کد خبر: ۶۵۴۰۳
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۸

ترامپ عقب‌نشینی کرد؛ بازار جهانی طلا از تعرفه‌ معاف شد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که واردات طلا مشمول تعرفه‌های گمرکی ایالات متحده نخواهد شد؛ اظهاری که پس از چند روز سردرگمی و آشفتگی در بازار جهانی طلا آرامشی نسبی ایجاد کرد.
ترامپ عقب‌نشینی کرد؛  بازار جهانی طلا از تعرفه‌ معاف شد

 مخاطب ۲۴، این موضع‌گیری در پی یک تصمیم ناگهانی اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا (CBP) صورت گرفت که هفته گذشته اعلام کرده بود شمش‌های طلای یک کیلوگرمی و ۱۰۰ اونسی مشمول تعرفه‌های دولت ترامپ می‌شوند. این تصمیم به صورت نامه‌ای به یک پالایشگاه سوئیسی ارسال و سپس به طور عمومی منتشر شده بود و در صورت اجرایی شدن، پیامد‌های گسترده‌ای برای بازار جهانی طلا و عملکرد روان قرارداد‌های آتی آمریکا داشت.

با انتشار خبر تعرفه طلا، فعالان صنعت و تحلیلگران معتقد بودند که طلا از تعرفه‌ها معاف است؛ به ویژه با توجه به تعرفه ۳۹ درصدی بر کالا‌های وارداتی از سوئیس که یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان و پالایشگران طلا در جهان است. این ابهام باعث شد قیمت آتی طلا در آمریکا به رکورد تاریخی برسد و معاملات در بسیاری از نقاط به دلیل نگرانی از تحویل و حمل‌ونقل متوقف شود. روز جمعه، پس از واکنش تند بازار و افزایش شدید اختلاف قیمت بین طلا در بازار آتی نیویورک و بازار نقدی لندن (بیش از ۱۰۰ دلار به ازای هر اونس)، یک مقام کاخ سفید به بلومبرگ گفت که دولت ترامپ به زودی یک فرمان اجرایی برای روشن کردن موضوع و رفع «اطلاعات نادرست» منتشر خواهد کرد.

 

روند طلای جهانی و شاخص جهانی دلار

همین اظهارات تا حدودی موجب ثبات بازار شد. ترامپ روز دوشنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی خود (Truth Social) به‌طور رسمی اعلام کرد: «طلا مشمول تعرفه نخواهد شد!» با این اعلام، بخشی از نگرانی‌های فعالان بازار کاهش یافت. قیمت نقدی طلا همچنان در آن روز بیش از ۱.۶ درصد افت کرد و به ۳۳۴۲ دلار بر اونس رسید. قرارداد‌های آتی طلا در بازار کامکس نیز حدود ۲.۵ درصد کاهش یافت و با بیش از ۸۶ دلار افت، در سطح ۳۴۰۴ دلار بسته شد که بزرگ‌ترین افت یک‌روزه در سه ماه اخیر بود.

انتشار خبر مبنی بر تعرفه طلا، باعث جهش قیمت آتی طلا تا رکورد ۳۵۳۴ دلار در هر اونس شد. این وضعیت به ویژه برای سوئیس نگران‌کننده بود، زیرا این کشور حدود ۷۰ درصد طلای جهان را پالایش می‌کند و بخش بزرگی از آن را به آمریکا برای مصارف سرمایه‌گذاری و صنعتی صادر می‌کند. همچنین این تصمیم تنها چند روز پس از آن اعلام شد که رئیس‌جمهور سوئیس، کارین کلرسوتر، نتوانست با ترامپ بر سر کاهش تعرفه‌های سنگین آمریکا به توافق برسد. در طول تاریخ نیز طلا به دلیل نقش کلیدی‌اش در نظام مالی جهان از تعرفه‌های تجاری معاف بوده است، اما این تصمیم ناگهانی CBP نخستین تلاش آمریکا برای اعمال تعرفه بر شمش طلا بود.

برچسب ها: بازار جهانی طلا
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
آلبوم جدید تیلور سوییفت در راه است آلبوم جدید تیلور سوییفت در راه است
تیلور سوئیفت در پادکست ترویس کلسی، از انتشار دوازدهمین آلبوم استودیویی خود خبر داد.
ایران آماده بازسازی لبنان شد ایران آماده بازسازی لبنان شد
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در دیدار با رئیس‌جمهور لبنان از آمادگی تهران برای کمک به بازسازی و تقویت روابط دوستانه با بیروت خبر داد.
قتل دختر ۷ ساله در شاهرود قتل دختر ۷ ساله در شاهرود
پلیس شاهرود اعلام کرد نامادری ۲۵ ساله در پی مشاجره لفظی، دختر هفت‌ساله خود را به قتل رسانده و پس از یک ماه به این جرم اعتراف کرده است.
اظهارات بی سابقه جاسوس موساد در پخش زنده اظهارات بی سابقه جاسوس موساد در پخش زنده
منشه امیر گفت مقامات اسرائیل از اینکه مردم ایران به خیابان‌ها نیامدند ناراضی‌اند و پیام نتانیاهو نیز با هدف تحریک افکار عمومی منتشر شده است.
رئیس مجلس لبنان: ایران همچنان دوست ما است رئیس مجلس لبنان: ایران همچنان دوست ما است
رئیس مجلس لبنان گفت حزب‌الله با وجود فشار‌ها یکی از احزاب اصلی کشور است و ایران نیز همواره دوست لبنان بوده و خواهد ماند.
حتی رهبری هم احتمال جنگ را نمی‌دادند حتی رهبری هم احتمال جنگ را نمی‌دادند
محسن هاشمی گفت در مقطعی، حتی رهبر انقلاب نیز وقوع جنگ را پیش‌بینی نمی‌کردند و معتقد بودند نه مذاکره‌ای انجام می‌شود و نه جنگی رخ خواهد داد.
رقابت بهرام افشاری و حامد بهداد برای تصاحب صدرنشینی در گیشه سینما رقابت بهرام افشاری و حامد بهداد برای تصاحب صدرنشینی در گیشه سینما
فروش سینما در هفته گذشته حدود شصت و یک میلیارد تومان و «مرد عینکی» با بازی بهرام افشاری، در صدر پرفروش‌ترین فیلم‌ها در گیشه‌ی سینما قرار دارد.
برگزیده
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
تجارت سلامت در بیمارستان‌ها تجارت سلامت در بیمارستان‌ها
وقتی هزینه درمان پدر، سه میلیون یا سه سکه است، و جان او گروگان تعرفه‌ها و بیمارستان‌هاست، دیگر نامش «درمان» نیست؛ روایت تلخی که این‌بار از زبان یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس بازگو می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر