کد خبر: ۵۴۳۶
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۹

حواشی ترخیص چند میلیون واکسن وارداتی

وزارت بهداشت به رغم میل باطنی مجبور به ترخیص چند میلیون واکسن وارداتی شد
حواشی ترخیص چند میلیون واکسن وارداتی
به گزارش مخاطب۲۴ -طی شبانه روز اخیر و در شرایطی که برای سومین روز متوالی شمار جان باختگان کرونایی در عدد ۳۳ تن ثابت مانده است، در ۲۴ استان کشورمان مرگ و میر صفر و یک تن بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ به ثبت رسیده و تنها ۲۹ هزار و ۲۳۸ واکسن تزریق شده است. اعداد و ارقامی که به شدت قابل تامل به نظر می‌رسند.
حواشی ترخیص چند میلیون واکسن وارداتی
بر اساس این آمارها، هم موج ششم کرونا در کشورمان مهار شده، هم کرونا به حیاتش ادامه می‌دهد و هم استقبال از تزریق واکسن به نازلترین میزان خود رسیده است. اتفاقی که می‌تواند مقدمه شکل گیری موج تازه‌ای از بیماری در آینده نه چندان دور باشد و بار دیگر اوضاع نامطلوبی رقم بزند که تنها راه پیشگیری از آن، تزریق واکسن و به طور ویژه، تزریق دوز سوم واکسن خواهد بود.

این مهم زمانی بهتر خودنمایی می‌کند که بدانیم از حدود ۷۰ میلیون واجد شرایط تزریق واکسن در کشورمان، تا کنون تنها ۶۴ میلیون تن دوز اول واکسن را تزریق کرده اند، مجموع افرادی که دو دوز واکسن را تزریق کرده اند به ۵۷ میلیون تن رسیده و متاسفانه کمتر از ۲۷ میلیون نفر دوز سوم واکسن را هم تزریق کرده اند. اعدادی که نشان می‌دهد جمعیت بزرگی از هموطنان مان هنوز به اهمیت تزریق واکسن و دوز سوم آن پی نبرده‌اند.
 
آمار واردات واکسن به کشورمان به تفکیک ماه
آمار واردات واکسن به کشورمان به تفکیک ماه
 

گزاره‌ای که اگر چند ماه قبل بود، ممکن بود به کمبود واکسن مرتبط شود، اما اکنون میزان واکسن در کشورمان آنقدر زیاد است که می‌بینیم به بحرانی خاص برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان تبدیل شده که گهگاه، حواشی‌ای هم به دنبال دارد. درست مثل اتفاقی که دیروز رقم خورد و واکنش عجیب متولیان بهداشت و درمان را به دنبال داشت.

ماجرا از آنجایی آغاز شد که خبر رسید چندین محموله واکسن وارداتی به کشورمان در انبار‌های فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) در تهران دپو شده و وزارت بهداشت برای ترخیص آن‌ها اقدام نمی‌کند! خبری تامل برانگیز که واکنش اولیه وزارت بهداشت به آن، به نوعی انکار ماجرا و طرح برخی بهانه‌های واهی از جمله ضرورت بررسی اصالت واکسن‌های وارداتی بود.

صحبت درباره چندین میلیون دوز واکسنی بود که از مبادی مختلف در جهان به کشورمان ارسال شده اند و می‌بایست به روال همیشه به شیوه حمل یکسره و با ترک تشریفات زمان‌بر گمرکی، ترخیص شده، به سردخانه‌ها و انبار‌های سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت منتقل شده و در فرایند بررسی، برچسب گذاری و توزیع در کشور قرار گیرند، اما از آنجایی که وزارت بهداشت اقدامی برای ترخیص و تحویل شان نکرده بود، روانه انبار‌های عمومی فرودگاه شدند تا در سردخانه آنجا دپو شوند.

اطلاعاتی که خیلی زود مهر تایید خورد و علی سلیمانی، مدیرکل گمرک فرودگاه امام در گفتگو با «تابناک» یادآوری کرد که وی و همکارانش آمادگی دارند تا به مانند همیشه، به محض ورود واکسن به کشور، طی مدت زمان ۱۵ دقیقه تشریفات گمرکی را پای پرواز به انجام رسانده و محموله‌های دریافتی را در اختیار مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان قرار داده و ترخیص نمایند.
 
وزارت بهداشت به رغم میل باطنی مجبور به ترخیص چند میلیون واکسن وارداتی شد

تاکید این مقام گمرکی به انجام همه فرایند‌های قانونی و گمرکی در ۱۵ دقیقه، بر شدت ابهامات در این خصوص افزود، اما وزات بهداشت ترجیح داد که به جای پاسخ گویی به این ابهامات، بر آن‌ها بیافزاید، به این صورت که گفت و گویی با سید حسین صفوی، رییس هیات امنای صرفه جویی ارزی منتشر کرد که در آن تاکید شده بود که ترخیص نشدن فوری واکسن‌های وارداتی اتفاق جدیدی نیست و این واکسن‌ها حتما باید از نظر کیفیت و اصالت، تایید شوند!

تاکید این مقام مسئول به طی کردن فرایند کیفی و اصالت واکسن‌های وارداتی از این رو عجیب به نظر می‌رسید که پیشتر قریب به ۱۰۰ محموله انواع واکسن از نقاط مختلف جهان به کشورمان وارد شده که همه به صورت حمل یکسره از گمرک فرودگاه ترخیص شده و در انبار‌های وزارت بهداشت روند بررسی اصالت و کیفیت آن‌ها طی شده است. محموله‌هایی که می‌بایست در شرایطی خاص (از جمله دمای منفی) نگهداری شوند و از این رو، مجوز حمل یکسره آن‌ها صادر می‌شود.

این در حالی است که محموله‌های وارداتی اخیر، به دلیل عدم مراجعه مسئولان وزارت بهداشت برای ترخیص، به تشخیص گمرک به سردخانه‌های انبار‌های عمومی واقع در فرودگاه منتقل شده و اگر این تدابیر اتخاذ نشده بود، حالا شاهد رقم خوردن فاجعه‌ای بزرگ می‌بودیم که چه بسا ابعاد حقوقی هم می‌یافت. فاجعه تخریب قریب به ۴ میلیون دوز واکسن!

درباره ۴ محموله واکسن وارداتی به کشورمان سخن می‌گوییم که به گفته سلیمانی، مدیرکل گمرک فرودگاه حضرت امام (ره)، ۲ میلیون و ۸۳۰ هزار و ۴۰۰ دوز از آن‌ها در نوزدهم فروردین ماه از بلغارستان به ایران رسیده، ۲۸۸ هزار دوز دیگرش در ۲۲ ماه جاری از کرواسی و از فرودگاهی در آلمان به ایران ارسال شده و دو مجموله ۳۵۰ هزار دوزی دیگر از آن‌ها طی دیروز و امروز از ژاپن به کشورمان رسیده است. مجموع ۳ میلیون و ۸۱۸ هزار و ۴۰۰ دوز واکسن وارداتی.
 
در اهمیت ترخیص فوری واکسن‌ و انتقال آن به سردخانه‌های ویژه همین بس که روی بارنامه‌ها نیز قید می‌شود که فرایند انتقال و جابجایی آن می‌بایست فوری و بدون تاخیر به انجام برسد!
در اهمیت ترخیص فوری واکسن‌ و انتقال آن به سردخانه‌های ویژه همین بس که روی بارنامه‌ها نیز قید می‌شود که فرایند انتقال و جابجایی آن می‌بایست فوری و بدون تاخیر به انجام برسد!
 

واکسن‌هایی که همه از نوع آسترازنکا-آکسفورد و تولید شده در خطوط مختلف این کشور هستند و در حالی ترخیص نشدند که در بسیاری از پایگاه‌های واکسیناسیون در کشورمان، این نوع خاص از واکسن نایاب و کمیاب است. نکته‌ای که بر ابهامات در این خصوص می‌افزاید، اما ماجرا زمانی مبهم‌تر و سوال برانگیزتر می‌شود که بدانیم برخی از این واکسن‌های وارداتی مدت زیادی از تاریخ اعتبار درج شده رویشان باقی نمانده و در صورت عدم استفاده، منقضی خواهند شد!

نکته‌ای که وزارت بهداشت با علم به آن از ترخیص به موقع این واکسن‌ها خودداری کرده است. ماجرایی که با رسانه‌ای شدن آن در ساعات اخیر، فرجامش تغییر کرد و حالا خبر می‌رسد که همه واکسن‌های دپو شده در فرودگاه طی امروز ترخیص و به انبار‌های وزارت بهداشت منتقل شدند. این را سلیمانی، مدیرکل گمرک فرودگاه در گفتگو با خبرنگار تابناک بیان کرد و ابراز امیدواری نمود که محموله‌های آتی واکسن به مانند قبل، به صورت حمل یکسره ترخیص شوند و نیازی به ارسال آن‌ها به سردخانه‌های انبار‌های فرودگاه نباشد.

ماجرایی قابل تامل که احتمالا ریشه در عدم استقبال عمومی در کشورمان از تزریق واکسن دارد و وزارت بهداشت را مجاب کرده که حتی المقدور از دریافت واکسن‌های جدید گریز کند، چراکه احتمالا پی برده ترخیص نکردن واکسن بسیار ساده‌تر از مجاب کردن مردم به تزریق واکسن و مصرف آن است! واکسن‌هایی که احتمالا به زودی تاریخ انقضای مقادیری از آن‌ها تمام می‌شود و در نتیجه، وزارت بهداشت بابت قصور در عدم ترغیب و تشویق مردم به تزریق واکسن، با حاشیه‌هایی مواجه خواهد شد!
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر