کد خبر: ۶۶۰۶۵
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۵

پایان عصر تانک‌های سنگین در ارتش چین

ارتش چین با رونمایی از تانک تایپ ۱۰۰ و خانواده جدیدی از خودروهای زرهی، در حال فاصله گرفتن از دکترین نظامی مبتنی بر تانک‌های سنگین و حرکت به سمت خودروهای تخصصی و سبک‌تر است.
پایان عصر تانک‌های سنگین در ارتش چین

مخاطب ۲۴، رونمایی از تانک تایپ ۱۰۰ و پلتفرم‌های مرتبط با آن در رژه نظامی پکن، شاهدی آشکار بر این چرخش دکترین نظامی از تانک‌های سنگین است. به جای تمرکز بر تعداد انبوهی از تانک‌های اصلی میدان نبرد، چین اکنون بر خودرو‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کند که می‌توانند در شرایط دشوار عملکرد بهتری داشته باشند. سرهی برزوتسکی، کارشناس خودرو‌های زرهی، معتقد است که اولویت‌های نظامی چین تغییر کرده است. او می‌گوید: «چین دیگر به ناوگان عظیمی از تانک‌های اصلی میدان نبرد نیازی ندارد، زیرا روسیه که زمانی محتمل‌ترین دشمن آن محسوب می‌شد، از صحنه خارج شده است. اکنون هند این نقش را بر عهده گرفته و از آنجایی که تنها مرز زمینی با هند کریدور لاداخ است، خودرو‌های سبک‌تر که بتوانند به‌سرعت در جاده‌های کوهستانی جابه‌جا شوند، اهمیت بیشتری دارند.»

منطقه لاداخ با ارتفاع بیش از ۴۰۰۰ متر، محدودیت‌های جدی برای عملکرد موتور و قدرت مانور تانک‌های سنگینی مانند تایپ ۹۹A۲ ایجاد می‌کند. در مقابل، تانک متوسط جدید تایپ ۱۰۰ و تانک سبک تایپ ۱۵ طوری طراحی شده‌اند که قدرت و تحرک خود را در شرایط ارتفاع بالا حفظ کنند و همزمان از قدرت آتش کافی برای مقابله با زره‌پوش‌های هندی در هیمالیا برخوردار باشند. برزوتسکی همچنین به نقش این تانک‌ها در سناریوی حمله به تایوان اشاره می‌کند: «این تانک‌ها برای پیاده‌سازی از کشتی‌ها در موج دوم حمله احتمالی به تایوان بسیار مناسب‌تر هستند.» توانایی انتقال تانک‌هایی که قدرت آتش و تحرک را با هم ترکیب می‌کنند، برای حفظ شتاب در هرگونه عملیات آبی-خاکی برای ارتش چین حیاتی است.

تکامل نیرو‌های زرهی چین، بازتابی از تغییر دیدگاه این کشور نسبت به روسیه است. برای دهه‌ها، پکن لشکر‌های تانک خود را برای نبرد‌های گسترده احتمالی در استپ‌های مغولستان یا سیبری آماده می‌کرد. به گفته برزوتسکی، این مفهوم اکنون منسوخ شده است. او استدلال می‌کند: «روسیه امروز به یک دست‌نشانده تبدیل شده که به‌شدت به چین وابسته است. اگر پکن بخواهد سرزمین‌هایی را که روسیه در قرن‌های ۱۷ تا ۱۹ تصرف کرده بود پس بگیرد، می‌تواند این کار را با ارائه یک وام کلان جنگی به مسکو انجام دهد؛ وامی که روسیه قادر به بازپرداخت آن نخواهد بود. در آن صورت، بازپرداخت به شکل واگذاری قلمرو خواهد بود.»

از این منظر، چین دیگر برای درگیری احتمالی با روسیه به تشکیلات زرهی سنگین نیازی ندارد و می‌تواند از اهرم‌های سیاسی و اقتصادی برای دستیابی به اهداف خود در سیبری و آسیای مرکزی استفاده کند. در عوض، منابع نظامی خود را برای تهدید‌های فوری‌تری مانند هند و تایوان اولویت‌بندی می‌کند. این چرخش دکترینال نشان می‌دهد که پکن برای کیفیت، سازگاری و طراحی ماموریت‌محور ارزش بیشتری نسبت به مفاهیم سنتی قدرت آتش انبوه قائل است.

برچسب ها: ارتش چین
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
برگزیده
رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند
سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن، تاکید کرد عربستان با نظارت آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی به تجاوزات خود
پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد! پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد!
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فرود سالم یک فروند پهپاد آمریکایی MQM-۱۷۰ در غرب تنگه هرمز با استفاده از توان جنگ الکترونیک خبر داد و اعلام کرد این پهپاد مأموریت شناسایی سامانه‌های پدافند هوایی ایران در سواحل خلیج فارس و تنگه هرمز را بر عهده داشته است.
کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم! کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم!
رهبر کره شمالی با تأکید بر تشدید آموزش‌های نظامی و ارتقای آمادگی رزمی، فرماندهان ارتش کره شمالی را به آماده‌سازی یگان‌ها برای جنگ و حفظ وفاداری ایدئولوژیک فراخواند.