کد خبر: ۶۶۸۱۶
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۶

اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر؛ اردوگاه کار سخت در انتظار خرده‌فروشان

پیش‌نویس اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر مجازات‌های تازه‌ای برای خرده‌فروشان در نظر گرفته؛ از اردوگاه‌های کار سخت تا معافیت در صورت معرفی عوامل اصلی.
اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر؛ اردوگاه کار سخت در انتظار خرده‌فروشان

به گزارش مخاطب۲۴، پیش‌نویس اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر که این روز‌ها در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در حال بررسی است، تغییرات مهمی در نحوه برخورد با خرده‌فروشان و شبکه‌های خرد قاچاق پیش‌بینی کرده است. بر اساس این اصلاحیه، خرده‌فروشان مواد مخدر علاوه بر حبس، در اردوگاه‌های کار سخت نگهداری خواهند شد و در صورت تکرار جرم، با تشدید مجازات روبه‌رو می‌شوند.

محمد ترحمی، مدیرکل حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر، در توضیح جزئیات این طرح گفت: «یکی از اهداف اصلاح قانون، ایجاد بازدارندگی واقعی در برخورد با فروشندگان خرد است. تاکنون مجازات‌های نقدی یا سبک، موجب بازگشت سریع این افراد به چرخه توزیع مواد می‌شد، اما در اصلاحیه جدید شرایط سخت‌تری برای آنها در نظر گرفته شده است.»

بیشتر بخوانید

وی افزود: «در کنار برخورد شدیدتر با خرده‌فروشان، سازوکاری نیز برای معافیت از مجازات پیش‌بینی شده است. به این معنا که اگر فردی در رده پایین زنجیره قاچاق با نهاد‌های قضایی و ضابطان همکاری کند و اطلاعاتی ارائه دهد که منجر به شناسایی و دستگیری عناصر اصلی شبکه شود، امکان معافیت کامل او از مجازات وجود خواهد داشت.»

ترحمی با اشاره به پویایی و تنوع روزافزون مواد مخدر در بازار جهانی گفت: «طبق گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر سازمان ملل، تنها در پنج ماه اخیر بیش از ۸۵ نوع ماده جدید وارد چرخه اعتیاد شده است. در حال حاضر فهرست روان‌گردان‌ها و مواد تازه به ۱۳۸۶ نوع رسیده و این واقعیت نشان می‌دهد که قوانین ما نیز باید پویا و به‌روز باشد.»

وی تأکید کرد که هدف اصلی اصلاحات، هم کاهش عرضه و هم حمایت از مصرف‌کنندگان برای ترک اعتیاد است: «مصرف‌کنندگان طبق قانون فعلی در مراکز اقامت اجباری تحت درمان قرار می‌گیرند، اما فروشندگان، به‌ویژه خرده‌فروشان، بار اصلی توزیع را بر دوش دارند. اگر این حلقه قطع نشود، هیچ برنامه‌ای برای کاهش تقاضا موفق نخواهد بود.»

ایشان در پایان خاطرنشان کرد: «اصلاح قانون در ۲۷ ماده تنظیم شده و تلاش شده است ترکیبی از شدت، قطعیت و کارآمدی در مجازات‌ها رعایت شود تا هم عدالت کیفری برقرار شود و هم ضربه واقعی به شبکه‌های اصلی قاچاق وارد شود.»

برچسب ها: مواد مخدر
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.