کد خبر: ۶۷۰۶۲
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۶

خبری از نوبل برای ترامپ نیست؛ چرا؟

در حالی که برخی حامیان ترامپ انتظار داشتند او به خاطر نقش خود در توافق آتش‌بس غزه نامزد جایزه نوبل شود، کارشناسان می‌گویند سیاست‌های او با فلسفه صلح نوبل همخوانی ندارد.
خبری از نوبل برای ترامپ نیست؛ چرا؟

به گزارش مخاطب۲۴، با وجود گمانه‌زنی‌های اخیر درباره احتمال دریافت جایزه صلح نوبل توسط دونالد ترامپ، کارشناسان روابط بین‌الملل و پژوهشگران حوزه صلح بر این باورند که عملکرد رئیس‌جمهور آمریکا با اصول و اهداف جایزه نوبل مغایرت دارد.

پیتر والنستین، استاد برجسته روابط بین‌الملل در دانشگاه اوپسالای سوئد، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فرانسه اظهار داشت: «نه، امسال ترامپ برنده نخواهد شد. شاید سال آینده؟ تا آن زمان غبار پیرامون اقدامات او، از جمله بحران غزه، فرو خواهد نشست.»

او با اشاره به اینکه جایزه صلح نوبل معمولاً به افرادی اعطا می‌شود که سهمی پایدار و غیرجنجالی در برقراری صلح جهانی داشته‌اند، افزود: «اقدامات اخیر ترامپ، هرچند با ادعای میانجی‌گری در غزه همراه بوده، هنوز از نگاه جامعه جهانی مورد ارزیابی مثبت قرار نگرفته است.»

بیشتر بخوانید

در همین زمینه، نینا گرائگر، رئیس مؤسسه پژوهش‌های صلح اسلو (PRIO)، نیز گفت: «فراتر از تلاش برای میانجی‌گری در بحران غزه، سیاست‌های ترامپ در تضاد با وصیت‌نامه آلفرد نوبل است. نوبل در وصیت خود بر همکاری بین‌المللی، برادری میان ملت‌ها و خلع سلاح تأکید داشت، اما سیاست‌های ترامپ خلاف این مسیر بوده است.»

او در ادامه افزود: «فهرست اقداماتی که ترامپ انجام داده و با آرمان‌های جایزه صلح نوبل ناسازگار است، بسیار طولانی است؛ از خروج آمریکا از سازمان‌ها و پیمان‌های بین‌المللی گرفته تا آغاز جنگ‌های تجاری، تهدید برای تصرف گرینلند، اعزام گارد ملی به شهر‌های آمریکا و محدود کردن آزادی بیان و فعالیت‌های دانشگاهی.»

بسیاری از تحلیل‌گران نیز معتقدند ادعا‌های ترامپ درباره نقش «صلح‌طلبانه» خود در تحولات خاورمیانه، به‌ویژه در بحران غزه، اغراق‌آمیز است و بیشتر در راستای اهداف انتخاباتی او مطرح می‌شود. آنان می‌گویند سیاست «اول آمریکا»‌ی ترامپ عملاً موجب تشدید تنش‌های بین‌المللی و تضعیف نهاد‌های چندجانبه جهانی شده است.

جایزه صلح نوبل معمولاً به افرادی تعلق می‌گیرد که با اقداماتشان زمینه‌ای واقعی برای صلح پایدار فراهم کرده‌اند؛ نه کسانی که سیاست‌هایشان موجب چنددستگی و بی‌اعتمادی میان ملت‌ها شده است.

در حالی که ترامپ خود را «میانجی صلح» معرفی می‌کند، منتقدان می‌گویند تلاش‌های او در بحران غزه بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته و هنوز نتوانسته است توافقی پایدار میان اسرائیل و فلسطین رقم بزند.

به نظر می‌رسد تا زمانی که سیاست‌های ترامپ در عرصه جهانی تغییر نکند و دستاوردی ملموس در جهت تحقق صلح و همکاری بین‌المللی به ثبت نرسد، احتمال قرار گرفتن نام او در فهرست برندگان جایزه صلح نوبل بسیار اندک باشد.

برچسب ها: جایزه نوبل
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
نقش رامین پرچمی در سریال محکوم و ارتباط با واقعیت زندگی او + فیلم نقش رامین پرچمی در سریال محکوم و ارتباط با واقعیت زندگی او + فیلم
رامین پرچمی هنرپیشه مطرح سینما و تلویزیون در روزهای اخیر با ایفای نقش بهمن در سریال محکوم بار دیگر نامش را بر سر زبان‌ها انداخته است گفتگو با او را ببینید
توزیع مواد غذایی تقلبی با سیب سلامت! توزیع مواد غذایی تقلبی با سیب سلامت!
کشف کارگاه تولیدی اسانس زعفران تقلبی با لیبل ها و برچسب های دارای لوگو سیب سلامت در استان مرکزی
قتل استاد دانشگاه در گتوند توسط قاتلان اجاره‌ای قتل استاد دانشگاه در گتوند توسط قاتلان اجاره‌ای
دادستان گتوند اعلام کرد یک استاد دانشگاه به دست قاتلان اجاره‌ای کشته شد؛ متهمان دستگیر و به ارتکاب قتل عمد اعتراف کردند.
بازیگر فیلم «شعله» درگذشت بازیگر فیلم «شعله» درگذشت
درمندرا سینگ دئول، بازیگر کهنه‌کار بالیوود و ستاره فیلم «شعله»، روز دوشنبه در سن ۸۹ سالگی درگذشت، یک روز پیش از تولد ۹۰ سالگی‌اش.
سازمان حقوق بشری: اسرائیل در کرانه باختری نسل‌کشی می‌کند سازمان حقوق بشری: اسرائیل در کرانه باختری نسل‌کشی می‌کند
بتسیلم اعلام کرد رژیم اسرائیل از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از هزار فلسطینی در کرانه باختری کشته و خشونت علیه غیرنظامیان ادامه دارد.
لاریجانی: راهی جز مقابله با رژیم صهیونیستی باقی نمانده است لاریجانی: راهی جز مقابله با رژیم صهیونیستی باقی نمانده است
علی لاریجانی در واکنش به شهادت هیثم علی طباطبایی گفت نتانیاهو با ادامه ماجراجویی‌های خود نشان داده که راهی جز مقابله با رژیم صهیونیستی باقی نمانده است.
برگزیده
پیام کتبی ایران به عربستان پیام کتبی ایران به عربستان
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، در جریان دیدار رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان، پیام کتبی رئیس‌جمهور ایران را دریافت کرد.
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر