به گزارش مخاطب ۲۴: ناصر ملکپور درباره تعداد مبتلایان به هموفیلی در کشور گفت: بررسی آمار و ارقام سامانه هموفیلی در کشور نشان میدهد که حدود ۱۴ هزار بیمار مبتلا به هموفیلی در کشور حضور دارند که از این میان پنج هزار و ۵۰۰ مورد هموفیلی کمبود فاکتور هشت، ۱۸۹۲ مورد فون ویلبراند، ۱۲۰۰ مورد هموفیلی کمبود فاکتور ۹ و سایر اختلالات خونریزی دهنده هستند. اگرچه ۱۴هزار بیمار هموفیلی در سامانه وزارت بهداشت ثبت شدهاند، اما این احتمال وجود دارد که تعداد این افراد بیشتر باشد.
وی درباره ارائه خدمات به بیماران هموفیلی در کشور اظهار کرد: ۱۲هزار نفر از بیماران هموفیلی به صورت مستمر و پیوسته خدمات مورد نیاز را دریافت میکنند و خدمات وزارت بهداشت برای دو هزار بیمار دیگر در شرایط خاص ارائه میشود. خدمات درمانی بیماران هموفیلی به صورت رایگان در اختیار آنها قرار میگیرد.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت با بیان اینکه مراکز ارائهدهنده خدمات به بیماران هموفیلی به دو دسته تقسیم میشوند، تصریح کرد: برخی مراکز درمانی، خدمات ۵گانه بیماران هموفیلی را پوشش میدهند و برخی مراکز درمانی نیز خدمات جراحی را برای بیماران هموفیلی ارائه میدهند. بیماران مبتلا به هموفیلی با مشکلات زانو مواجه میشوند و به همین دلیل پروتز برای درمان این گروه از بیماران اهمیت دارد. بیمههای پایه، بخشی از هزینههای پروتز بیماران هموفیلی را پرداخت میکنند و صندوق حمایت از بیماریهای خاص و صعبالعلاج نیز مابقی هزینهها را تحت پوشش قرار میدهد.
ملکپور با بیان اینکه غربالگری نقش مهم و ضروری در پیشگیری از این بیماری دارد، به ایسنا گفت: ژنتیک، نقش ۷۰ درصدی در ابتلا به بیماری هموفیلی دارد. با توجه به نقش وراثت در ابتلا به بیماری هموفیلی با غربالگری میتوان از ابتلای بیشتر به این بیماری جلوگیری کرد. خوشبختانه، آزمایشهای غربالگری نیز مشمول پوشش کامل بیمههای پایه میشود و آزمایشهای غربالگری این بیماری رایگان است.
وی با بیان اینکه تمام داروهای مورد نیاز بیماران هموفیلی را تامین کردهایم، گفت: وزارت بهداشت، تمام داروی مورد نیاز بیماران مبتلا به هموفیلی را با هدف برقراری عدالت در سلامت تامین کرده است. داروهای خارجی و نشان ایرانی بیماران مبتلا به هموفیلی مشمول پوشش کامل بیمهای هستند.
این مقام مسئول تاکید کرد خدمات درمانی و داروهای بیماران مبتلا به هموفیلی تحت پوشش کامل بیمهها قرار دارد و این گروه از بیماران برای دریافت خدمات هیچ هزینهای پرداخت نمیکنند.
ملکپور درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با درمان بیماریهای خاص و صعبالعلاج توضیح داد: در این زمینه بستههای جامع تشخیص و درمان بیماریهای خاص و صعب العلاج با پوشش حمایتی از محل بیمههای پایه و صندوق بیماران صعب العلاج را تعریف کردهایم.
منبع: دیده بان ایران