآمیز نسبت به اعضای تیم) همراه بود، سرمربی برزیلی پرسپولیس به دیدار با پیمان حدادی رفت تا یک جلسه مهم را با او برگزار کند.
ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد
ارتش عراق پهپادهای چینی CH-5 را در پایگاه هوایی عین الاسد، مکانی که قبلاً میزبان نیروهای آمریکایی بود، آزمایش کرد، پهپاد تهاجمی CH-5 یک پهپاد بزرگ با طول بال ۲۱ متر، وزن بار ۱۰۰۰ کیلوگرم، سقف پرواز ۹ کیلومتر، مداومت پروازی تا ۶۰ ساعت و برد ۱۰ هزار کیلومتر است. این پهپاد می‌تواند حداکثر ۱۶ موشک را به طور همزمان حمل کند.
حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار
احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران با اشاره به اصلاح آیین‌نامه جدید یارانه‌ها گفت: بر اساس مصوبه دی‌ماه دولت، دهک‌بندی دیگر مبنای پرداخت یا حذف یارانه نیست و معیار اصلی، سطح مشخصی از درآمد یا دارایی افراد است.
جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس
در واکنش به دومین شکست متوالی که شانس صدرنشینی را از تیم پرسپولیس سلب کرد، هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس با انتشار نامه هشت بندی اعلام کرد که تصمیمات جدیدی را در این خصوص اتخاذ کرده که بخش‌هایی از آن بسیار عجیب و بی‌سابقه است
برگزیده
دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان
حاشیه‌های پرونده پژمان جمشیدی وارد فاز تازه‌ای شد؛ وکیل شاکی با واکنشی صریح، برخی اظهارنظر‌های رسانه‌ای را فاقد مبنای قانونی دانست.
علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم
علی نصیریان در دلنوشته‌ای در سالروز ۹۱ سالگی اینگونه نوشت؛ جسم و جان فرسوده‌ام در این ایام کهنسالی و بیماری تاب تحمل ضربه هولناکی که به هموطنان نازنینم را ندارد.
صدور به موقع احکام ارتقای رتبه معلمان صدور به موقع احکام ارتقای رتبه معلمان
وزیر آموزش و پرورش، در کارگروه سند تحول بنیادین، با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی برای ارتقای معدل دانش آموزان در دوره متوسطه، گفت: کاهش تنوع مدارس باید در اولویت‌های شورای عالی آموزش و پرورش قرار بگیرد.