کد خبر: ۶۳۱۹۵
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۹

ایران از چه موشک‌هایی در وعده صادق ۳ استفاده کرد؟

در پی تهاجمات اخیر رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان، نیرو‌های مسلح با اجرای عملیات موشکی «وعده صادق ۳»، با شلیک صد‌ها موشک بالستیک و هایپرسونیک، اقتدار نظامی خود را به نمایش گذاشت.
ایران از چه موشک‌هایی در وعده صادق ۳ استفاده کرد؟

مخاطب ۲۴- در روز‌هایی که رژیم صهیونیستی بار دیگر با اقدامات تجاوزکارانه خود، از جمله حملات هوایی به خاک ایران، سعی در به چالش کشیدن امنیت ملی جمهوری اسلامی داشت، ایران با پاسخی قاطع و خیره‌کننده، بار دیگر ثابت کرد که هرگونه تعرض به تمامیت ارضی‌اش با واکنش سخت و بازدارنده مواجه خواهد شد. عملیات «وعده صادق ۳» و موج‌های پی‌درپی حملات موشکی در سه شبانه‌روز اخیر، نه‌تنها پاسخی به تجاوزات رژیم صهیونیستی بود، بلکه هشداری روشن به دشمنان مبنی بر آمادگی و توانمندی ایران در دفاع از منافع ملی خود به شمار می‌رود. این عملیات‌ها، که با بهره‌گیری از موشک‌های پیشرفته بالستیک و هایپرسونیک انجام شد، با نفوذ به لایه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی، خسارات سنگینی به زیرساخت‌های نظامی و استراتژیک آن وارد کرد و بار دیگر اقتدار موشکی ایران را در کانون توجهات جهانی قرار داد.

بیشتر بخوانید

موشک‌های به‌کاررفته و ویژگی‌های آنها

۱. موشک هایپرسونیک فتاح

این موشک سرعت بالایی دارد و در جو و خارج از جو می‌تواند مانور دهد و از همه سامانه‌های سپر موشکی عبور می‌کند. این موشک سامانه‌های ضدموشکی دشمن را هدف قرار می‌دهد و یک جهش بزرگ نسلی در حوزه موشکی است.

موشک فتاح به دلیل فناوری که دارد هیچ ضد موشکی برای آن وجود ندارد و به دلیل نوع حرکت آنکه در جهات و ارتفاع مختلف است توسط هیچ موشکی قابل انهدام نیست.

سرعت موشک فتاح ۱۳ ماخ است، برد این موشک ۱۴۰۰ کیلومتر تعیین شده که در محدوده هدف به صورت دقیق اصابت کند.

موشک فتاح، موشکی است که در دنیا کم‌نظیر است به نحوی که با رونمایی این موشک ایران جزو چهار کشور دارای این فناوری شد؛ موشک فتاح به دلیل فناوری که دارد هیچ ضد موشکی برای آن وجود ندارد در حالی که برای سایر سلاح‌ها مانند تانک، ناو، هواپیما و ... موشک ضد آن وجود دارد و حتی برای سایر موشک‌ها هم ضد موشک‌هایی ساخته شده است.

- برد: ۱۴۰۰ کیلومتر

- سرعت: ۱۳ ماخ (حدود ۱۶۰۰۰ کیلومتر بر ساعت)

- سرجنگی: کلاهک ۴۵۰ تا ۵۰۰ کیلوگرمی با موتور کروی سوخت جامد و نازل متحرک

- قابلیت‌ها: این موشک، که در آبان ۱۴۰۲ رونمایی شد، به دلیل سرعت فوق‌العاده و مانورپذیری بالا، از سامانه‌های پدافندی پیشرفته رژیم صهیونیستی عبور کرد و در عملیات «وعده صادق ۳» برای هدف‌گیری دقیق مراکز حساس به کار رفت.

- قدرت تخریبی: کلاهک قدرتمند این موشک قادر به تخریب اهداف استراتژیک مانند پایگاه‌های نظامی و تأسیسات حساس است.

۲. موشک سجیل

سجیل اولین موشک دوربرد سوخت جامد ایران است که با بهره گیری از موتوری دو مرحله‌ای، قادر به انهدام اهداف در برد ۲۰۰۰ کیلومتری است. تا پیش از رونمایی از موشک خرمشهر، سجیل پیشرفته‌ترین موشک ساخت ایران به حساب می‌آمد چراکه با بهره گیری از سوخت جامد، توانایی حمل سرجنگی به وزن ۶۵۰ کیلوگرم را داشت. سرعت بالای موشک در فاز نهایی که قریب به ۱۴ برابر سرعت صوت است، سجیل را در برابر انواع سامانه‌های ضد بالستیکی مصون می‌سازد.

حداکثر برد موشک سجیل ۲۰۰۰ کیلومتر و وزن موشک ۲۳۵۴۰ کیلوگرم که طول آن ۱۸.۲۱ متر و وزن سر جنگی ۶۵۰ کیلوگرم است که از سوخت جامد برخوردار است.

- برد: بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر

- سرجنگی: کلاهک ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلوگرمی

- قابلیت‌ها: سجیل، موشک بالستیک دوربرد سوخت جامد، به دلیل زمان آماده‌سازی کوتاه و دقت بالا، در هدف‌گیری مراکز فرماندهی رژیم صهیونیستی نقش کلیدی داشت.

- قدرت تخریبی: توانایی تخریب گسترده زیرساخت‌های نظامی دشمن را دارد.

۳. موشک قدر

موشک بالستیک و دوربرد قدر F با برد ۲۰۰۰ کیلومتر از نوع سوخت مایع است که با سرجنگی‌های مختلف بارشی و شدید الانفجار قابلیت انهدام اهداف را با دقت زیاد تا برد ۲۰۰۰ کیلومتر دارد.

در اسفندماه ۱۳۹۴ و در جریان برگزاری رزمایش موشکی «اقتدار ولایت» دو فروند موشک قدر از نوع قدر F و قدر H از ارتفاعات البرز شرقی به سوی اهدافی در سواحل مکران شلیک شد که روی موشک قدر F شعار معروف «اسرائیل باید از صحنه روزگار محو شود» به زبان عبری نوشته شده بود.

برد موشک قدر-F حدود ۲ هزار کیلومتر با وزن ۱۷۴۵۸ کیلوگرم و وزن سر جنگی ۶۴۰ کیلوگرمی دارد.

- برد: تا ۱۹۵۰ کیلومتر

- سرجنگی: کلاهک حدود ۶۵۰ کیلوگرمی

- قابلیت‌ها: این موشک میان‌برد با دقت بالا برای انهدام تأسیسات نظامی رژیم صهیونیستی استفاده شد.

- قدرت تخریبی: خسارات سنگینی به پایگاه‌های نظامی و صنعتی وارد می‌کند.

۴. موشک خیبرشکن

موشک راهبردی «خیبرشکن» از نسل سوم موشک‌های دوربُرد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار است. این موشک دارای سوخت جامد است و در فاز فرود دارای مانورپذیری برای عبور از سپر موشکی بوده و طراحی بهینه آن باعث شده است وزن آن نسبت به نمونه‌های مشابه یک‌سوم کاهش یافته و مدت آماده‌سازی و شلیک آن نیز تا یک‌ششم تقلیل پیدا کند.

چابکی و سرعت فوق‌العاده در اصابت اهداف در برد و شعاع یک هزار و ۴۵۰ کیلومتری از دیگر توانمندی‌های این موشک است.

اسرائیل در آتش؛ ایران از چه موشک‌هایی در «وعده صادق ۳» استفاده کرد

این سامانه تمام‌ایرانی از ایده تا محصول توسط دانشمندان سخت‌کوش نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طراحی و ساخته شده است.

«موشک خیبرشکن، از موشک‌های نسل سوم موشک‌ها است، دارای سوخت جامد است و هم سهولت در به‌کارگیری دارد و با کارایی خود در واقع توان بسیار زیادی را به مجموعه موشکی نیروی هوا فضای سپاه افزوده است».

فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه به‌کارگیری موشک‌های «خیبرشکن» در واقع این توانمندی را در مجموعه ایجاد کرده است که به واسطه وزن کاهش یافته آنکه یک سوم شده است، بسیار چابک و تاکتیکی بوده و در به‌کارگیری خیلی امکان خوبی برای ما فراهم کرده است.

این موشک زمان آماده‌سازی و شلیک در موضع را عملاً به یک ششم کاهش داده است و با توجه به موادی که در سرجنگی آن استفاده شده است، قابلیت آن به چند برابر تی. ان. تی افزایش پیدا کرده است.

- برد: حدود ۱۴۵۰ کیلومتر

- سرجنگی: کلاهک حدود ۴۵۰ کیلوگرمی

- قابلیت‌ها: این موشک با طراحی بهینه برای نفوذ به پدافند‌های چندلایه، در هدف‌گیری مراکز راداری و فرماندهی دشمن موفق عمل کرد.

- قدرت تخریبی: مناسب برای انهدام اهداف نقطه‌ای با دقت بالا.

۵. موشک عماد

موشک عماد که تمامی مراحل طراحی و ساخت آن توسط دانشمندان و متخصصان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع صورت پذیرفته است، نخستین موشک دوربرد جمهوری اسلامی ایران با قابلیت هدایت و کنترل تا لحظه اصابت به هدف است؛ که قادر است اهداف مورد نظر را با دقت بالا مورد اصابت قرار داده به طور کامل منهدم کند.

اسرائیل در آتش؛ ایران از چه موشک‌هایی در «وعده صادق ۳» استفاده کرد

طراحی، ساخت و آزمایش موفقیت آمیز موشک عماد یک جهش فناورانه و عملیاتی در این حوزه راهبردی به شمار می‌رود. البته تست این موشک در شرایطی اتفاق افتاد که غربی‌ها گمان می‌کردند جمهوری اسلامی ایران از توسعه توان موشکی خود دست بر می‌دارد، اما تست عماد تمام این رویا‌ها را از بین برد.

- برد: حدود ۱۷۰۰ کیلومتر

- سرجنگی: کلاهک حدود ۷۵۰ کیلوگرمی

- قابلیت‌ها: موشک هدایت‌پذیر عماد با توانایی مانور در فاز نهایی، برای انهدام اهداف حساس استفاده شد.

- قدرت تخریبی: خسارات گسترده به زیرساخت‌های دشمن وارد می‌کند.

ویژگی‌های کلی و اثربخشی عملیات

صد‌ها موشک بالستیک و هایپرسونیک در چندین موج، از جمله سه موج در ۱۵ دقیقه، شلیک شد. موشک‌های ایران با سرعت‌هایپرسونیک و فناوری هدایت‌پذیر، سامانه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی را مختل کردند. پایگاه‌های نظامی، پالایشگاه حیفا، و مناطق استراتژیک مانند صحرای النقب، طبریا، جولان اشغالی و الجلیل هدف قرار گرفتند؛ و خسارات قابل تجربه به همراه داشت.

عملیات‌های موشکی ایران، به‌ویژه استفاده از موشک‌های هایپرسونیک فتاح، نشان‌دهنده پیشرفت چشمگیر فناوری موشکی کشور است. این عملیات‌ها، که در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی انجام شد، نه‌تنها خسارات سنگینی به دشمن وارد کرد، بلکه بازدارندگی ایران را تقویت کرد. بر اساس گزارش نشنال‌اینترست، ایران با بیش از ۳۰۰۰ موشک بالستیک و هزاران موشک کروز، توانایی هدف‌گیری اهدافی در فاصله بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر را دارد.

نتیجه‌گیری

عملیات «وعده صادق ۳» و حملات موشکی سه شبانه‌روز اخیر، با بهره‌گیری از موشک‌های پیشرفته‌ای نظیر فتاح، سجیل، قدر، خیبرشکن، عماد و راکت‌های فلق، پاسخی قاطع به تجاوزات رژیم صهیونیستی بود. این عملیات‌ها، با نمایش توانمندی‌های موشکی ایران، معادلات منطقه‌ای را تغییر داد و پیام روشنی از اقتدار و آمادگی ایران برای دفاع از منافع ملی‌اش به جهان ارسال کرد.

برچسب ها: رژیم صهیونیستی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
واکنش زهرا رهنورد به حملات اسرائیل واکنش زهرا رهنورد به حملات اسرائیل
زهرا رهنورد نوشت: ‏زنان همچون همیشه نخستین قربانیان از میانِ غیرنظامیان هستند زنان این بار قربانیانِ تجاوز و بمباران، به دستِ جنایت‌کاری شدند که شهرهٔ زن‌کُشی و کودک‌کُشی در سطحِ جهان، از غزه تا ایران است.
نظر بابک زنجانی در خصوص بمب اتم نظر بابک زنجانی در خصوص بمب اتم
بابک زنجانی در توییتی خیلی عجیب از رونمایی بمب اتم در ایران گفت.
استقرار جایگاه سیار سوخت‌رسانی در شهر تهران استقرار جایگاه سیار سوخت‌رسانی در شهر تهران
شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد: ۱۷ جایگاه سیار سوخت رسانی در تهران استقرار یافت
خبر‌های جدید در خصوص پیامک‌های ارسالی حجاب خبر‌های جدید در خصوص پیامک‌های ارسالی حجاب
معاون زنان و خانواده پزشکیان درباره پیامک‌های حجاب سرنشینان ماشین‌ها توضیحاتی ارائه داد.
حقوق بازنشستگان دولت به موقع پرداخت می‌شود حقوق بازنشستگان دولت به موقع پرداخت می‌شود
معمولاً حقوق بازنشستگان در روز‌های پایانی ماه واریز می‌شود.
استفاد از تلفن همراه برای مسوولان ممنوع شد! استفاد از تلفن همراه برای مسوولان ممنوع شد!
فرماندهی امنیت سایبری استفاده مسئولان و تیم‌های حفاظت آنها از تمامی تجهیزات متصل به شبکه‌های ارتباطی و مخابراتی عمومی را ممنوع کرد.
فعال شدن ایست‌های بازرسی و گشت‌های بسیج در کشور فعال شدن ایست‌های بازرسی و گشت‌های بسیج در کشور
یک مقام مسئول در سازمان بسیج گفت: این اقدام با هدف تقویت امنیت، مقابله با نفوذ دشمن و حفظ آرامش عمومی انجام شده است. همچنین، گشت‌های شبانه‌ی بسیج برای نظارت بیشتر و پیشگیری از هرگونه اقدام خرابکارانه تشدید شده‌اند.
برگزیده
واکنش زهرا رهنورد به حملات اسرائیل واکنش زهرا رهنورد به حملات اسرائیل
زهرا رهنورد نوشت: ‏زنان همچون همیشه نخستین قربانیان از میانِ غیرنظامیان هستند زنان این بار قربانیانِ تجاوز و بمباران، به دستِ جنایت‌کاری شدند که شهرهٔ زن‌کُشی و کودک‌کُشی در سطحِ جهان، از غزه تا ایران است.
نظر بابک زنجانی در خصوص بمب اتم نظر بابک زنجانی در خصوص بمب اتم
بابک زنجانی در توییتی خیلی عجیب از رونمایی بمب اتم در ایران گفت.
اعلام آمادگی تشکل‌های فرزندان شاهد برای فتح قدس اعلام آمادگی تشکل‌های فرزندان شاهد برای فتح قدس
تشکل‌های فرزندان شاهد کشور در بیانیه‌ای برای سربازی نایب امام زمان (عج) و فتح قدس شریف اعلام آمادگی کردند.
صفحه خبر بالای تصاویر