کد خبر: ۶۲۹۹۰
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۲

فاجعه‌ای به نام بی‌جمعیتی!

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بحران جمعیت را یک «معضل ملی جدی» دانست و خواستار تدوین راهکار‌های جامع و تقویت همکاری‌های بین‌بخشی برای مواجهه مؤثر با این چالش شد.
فاجعه‌ای به نام بی‌جمعیتی!

مخاطب ۲۴- محمدرضا ظفرقندی در جریان سفر خود به استان ایلام و در نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی ایلام، با تأکید بر ضرورت ساماندهی نظام بهداشت و درمان کشور، بر لزوم توجه ویژه به اجرای مؤثر برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع تأکید کرد.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه تحقق اهداف پزشکی خانواده و نظام ارجاع بر سه پایه اصلی یعنی «ساختار»، «اقتصاد سلامت» و «نیروی انسانی» استوار است، افزود: اگر ساختار مناسبی برای این نظام‌ها وجود نداشته باشد، نه‌تنها دستیابی به نتایج مطلوب ممکن نخواهد بود، بلکه هزینه‌های هنگفتی نیز به هدر خواهد رفت.

وی تصریح کرد: ساختار پزشک خانواده و نظام ارجاع به‌گونه‌ای طراحی شده است که الزام‌آور نیست و از انعطاف‌پذیری لازم برخوردار است؛ ویژگی‌هایی که از آنها به‌عنوان ارکان کلیدی موفقیت این نظام یاد می‌شود.

وزیر بهداشت با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته در این حوزه اظهار کرد: اجرای این طرح به‌صورت تدریجی آغاز شده است و در مرحله نخست، جمعیت روستایی و ساکنان مناطق با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر را زیرپوشش قرار می‌دهد؛ پس از ارزیابی نتایج اولیه، این روند به‌صورت مرحله‌ای در سایر مناطق نیز گسترش خواهد یافت.

ظفرقندی خاطرنشان کرد: برای موفقیت نظام ارجاع، دو اقدام اساسی باید در دستور کار قرار گیرد؛ نخست، بهبود عملکرد سامانه ارجاع الکترونیکی و دوم، تأمین مالی پایدار و تقویت اقتصاد سلامت از طریق استفاده از روش‌های پرداخت ترکیبی (Mix Payment)، که این رویکرد نقش مهمی در تضمین پرداخت به‌موقع حقوق و مزایای کادر درمان ایفا می‌کند.

وی با اشاره به بدهی ۹۷ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت در زمان آغاز به کار دولت، بر ضرورت مدیریت صحیح منابع و تعیین اولویت در پرداخت‌ها تأکید کرد و گفت: اولویت نخست ما، پرداخت مطالبات مربوط به رفاهیات کارکنان است؛ در مرحله بعد، تأمین دارو و تجهیزات پزشکی و در نهایت، پرداخت مطالبات پیمانکاران در دستور کار قرار دارد.

وزیر بهداشت با تأکید بر ضرورت حرکت جامعه به‌سوی رویکرد «پیش از پیشگیری»، بر اهمیت ارتقای سواد سلامت عمومی با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین همچون هوش مصنوعی و فضای مجازی در آموزش و اطلاع‌رسانی به مردم تأکید کرد.

وی افزود: با اتخاذ این رویکرد می‌توان سهم قابل‌توجهی از ارجاعات غیرضروری به سطوح تخصصی و بالاتر نظام درمان را کاهش داد.

ظفرقندی، بحران جمعیت را یک «معضل ملی جدی» دانست و خواستار تدوین راهکار‌های جامع و تقویت همکاری‌های بین‌بخشی برای مواجهه مؤثر با این چالش شد.

وی همچنین، از تخصیص ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار ویژه به حوزه سلامت استان ایلام خبر داد و گفت: این اعتبار با هدف تقویت زیرساخت‌ها و رفع نیاز‌های فوری درمانی، به‌ویژه راه‌اندازی دستگاه‌های رادیوتراپی، به استان ایلام اختصاص یافته است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
فیلم: من از دخترها شماره می‌گرفتم به ابوالفضل پورعرب می‌دادم تا به آنها زنگ بزند! فیلم: من از دخترها شماره می‌گرفتم به ابوالفضل پورعرب می‌دادم تا به آنها زنگ بزند!
سینا حجازی گفت: شماره دخترها را به ابوالفضل پورعرب می‌دادم و او هم به همه آنها زنگ می‌زد! این بخش از برنامه امیرحسین قیاسی که جنجال برانگیز شده را می‌بینید.
سران شرکت کننده در اجلاس کشورهای صلح و اعتماد بین المللی + عکس یادگاری سران شرکت کننده در اجلاس کشورهای صلح و اعتماد بین المللی + عکس یادگاری
در مراسمی باشکوه در عشق‌آباد، رهبران جهانی در اجلاس بین‌المللی صلح و اعتماد گرد هم آمدند تا سی‌امین سالگرد بی‌طرفی دائم ترکمنستان را گرامی بدارند.
غافلگیرکننده‌؛ هوش مصنوعی جدید با قدرتی انسانی؛ آشنایی با GPT-5.2 غافلگیرکننده‌؛  هوش مصنوعی جدید با قدرتی انسانی؛ آشنایی با GPT-5.2
GPT-5.2 با قابلیت‌های تازه و هوش چندرسانه‌ای وارد میدان شد. در این مقاله با ویژگی‌ها، کاربردها و تأثیرات شگفت‌انگیز نسل جدید چت‌جی‌پی‌تی آشنا شوید.
بیانیه مشترک درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه تهران و آستانه بیانیه مشترک درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه تهران و آستانه
«مسعود پزشکیان» روز پنجشنبه در نشست خبری مشترک با قاسم‌ ژومارت توکایف با بیان اینکه ایران در چارچوب سیاست همسایگی اهمیت ویژه‌ای برای منطقه آسیای مرکزی قائل است، قزاقستان را «شریک مهم ایران در منطقه و همسایه مؤثر در حوزه دریای خزر» توصیف کرد
ویدیو+ عملیات تصرف بزرگترین نفتکش ونزوئلا توسط سربازان آمریکایی را ببینید ویدیو+ عملیات تصرف بزرگترین نفتکش ونزوئلا توسط سربازان آمریکایی را ببینید
ونزوئلا توقیف یک نفتکش توسط آمریکا در سواحل خود را محکوم و آن را «دزدی دریایی بین‌المللی» خواند و ایالات متحده را به طراحی یک «برنامه عمدی» برای غارت منابع انرژی این کشور متهم کرد
نیوکاسل در واپسین دقایق پیروزی را از دست داد نیوکاسل در واپسین دقایق پیروزی را از دست داد
تیم نیوکاسل که تا لحظات پایانی در آستانه کسب سه امتیاز بود، تنها دو دقیقه مانده به پایان مسابقه برابر حریف خود غافلگیر شد و نتیجه برد را از دست داد.
برگزیده
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
صفحه خبر بالای تصاویر