کد خبر: ۶۴۴۷
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۶

کرونا از خواب بهاری بیدار شد

از آنجایی رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاهش یافته، ممکن است تعداد افراد زیادی درگیر بیماری شوند و وقتی جمعیت بالایی درگیر بیماری شود، مطمئنا عوارض و مرگ‌ومیر و بستری در آی‌سی‌یو بیشتر می‌شود.
کرونا از خواب بهاری بیدار شد

به گزارش مخاطب۲۴ _ دکتر طبرسی درباره وضعیت کرونا در کشور، گفت: حدود یک هفته است که مجددا موارد سرپایی‌مان افزایش یافته که افزایش چشمگیری هم هست و به نظر می‌رسد که آغاز یک موج جدید دارد در کشور اتفاق می‌افتد. حال باید صبر کنیم که یک هفته تا ۱۰ روز دیگر بگذرد تا درباره ارتفاع این موج و شدت آن بتوانیم اظهارنظر کنیم.

کرونا از خواب بهاری بیدار شد

رعایت پروتکل‌های بهداشتی مهم است

وی با بیان اینکه در حال حاضر رعایت پروتکل‌های بهداشتی اهمیت دارد، گفت: در شرایط فعلی رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک در فضا‌های بسته مهم است. همچنین افرادی که واکسیناسیون‌شان را تکمیل نکردند، هرچه زودتر واکسن‌شان را تزریق کنند تا مرگ‌ومیر و بستری افزایش نیابد.

 

در حال حاضر باتوجه به اینکه روند بیماری چند ماهی خوب بود، متاسفانه رعایت پروتکل‌ها کاهش یافته است و برخی مردم نتیجه‌گیری کردند که کرونا تمام شده است، اما اکنون باتوجه به شواهدی که در یک هفته اخیر شاهد بودیم، بیماری متاسفانه رو به افزایش است.

سرماخوردگی؛ علامت اغلب مراجعه‌کنندگان

وی درباره حال عمومی بیماران سرپایی کرونا، گفت: در حال حاضر افراد با علائم سرماخوردگی مراجعه می‌کنند. البته درست است که موارد بستری هم افزایش یافته است، اما افزایش بستری به اندازه موارد سرپایی بیماری نبوده است. با این حال اگر بیماری بچرخد، به تدریج افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، به کرونا مبتلا می‌شوند و آن‌ها بستری خواهند شد و ممکن است دچار مرگ ومیر هم شوند. اکنون علائم بیماران سرپایی کرونا به صورت سرماخوردگی است، اما اگر بیماری در جامعه بچرخد و افراد بیشتری مبتلا شوند، برخی از مبتلایان هم نیاز به بستری در بخش و حتی آی‌سی‌یو پیدا می‌کنند.

ردپای زیرسویه‌های اُمیکرون در افزایش موارد کرونا

طبرسی با بیان اینکه به نظر می‌رسد این افزایش ناشی از زیرسویه‌های اُمیکرون یعنی BA ۴ و BA ۵ باشد، گفت: در کشور‌های اروپایی و سایر کشور‌ها هم این دو سویه منجر به شعله‌ور شدن بیماری شدند که ما هم به تبع ممکن است گرفتار شویم. به نظر می‌رسد که این افزایش بیماران سرپایی دو تا سه هفته دیگر تاثیرش را بر روی مرگ و بستری نشان دهد. در حال حاضر توصیه جدی رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تزریق واکسن از سوی کسانی است که واکسن تزریق نکرده‌اند. زیرا واکسن واقعا جلوی عوارض و شدت بیماری را می‌گیرد. اینکه بیماری در حد یک سرماخوردگی باشد، قابل تحمل است، اما اگر قرار باشد بستری و مرگ هم افزایش یابد، قابل تحمل نخواهد بود.

سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای دز یادآور تزریق کنند

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی باید توصیه‌ها سفت و سخت‌تر شود، درباره تزریق دز یادآور واکسن کرونا برای همه مردم در سال جاری، گفت: یکی از علل افزایش بیماری در جامعه این است که به تدریج ایمنی جامعه در حال کاهش است و افراد مستعد ابتلا افزایش یافتند؛ بنابراین اگر واکسن تزریق کنیم، احتمالا از بسیاری از موارد پیشگیری می‌کند. این موضوع بویژه در افراد مسن و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، صدق می‌کند. زیرا بیشترین موارد مرگ‌ومیر و بستری در آی‌سی‌یو در این گروه‌هاست؛ بنابراین در این گروه‌ها حتما تزریق واکسن یادآور کمک می‌کند که جلوی پیشرفت بیماری در این افراد را بگیرد. اگر قرار باشد شدت بیماری بیشتر شود، شاید نیاز باشد که همه افراد جامعه یک دز واکسن یادآور تزریق کنند. در مجموع تصمیم‌گیری در این زمینه بر اساس شرایط خواهد بود.

طبرسی گفت: البته باید توجه کرد که اگر موجی شکل گیرد، به شدت دلتا نخواهد شد، اما از آنجایی که اکنون رعایت اصول بهداشتی نسبت به زمان موج دلتا بسیار کاهش یافته است، ممکن است تعداد افراد زیادی درگیر بیماری شوند و وقتی جمعیت بالایی درگیر بیماری شود، مطمئنا عوارض و مرگ‌ومیر و بستری در آی‌سی‌یو بیشتر می‌شود.

وی گفت: با توجه به شرایط فعلی، ۱۰۰ درصد میزان بستری و مرگ‌ها بالا خواهد رفت و متاسفانه در این زمینه افزایشی خواهیم داشت. زیرا طبق تجربیات قبلی که داریم، وقتی کرونا شروع به بالا رفتن می‌کند، می‌رود بالا تا به پیک برسد. هرچند از آنجایی که اکنون تازه روی شاخه بالارونده بیماری قرار داریم، نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی انجام داد. با این حال طی دو روز گذشته، مراجعه سرپایی به بیمارستان مسیح دانشوری سه برابر شده است و از ۱۲ نفر به ۵۰ نفر در روز گذشته رسیدیم که نشان می‌دهد بیماری رو به افزایش است.

طبرسی گفت: اکنون بر روی شاخه بالارونده بیماری هستیم و به نظر می‌رسد که آغاز یک پیک باشد.

منبع : تابناک 

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
گرگ پارسی سر تمرین فجر گرگ پارسی سر تمرین فجر
هادی چوپان، گرگ پارسی و قهرمان مستر المپیا، اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل باشگاه در تمرین فجرشهید سپاسی حضور یافتند و دیدار صمیمانه‌ای با بازیکنان و کادرفنی تیم داشتند.
علیرضا جهانبخش، مسن‌ترین فرد باشگاه جدیدش! علیرضا جهانبخش، مسن‌ترین فرد باشگاه جدیدش!
علیرضا جهانبخش پس از سال‌ها در لیگ‌های هلند و انگلیس، این‌بار با انگیزه‌ای تازه به دندر بلژیک رفته تا نقشی کلیدی در خروج این تیم از بحران ایفا کند.
دیدار قالیباف با کفیل رئیس جمهور پاکستان دیدار قالیباف با کفیل رئیس جمهور پاکستان
محمدباقر قالیباف در دومین روز سفر رسمی به اسلام‌آباد با سید یوسف‌رضا گیلانی، کفیل رئیس‌جمهور و رئیس سنای پاکستان دیدار کرد و درباره همکاری‌های دوجانبه گفت‌و‌گو شد.
پزشکیان وارد سنندج شد پزشکیان وارد سنندج شد
رئیس‌جمهور صبح امروز برای شرکت در مجموعه‌ای از برنامه‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و همچنین افتتاح وبیناری پروژه‌های عمرانی وارد سنندج شد.
فردا آخرین مهلت ثبت نام در آزمون دکتری فردا آخرین مهلت ثبت نام در آزمون دکتری
سازمان سنجش اعلام کرد فردا آخرین فرصت نام‌نویسی در آزمون دکتری تخصصی نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۵ است و داوطلبان باید در مهلت مقرر فرآیند ثبت‌نام را تکمیل کنند.
ترامپ:‌ای کاش وزرایم مثل وزرای رئیس جمهور چین از من می‌ترسیدند! ترامپ:‌ای کاش وزرایم مثل وزرای رئیس جمهور چین از من می‌ترسیدند!
دونالد ترامپ در نشست با سناتور‌های آمریکایی گفت رفتار اعضای هیئت همراه رئیس‌جمهور چین او را شگفت‌زده کرده و آرزو کرده است کابینه خودش نیز همان‌گونه از او «می‌ترسیدند».
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر