کد خبر: ۶۵۳۹۷
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۰
مصطفی کواکبیان در گفت‌و‌گو با مخاطب۲۴:

وفاق ملی با سهم‌خواهی محقق نمی‌شود

مصطفی کواکبیان با تمجید از صداقت رئیس جمهور، تحقق وفاق ملی، تعامل با احزاب، حل پایدار مسائل خارجی و رفع فیلترینگ را راه بازسازی اعتماد عمومی دانست.
وفاق ملی با سهم‌خواهی محقق نمی‌شود

مخاطب۲۴، در گفت‌وگویی طولانی و صریح با دکتر مصطفی کواکبیان، نماینده ادوارمجلس شورای اسلامی و دبیرکل حزب مردم سالاری، عملکرد یک‌ ساله دولت چهاردهم از زوایای مختلف بررسی شد؛ مواردی همچون سیاست داخلی، جایگاه احزاب، وفاق ملی، زندانیان سیاسی، بازنگری قانون اساسی و وضعیت اینترنت.

ارزیابی شما از عملکرد دولت چیست؟

مصطفی کواکبیان با بیان اینکه مرور دقیق و جامع عملکرد دولت در فرصت کوتاه ممکن نیست، گفت: «در یک جمله می‌توانم بگویم که نگاه خوش‌بینانه‌ای به عملکرد یک‌ ساله دولت دارم؛ هرچند که مشکلات و حفره‌هایی هم وجود دارد.»
او با اشاره به شخصیت دکتر پزشکیان افزود: «صداقت رئیس‌جمهور و نوع برخورد ایشان باعث شده که مردم او را با این ویژگی‌ها بشناسند اما نباید فراموش کنیم که برای آینده نیازمند برنامه‌ریزی جدی هستیم.»
ایشان با مقایسه مشارکت مردمی در انتخابات سال ۸۸ (حدود ۸۵ درصد) با وضعیت کنونی افزودند: «یکی از چالش‌های مهم این است که آیا دولت توانسته رضایت گروه‌هایی را که در انتخابات شرکت نکردند جلب کند یا خیر؟ این مسئله برای مشارکت‌ در انتخابات بعدی اهمیت زیادی دارد.»

احزاب؛ بازیگران فراموش‌شده

تحلیل شما به عنوان یکی از نامداران مبحث جامعه مدنی در خصوص تعامل دولت با احزاب چیست؟

بخش مهمی این مصاحبه به جایگاه احزاب و تعامل دولت با آنها اختصاص یافت؛ دبیرکل حزب مردم سالاری با یادآوری حضور دکتر پزشکیان در چندین کنگره این حزب گفت: «گرچه ایشان شخصا خود را فردی حزبی نمیدانند اما مخالف فعالیت احزاب نیز نیستند؟ با این حال وزارت کشور باید زمینه ارتقای جایگاه احزاب را در سطح جامعه و بدنه نظام فراهم کند.»
او از کوتاهی وزارت کشور در برگزاری انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ انتقاد کرد و افزود: «بیش از دو سال است که این انتخابات برگزار نشده؛ در حالی که حتی نماینده احزاب در این کمیسیون حق رای ندارد، ولی همان جایگاه حداقلی هم نادیده گرفته شده است.»
به گفته ایشان در خانه احزاب همه گرایش‌های فکری از اصلاح‌طلبان و اصولگرایان تا جریان‌های مستقل حضور دارند و بی‌توجهی به این مجموعه، نشانه ضعف 
در نگاه راهبردی به جامعه مدنی است.

سیاست خارجی؛ حمایت مشروط از دستگاه دیپلماسی

سیاست خارجه اعمالی از سوی دستگاه دیپلماسی را چگونه ارزیابی میکنید؟

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در ارزیابی حوزه سیاست خارجی و عملکرد دکتر عباس عراقچی بیان داشتند: «آقای عراقچی با توجه به سیاست‌های کلان نظام و هماهنگی با راس حاکمیت عملکرد خوبی داشته است منتهی مسائل اساسی همچنان حل نشده است.»
او با اشاره به رفتار دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ، افزود: «حقه‌بازی‌ها و اقدامات غیرمعمول ترامپ قابل انکار نیست، اما ما باید برای حل پایدار مشکلات تلاش کنیم.»
وی نسبت به «بی‌تفاوتی احتمالی» دولت در قبال تحرکات برخی کشورهای همسایه و حضور قدرت‌های خارجی در منطقه هشدار داد و تاکید کرد: «دستگاه دیپلماسی باید مانع شکل‌گیری شرایطی شود که کشورهایی مثل ارمنستان و آذربایجان بخواهند روابط 
استراتژیک خود را به آمریکا بسپارند.»

وفاق ملی؛ ایده خوب با اجرای ناقص

آیا وفاق به عنوان شاه کلید صحبت‌های انتخاباتی دکتر پزشکیان به طور کامل شکل گرفته است و میخواهد به کجا برسد؟

موضوع «وفاق ملی» از دیگر محورهای گفت‌وگو بود. «ازهمان ابتدا هشدار دادم که مفهوم وفاق نباید به حفظ منافع شخصی و پست‌های مدیریتی محدود شود.»
وی توضیح داد: «هرچند ایده وفاق ملی که همه جریان‌ها دیده شوند بسیار خوب است اما در عمل سهم جریان‌های سیاسی به‌طور عادلانه رعایت نشده است. به‌عنوان مثال، در سه سال دولت مرحوم رئیسی، اصلاح‌طلبان هیچ سهمی نداشتند ولی اکنون در دولت پزشکیان تنها دو وزارتخانه در اختیار نیروهای اصلاح‌طلب است.»
وفاق باید در عمل به معنای حضور واقعی و مؤثر همه جریان‌ها در تصمیم‌گیری‌ها باشد، نه صرفا شعار.

وزارتخانه‌های موفق و ناکام

کدام وزارتخانه بهتر از بقیه و کدام وزارتخانه عملکرد ضعیف‌تری داشتند؟

کواکبیان در پاسخ به پرسشی درباره قوی‌ترین و ضعیف‌ترین وزارتخانه‌ها بدون نام بردن مستقیم، وزارت امور خارجه را یکی از دستگاه‌های موفق دانست و در مقابل به ضعف برنامه‌ریزی وزارت نیرو اشاره کرد: «با توجه به پیش‌بینی تابستان گرم، باید از قبل برای تامین برق برنامه‌ریزی می‌شد. حتی اگر دولت قبلی منابع را مصرف کرده باشد، پیش‌بینی و اقدام پیشگیرانه ضروری بود.»

زندانیان سیاسی؛ شاخص‌ها و واقعیت‌ها

نظر شما درباب زندانیان و محصوران سیاسی چیست؟

این فعال سیاسی با انتقاد از نگاه محدود به تعریف زندانی سیاسی توضیح داد: «گفته می‌شود سه یا چهار زندانی سیاسی داریم ولی با شاخص‌هایی که جبهه اصلاحات تعریف کرده است تعداد بیشتری مشمول این عنوان می‌شوند.»
در خصوص رفع حصر میرحسین موسوی، وی بر ضرورت در نظر گرفتن درخواست‌های او تاکید نموده و بحث بازنگری قانون اساسی را به‌عنوان راهی برای پاسخ به بخشی از این مطالبات مطرح کرد.


بازنگری قانون اساسی؛ مسیر قانونی یا مجلس مؤسسان؟ 


دکتر مطفی کواکبیان با اشاره به اصل ۱۷۷ قانون اساسی گفتند: «این اصل امکان بازنگری را فراهم کرده و نیازی به تشکیل مجلس موسسان یا دخالت نهادهای خارجی نیست.»
 وی تاکید نمود که هرگونه بازنگری باید با برگزاری همه‌پرسی و مشارکت واقعی مردم همراه باشد و در فضای مجازی و رسانه‌ای کنونی امکان تحمیل تصمیمات به مردم وجود ندارد.

اینترنت و فیلترینگ؛ وعده‌ای که عملی نشد


با اینترنت ضعیف و محدودی که امکان کنشگری را نمیدهد چه باید کرد؟

در بخش پایانی، ایشان به موضوع اینترنت و دسترسی آزاد مردم پرداخت و یادآور شدند: «رفع فیلترینگ از وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهوربود، اما تاکنون عملی نشده است.»
همچنین با انتقاد از وضعیت فعلی بیان داشتند: «مردم، حتی کودکان، یاد گرفته‌اند چگونه از فیلترشکن استفاده کنند. این وضعیت هم دسترسی را محدود می‌کند و هم به سرپیچی از قانون دامن می‌زند و تا زمانی که جایگزین داخلی فراگیر و مورد وفاق وجود نداشته باشد، فیلترینگ تنها به نارضایتی عمومی می‌افزاید.»

 در نهایت مصطفی کواکبیان بر این باور است که «وفاق ملی واقعی»، «تعامل جدی با نهادهای مدنی»، «حل پایدار مسائل خارجی» و «رفع محدودیت‌های ارتباطی» می‌تواند به افزایش اعتماد عمومی و مشارکت مردم در آینده کمک نماید.

برچسب ها: مصطفی کواکبیان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
راهکار‌هایی برای جلوگیری از داغ شدن گوشی در تابستان راهکار‌هایی برای جلوگیری از داغ شدن گوشی در تابستان
کارشناسان هشدار می‌دهند گرمای شدید تابستان می‌تواند به باتری و عملکرد گوشی آسیب بزند و توصیه‌هایی برای جلوگیری از داغ شدن آن ارائه کرده‌اند.
ردیاب مخفی آمریکا در تراشه‌ها؛ رصد پنهان چین ردیاب مخفی آمریکا در تراشه‌ها؛ رصد پنهان چین
منابع آگاه می‌گویند آمریکا در محموله‌های تراشه‌های پیشرفته، ردیاب مخفی نصب کرده تا هرگونه انتقال غیرقانونی آنها به چین را شناسایی کند.
چرخش بزرگ هند و چین؛ از مرز هیمالیا تا میز مذاکره چرخش بزرگ هند و چین؛ از مرز هیمالیا تا میز مذاکره
وانگ یی، وزیر خارجه چین ۱۸ اوت به دهلی نو می‌رود تا درباره کاهش تنش‌های مرزی، ازسرگیری تجارت و همکاری‌های دوجانبه با مقامات هند گفت‌و‌گو کند.
ایران از NPT خارج می شود ایران از NPT خارج می شود
نماینده تهران هشدار داد در صورت فعال شدن مکانیسم ماشه، ایران از معاهده NPT خارج می‌شود؛ موضوعی که پیش‌تر به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام شده است.
شروع تبعید بزرگ؛ اسرائیل طرح اخراج فلسطینیان غزه را کلید زد شروع تبعید بزرگ؛ اسرائیل طرح اخراج فلسطینیان غزه را کلید زد
اسرائیل با اندونزی، سومالی‌لند، اوگاندا، سودان جنوبی و لیبی درباره پذیرش فلسطینیان غزه مذاکره می‌کند؛ اقدامی که با واکنش‌های تند روبه‌رو شده است.
طرح روسیه و آمریکا با الگوی اشغال کرانه باختری برای اوکراین طرح روسیه و آمریکا با الگوی اشغال کرانه باختری برای اوکراین
تایمز فاش کرد روسیه و آمریکا مدلی شبیه اشغال کرانه باختری برای پایان جنگ اوکراین بررسی می‌کنند که کنترل مناطق اشغالی را به مسکو می‌سپارد.
بسته حمایتی خبرنگاران به مرحله اجرا نزدیک شد بسته حمایتی خبرنگاران به مرحله اجرا نزدیک شد
سخنگوی دولت از نهایی شدن بسته حمایتی خبرنگاران شامل مسکن، معیشت و بیمه خبر داد و گفت این طرح با پیگیری مسئولان به‌زودی اجرایی می‌شود.
برگزیده
وفاق ملی با سهم‌خواهی محقق نمی‌شود وفاق ملی با سهم‌خواهی محقق نمی‌شود
مصطفی کواکبیان با تمجید از صداقت رئیس جمهور، تحقق وفاق ملی، تعامل با احزاب، حل پایدار مسائل خارجی و رفع فیلترینگ را راه بازسازی اعتماد عمومی دانست.
رومرو با بازوبند و جام؛ آغاز رؤیایی فرماندهی در تاتنهام رومرو با بازوبند و جام؛ آغاز رؤیایی فرماندهی در تاتنهام
کریستین رومرو، مدافع آرژانتینی تاتنهام، در نخستین تجربه کاپیتانی خود موفق شد جام قهرمانی سوپرجام اروپا را بالای سر ببرد؛ شروعی رؤیایی برای بازیکنی که حالا نه‌تنها ستون دفاعی تیمش، بلکه رهبر جدید آبی‌های لندن است. انتخاب او به‌عنوان کاپیتان، همزمان با فتح جام، لحظه‌ای تاریخی برای باشگاه و هواداران رقم زد
محرومیت ادامه‌دار؛ نیمکت استقلال در انتظار ساپینتو محرومیت ادامه‌دار؛ نیمکت استقلال در انتظار ساپینتو
در حالی که استقلال خود را برای آغاز فصل جدید لیگ برتر آماده می‌کند، غیبت ریکاردو ساپینتو روی نیمکت این تیم همچنان ادامه دارد. محرومیت چهارماهه‌ای که از فصل گذشته باقی مانده، سرمربی پرتغالی را از حضور در کنار شاگردانش محروم کرده و آبی‌ها باید در نخستین بازی فصل مقابل تراکتور، بدون فرمانده وارد میدان شوند.
صفحه خبر بالای تصاویر