کد خبر: ۶۳۲۴۳
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۸

کاهش استرس دربحران ها!

یک روانشناس با اشاره به سرایت‌پذیری هیجانات در بحران‌ها گفت: حفظ خونسردی والدین، آرامش خانواده را تضمین می‌کند.
کاهش استرس دربحران ها!

مخاطب ۲۴- شریف براتی روانشناس با اشاره به ضرورت حفظ آرامش خانواده‌ها در شرایط بحرانی گفت: در وهله نخست، مهم‌ترین کاری که می‌توان برای حفظ آرامش اعضای خانواده انجام داد، این است که خودمان خونسردی خود را حفظ کنیم. در این شرایط، اضطراب معمولاً عاملی سرایت‌پذیر است؛ یعنی هرچه ما مضطرب‌تر باشیم، این اضطراب یا هیجانات دیگری مانند ترس، راحت‌تر به اطرافیان‌مان منتقل می‌شود.

بیشتر بخوانید

وی افزود: وقتی خودمان آرام‌تر باشیم، این آرامش را بهتر می‌توانیم به دیگران، به خانواده و به دوستان‌مان منتقل کنیم، بنابراین باید سعی کنیم هیجانات‌مان را کنترل و فضای روانی مناسبی ایجاد کنیم.

دوری از تنهایی، تقویت پیوند‌های خانوادگی

براتی ادامه داد: نکته بعدی، این است که تا جایی که ممکن است در کنار خانواده باشیم. برخی خانواده‌ها ممکن است به دلایلی تصمیم بگیرند بچه‌ها را به جایی دیگر بفرستند یا خودشان جدا از اعضای خانواده زندگی کنند؛ مثلاً زن و فرزند را به شهرستان بفرستند و خودشان در تهران بمانند، اما واقعیت این است که هرچه اعضای خانواده در چنین شرایطی بیشتر کنار هم باشند، چتر حمایتی مؤثر تری برای یکدیگر ایجاد می‌کنند.

این روانشناس تاکید کرد: کودکان، به‌ویژه در بحران، به والدین به‌عنوان منابع اصلی امنیت و مراقبت نیاز دارند. اگر از آنها جدا شوند، دچار اضطراب شدیدتری می‌شوند و باید این وضعیت را برای خودمان تبیین کنیم و همین تبیین را به دیگران هم منتقل کنیم.

نقش امید در عبور از بحران

وی با اشاره به لزوم حفظ امید افزود: ناامیدی و بروز واکنش‌های منفی مثل داد زدن، دعوا کردن، پرخاشگری یا حتی خشونت فیزیکی، واکنش‌هایی هستند که در بحران‌ها زیاد دیده می‌شوند، اما باید مراقب باشیم که دچار این رفتار‌های مقابله‌ای منفی نشویم. استرس، بخشی از زندگی روزمره ماست و بحران‌ها هم یکی از انواع آن هستند.

براتی خاطرنشان کرد: یک نکته بسیار مهم که در منابع روان‌شناسی به آن اشاره می‌شود، این است که ما نباید فکر کنیم تنها کسی هستیم که این اتفاقات برایش رخ داده است. این نوع نگاه را «توهم در مرکز بودن» یا «خطای در مرکز بودن» می‌نامند، گاهی افراد فکر می‌کنند تنها قربانی ماجرا هستند، در صورتی که واقعیت این است که این بحران بر همه اثر گذاشته است.

وی افزود: پذیرش این واقعیت که همه مردم با مشکلی مشترک روبه‌رو هستند، حس همدلی و حمایت اجتماعی را تقویت می‌کند. این همان چیزی است که روان‌شناسان اجتماعی آن را «احساس هم‌سرنوشتی» می‌نامند. این احساس، موجب افزایش کمک‌های متقابل و تاب‌آوری جمعی می‌شود.

براتی در پایان گفت: ما همه سوار یک قطاریم؛ بحران برای همه است، نه فقط برای من یا شما. این نگاه، می‌تواند به ما کمک کند تا راحت‌تر از پس این شرایط بر بیاییم و آرامش را هم برای خود و هم برای اطرافیان‌مان بازسازی کنیم.

برچسب ها: حفظ آرامش
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
راهکار‌هایی برای جلوگیری از داغ شدن گوشی در تابستان راهکار‌هایی برای جلوگیری از داغ شدن گوشی در تابستان
کارشناسان هشدار می‌دهند گرمای شدید تابستان می‌تواند به باتری و عملکرد گوشی آسیب بزند و توصیه‌هایی برای جلوگیری از داغ شدن آن ارائه کرده‌اند.
ردیاب مخفی آمریکا در تراشه‌ها؛ رصد پنهان چین ردیاب مخفی آمریکا در تراشه‌ها؛ رصد پنهان چین
منابع آگاه می‌گویند آمریکا در محموله‌های تراشه‌های پیشرفته، ردیاب مخفی نصب کرده تا هرگونه انتقال غیرقانونی آنها به چین را شناسایی کند.
چرخش بزرگ هند و چین؛ از مرز هیمالیا تا میز مذاکره چرخش بزرگ هند و چین؛ از مرز هیمالیا تا میز مذاکره
وانگ یی، وزیر خارجه چین ۱۸ اوت به دهلی نو می‌رود تا درباره کاهش تنش‌های مرزی، ازسرگیری تجارت و همکاری‌های دوجانبه با مقامات هند گفت‌و‌گو کند.
ایران از NPT خارج می شود ایران از NPT خارج می شود
نماینده تهران هشدار داد در صورت فعال شدن مکانیسم ماشه، ایران از معاهده NPT خارج می‌شود؛ موضوعی که پیش‌تر به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام شده است.
شروع تبعید بزرگ؛ اسرائیل طرح اخراج فلسطینیان غزه را کلید زد شروع تبعید بزرگ؛ اسرائیل طرح اخراج فلسطینیان غزه را کلید زد
اسرائیل با اندونزی، سومالی‌لند، اوگاندا، سودان جنوبی و لیبی درباره پذیرش فلسطینیان غزه مذاکره می‌کند؛ اقدامی که با واکنش‌های تند روبه‌رو شده است.
طرح روسیه و آمریکا با الگوی اشغال کرانه باختری برای اوکراین طرح روسیه و آمریکا با الگوی اشغال کرانه باختری برای اوکراین
تایمز فاش کرد روسیه و آمریکا مدلی شبیه اشغال کرانه باختری برای پایان جنگ اوکراین بررسی می‌کنند که کنترل مناطق اشغالی را به مسکو می‌سپارد.
بسته حمایتی خبرنگاران به مرحله اجرا نزدیک شد بسته حمایتی خبرنگاران به مرحله اجرا نزدیک شد
سخنگوی دولت از نهایی شدن بسته حمایتی خبرنگاران شامل مسکن، معیشت و بیمه خبر داد و گفت این طرح با پیگیری مسئولان به‌زودی اجرایی می‌شود.
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر