کد خبر: ۶۵۹۹۷
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۰

بازگشت نقدینگی و تک‌نرخی شدن دلار، عامل رشد بورس

مکانیسم ماشه صرفا در یک تا دو روز اول تاثیر خود را به صورت روانی بر بازار سرمایه گذاشت.
بازگشت نقدینگی و تک‌نرخی شدن دلار، عامل رشد بورس

مخاطب ۲۴، بازار سرمایه پس از مدت‌ها بالاخره در روندی مثبت قرار گرفت و توانست پول حقیقی جذب کند؛ روندی که برای چهار روز متوالی معاملاتی حفظ شد و در پایان هفته نیز رشد مناسبی را به سهامداران وفادار هدیه داد. اما چرا بازار سرمایه ناگهان سبزپوش و پذیرای پول سرمایه‌گذاران حقیقی شد؟ آن هم در بحبوحه خرید و تقاضا در بازار‌های ارز، طلا و سکه که خریداران سنتی بسیاری را به سمت خود جلب می‌کرد. چه شد که سهامداران تصمیم گرفتند سرمایه خود را دوباره وارد بازار سرمایه کنند؟

عوامل بسیاری در تغییر نگاه سرمایه‌گذاران بازار موثر بوده و منجر به سبزپوشی بازار شده است، اما شاید بتوان اصلی‌ترین علت مثبت شدن بازار سرمایه را ارزندگی سهام شرکت‌ها دانست. این ارزندگی ناشی از افت چشمگیر قیمت‌ها و نسبت قیمت به سود (P/E) سهام اغلب شرکت‌های بازار سرمایه بوده که طی مدت اخیر رخ داده است بنابراین سرمایه‌گذاران با وجود افزایش ریسک‌ها ترجیح دادند بخشی از پول خود را در بازار بورس و اوراق بهادار بگذارند، زیرا بورس در حال حاضر از سایر بازار‌ها عقب مانده است و ظرفیت زیادی برای رشد دارد.

از طرف دیگر مکانیسم ماشه هم که بحث آن جدیدا مطرح شده بود، صرفا در یک تا دو روز اول تاثیر خود را به صورت روانی بر بازار سرمایه گذاشت و پس از آن، بازار به دلیل اینکه قیمت سهام بیش از حد افت کرده بود، پذیرفت که حتی اگر مکانیسم ماشه فعال شود تاثیر چندانی روی سودآوری برخی صنایع بازار نخواهد گذاشت. این بلوغ بازار سرمایه و تحلیل عمیق‌تر سرمایه‌گذاران نشان‌دهنده پایداری نسبی در برابر اخبار کوتاه‌مدت است.

از طرف دیگر بحث تک‌نرخی شدن دلار نیز در این میان مطرح شده است. بازار سرمایه معمولا نسبت به این خبر خوش‌بین و امیدوار است، زیرا تاثیر بسزایی در سودسازی شرکت‌ها و شفاف شدن تراز عملیاتی آنها می‌گذارد و آنها را از پیچیدگی‌های مربوط به عرضه و خرید ارز در بازار چندنرخی ایران نجات می‌دهد.

به طور کلی بازار سرمایه در این شرایط اقتصادی کشور چندان قابل پیش‌بینی نیست، اما اگر ریسک‌های سیستماتیک از میان برداشته شود، در فضای کنونی که اعتماد سرمایه‌گذاران جلب شده است، ورود نقدینگی می‌تواند منجر به ادامه روند مثبت بازار سهام شود، زیرا ارزندگی سهام شرکت‌ها نیز اهرم رشد بازار خواهد بود. اگر حوادث غیرمترقبه‌ای نداشته باشیم این روند مثبت می‌تواند با اصلاحات درونی، روندی ادامه‌دار باشد.

منبع: اقتصادآنلاین

برچسب ها: بورس
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پیروزی تلخ برای تیم ملی امید! پیروزی تلخ برای تیم ملی امید!
برد ارزشمند تیم امید مقابل بحرین با مصدومیت شدید آریا شفیع‌دوست تلخ شد؛ اتفاقی که نگرانی بزرگی برای کادر فنی تیم امید و سپاهان ایجاد کرده است.
جشنوارهء دانشجویی فیلم نهال ۲۱ چیست؟ جشنوارهء دانشجویی فیلم نهال ۲۱ چیست؟
جشنوارهٔ فیلم کوتاه نهال جشنواره‌ای دانشجویی و مختص فیلم کوتاه است که هرساله توسط دانشجویان رشتهٔ سینمای دانشگاه هنر ایران تحت نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه هنر برگزار می‌شود. این جشنواره میزبان فیلم‌های کوتاه دانشجویان، از تمام رشته‌های دانشگاهی کشور است. از اهداف این جشنواره که از سال ۱۳۸۲ آغاز به کارکرده، ایجاد فضایی مناسب برای ارائهٔ آثار کمتر دیده شده و توجه به دغدغه‌ها و سلیقه‌های گوناگون دانشجویان است.
اثرگذاری سینمای مستند و تجربی چگونه و چطور؟ اثرگذاری سینمای مستند و تجربی چگونه و چطور؟
اثر گذاری سینمای مستند و بازتاب معنای اجتماعی و تاثر مخاطب که نتیجه‌اش افزایش آگاهی اجتماعی‌ست به علاوه گذار از انواع و سبک‌ها تا تولد و زایشِ روش‌های ضد ساختار در سینمای تجربی که خود بدل به بدنهء ساختار آینده می‌شود.
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
نشست نخست‌وزیران سازمان شانگهای با حضور ایران نشست نخست‌وزیران سازمان شانگهای با حضور ایران
بیست‌وچهارمین نشست شورای نخست‌وزیران سازمان همکاری شانگهای امروز (سه‌شنبه ۲۷ آبان) با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران در مسکو آغاز به کار کرد.
ایران‌خودرو نرخ جدید محصولات خود را اعلام کرد ایران‌خودرو نرخ جدید محصولات خود را اعلام کرد
قیمت جدید محصولات ایران‌خودرو برای امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ منتشر شد. جدول شامل نرخ بازار و نمایندگی خودرو‌ها به تومان است.
تب برفکی به انسان منتقل می‌شود؟ تب برفکی به انسان منتقل می‌شود؟
رئیس اداره بیماری‌های زئونوز وزارت بهداشت تأکید کرد تب برفکی بیماری زئونوز نیست و محصولات دام‌های آلوده هرگز وارد چرخه غذایی نمی‌شوند.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر