کد خبر: ۶۳۶۵
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۷

دستگیری ۴۸۰ متخلف در کنکور سال ۱۴۰۱

رئیس سازمان سنجش اموزش کشور گفت: داوطلبان فقط یک روز کنکور را می‌بینند، اما کنکور فرایند یک ساله است و فرایند کنکور ۱۴۰۲ از فردا آغاز می‌شود. بیش از ۴۸۰ متخلفان کنکور را در سطح کشور طی چند روز فرایند آزمون شناسایی و دستگیر کردیم.
دستگیری ۴۸۰ متخلف در کنکور سال ۱۴۰۱

به گزارش مخاطب۲۴ _رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از شناسایی ۴۸۰ متخلف کنکور امسال خبر داد و گفت: اما تقلب به معنای افشای سؤالات یعنی اینکه داوطلبان قبل از آزمون به سؤالات دسترسی داشته باشند، امکان ندارد. تا اینجا می‌توان قسم خورد که تا حالا اتفاق نیفتاده است و تا جلسه آزمون هیچ کس سؤالات را ندیده است.

دستگیری ۴۸۰ متخلف در کنکور سال ۱۴۰۱

عبدالرسول پورعباس با حضور در یک برنامه تلویزیونی به تشریح حواشی کنکور امسال پرداخت و یا تاکید بر اینکه فرآیند این آزمون یک فرآیند یک ساله است، گفت: ما در کنکور سه مرحله قبل، روز برگزاری و بعد از پایان آزمون را داریم که مرحله اول مرحله تولید سؤال است که از بانک سؤال استخراج می‌شود و دفترچه‌های متعدد را تشکیل می‌دهد.

 

وی به فرآیند طراحی سؤالات کنکور اشاره و تصریح کرد: این مرحله یک فرآیند سنگینی است به طوریکه افراد در قرنطینه‌های طولانی و سخت هستند و سؤالات باید از دقت لازم برخوردار باشند. افراد حاضر در قرنطینه سؤالات را تهیه می‌کنند و سپس این سؤالات ممیزی می‌شوند و افرادی که از بانک سؤال بر می‌دارند در قرنطینه قرار گرفته و متخصصان آزمونی هستند. ما یک دوره چاپ داریم که در آن افرادی به مدت ۶ ماه در قرنطینه هستند هم طراحی یعنی دفترچه سازی را بر عهده دارند و هم سؤالات را استخراج و بسته بندی می‌کنند.

پورعباس تاکید کرد: امسال سه پاسخنامه و دفترچه داشتیم و ۴/۵ میلیون دفترچه تولید کردیم. این دفترچه‌ها با استفاده از نظام هوشمند باید به ۲۹۰۰ مرکز برسد. مجموعا ۱۲۴ هزار نفر در روند برگزاری آزمون حضور دارند.

به گفته رییس سازمان سنجش آموزش کشور، بسته بندی اولیه سؤالات برای شهر‌ها ارسال می‌شود و بسته بندی ثانویه تحت نظارت نیرو‌های حفاظتی صبح آزمون باز می‌شود، بسته بندی سوم نیز در حوزه‌ها باز می‌شود که محتوای آن مشخص نیست و لایه نهایی بسته پیش روی داوطلب باز می‌شود؛ بنابراین تا لحظه‌ای که داوطلب بسته را باز می‌کند هیچ کس نمی‌تواند دفترچه را ببیند. امسال وزارتخانه هار و مراکز متعددی درگیر کنکور بودند؛ از وزارت کشور تا وزارت آموزش و پرورش و سایر مراکز امنیتی و حفاظتی و حتی شرکت‌های حمل و نقل کمک کردند.

وی یادآور شد: مرحله بعد، قرنطینه دوم است و آن برای زمانی است که پاسخنامه‌ها قرائت می‌شوند. پاسخنامه‌ها امانت داوطلبان نزد ما است. ما امسال یک تصمیمی گرفتیم که هر فرد سه پاسخنامه داشته باشد. چند دستگاهی که داشتیم برای قرائت این تعداد پاسخنامه کافی نبود و به همین منظور دستگاه‌های جدید خریداری شد.

پورعباس در پاسخ به ادعای تقلب در کنکور امسال اظهار کرد: تقلب در هر آزمونی ممکن است رخ دهد، اما تقلب به معنای افشای سؤالات یعنی اینکه داوطلبان قبل از آزمون به سؤالات دسترسی داشته باشند، در کشور امکان ندارد. تا اینجا می‌توان قسم خورد که تا حالا اتفاق نیفتاده است و تا جلسه آزمون هیچ کس سؤالات را ندیده است. در سال‌های اخیر روند تقلب به بعد از رسیدن سؤالات به داوطلب رخ داده است. تقلبی که قبلا بوده است نگاه به چپ و راست بوده که در سال‌های اخیر تکنولوژی به این مسئله وارد شده است.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: در حال حاضر تقلب این است که داوطلب عکس سؤالات را بیرون می‌فرستد و تقلب آنجا اتفاق می‌افتد که سؤالات حل شوند و به وسیله کیت‌های الکترونیک پاسخ‌ها به داوطلب برسند که البته در آزمون‌های چهارشنبه و پنجشنبه اتفاق چندانی رخ نداد و فقط یک عکس مخابره شد.

وی تاکید کرد: دلیل حساسیت آزمون روز جمعه این بود که رشته پزشکی یکی از مشاغل مورد اقبال داوطلبان است، از طرفی امسال ۹۶۰۰ هزار نفر ظرفیت برای رشته‌های پزشکی تعیین شده و برخی حاضرند میلیاردی خرج کنند حتی از مسیر ناصواب که به رشته‌های پزشکی برسند. به همین دلیل آزمون جمعه حساسیت ویژه‌ای داشت و انتظار داشتیم که عکس از جلسه آزمون بیرون بیاید. ابزار عکس گرفتن و ارسال آن خیلی پیچیده است و هنوز ابزاری نداریم که بتوانیم آن را کشف کنیم.

پورعباس گفت: ۱۲ شبکه بزرگ تحلف کنکور را شناسایی کردیم و تیم‌های حفاظت و امنیت توانستند آن‌ها را بگیرند. یک مورد از این شبکه‌ها توانست بعد از آزمون عکس را بفرستد بیرون و سؤالات را پخش کرد. البته ما انتظار داشتیم و تدبیری اندیشیدیم که پاسخنامه در زمان کمتری در دست داوطلب باشد که این شبکه‌ها نتوانند پاسخ‌ها را ارسال کنند. این ابزار‌های تقلب الکترونیکی گاه به اندازه یک نخود و یا اندازه پاک‌کن است. دراین راستا از ساعت ۱۰ تا ۱۲ تمام عوامل با سیگنال یاب در تمام حوزه‌ها درگیر بودند و تمام مشتریان متقلبان که می‌خواستند پاسخ را بگیرند را شناسایی کردیم و در این زمینه تاکنون بیش از ۴۸۰ نفر را دستگیر کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه اولین عکس از کنکور تجربی بعد از ساعت ۹:۳۰ روز آزمون بیرون آمد، افزود: عوامل بیرونی این متقلبین ساعت ۹:۴۵ دقیقه می‌خواستند سیگنال پاسخ را به داوطلبان ارسال کنند، ولی از آن زمان هر تلاش کردند که پاسخ‌ها را ارسال کنند سیگنال یابی که ما استفاده کردیم توانست آن‌ها را پیدا کند. این افراد ۱ تا ۱۰ سال از آزمون محروم می‌شوند.

معاون وزیر علوم اظهار کرد: تمام پاسخنامه‌ها قرائت می‌شود و اگر ارتباطی بین کلید تقلبی و پاسخنامه فردی مشاهده شود آن داوطلب هم شناسایی می‌شود. این کار به صورت مقایسه‌ای تکنیکی انجام می‌شود. ما تمام انرژی خود را گذاشتیم و تمام عوامل اجرایی ۱۵ شب نخوابیدند. قرائت پاسخنامه هم با پیشرفته‌ترین ماشین در دنیا انجام می‌شود و نمی‌گذاریم حتی یک مورد حقی ناحق شود.

پور عباس در خصوص انتشار دفترچه سؤالات نیز افزود: ما در سال‌های گذشته دو دفترچه عمومی و دفترچه اختصاصی را طراحی کردیم که بعد از آزمون دفترچه‌ها را بارگذاری می‌کردیم. قصد داشتیم در کنکور ۱۴۰۱ نیز دفترچه‌ها را بارگذاری کنیم، اما نیرو‌های حفاظتی امنیتی توصیه کردند با توجه به فعالیت ویژه‌ای که متقلبان برای گروه تجربی داشتند، دفترچه در سایت قرار نگیرد، چون مونتاژ می‌شود. از همین رو ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه دفترچه عمومی گروه علوم تجربی ساعت۱۱ و ۳۶ دقیقه دفترچه اختصاصی شماره ۲ و ساعت ۱۲:۴۵ دفترچه اختصاصی شماره ۳ و ساعت ۱۳:۱۵ دفترچه بهیاری و در این فاصله دفترچه‌های گروه‌های هنر و ریاضی و انسانی را هم بارگذاری کردیم.

وی تاکید کرد:چون بخش اصلی داوطلبان در سر جلسه بودند. چند ۱۰ میلیون بار دفترچه‌های کنکور دانلود شد و مورد استفاده قرار گرفت.

پورعباس ادامه داد ما بیش از ۷۰۰۰ صحت سنجی موبایل انجام دادیم، چون ممکن بود برخی از داوطلبان فقط با نیت خاصی در آزمون شرکت کرده باشند و کار پیچیده و سنگینی انجام شد. وقتی طرح ارائه سه پاسخنامه را برای هر گروه آزمایشی اجرا کردیم، فرصت استفاده از ارسال پاسخ از بیرون را از متقلبان گرفتیم و در این زمینه سیگنال یاب هم بسیار بسیار کمک کرد. جوانان نخبه این دستگاه را ساخته اند و مطمئن هستم که کشور‌های دیگر هم خواهان این دستگاه خواهند بود.

معاون وزیر علوم با تاکید بر ضرورت حرکت به سمت آزمون‌های الکترونیک گفت: آزمون الکترونیک به این شکل است که هر داوطلب برای هر پاسخ یک پاسخنامه خواهد داشت و در محیط تحت کنترل به سؤالات پاسخ می‌دهد و آزمون به صورت ترکیبی از آنلاین و آفلاین خواهد بود و امکان حمله سایبری به آن وجود ندارد و ما این آزمون را طراحی کردیم به طوریکه اولین آزمون ملی به شکل الکترونیک آزمون سنجش زبان فارسی برای دانشجویان خارجی است که به زودی برگزار می‌شود.

منبع: فرارو 

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
عجیب| وقتی حیاتی در پخش زنده شب یلدا آهنگی از ابی می خواند + فیلم عجیب| وقتی حیاتی در پخش زنده شب یلدا آهنگی از ابی می خواند + فیلم
در اتفاقی غیرمنتظره در تلویزیون؛ محمدرضا حیاتی، در برنامه برمودا با اجرای کامران نجف‌زاده، آهنگ «پوست شیر» ابی را می‌خواند!
مهدی قایدی با ۲ گل کار فرهاد مجیدی را تمام کرد! (ویدئو) مهدی قایدی با ۲ گل کار فرهاد مجیدی را تمام کرد! (ویدئو)
النصر با درخشش مهدی قایدی ستاره سابق استقلال توانست برابر میزبانش البطائح که فرهاد مجیدی را روی نیمکت داشت به پیروزی برسد. این بازی با درخشش مهدی قایدی همراه شد و این ستاره ایرانی دو گل برای النصر به ثمر رساند تا این تیم با نتیجه سه بر دو  پیروز این بازی شود
عکس قدیمی از مراسم شب یلدا در ایران عکس قدیمی از مراسم شب یلدا در ایران
قدیمی‌ترین عکس از مراسم شب یلدا در ایران منتشر شده است
با تغییر نرخ محاسباتی ارز، هزینه موبایل مسافری تومان افزایش یافت با تغییر نرخ محاسباتی ارز، هزینه موبایل مسافری تومان افزایش یافت
رئیس انجمن موبایل، تبلت و لوازم جانبی با اشاره به افزایش قابل‌توجه هزینه‌های واردات تلفن همراه مسافری، گفت: با تغییر نرخ محاسباتی ارز، هزینه موبایل مسافری حدود ۳۰ میلیون تومان افزایش یافته و این موضوع می‌تواند به کاهش جدی ورود گوشی از مسیر مسافری و تشدید رکود بازار منجر شود.
افزایش قیمت طلا تا کجا پیش خواهد رفت؟ افزایش قیمت طلا تا کجا پیش خواهد رفت؟
رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران می‌گوید: با افزایش قیمت طلا در دو ماه اخیر، تقاضا به سمت خرید طلای آبشده رفته و مردم کمتر مصنوعات طلا خریداری می‌کنند.
امید جدی به بورس دارم|هدف ایجاد بازاری جذاب برای جذب سرمایه‌های خرد و کلان مردم است امید جدی به بورس دارم|هدف ایجاد بازاری جذاب برای جذب سرمایه‌های خرد و کلان مردم است
سیدعلی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در آیین نواختن زنگ معاملات امروز بورس تهران، با تأکید بر نقش کلیدی بازار سرمایه در اقتصاد کشور، اظهار کرد: امید جدی ما به بازار سرمایه است؛ بازاری که ذاتاً بر شفافیت استوار است و تمام تلاش ما این است که هرجا عدم شفافیتی وجود دارد، به‌تدریج برطرف شود.
کرسی نماد شب نشینی‌های زمستانی و شب یلدا کرسی نماد شب نشینی‌های زمستانی و شب یلدا
نزدیک به چند هزار سال است که آخرین شب پاییز یعنی شب یلدا که تاریک‌ترین و درازترین شب سال است توسط ایرانیان جشن گرفته می‌شود و آیین‌ها و رسومات مختلفی در این شب به یاد ماندنی در کنار هم سپری می‌کنند، شب زیبایی که در شهر‌های مختلف ایران آداب و رسومی دارد.
برگزیده
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
صفحه خبر بالای تصاویر