کد خبر: ۶۵۹۱۷
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۷

بازده اوراق بریتانیا رکورد زد؛ فشار تازه بر دولت استارمر

با رکوردزنی بازده اوراق قرضه و سقوط ارزش پوند، سرمایه‌گذاران نسبت به توان دولت بریتانیا در کنترل کسری بودجه دچار تردید شده‌اند. این وضعیت، چالشی جدی برای کابینه استارمر ایجاد کرده و برنامه‌های مالی دولت را زیر ذره‌بین قرار داده است.
بازده اوراق بریتانیا رکورد زد؛ فشار تازه بر دولت استارمر

مخاطب ۲۴، بازده اوراق قرضه بلندمدت بریتانیا به بالاترین سطح از سال ۱۹۹۸ افزایش یافت؛ موضوعی که فشار بیشتری بر دولت کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر انگلستان، وارد می‌سازد تا گام‌هایی برای به دست آوردن مجدد اطمینان بازار‌ها انجام دهد.

در بحبوحه کاهش جهانی قیمت اوراق قرضه دولتی، نرخ بازده اوراق قرضه ۳۰ ساله بریتانیا با افزایش ۰.۳ درصدی در روز سه‌شنبه (۱۱ شهریور) به ۵.۶۷ درصد رسید. بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله این کشور نیز با افزایش ۰.۳ درصدی به ۴.۷۸ درصد جهش کرد. به‌دنبال این اتفاق، پوند انگلستان در معاملات اولیه امروز با کاهش ۰.۴ درصدی به ۱.۳۴۸۷ دلار رسید.

براساس گزارشی از بلومبرگ، افزایش هزینه‌های وام‌گیری، دردسر دیگری برای دولت بریتانیا پیش از بودجه تابستان است، آن هم در شرایطی که ریچل ریوز، وزیر خزانه‌داری انگلستان، تحت فشار قرار دارد تا برای بهبود وضعیت مالی به کاهش هزینه‌های دولت اقدام کند یا مالیات‌ها را افزایش دهد. این مساله از نظر سیاسی ممکن است دشوار باشد، چراکه دولت به‌دنبال اعتراض قانون‌گذاران، یک چرخش ۱۸۰ درجه‌ای از اصلاحات رفاهی خود پیدا کرد.

نظر منفی سرمایه گذاران به اوراق بلندمدت بریتانیا

موهیت کومار، استراتژیست ارشد اروپا در شرکت خدمات مالی جفریز، می‌گوید: «افزایش مالیات‌ها غیرقابل اجتناب است، اما در حال رسیدن به مرحله‌ای هستیم که افزایش بیشتر مالیات می‌تواند نتیجه منفی در پی داشته باشد. سرمایه‌گذاران نسبت به اوراق قرضه بلندمدت بریتانیا نظر منفی خود را حفظ کرده‌اند و استراتژی‌ای را ترجیح می‌دهند که سودمند باشد، چراکه شکاف میان بازده اوراق قرضه کوتاه‌مدت و بلندمدت افزایش یافته است.»

گزینه افزایش مالیات روی میز دولت

اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کنند که بریتانیا به‌زودی نیازمند افزایش مالیات‌ها خواهد بود تا بتواند قوانین مالی خود را به‌شکل صحیح پیش ببرد. هزینه‌های استقراض یک عامل کلیدی در برنامه‌ریزی مالی دولت هستند و همین امر، نخست‌وزیر و وزیر خزانه‌داری را نسبت به تغییرات در بازده اوراق قرضه آسیب‌پذیر می‌کند. همانطور که بازده افزایش می‌یابد، هزینه‌های استقراض دولت نیز بیشتر می‌شود و این دو مقام عالی‌رتبه بریتانیا را در چنگال بازار اسیر می‌کند.

استارمر در روز دوشنبه مجموعه‌ای از تغییرات را در کابینه خود اعلام کرد تا بتواند نفوذ بیشتری در سیاست اقتصادی به دست آورد.

اوراق قرضه بریتانیا در کانون کاهش جهانی اوراق بلندمدت

حرکت قیمت اوراق قرضه بریتانیا همچنین ناشی از عوامل جهانی است و اوراق قرضه بریتانیا اکنون در کانون یک کاهش گسترده‌تر در اوراق بدهی با سررسید بلندمدت قرار دارند. این فروش نشان دهنده کاهش تقاضا برای این نوع اوراق قرضه از سوی خریداران سنتی نظیر صندوق‌های بازنشستگی است و نگرانی‌ها درباره افزایش تورم را نشان می‌دهد.

طی ۱۲ ماه گذشته، نرخ بازده اوراق قرضه ۳۰ ساله بریتانیا بیش از ۱ درصد رشد داشته است، در حالی‌که این رشد برای بازده اوراق خزانه‌داری آمریکا و اوراق قرضه آلمان در حدود ۰.۸ درصد بوده است. فشار‌های عرضه نیز ممکن است بر اوراق قرضه بریتانیا فشار آورد.

فشار شدید بدهی بر بودجه انگلستان

براساس گزارشی از گاردین، بودجه عمومی انگلستان در یک مسیر بلندمدت ناپایدار قرار گرفته است که علت آن به هزینه‌های رو به رشد حقوق بازنشستگی دولتی و فشار‌های فزاینده مرتبط با بحران فزاینده اقلیمی مربوط می‌شود.

طبق تخمین‌ها، بدهی دولتی انگلستان تا سال ۲۰۷۰ میلادی به ۲۷۰ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) خواهد رسید که بالاتر از سطح حدود ۱۰۰ درصد از GDP است که امروز شاهد آن هستیم، البته این پیش‌بینی در صورتی محقق می‌شود که سیاست‌های کنونی انگلستان دستخوش تغییر نشوند.

رئیس دفتر مسوولیت بودجه انگلستان اعلام کرده است: «بودجه عمومی بریتانیا در بلندمدت پایدار نیست و این بدان معناست که دولت انگلستان نخواهد توانست قول‌هایی که به مردم داده است را عملی کند.»

طبق گزارش دفتر مسوولیت بودجه انگلستان، این کشور دارای رتبه ششم بالاترین بدهی، رتبه پنجم بالاترین کسری بودجه و رتبه سوم بیشترین میزان هزینه‌های استقراض در میان ۳۶ اقتصاد پیشرفته جهان است.

در این شرایط، اما طرح کاهش هزینه‌های رفاهی دولت استرامر نیز با مخالفت نمایندگان این کشور، حتی نمایندگان حزب کارگر مواجه شد. چراکه حزب کارگر به‌طور سنتی حامی طبقات کارگر و کم‌درآمده و دست زدن به کمک‌های رفاهی با شعار‌ها و هویت سیاسی حزب در تضاد است. در این شرایط استامر تصمیم گرفت کاهش هزینه‌های رفاه را کمتر کند؛ یعنی برنامه‌ای که برای کاهش ۵ میلیارد پوندی بودجه رفاه در نظر گرفته شده بود، حالا سبک‌تر شده است. این درحالی است که این تصمیم هم بر بودجه دولت فشار وارد می‌کند و هم قدرت رهبری او را تضعیف می‌کند چراکه نتوانسته برنامه خود را پیش ببرد.

منبع: اکو ایران

برچسب ها: اوراق قرضه
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
لذت حذف لقب «نورکوزن»؛ لورکوزنِ هیولمند می‌تازد لذت حذف لقب «نورکوزن»؛ لورکوزنِ هیولمند می‌تازد
لورکوزن با برد پرگل ۶ بر صفر مقابل هایدنهایم، از لغزش رقبا نهایت استفاده را برد و دوباره یاد و خاطره‌ی سال‌های طلایی خود در بوندس‌لیگا را زنده کرد.
ونزوئلا و منطق کنترل ژئوپلتیکی ایالات متحده آمریکا ونزوئلا و منطق کنترل ژئوپلتیکی ایالات متحده آمریکا
سیاست آمریکا در قبال ونزوئلا ادامه منطق اعلامیه مونروئه است؛ جایی که واشنگتن با تحریم، فشار سیاسی و مهار نفوذ چین و روسیه می‌کوشد کنترل ژئوپلیتیکی خود در آمریکای لاتین را حفظ کند.
درخشش بیفوما در اولین بازی؛ امید تازه برای پرسپولیس درخشش بیفوما در اولین بازی؛ امید تازه برای پرسپولیس
تیوی بیفوما در نخستین حضور ثابت زیر نظر اوسمار ویرا با ارائه نمایشی موثر، پاس‌گل زیبا و مشارکت فعال در خلق موقعیت‌ها امید تازه‌ای برای پرسپولیس ایجاد کرد.
غضنفری، نماینده تهران: مقصر خشکسالی و فحشا شخص رئیس جمهور است! غضنفری، نماینده تهران: مقصر خشکسالی و فحشا شخص رئیس جمهور است!
کامران غضنفری، نماینده تهران، با انتقاد تند از سخنان اخیر رئیس‌جمهور درباره احتمال جیره‌بندی آب و تخلیه تهران، عملکرد دولت را عامل اصلی مشکلات کشور و کاهش بارش‌ها دانست.
انتخابات عراق ۲۰۲۵؛ کرکوک به میدان رقابت شدید انتخاباتی تبدیل شد انتخابات عراق ۲۰۲۵؛ کرکوک به میدان رقابت شدید انتخاباتی تبدیل شد
سه روز تا برگزاری انتخابات پارلمانی عراق باقی است و کرکوک با حضور هزاران نامزد و فعالیت تبلیغاتی پررنگ، به صحنه رقابت شدید تبدیل شده است.
مقصر مصدومیت اوریه و مونیر کیست؟ مقصر مصدومیت اوریه و مونیر کیست؟
با اعلام خبر مصدومیت سرژ اوریه و مونیر الحدادی، حواشی مربوط به علت مصدومیت این دو ستاره پر رنگ شد.
قاضی فدرال دستور ترامپ برای اعزام نیرو به پورتلند را باطل کرد قاضی فدرال دستور ترامپ برای اعزام نیرو به پورتلند را باطل کرد
قاضی فدرال آمریکا دستور دونالد ترامپ برای اعزام گارد ملی به پورتلند را غیرقانونی اعلام کرد؛ اقدامی که مانع اجرای برنامه رئیس‌جمهوری شد.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر