کد خبر: ۶۶۰۲۱
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۵

دسترسی مردم به سکوی هوش مصنوعی در آذر

نماینده دانشگاه شریف در پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی گفت: تا پایان آذرماه نسخه عمومی آزمایشی سکو رونمایی خواهد شد و امکان دسترسی همه مردم به این سرویس فراهم می‌شود.
دسترسی مردم به سکوی هوش مصنوعی در آذر

مخاطب ۲۴، پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی یکی از طرح‌های راهبردی در زمینه توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی در کشور است که با هدف ایجاد زیست‌بوم هوشمند و بومی‌سازی فناوری‌های پیشرفته، از اواخر سال ۱۴۰۳ کلید خورد و با همکاری دانشگاه‌ها و شرکت‌های معتبر، مراحل مختلفی را پشت سر گذاشته و به تدریج وارد فاز‌های عملیاتی شده است. این پروژه به عنوان زیرساخت اولیه و مورد نیاز برای تحلیل داده‌ها در جهت توسعه هوش مصنوعی با کاربرد‌های مختلف، بر اساس ضرورت‌ها و برنامه‌های راهبردی کشور با جدیت از سوی معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور پیگیری شد تا نسخه‌ای کاملاً بومی با استفاده از توانمندی اساتید کشور فراهم شود.

دکتر حسین اسدی، نماینده دانشگاه صنعتی شریف در پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی، در تشریح روند پیشرفت این پروژه گفت: از آبان ماه ۱۴۰۳ کار طراحی زیست‌بوم کسب و کار هوشمند آغاز شد و به موازات آن، طراحی معماری کلان پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی نیز شروع شد. وی افزود: در اسفندماه همان سال، نسخه MVP یا نسخه اولیه آزمایشی سکو رونمایی شد و توسعه دستیاران هوشمند با مشارکت ۱۰ دانشگاه آغاز شد. در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، فاز توسعه زیرساخت سخت‌افزاری به عنوان گام سوم آغاز شد که شامل ساخت دیتا سنتر مخصوص کاربرد‌های هوش مصنوعی بود.

اسدی با اشاره به فراخوان معاونت علمی از شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی، گفت: پس از بررسی دقیق توانمندی‌های ۳۸ شرکت متقاضی، تیمی فنی در دانشگاه شریف تشکیل شد و پس از برگزاری جلسات متعدد، ۱۲ شرکت و یک شرکت به عنوان کنسرسیوم برای همکاری در این پروژه انتخاب شدند.وی با اشاره به برگزاری جلسات جداگانه‌ای با شرکت‌های منتخب، افزود: هدف از این جلسات، ارزیابی دقیق توانمندی‌ها و علاقه‌مندی‌های شرکت‌ها و تطبیق آنها با نیاز‌های سکوی ملی هوش مصنوعی بود. از سوی دیگر، پازل‌های خالی سکو و ماژول‌هایی که نیاز به توسعه داشتند، شناسایی شد. بر اساس این ارزیابی، شرح خدمات هر شرکت به طور مشخص تعیین شد.

اسدی با تاکید بر نقش کلیدی این شرکت‌ها در توسعه سکوی ملی هوش مصنوعی، اظهار داشت: این شرکت‌ها در توسعه ابزارها، استودیو‌ها و لایه‌های برنامه‌نویسی سکو مشارکت دارند.وی ضمن بیان این مطلب که خوشبختانه در تیرماه، با همکاری ۱۳ شرکت دانش بنیان بزرگ، زیرساخت فاز اول پروژه تکمیل و تحویل تیم‌های توسعه‌دهنده شد، اظهار کرد: از شهریورماه، سرویس دهی محدود به شرکت‌های همکار سکو آغاز شده است و بر اساس بازخورد‌های دریافتی، هدف ما ارائه هر سه تا چهار هفته یک سرویس نمونه جدید در راستای نیازمندی شرکت‌ها است.

او اضافه کرد: اگر همه چیز طبق برنامه پیش رود، تا آذرماه نسخه عمومی آزمایشی سکوی ملی هوش مصنوعی رونمایی خواهد شد و از آن زمان قابلیت دسترسی همه مردم به آن امکان پذیر خواهد بود. دکتر اسدی همچنین درباره بومی‌سازی سکوی ملی هوش مصنوعی بیان کرد: یکی از مزایای اصلی سکوی ملی هوش مصنوعی، بومی بودن آن است که به معنای پایداری سرویس حتی در صورت قطع اینترنت بین‌المللی است.

وی در پایان تاکید کرد: این پروژه، گامی بزرگ در جهت خودکفایی فناوری‌های هوش مصنوعی در کشور است و امیدواریم بتوانیم با همکاری همه بخش‌ها، به اهداف تعیین شده برسیم. گفتنی است؛ دکتر اسدی نماینده دانشگاه شریف در پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی پیش از این هدف نهایی از راه اندازی سکوی ملی هوش مصنوعی را ایجاد ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ کسب‌وکار هوش مصنوعی و ایجاد حداقل بازار ۴۰ همتی عنوان کرده بود.

برچسب ها: هوش مصنوعی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
درخشان: دوست ندارم جای هاشمیان باشم + فیلم درخشان: دوست ندارم جای هاشمیان باشم + فیلم
حمید درخشان با حضور در گروه ورزش مخاطب۲۴ درباره وضعیت نیمکت پرسپولیس،شرایط مربیان ایرانی و اجحافی که در حق آنها صورت می‌گیرد صحبت کرد.
آوازخوانی سفیر کره جنوبی آوازخوانی سفیر کره جنوبی
سفیر کره جنوبی در ایران با حضور در نمایشگاه خوشنویسی مشترک ایران و کره، به همخوانی با آثار استاد فاضل جمشیدی پرداخت.
ماشین فریبا نادری چقدر می‌ارزد؟ ماشین فریبا نادری چقدر می‌ارزد؟
برنامه «پامپ» امیرحسین قیاسی دوباره خبرساز شد. این مرتبه بخاطر ماشین لوکس فریبا نادری
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
فوری: سرمربی پرسپولیس انتخاب شد، بردهاشمیان چاره ساز نبود فوری: سرمربی پرسپولیس انتخاب شد، بردهاشمیان چاره ساز نبود
وحید هاشمیان پس از هشت هفته و با کسب ۱۱ امتیاز با ۲ پیروزی، یک شکست و پنج تساوی به پایان کار خود در پرسپولیس رسید و مدیران این باشگاه، اوسمار ویرا را جانشین او کردند
پرسپولیس ـ اوسمار؛ شروعی نو پرسپولیس ـ اوسمار؛ شروعی نو
مذاکرات باشگاه پرسپولیس با اوسمار ویه‌را، سرمربی برزیلی سابق این تیم، وارد مراحل پایانی شده و انتظار می‌رود ظرف ۴۸ ساعت آینده توافق نهایی به‌صورت رسمی اعلام شود.
حق با درخشان بود؛ فوتبال ما غریب پرست است! حق با درخشان بود؛ فوتبال ما غریب پرست است!
با مطرح شدن نام اوسمار به‌عنوان گزینه جانشینی هاشمیان در پرسپولیس، حمید درخشان گفت: ما غریب‌پرستیم؛ برای مربی خارجی فداکاری می‌کنیم، اما مربی داخلی را دلسرد می‌کنیم.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر