کد خبر: ۶۴۵۲۷
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۸

شمال نشین‌های تهرانی آب دارند ولی در جنوب تهران آب جیره بندی شد!

انگار خون ساکنان مناطق شمالی پایتخت از بقیه رنگین‌تر است. اگر کمبودی باشد نصیب ساکنان جنوب تهران می‌شود.
شمال نشین‌های تهرانی آب دارند ولی در جنوب تهران آب جیره بندی شد!

مخاطب ۲۴- انگار خون ساکنان مناطق شمالی پایتخت از بقیه رنگین‌تر است. اگر کمبودی باشد نصیب ساکنان جنوب تهران می‌شود. سهمیه‌بندی برق کمتر در مناطق شمالی اتفاق می‌افتد و اگر هم برق قطع شود با اطلاع قبلی است. اما در مناطق جنوبی بدون اطلاع برق می‌رود. سهمیه‌بندی آب هم این روز‌ها به مشکلات اضافه شده و طبق همان سیاق بدون اطلاع، انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید

آبفا قطعی آب را تکذیب کرده و فقط به افت فشار اشاره می‌کند، با این وجود مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اعلام کرده که مردم باید به فکر خرید تانکر و مخزن آب باشند. «زیبا» که سال‌هاست در منطقه صالحیه زندگی می‌کند به هم‌میهن می‌گوید که یک سالی می‌شود هر روز از ساعت ۱۱ شب تا ۱۱ صبح آب قطع می‌شود و ما مجبور به تهیه تانکر آب شده‌ایم.

او از تبعیض گلایه دارد. می‌گوید: «چرا کمبود آب فقط شامل جنوب تهران می‌شود و مناطق شمالی تهران تاثیری در کمبود آب ندارند؟ تا به امروز هیچ‌یک از قطعی‌ها به ما اطلاع‌رسانی نشده است و ما طبق عادت می‌دانیم چه زمانی آب نداریم، حتی در اغلب موارد زمان قطعی برق نیز به ما اعلام نمی‌شود و باید خودمان حدس بزنیم چه زمانی آب و برق داریم.»

ناترازی انرژی معضل امروز و دیروز اقتصاد کشور نیست و سالیان سال است که کشور و مردم با این معضل دست و پنجه نرم می‌کنند، اما مشکل اینجاست که مردم کشور سهم یکسانی از ناترازی ندارند و اغلب بیشترین سهم کمبود انرژی توسط افرادی در جنوب شهر‌ها خصوصاً آنهایی که در جنوب تهران زندگی می‌کنند پرداخت می‌شود و شمال شهرنشینان سهم کمتری در ناترازی‌ها دارند و علت این موضوع مشخص نیست.

تقریباً در تمامی فصول سال شاهد قطعی‌ها در حوزه انرژی هستیم و به نوعی ناترازی انرژی همواره در کشور وجود دارد. برهمین اساس شاهد آن هستیم که در فصول بهار، تابستان و حتی پاییز برق و آب برای مردم سهمیه‌بندی و قطع می‌شود و در فصل زمستان نیز برخی از نقاط کشور با قطعی و سهمیه‌بندی گاز مواجه هستند.

همین ناترازی‌ها و قطعی‌های مکرر باعث شده که مردم نسبت به شرایط موجود اعتراض و عقیده داشته باشند که این قطعی‌ها تبعیض‌آمیز است و باعث شده که زندگی مردم در مناطق م

در همین راستا ناترازی برق طی ماه‌های اخیر باعث شد که وزارت نیرو به صورت برنامه‌ریزی‌شده برق مناطق مختلفی را قطع کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که هر فرد تقریباً هفته‌ای دو بار با قطعی دوساعته برق مواجه است. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که این قطعی برق دو ساعته در برخی از روز‌ها افزایش پیدا می‌کند و به محدوده سه تا چهار ساعت در روز می‌رسد که این موضوع دلایل مختلفی دارد.

همراه با قطعی برق، آب بسیاری از مناطق نیز قطع می‌شود و علت آن نیز کمبود آب و استفاده از پمپ‌های آب است. با قطع شدن برق پمپ‌های آب از کار می‌افتند در نتیجه روند آب‌رسانی نیز مختل می‌شود و می‌توان گفت که در مناطقی همانند تهران و کرج قطعی برق نداریم بلکه حداقل هفته‌ای دوبار آب و برق همزمان با یکدیگر قطع می‌شوند.

طی هفته‌های اخیر به جز برق شاهد سهمیه‌بندی آب در برخی از نقاط تهران هستیم که وزارت نیرو این موضوع را رد می‌کند و اعلام کرده که تنها فشار آب کاهش یافته است. اما بررسی هم‌میهن نشان می‌دهد که مناطق جنوبی و حواشی تهران با قطعی مکرر آب و برق دست‌وپنجه نرم می‌کنند. مناطق جنوبی و حواشی تهران همانند صالحیه، پیشوا، برخی از روستا‌ها در کهریزک و باقرشهر طی هفته‌های اخیر با قطعی آب مواجه شده‌اند و حتی برخی از این مناطق به صورت برنامه‌ریزی‌شده هر شب با قطعی آب مواجه می‌شوند. این موضوع درحالی است که پیگیری‌ها نشان می‌دهد قطعی آب در شمال تهران اتفاق نیفتاده و شرایط همانند گذشته ادامه دارد.

تانکر‌های آب در راه تهران

قطعی آب داستان تازه‌ای نیست و بررسی‌ها نشان می‌دهد که هرسال با گرم شدن هوا معضل قطعی آب را به صورت موقت برای اهالی تهران و حاشیه شهر داریم و با توجه به کاهش ذخیره آب در پشت سد‌ها امسال شرایط وخیم‌تر شده است.

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران، تنها ۱۴ درصد از حجم مخازن سد‌های تهران پر است. بهزاد پارسا گفت: از ابتدای سال آبی تاکنون ۱۵۳ میلی‌متر بارندگی ثبت شده که نسبت به میانگین بلندمدت کاهش ۴۴ درصدی را نشان می‌دهد و نسبت به سال گذشته نیز ۳۳ درصد کاهش بارندگی داریم. با توجه به استمرار این خشکسالی طی ۵ سال گذشته سطح آب‌های سطحی و زیرزمینی به شدت کاهش پیدا کرده و اکنون در شرایط بسیار سخت آبی قرار داریم. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای در ادامه تاکید کرد: طی مطالعات انجام شده و آمار رسمی طی ۶۰ سال گذشته به دلیل نبود بارش‌های مؤثر امسال بدترین سال آبی است.

سخنگوی صنعت آب عقیده دارد که تهران شدیدترین تنش‌های آبی را تجربه می‌کند. به گفته عیسی بزرگ‌زاده، اصلی‌ترین راهکار در شرایط فعلی مدیریت تقاضا و مصرف آب است. به گفته وی اگر این روند کنترل نشود، ناچار به برداشت بیشتر از منابع زیرزمینی خواهیم شد؛ روشی که در بلندمدت پایداری منابع آبی را تهدید می‌کند. بزرگ‌زاده در ادامه ایجاد مخازن شهری، حلقه‌های اتصال شبکه و انتقال آب سطحی و زیرزمینی را بین مناطق مختلف به‌عنوان راهکار‌های اساسی در این شرایط دانست و تاکید نمود که این طرح‌ها در بلندمدت نتیجه می‌دهند و اکنون اولویت، همکاری مردم در صرفه‌جویی است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که انتقال آب سطحی همان قطعی آب است، در اصل آب مناطق قطع می‌شود. مسئولان مربوطه منطقه، آب را به صورت سطحی و با استفاده از تانکر‌ها به آن منطقه حمل می‌کنند، در نتیجه زندگی مردم مجدداً به سال‌های دور بازمی‌گردد. به نظر می‌رسد صحبت‌های سخنگوی صنعت آب نیز رنگ و بوی قطعی آب را در پی دارد که طی ماه آینده با گرم شدن هوا شاهد قطعی رسمی آب در تهران باشیم. البته به نظر می‌رسد که شمال تهران از این قطعی‌ها سهم کمتری داشته باشد.

طی روز‌های اخیر آبفا اعلام کرده که هیچ‌گونه قطعی آب در تهران نداشته‌ایم و تنها فشار آب کاهش یافته است، اما شرایط چیز دیگری را بیان می‌کند و مشخصاً قطعی آب رخ داده است. پیگیری‌های «هم‌میهن» از سخنگوی صنعت آب نتیجه‌ای نداشت و وی پاسخگو نبود.

قطعی آب نداریم!

درحالی‌که اغلب مردم جنوب و حواشی تهران از قطعی بدون برنامه آب گلایه دارند شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اعلام اینکه هیچ‌گونه برنامه قطعی آب در دستورکار این شرکت قرار ندارد، دلایل نوسان‌های شبکه آب را ناشی از افزایش دما و رشد پیک مصرف در برخی ساعت‌های گرم عنوان کرد و افزود: تلاش می‌کنیم با مدیریت فشار شبکه و توزیع عادلانه آب و همراهی شهروندان در صرفه‌جویی ۲۰ درصدی، از اعمال قطعی آب پیشگیری کنیم. در ادامه آبفای تهران اعلام کرد که هیچ منطقه‌ای در پایتخت با قطعی آب مواجه نیست، با این حال کاهش فشار در حدی بوده که در برخی محله‌ها، عملاً آب در شیر‌ها جریان نداشته است.

همچنین در ادامه شرکت آب و فاضلاب شهرستان ری نیز در پیامی اعلام کرد: با توجه به خشکسالی‌ها و در راستای تأمین پایدار آب و بر اساس دستور شورای تأمین استان تهران، آب با فشار استاندارد در اختیار مشترکین قرار خواهد گرفت؛ لذا از مشترکانی که با افت فشار آب مواجه هستند، درخواست می‌شود جهت عبور از فصل گرما، نسبت به نصب سیستم پمپ و مخزن ذخیره آب اقدام لازم را به عمل آورند.

شرکت آب و فاضلاب باقرشهر نیز در همین راستا پیام داد: با عنایت به کمبود شدید منابع آبی در پنجمین سال متوالی خشکسالی سطح استان تهران و لزوم مدیریت منابع موجود و در راستای مدیریت توزیع و مصرف بهینه آب در ساعات پایانی شب و ابتدایی صبح در بخش‌هایی از محدوده باقرشهر با افت فشار مواجه خواهیم بود.

در این شرایط اعتراض مردم جنوب تهران نسبت به قطعی تبعیض‌آمیز آب افزایش یافته است و ساکنان جنوب و حواشی تهران به دنبال علت قطعی آب هستند؛ چراکه از ماه‌های اخیر با کاهش فشار آب مواجه شده‌اند و این روز‌ها نیز به جای کاهش فشار، قطعی مکرر را تجربه می‌کنند.

«زیبا» یکی از ساکنان صالحیه به «هم‌میهن» گفت: «سال‌هاست من در این محله زندگی می‌کنم و تا به امروز مشکلات بسیار زیادی داشته‌ایم. حدود یک سالی می‌شود که هر روز از ساعت ۱۱ شب تا ۱۱ صبح آب قطع می‌شود و ما مجبور به تهیه تانکر آب شده‌ایم. چرا آب مردم تهران قطع نمی‌شود و تنها ما آب نداریم؟ کمبود آب فقط شامل جنوب تهران می‌شود و مناطق شمالی تهران تاثیری در کمبود آب ندارند؟ تا به امروز هیچ‌یک از قطعی‌ها به ما اطلاع‌رسانی نشده و ما طبق عادت می‌دانیم چه زمانی آب نداریم، حتی در اغلب موارد زمان قطعی برق نیز به ما اعلام نمی‌شود و باید خودمان حدس بزنیم چه زمانی آب و برق داریم.

من نمی‌دانم علت این موضوع چیست و چرا ما نباید از زمان قطع یا وصل بودن آب و برق خبر داشته باشیم درحالی‌که مردم در مرکز یا شمال تهران این مشکلات خصوصاً قطعی آب را تجربه نمی‌کنند.» به گفته زیبا برای داشتن آب، تانکر تنها لازمه نیست و باید پمپ آب نیز خریداری شود و در این شرایط اقتصادی و وضعیت معیشتی مردم در این منطقه خرید تانکر و پمپ آب به سختی امکان‌پذیر است.

«رضا» یکی از ساکنان پیشوا نیز گفت: «سال گذشته ما قطعی آب نداشتیم و صرفاً در زمان‌هایی که برق نبود آب هم نداشتیم. اما امسال چند باری آب برایمان قطع شد و آخرین بار از ساعت ۸ شب تا صبح آب نداشتیم. ما پیگیری کردیم در پاسخ به ما اعلام کردند که صرفاً به علت کمبود فشار آب است و قطعی در کار نیست. اما خانه ما طبقه همکف است و اگرفشار کمتر بود باید به ما می‌رسید، اما اینطور نبود و تا جایی که من خبر دارم آب برای تمامی اهالی کوچه ما قطع بود.» به گفته رضا بسیاری از محله‌ها در پیشوا دارای تانکر آب هستند که وجود این تانکر‌ها از کمبود آب در جنوب تهران خبر می‌دهد.

«فاطمه» یکی از اهالی شهرک گلستان نیز توضیح داد: «برنامه قطعی برق برای ما پیامک می‌شود. برای مثال قرار است برق از ساعت ۹ تا ۱۱ قطع شود، اما در اغلب موارد ۳۰ دقیقه الی یک ساعت و نیم قطعی برق بیشتر از برنامه داریم. فشار آب محله ما بسیار کم است و اگر پمپ نداشته باشیم عملاً آب نداریم و زمان‌هایی که برق می‌رود عملاً آب هم نداریم. با وجود تجربه این شرایط طی چند هفته گذشته آب محله ما قطع شد. پیگیری‌ها به جایی نرسید و تنها به ما گفتند افت فشار بوده، اما ما همیشه افت فشار داشتیم و این افت فشار نیست و قطعی کامل است.»

کاهش فشار آب برای جنوب تهران

بررسی‌های «هم‌میهن» از نقاط مختلف تهران نشان می‌دهد که بیشترین میزان افت فشار مربوط به جنوب تهران بوده است و در مقابل شمال تهران، کمترین میزان افت فشار آب را تجربه کرده است. البته این موضوع تنها در حوزه آب نیست و اردیبهشت‌ماه «هم‌میهن» در گزارشی قطعی برق را بررسی کرده بود؛ برهمین اساس ۷۵ درصد از خاموشی‌های دوماهه نخست سال جاری به جنوب و غرب استان تهران رسیده بود.

حتی در همان زمان یکی از مدیران برق منطقه‌ای در نشست شورای اداری استان در فروردین ۱۴۰۴ گفته بود: برای پایداری شبکه ناچاریم خاموشی‌ها را متمرکز در حاشیه‌ها اعمال کنیم، چون قطع برق تهران تبعات امنیتی و رسانه‌ای دارد! حال اگر دید گسترده‌ای نسبت به این موضوع داشته باشیم به این نتیجه می‌رسیم که آب نیز شرایطی، چون برق را تجربه می‌کند و مردم جنوب تهران مجدد در حوزه‌ای دیگر مورد تبعیض قرار می‌گیرند.

«اکبر» یکی از ساکنان جنوب تهران به «هم‌میهن» گفت: «هرسال با گرم شدن هوا میزان فشار آب در منطقه ما کاهش پیدا می‌کند، اما امسال کاهش فشار‌ها اواخر فروردین آغاز و این روز‌ها به اوج خود رسیده است. آب به اندازه‌ای کاهش یافته بود که ما برای کار‌های روزانه از جمله حمام رفتن مشکل داشتیم در نهایت مجبور به تامین پمپ آب شدیم. اکنون با وجود اینکه پمپ آب داریم همچنان فشار آب نسبت به زمستان کمتر است.»

تبعیض در قطعی آب و برق

حجت‌الاسلام روح‌الله باقری امام جمعه باقرشهر نیز از بی‌تدبیری مدیران ارشد استان تهران در زمینه مدیریت منابع آب و برق، به‌شدت گلایه کرد. وی با اشاره به گزارش‌های مردمی درباره قطعی‌های مکرر، اظهار داشت: عمده فشار قطعی برق در ماه‌های اخیر بر دوش مردم جنوب تهران از جمله باقرشهر و کهریزک بوده، درحالی‌که طبق گزارش‌های موجود، قطعی برق در مناطق مرکزی و شمالی تهران بسیار محدودتر بوده است.

حجت‌الاسلام باقری با انتقاد از تبعیض در توزیع منابع افزود: والله قسم مردم جنوب تهران هم انسان هستند و هیچ تفاوتی با مردم شمال تهران ندارند. این حجم از فشار و بی‌عدالتی در توزیع آب و برق قابل قبول نیست.

امام جمعه باقرشهر همچنین با اشاره به قطعی چندین‌ساعته آب در برخی محلات منطقه طی روز‌های اخیر گفت: اگر مسئولان مجبور به اعمال محدودیت هستند، باید به‌صورت عادلانه در تمام مناطق تهران اجرا شود. اینطور نباشد که تمام فشار مشکلات پایتخت فقط به مردم جنوب تهران تحمیل شود.

اقتصاد خرد در خطر

بررسی‌ها نشان می‌دهد که اغلب کارگاه‌ها و واحد‌های تولیدی در جنوب و حاشیه تهران قرار دارند و علت را می‌توان قیمت ارزان و دوری از مرکز شهر دانست. بسیاری از کسب و کار‌های خرد به علت افزایش هزینه‌ها ترجیح می‌دهند که در جنوب شهر به فعالیت بپردازند و به نوعی کسب و کار خود را به جنوب شهر انتقال داده‌اند. از سوی دیگر برخی از کارگاه‌های تولیدی صدای بسیاری دارند و همین موضوع عاملی می‌شود تا جنوب و حواشی تهران بهترین گزینه برای کسب و کار آنها باشد.

طی ماه‌های اخیر سهمیه‌بندی برق و قطعی آن باعث شده که بسیاری از این کسب‌وکار‌ها با معضلاتی از جمله کاهش سود و برخی از مواقع نیز با زیان‌سازی مواجه شوند. با تجربه این شرایط، شاهد آن هستیم که قطعی آب نیز آغاز شده است و همین موضوع می‌تواند مجدداً کارگاه‌های تولیدی را به زیان‌سازی نزدیک‌تر کند.

«پروین» که در یکی از این کارگاه‌ها فعالیت می‌کند به «هم‌میهن» گفت: «در هفته‌های گذشته روزی حدوداً یک ساعت آب تولیدی ما قطع شد. البته مدیر مجموعه پیگیری کرد و به ایشان اعلام کردند که فشار آب کاهش یافته، اما مگر فشار آب برای یک ساعت کم می‌شود؟ از خردادماه فشار آب کمتر شده ولی این بار کاهش فشار نبود و رسماً آب قطع شد؛ چراکه آب در زیرزمین و طبقه همفک نیست و اگر کاهش فشار بود حتماً اب داشتیم، اما رسماً یک ساعتی آب قطع بود و ما یک ساعت بیکار بودیم.»

بررسی‌های میدانی هم‌میهن نشان می‌دهد از روز چهارشنبه کاهش فشار آب رسماً در تهران آغاز شده است. پیگیری‌ها نشان می‌دهد از صبح روز چهارشنبه در مناطق جنوب غربی تهران، چون نعمت‌آباد، جوادیه، عبدل‌آباد، شهرک شریعتی و محله‌های مجاور حجم آب به صورت قابل توجهی کاهش یافته و حتی طبقات اول و دوم نیز از مشکل کمبود آب رنج می‌برند. به گفته ساکنان این‌محلات تنها با پمپ آب، به صورت ضعیف آب دارند.

کاهش آب‌های زیرزمینی در کشور

محمود یزدانی، کارشناس حوزه آب در گفت‌و‌گو با «هم‌میهن» درخصوص شرایط آبی کشور توضیح داد: متاسفانه آب پشت سطح‌ها، و در واقع ذخایر آبی، به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. هرچند که برخی مسئولان با توجه به فشار اجتماعی، بیان می‌کنند قطعی آب نداریم، ولی حقیقت این است که در مناطقی مثل جنوب تهران، قطعی آب به امری روزمره تبدیل شده و بسیاری از مردم ناچار به تهیه تانکر یا آب در بطری‌های بسته‌بندی‌شده هستند.

وی افزود: اگر روند فعلی مصرف و کاهش منابع ادامه پیدا کند، احتمال سرایت این بحران به سایر نقاط تهران بسیار بالاست. در حال حاضر برخی مناطق شرق و جنوب تهران بیشترین آسیب را دیده‌اند، اما کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و رشد جمعیت مصرف‌کننده در کلان‌شهر تهران می‌تواند مراکز دیگر شهر را نیز درگیر کند.

این کارشناس اظهار کرد: کره زمین حدود ۷۲ درصدش با آب پوشیده شده، اما فقط حدود ۳ درصد آن آب شیرین است و از این مقدار بخش اندکی قابل استفاده است. برای مثال، در برخی نقاط تهران برای استخراج آب مجبور شدند تا عمق ۲۵۰ تا ۲۸۰ متر در چاه‌ها پیش بروند و همچنان عمق منابع آب زیرزمینی در حال کاهش است. نمودار بارندگی نیز کاملاً واگرا شده یعنی فاصله بین مصرف و شارژ منابع آبی هر سال بیشتر می‌شود. در سطح جهانی نیز همین موضوع دیده می‌شود و این بحران فقط مختص ایران یا تهران نیست.

وی با اشاره به راهکاری برای عبور از این شرایط گفت: مهم‌ترین راهکار، کنترل و کاهش مصرف است. الان میانگین مصرف آب خانگی در تهران حدود ۲۵۰ لیتر در روز به ازای هر نفر است، درحالی‌که مثلاً در اسپانیا این عدد ۲۰۰ لیتر، پرتغال ۱۸۰ لیتر، انگلستان ۱۵۰ لیتر و دانمارک ۱۶۰ لیتر است. اما با بارندگی متوسط سالانه تهران که حدود ۱۴۰ میلی‌متر است، این میزان مصرف بسیار بالاست. پیشنهاد ما الزام به کاهش حداقل ۲۰ تا ۲۷ درصدی مصرف آب در تهران است. اگر این اتفاق نیفتد، باید وارد شرایط اضطراری شدیدتری شویم.

یزدانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا قوانین فعلی بازدارندگی لازم برای کنترل مصرف غیرمجاز آب را دارد؟ گفت: خیر. مقررات فعلی به اندازه کافی بازدارنده نیستند و باید اصلاح شوند. همچنین فرهنگ مصرف آب در جامعه باید همانند فرهنگ رانندگی اصلاح شود؛ همان‌طور که راننده متخلف جریمه می‌شود، افراد یا نهاد‌هایی که الگو و قانون مصرف را رعایت نمی‌کنند نیز باید با جدیت بیشتری مواجه شوند.

وی افزود: شناسایی و پیشگیری از نشت آب در شبکه‌های توزیع، بازسازی زیرساخت‌ها و استفاده از فاضلاب تصفیه‌شده برای برخی مصارف شهری می‌تواند در کوتاه‌مدت مؤثر باشد. اما مهم‌ترین نکته‌ی آن، همراهی مردم و همه دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌ها است؛ همه باید در این وضعیت کمک کنند تا بتوانیم بحران را پشت سر بگذاریم.

یزدانی در نهایت گفت: از همه مردم و مسئولان خواهش می‌کنم که موضوع آب را جدی بگیرند؛ این معضل فقط مربوط به یک شهر یا کشور نیست، سرچشمه حیات همه جانداران، گیاهان و محیط زیست ما در معرض تهدید است. به کمک و فرهنگ‌سازی شما خبرنگاران هم نیاز داریم تا آگاهی و ضرورت این موضوع به درستی منتقل شود.

