کد خبر: ۶۸۴۸۴
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۹

انگلستان همکاری اطلاعاتی با آمریکا در کارائیب را متوقف کرد

بریتانیا در اعتراض به حملات مرگبار آمریکا علیه قایق‌های مظنون به قاچاق مواد مخدر، تبادل اطلاعات با واشنگتن در منطقه‌ی کارائیب را متوقف کرده است. لندن این حملات را ناقض قوانین بین‌المللی می‌داند.
انگلستان همکاری اطلاعاتی با آمریکا در کارائیب را متوقف کرد

به گزارش مخاطب۲۴، به نقل از سی ان ان، انگلستان دیگر اطلاعات مربوط به کشتی‌های مظنون به قاچاق مواد مخدر در دریای کارائیب را با ایالات متحده به اشتراک نمی‌گذارد، زیرا نمی‌خواهد در حملات نظامی آمریکا شریک باشد و معتقد است این حملات غیرقانونی هستند، منابع آگاه به شبکه‌ی CNN گفته‌اند.

تصمیم بریتانیا نشانه‌ی شکاف قابل‌توجهی با نزدیک‌ترین متحد و شریک اطلاعاتی‌اش است و تردید فزاینده نسبت به قانونی بودن کارزار نظامی آمریکا در آمریکای لاتین را برجسته می‌کند. سال‌هاست که بریتانیا — که چندین قلمرو در منطقه‌ی کارائیب را در اختیار دارد و در آنها دارایی‌های اطلاعاتی مستقر کرده است — به ایالات متحده در شناسایی کشتی‌های مظنون به حمل مواد مخدر کمک می‌کند تا گارد ساحلی آمریکا بتواند آنها را متوقف و بازرسی کند، خدمه‌شان را بازداشت کند و محموله‌ها را توقیف نماید.

این اطلاعات معمولاً برای نیروی مشترک بین‌سازمانی جنوب (Joint Interagency Task Force South) مستقر در فلوریدا ارسال می‌شد؛ نیرویی که شامل نمایندگانی از چندین کشور شریک است و هدفش کاهش تجارت غیرقانونی مواد مخدر می‌باشد.

اما اندکی پس از آن‌که ایالات متحده از ماه سپتامبر حملات مرگبار علیه این قایق‌ها را آغاز کرد، بریتانیا نگران شد که ممکن است آمریکا از اطلاعات ارائه‌شده توسط لندن برای انتخاب اهداف استفاده کند. مقام‌های بریتانیایی بر این باورند که حملات نظامی آمریکا — که تا کنون ۷۶ نفر را کشته است — ناقض قوانین بین‌المللی هستند. به گفته‌ی منابع، توقف تبادل اطلاعات بیش از یک ماه پیش آغاز شده است.

ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، ماه گذشته اعلام کرد که این حملات ناقض قوانین بین‌المللی‌اند و «اعدام‌های فراقضایی» به شمار می‌روند. منابع آگاه می‌گویند که بریتانیا با این ارزیابی موافق است. سفارت بریتانیا در واشنگتن و کاخ سفید از پاسخ‌گویی به درخواست‌های CNN برای اظهار نظر خودداری کردند. یکی از مقام‌های پنتاگون به CNN گفت که وزارت دفاع «در مورد مسائل اطلاعاتی صحبت نمی‌کند.»

پیش‌زمینه:

پیش از آغاز حملات آمریکا به قایق‌ها در سپتامبر، مقابله با قاچاق غیرقانونی مواد مخدر توسط نهاد‌های مجری قانون و گارد ساحلی ایالات متحده انجام می‌شد. اعضای کارتل‌ها و قاچاقچیان مواد مخدر به عنوان مجرمان با حقوق دادرسی عادلانه برخورد می‌شدند — چیزی که بریتانیا با آن همکاری داشت. اما دولت ترامپ استدلال کرده که ارتش آمریکا می‌تواند به‌طور قانونی قاچاقچیان مظنون را بکشد، زیرا آنها تهدیدی فوری علیه آمریکایی‌ها محسوب می‌شوند و «مبارزان دشمن» در یک «درگیری مسلحانه» با ایالات متحده هستند.

بر اساس یادداشتی که از سوی دولت به کنگره ارسال شده، دفتر مشاوره‌ی حقوقی وزارت دادگستری نیز نظریه‌ای صادر کرده (که هنوز محرمانه است) و این استدلال را تقویت می‌کند. ترامپ چندین کارتل مواد مخدر را به‌عنوان «گروه‌های تروریستی خارجی» تعیین کرده است. کاخ سفید بار‌ها گفته است که اقدامات دولت «کاملاً مطابق با قوانین جنگ» است — حوزه‌ای از حقوق بین‌الملل که برای جلوگیری از حمله به غیرنظامیان طراحی شده است. اما کارشناسان حقوقی می‌گویند قوانین جنگ همچنان برای قاچاقچیان مواد مخدر که غیرنظامی‌اند صدق می‌کند، و برچسب «سازمان تروریستی خارجی» به‌تنهایی مجوز استفاده از نیروی مرگبار نیست.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که چندین قایق هدف قرارگرفته یا ساکن بوده‌اند یا در حال بازگشت، که این موضوع ادعای دولت مبنی بر وجود «تهدید فوری» را که نمی‌توان از طریق بازداشت و پیگرد قانونی با آن مقابله کرد، تضعیف می‌کند.

اختلافات داخلی در آمریکا:

مقام‌های ارشد دفاعی ایالات متحده نیز نسبت به این کارزار نظامی تردید دارند. دریابان «آلوین هولسی»، فرمانده ستاد جنوبی آمریکا (SOUTHCOM)، در جلسه‌ای پرتنش با وزیر دفاع «پیت هگست» و رئیس ستاد مشترک نیرو‌های مسلح پیشنهاد استعفا داده است، پس از آن‌که درباره‌ی قانونی بودن این حملات ابراز نگرانی کرد. انتظار می‌رود هولسی در دسامبر، تنها یک سال پس از آغاز مسئولیتش، از سمت خود کناره‌گیری کند. وکلای متخصص حقوق بین‌الملل در دفتر مشاوره‌ی عمومی وزارت دفاع نیز نسبت به قانونی بودن این حملات ابراز نگرانی کرده‌اند. چندین وکیل نظامی کنونی و پیشین به CNN گفته‌اند که این حملات ظاهراً غیرقانونی هستند. سخنگوی هگست پیش‌تر انکار کرده که هیچ وکیل دخیل در عملیات با آن مخالفت کرده باشد.

واکنش متحدان:

کانادا، یکی از متحدان کلیدی آمریکا که نزدیک به دو دهه است در عملیات گارد ساحلی برای رهگیری قاچاقچیان مظنون در کارائیب همکاری می‌کند، نیز از حملات نظامی آمریکا فاصله گرفته است. منابع گفته‌اند کانادا قصد دارد همکاری خود با گارد ساحلی را ادامه دهد (عملیاتی با نام «عملیات کارائیب»)، اما به آمریکا اعلام کرده که نمی‌خواهد اطلاعاتش برای هدف‌گیری قایق‌ها در حملات مرگبار استفاده شود.

سخنگوی وزارت دفاع کانادا ماه گذشته به رسانه‌های کانادایی گفت:

«لازم به یادآوری است که فعالیت‌های نیرو‌های مسلح کانادا در چارچوب عملیات کارائیب، که با هماهنگی گارد ساحلی ایالات متحده انجام می‌شود، جدا و متمایز از حملات نظامی آمریکا به قایق‌های مظنون به قاچاق مواد مخدر است.»

«گوستاوو پترو»، رئیس‌جمهور کلمبیا، نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد که به نیرو‌های امنیتی کشورش دستور داده است تا زمانی که این حملات در کارائیب متوقف نشوند، اشتراک‌گذاری اطلاعات با نهاد‌های امنیتی آمریکا را تعلیق کنند. او در پستی در شبکه‌ی X (توییتر سابق) نوشت: «مبارزه با مواد مخدر باید تابع حقوق بشر مردم کارائیب باشد.»

منبع: سی ان ان

برچسب ها: قاچاق مواد مخدر
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.