کد خبر: ۶۵۹۱۷
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۷

بازده اوراق بریتانیا رکورد زد؛ فشار تازه بر دولت استارمر

با رکوردزنی بازده اوراق قرضه و سقوط ارزش پوند، سرمایه‌گذاران نسبت به توان دولت بریتانیا در کنترل کسری بودجه دچار تردید شده‌اند. این وضعیت، چالشی جدی برای کابینه استارمر ایجاد کرده و برنامه‌های مالی دولت را زیر ذره‌بین قرار داده است.
بازده اوراق بریتانیا رکورد زد؛ فشار تازه بر دولت استارمر

مخاطب ۲۴، بازده اوراق قرضه بلندمدت بریتانیا به بالاترین سطح از سال ۱۹۹۸ افزایش یافت؛ موضوعی که فشار بیشتری بر دولت کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر انگلستان، وارد می‌سازد تا گام‌هایی برای به دست آوردن مجدد اطمینان بازار‌ها انجام دهد.

در بحبوحه کاهش جهانی قیمت اوراق قرضه دولتی، نرخ بازده اوراق قرضه ۳۰ ساله بریتانیا با افزایش ۰.۳ درصدی در روز سه‌شنبه (۱۱ شهریور) به ۵.۶۷ درصد رسید. بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله این کشور نیز با افزایش ۰.۳ درصدی به ۴.۷۸ درصد جهش کرد. به‌دنبال این اتفاق، پوند انگلستان در معاملات اولیه امروز با کاهش ۰.۴ درصدی به ۱.۳۴۸۷ دلار رسید.

براساس گزارشی از بلومبرگ، افزایش هزینه‌های وام‌گیری، دردسر دیگری برای دولت بریتانیا پیش از بودجه تابستان است، آن هم در شرایطی که ریچل ریوز، وزیر خزانه‌داری انگلستان، تحت فشار قرار دارد تا برای بهبود وضعیت مالی به کاهش هزینه‌های دولت اقدام کند یا مالیات‌ها را افزایش دهد. این مساله از نظر سیاسی ممکن است دشوار باشد، چراکه دولت به‌دنبال اعتراض قانون‌گذاران، یک چرخش ۱۸۰ درجه‌ای از اصلاحات رفاهی خود پیدا کرد.

نظر منفی سرمایه گذاران به اوراق بلندمدت بریتانیا

موهیت کومار، استراتژیست ارشد اروپا در شرکت خدمات مالی جفریز، می‌گوید: «افزایش مالیات‌ها غیرقابل اجتناب است، اما در حال رسیدن به مرحله‌ای هستیم که افزایش بیشتر مالیات می‌تواند نتیجه منفی در پی داشته باشد. سرمایه‌گذاران نسبت به اوراق قرضه بلندمدت بریتانیا نظر منفی خود را حفظ کرده‌اند و استراتژی‌ای را ترجیح می‌دهند که سودمند باشد، چراکه شکاف میان بازده اوراق قرضه کوتاه‌مدت و بلندمدت افزایش یافته است.»

گزینه افزایش مالیات روی میز دولت

اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کنند که بریتانیا به‌زودی نیازمند افزایش مالیات‌ها خواهد بود تا بتواند قوانین مالی خود را به‌شکل صحیح پیش ببرد. هزینه‌های استقراض یک عامل کلیدی در برنامه‌ریزی مالی دولت هستند و همین امر، نخست‌وزیر و وزیر خزانه‌داری را نسبت به تغییرات در بازده اوراق قرضه آسیب‌پذیر می‌کند. همانطور که بازده افزایش می‌یابد، هزینه‌های استقراض دولت نیز بیشتر می‌شود و این دو مقام عالی‌رتبه بریتانیا را در چنگال بازار اسیر می‌کند.

استارمر در روز دوشنبه مجموعه‌ای از تغییرات را در کابینه خود اعلام کرد تا بتواند نفوذ بیشتری در سیاست اقتصادی به دست آورد.

اوراق قرضه بریتانیا در کانون کاهش جهانی اوراق بلندمدت

حرکت قیمت اوراق قرضه بریتانیا همچنین ناشی از عوامل جهانی است و اوراق قرضه بریتانیا اکنون در کانون یک کاهش گسترده‌تر در اوراق بدهی با سررسید بلندمدت قرار دارند. این فروش نشان دهنده کاهش تقاضا برای این نوع اوراق قرضه از سوی خریداران سنتی نظیر صندوق‌های بازنشستگی است و نگرانی‌ها درباره افزایش تورم را نشان می‌دهد.

طی ۱۲ ماه گذشته، نرخ بازده اوراق قرضه ۳۰ ساله بریتانیا بیش از ۱ درصد رشد داشته است، در حالی‌که این رشد برای بازده اوراق خزانه‌داری آمریکا و اوراق قرضه آلمان در حدود ۰.۸ درصد بوده است. فشار‌های عرضه نیز ممکن است بر اوراق قرضه بریتانیا فشار آورد.

فشار شدید بدهی بر بودجه انگلستان

براساس گزارشی از گاردین، بودجه عمومی انگلستان در یک مسیر بلندمدت ناپایدار قرار گرفته است که علت آن به هزینه‌های رو به رشد حقوق بازنشستگی دولتی و فشار‌های فزاینده مرتبط با بحران فزاینده اقلیمی مربوط می‌شود.

طبق تخمین‌ها، بدهی دولتی انگلستان تا سال ۲۰۷۰ میلادی به ۲۷۰ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) خواهد رسید که بالاتر از سطح حدود ۱۰۰ درصد از GDP است که امروز شاهد آن هستیم، البته این پیش‌بینی در صورتی محقق می‌شود که سیاست‌های کنونی انگلستان دستخوش تغییر نشوند.

رئیس دفتر مسوولیت بودجه انگلستان اعلام کرده است: «بودجه عمومی بریتانیا در بلندمدت پایدار نیست و این بدان معناست که دولت انگلستان نخواهد توانست قول‌هایی که به مردم داده است را عملی کند.»

طبق گزارش دفتر مسوولیت بودجه انگلستان، این کشور دارای رتبه ششم بالاترین بدهی، رتبه پنجم بالاترین کسری بودجه و رتبه سوم بیشترین میزان هزینه‌های استقراض در میان ۳۶ اقتصاد پیشرفته جهان است.

در این شرایط، اما طرح کاهش هزینه‌های رفاهی دولت استرامر نیز با مخالفت نمایندگان این کشور، حتی نمایندگان حزب کارگر مواجه شد. چراکه حزب کارگر به‌طور سنتی حامی طبقات کارگر و کم‌درآمده و دست زدن به کمک‌های رفاهی با شعار‌ها و هویت سیاسی حزب در تضاد است. در این شرایط استامر تصمیم گرفت کاهش هزینه‌های رفاه را کمتر کند؛ یعنی برنامه‌ای که برای کاهش ۵ میلیارد پوندی بودجه رفاه در نظر گرفته شده بود، حالا سبک‌تر شده است. این درحالی است که این تصمیم هم بر بودجه دولت فشار وارد می‌کند و هم قدرت رهبری او را تضعیف می‌کند چراکه نتوانسته برنامه خود را پیش ببرد.

منبع: اکو ایران

برچسب ها: اوراق قرضه
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قیمت محصولات ایران‌خودرو امروز +جدول قیمت محصولات ایران‌خودرو امروز +جدول
آخرین قیمت محصولات ایران‌خودرو برای امروز دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ منتشر شد.
توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در خصوص توقیف اموال محمد ساعدی‌نیا + فیلم توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در خصوص توقیف اموال محمد ساعدی‌نیا + فیلم
سخنگوی قوه قضاییه بیان کرد: پرونده محمد ساعدی‌نیا به‌دلیل دعوت مردم به مشارکت در اغتشاش و حمایت از آشوبگران در دادگستری قم تشکیل و وی بازداشت شده است وی ادامه داد: اموال، املاک و سهام او شناسایی و توقیف شده و در صورت اثبات خسارت، جبران از محل اموال وی علاوه بر مجازات قانونی انجام می‌شود.
ملیکای ۲۲ ساله قربانی جنایت مسافربر، تکرار الهه حسین نژاد ملیکای ۲۲ ساله قربانی جنایت مسافربر، تکرار الهه حسین نژاد
معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ از کشف جسد ملیکای ۲۲ ساله خبر داد که مفقودی او در راه بازگشت به خانه توسط خانواده‌اش اعلام شده بود.
بمباران مواضع داعش توسط جنگنده‌های اف-۱۶ عراق +ویدیو بمباران مواضع داعش توسط جنگنده‌های اف-۱۶ عراق +ویدیو
نیروی هوایی عراق با انجام چند حمله هوایی در بیابان‌های اطراف استان نینوا، تعدادی از عناصر گروه تروریستی داعش را هدف قرار داد و به هلاکت رساند.
ایران قهرمان فوتسال آسیا ۲۰۲۶ شد ایران قهرمان فوتسال آسیا ۲۰۲۶ شد
تیم ملی فوتسال ایران با پشت سر گذاشتن یکی از سخت‌ترین فینال های تاریخ و با برتری در ضربات پنالتی، برای چهاردهمین بار به عنوان قهرمانی جام ملتهای آسیا دست پیدا کرد.
آخرین خبر از نتایج مذاکرات ایران و آمریکا امروز جمعه ۱۷ بهمن آخرین خبر از نتایج مذاکرات ایران و آمریکا امروز جمعه ۱۷ بهمن
دور دیگری از مذاکرات ایران و آمریکا در روزهای آتی برگزار می‌شود
فیلم+ نشست خبری قبل از فینال آسیا، تسلیت شمسایی به مردم ایران فیلم+ نشست خبری قبل از فینال آسیا، تسلیت شمسایی به مردم ایران
بغض شمسایی در پایان نشست خبری ترکید و گفت: رفتار حرفه‌ای مجاب می‌کرد که در مسابقات آسیایی شرکت کنیم. تسلیت می‌گویم به مردم عزیز کشورم به خاطر اینکه داغدار هستند. برای ما اینجا فوتبال ارزش ندارد و چیزی که ارزش داشت این بود که در کنار هم بودیم و خواستیم از هم دفاع کنیم.
برگزیده
آغاز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی + جزئیات کامل آغاز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی + جزئیات کامل
در ادامه اجرای طرح جدید کالابرگ الکترونیکی با اعتبار ماهانه یک میلیون تومان به ازای هر نفر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی زمان آغاز مرحله دوم این طرح را اعلام کرده است؛ مرحله‌ای که از فردا چهارشنبه آغاز می‌شود و به‌صورت تدریجی، دهک‌های مختلف درآمدی را پوشش می‌دهد.
سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد! سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد!
با ورود دادستانی تهران سایت ایران خودرو متخلفی که قیمت محصولات خود را بدون هماهنگی با مراجع ذیصلاح افزایش داده بود بسته شد.
نرخ تازه محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ +جدول نرخ تازه محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ +جدول
نرخ تازه محصولات ایران خودرو برای امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ منتشر شد.
صفحه خبر بالای تصاویر