کد خبر: ۶۸۰۰۳
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۲

محمودرضا بانکی؛ روایت یک ایرانی‌ـ‌آمریکایی از عدالت و رهایی

محمودرضا بانکی، اقتصاددان ایرانی‌ـ‌آمریکایی، پس از تجربه بازداشت به اتهام نقض تحریم‌ها در آمریکا، اکنون با روایت شخصی خود از زندان و بی‌عدالتی، به یکی از صداهای منتقد نظام قضایی و تحریم‌های ایران بدل شده است.
محمودرضا بانکی؛ روایت یک ایرانی‌ـ‌آمریکایی از عدالت و رهایی

به گزارش مخاطب ۲۴، محمودرضا بانکی، اقتصاددان و مدیر ایرانی‌ـ‌آمریکایی، که بیش از یک دهه پیش در ایالات متحده به اتهام نقض تحریم‌های ایران بازداشت شده بود، اکنون به یکی از صدا‌های شاخص در نقد قوانین تحریم و عدالت قضایی در آمریکا تبدیل شده است.

بانکی، که تحصیلات خود را در دانشگاه پرینستون به پایان رسانده و سابقه همکاری با شرکت‌های مالی بزرگ از جمله «مک‌کنزی» و «مورگان استنلی» را دارد، در سال ۲۰۱۰ از سوی دولت آمریکا متهم شد که حدود سه میلیون دلار از خانواده‌اش در ایران را از طریق سیستم غیررسمی انتقال پول موسوم به «حواله» به آمریکا منتقل کرده است.

دادگاه بدوی او را مجرم شناخت و به زندان محکوم کرد، اما در سال ۲۰۱۲ دادگاه تجدیدنظر فدرال ایالات متحده بخش عمده حکم را لغو کرد و اعلام نمود که انتقال پول میان اعضای خانواده، نقض قوانین تحریم‌های تجاری نیست.

بانکی در مجموع نزدیک به ۲۲ ماه را در زندان گذراند و پس از آزادی، تجربه خود را در قالب کتابی با عنوان «بهای آزادی: داستان یک ایرانی‌ـ‌آمریکایی در زندان برای انجام کار درست» منتشر کرد. او در این کتاب، ماجرای بازداشت، زندگی در زندان و مبارزه برای اثبات بی‌گناهی‌اش را شرح داده و از چالش‌های مهاجران ایرانی در نظام قضایی آمریکا سخن گفته است.

او در سال‌های اخیر در دانشگاه‌هایی، چون پرینستون و کلمبیا سخنرانی کرده و درباره موضوعاتی، چون تأثیر تحریم‌ها بر خانواده‌های ایرانی، عدالت اجتماعی و تاب‌آوری انسان در برابر ناحقی صحبت کرده است.

پرونده بانکی در رسانه‌های بین‌المللی از جمله نیویورک تایمز و گاردین بازتاب گسترده‌ای یافت و بسیاری از تحلیلگران آن را نمونه‌ای از پیچیدگی و پیامد‌های انسانی تحریم‌های اقتصادی علیه ایران دانستند.

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود
کاربران ایرانی از ساعاتی پیش برای ورود به اپلیکیشن چت‌جی‌پی‌تی با پیام «کشور شما پشتیبانی نمی‌شود» مواجه شده‌اند. این اختلال در شرایطی رخ داده که دسترسی به این سرویس پیش‌تر با روش‌هایی در لایه زیرساخت امکان‌پذیر بود؛ اما اکنون وضعیت دسترسی کاربران تغییر کرده است.
پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد! پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد!
هوشنگ نصیرزاده با تشریح پرونده تیوی بیفوما تأکید کرد بهتر است پرسپولیس و استقلال خوزستان پیش از آغاز یک دعوای حقوقی تازه به توافق برسند.
جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل
رقابت در لیگ برتر ایران فصل ۱۴۰۵–۱۴۰۶ به نقطه‌ای حساس رسیده است. تیم‌های پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور با اختلافی اندک در صدر جدول قرار دارند و هر هفته می‌تواند سرنوشت شانس قهرمانی را تغییر دهد. در این میان، نبرد مهاجمان برای عنوان آقای گل و عملکرد چشمگیر دروازه‌بان‌ها، هیجان لیگ را به اوج رسانده است.
بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه
بازنشستگان و مستمری‌بگیرانی که مستمری خود را از بانک رفاه کارگران دریافت می‌کنند، می‌توانند از روز بیستم هر ماه از اعتبار خرید طرح تأمین‌رفاه استفاده کنند. این طرح شامل اعتبار تشویقی، تخفیف‌های فروشگاهی و امکان خرید اقساطی نیز می‌شود.
فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد! فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد!
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی قهرمانی و افتخارآفرینی تیم امید کشتی آزاد در مسابقات جهانی آمریکا را به مدیران، مربیان، کشتی‌گیران غیور تیم و ملت بزرگ ایران به‌خصوص نسل جوان قهرمان میهن تبریک گفتند.
عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد! عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد!
آلفرد یعقوب‌زاده، عکاس سرشناس ایرانی و ثبت‌کننده لحظات تاریخی در بحران‌ها و جنگ‌های مختلف جهان، در جریان عکاسی از تظاهرات اخیر فرانسه و بر اثر وقوع انفجار زخمی شد.
فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده! فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده!
سردار نقدی: فقط دو کشور در جهان بمب ۱۴ تنی دارند: یکی از آنها جمهوری اسلامی ایران و دیگری آمریکا است
برگزیده
راز ۲۵ رأی داده‌نشده و ۸ غایب در رأی اعتماد وزیر دفاع! راز ۲۵ رأی داده‌نشده و ۸ غایب در رأی اعتماد وزیر دفاع!
در جلسه رأی اعتماد وزیر دفاع مجلس، مهرداد اخلاقی با کسب ۲۳۷ رأی موافق اعتماد نمایندگان را جلب کرد، اما جزئیات رأی‌گیری الکترونیکی نشان داد ۲۵ نماینده حاضر اصلاً رأی ندادند و ۸ نماینده هم غایب بودند. این غیبت‌ها و عدم مشارکت در شرایط حساس انتخاب وزیر دفاع جدید، سوال‌برانگیز شده است.
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.