بازگشت تانکر آب به خانه‌ها

از روز چهارشنبه قطعی و کاهش فشار آب در مناطق جنوبی تهران آغاز شد و در شرایطی که آبفا اعلام می‌کند تنها فشار آب کاهش یافته، مدیرعامل آب و فاضلاب اعلام کرده که مردم به فکر خرید مخزن آب باشند. محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: چنانچه ۲۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف آب صورت گیرد قطعی نخواهیم داشت در غیر این صورت وارد فاز قطعی آب خواهیم شد.

به گفته وی اگر مردم ۲۰ درصد مصرف را کاهش دهند ما قطعی و افت فشار بیشتر نخواهیم داشت، اما اگر همین روند مصرف ادامه داشته باشد؛ وارد دامنه پرخطر می‌شویم و به سمت اعمال سیاست‌های سختگیرانه خواهیم رفت. اردکانی توضیح داد: به کسانی که بیش از ۲ برابر الگو مصرف آب دارند اخطار می‌دهیم و اگر رعایت نکنند به مدت ۲۴ ساعت آب‌شان قطع خواهد شد و قیمت تعرفه‌هایشان نیز به صورت تصاعدی افزایش پیدا می‌کند. کسانی که بدمصرف هستند جریمه خواهند شد؛ از جمله کسانی که استخر دارند در محدوده بدمصرف‌ها قرار می‌گیرند به این شکل جریمه می‌شوند که ممکن است قیمت واقعی آب را از آنها دریافت کنیم.

وی درباره قطعی آب در برخی نقاط تهران تصریح کرد: کسانی که پمپ و مخزن ندارند منازل‌شان در طبقات بالا واقع شده قطعی آب دارند، ما مجبور هستیم اعمال محدودیت فشار داشته باشیم، اما قطعی برنامه‌ریزی‌شده اعمال نکرده‌ایم، حتماً در منازل باید مخزن به میزان مکفی و به ازای هر نفر ۷۵ لیتر تعبیه و بعد از مخزن پمپ تعبیه شود. بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که بخشی از مناطق تهران از روز چهارشنبه با کاهش قابل توجه حجم آب روبه‌رو شده‌اند؛ به گونه‌ای که بسیاری از خانوار‌ها در طبقه همفک و اول معضل نبود آب را دارند.

حسن، یکی از ساکنان منطقه ۱۹ نیز گفت: «از روز چهارشنبه صبح آب ما به طور کامل قطع شد. خانه ما دوطبقه است و دو نفر در این خانه زندگی می‌کنند ما حدود سه هفته مسافرت بودیم و اکنون مصرف بسیار پایینی داریم در نتیجه مشترک پرمصرف نیستیم که آب ما قطع شود. از ابتدای سال باتوجه به کاهش فشار آب مجبور به خریداری پمپ آب شدیم، اما پمپ آب دیگر جوابگو نیست. فشار آب به اندازه‌ای کاهش یافته که حتی با پمپ آب، آب گرم نداریم. چرا باید وضعیت این‌گونه باشد؟ ما مشترک کم‌مصرف هستیم و حداقل باید آب مشتریان پرمصرف کاهش یابد نه ما.»

مدیران آب و فضلاب تهران عقیده دارند که تنها حجم آب تا حدودی کاهش یافته است، اما گزارش‌ها و پیگیری‌های میدانی نشان می‌دهد که آب مشترکان از حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد کاهش یافته است. از سوی دیگر مدیران آبفا اعلام کرده‌اند که مردم باید مخزن و پمپ آب خریداری کنند. در این شرایط اقتصادی مردم چگونه می‌توانند پمپ یا تانکر آب خریداری کنند. مشکل اصلی اینجاست که قطعی آب جنوبی‌ترین و ضعیف‌ترین قشر مردم آغاز شده و در این روز‌های سخت تهیه تانکر آب دشوار است.

بررسی اظهارات مدیران حوزه آبی نشان می‌دهد که طی همین روز‌ها تهرانی‌ها به صورت برنامه‌ریزی‌شده با قطع آب مواجه خواهند شد و الزام به خرید تانکر و مخزن آب گام نخست برای قطع و سهمیه‌بندی آب است. ختلف کشور خصوصاً مناطق محروم به خطر بیفتد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
قلبم برای این کشور می‌تپد + فیلم قلبم برای این کشور می‌تپد + فیلم
علیرضا فغانی استوری جدیدی در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد.
قدیمی‌ترین نژاد سگ اهلی جهان در آستانه انقراض قدیمی‌ترین نژاد سگ اهلی جهان در آستانه انقراض
محققان سگ سورتمه گرینلند موسوم به «کیمیت» (Qimmit) را به عنوان قدیمی‌ترین نژاد سگ اهلی که به‌طور مداوم در کنار انسان‌ها زندگی و کار کرده، شناسایی کردند. مطالعه جدید زنگ خطری جدی را نیز درباره آینده این نژاد باستانی که جمعیت آن به شدت در‌حال کاهش است، به صدا درمی‌آورد.
واحد‌های خیالی هنوز به فروش می‌رسند + فیلم واحد‌های خیالی هنوز به فروش می‌رسند + فیلم
برخی از خریداران واحد‌های پروژه مهستان در شهریار اعتراض گسترده‌ای به تخلفات سازنده سازنده داشتند و در مقابل فرمانداری تجمع کردند.
تفاوت عجیب قطب جنوب و شمال تفاوت عجیب قطب جنوب و شمال
شاید برایتان جالب باشد که ۱۰ تفاوت اصلی میان قطب جنوب و قطب شمال را بدانید.
درخشش دختران ایران در کاپ آسیا دیویژن درخشش دختران ایران در کاپ آسیا دیویژن
با پایان مرحله گروهی رقابت‌های کاپ آسیا دیویژن B بانوان، نام پنج بازیکن از تیم ملی ایران در جمع برترین‌های آماری این مرحله دیده می‌شود.
واکنش زیدآبادی به بازگشت صدیقی به نماز جمعه تهران واکنش زیدآبادی به بازگشت صدیقی به نماز جمعه تهران
احمد زیدآبادی در کانال تلگرامی خود به امامت جمعه کاظم صدیقی در نمازجمعه آتی واکنش نشان داد.
ثبت نام وام بدون سود با اقساط ۵ ساله ثبت نام وام بدون سود با اقساط ۵ ساله
این وام بدون سود و با کارمزد چهار درصدی به مشتریان پرداخت می‌شود و حداکثر مدت زمان بازپرداخت آن ۶۰ ماه است. بانک توسعه تعاون طرح تسهیلاتی به نام مائده دارد که براساس آن به مشتریان حقیقی،
برگزیده
قدیمی‌ترین نژاد سگ اهلی جهان در آستانه انقراض قدیمی‌ترین نژاد سگ اهلی جهان در آستانه انقراض
محققان سگ سورتمه گرینلند موسوم به «کیمیت» (Qimmit) را به عنوان قدیمی‌ترین نژاد سگ اهلی که به‌طور مداوم در کنار انسان‌ها زندگی و کار کرده، شناسایی کردند. مطالعه جدید زنگ خطری جدی را نیز درباره آینده این نژاد باستانی که جمعیت آن به شدت در‌حال کاهش است، به صدا درمی‌آورد.
واحد‌های خیالی هنوز به فروش می‌رسند + فیلم واحد‌های خیالی هنوز به فروش می‌رسند + فیلم
برخی از خریداران واحد‌های پروژه مهستان در شهریار اعتراض گسترده‌ای به تخلفات سازنده سازنده داشتند و در مقابل فرمانداری تجمع کردند.
تفاوت عجیب قطب جنوب و شمال
شاید برایتان جالب باشد که ۱۰ تفاوت اصلی میان قطب جنوب و قطب شمال را بدانید.
صفحه خبر بالای تصاویر