کد خبر: ۶۲۸۱۴
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۳

یگان مستعربین، اسرائیل چطور بین فلسطینی‌ها نفوذ کرد؟

حضور یگان مستعربین در میان جامعه فلسطینی، به دنبال افزایش بی‌اعتمادی و ترس در میان فلسطینی‌ها بوده است. زیرا آنها نمی‌دانند که چه کسی ممکن است عضو این یگان باشد.
یگان مستعربین، اسرائیل چطور بین فلسطینی‌ها نفوذ کرد؟

به گزارش مخاطب ۲۴: آن‌ها مثل مردم عادی لباس می‌پوشند و همانند عرب‌زبان‌ها به صورت کاملا مسلط و بدون هرگونه لهجه‌ای به عربی تکلم می‌کنند و بهتر از هر مسلمانی قرآن تلاوت می‌کنند و مناسک دینی را به جا می‌آورند. آن‌ها به قدری به فرهنگ و آداب و رسوم اعراب و به خصوص مردم فلسطین مسلط هستند که در نگاه اول هیچکس گمان نمی‌برد که آنان فلسطینی نیستند.

یگان مستعربین پیش از تأسیس رسمی رژیم اسرائیل شکل گرفت. در دهه ۱۹۴۰، در دوران قیومیت بریتانیا بر فلسطین، واحدی به نام «ها-شاحار» (طلوع) به‌صورت مخفیانه تأسیس شد که اعضای آن عمدتاً یهودیان سفاردی بودند که به زبان عربی مسلط بودند و می‌توانستند به‌راحتی در جوامع عربی نفوذ کنند. این واحد‌ها در عملیات‌های اطلاعاتی، خرابکاری و ترور در مناطق عرب‌نشین فعالیت می‌کردند.

۱: دلیل ایجاد یگان مستعربین چیست؟

تاسیس یگان مستعربین معطوف به تحقق اهداف چندگانه‌ای بوده است. به عنوان مثال، در دهه ۱۹۷۰ و به‌ویژه پس از انتفاضه اول (۱۹۸۷)، اسرائیل با موجی از عملیات‌های چریکی، بمب‌گذاری و حملات چاقویی از سوی گروه‌های فلسطینی مواجه شد. ساختار‌های امنیتی سنتی اسرائیل توان نفوذ کافی در این جامعه بسته (جامعه فلسطینی) را نداشتند. بنابراین، نیاز به یگانی با توانایی استتار و اختفا در بافت اجتماعی فلسطین به‌شدت احساس می‌شد.

مردم فلسطین و البته گروه‌های مختلف مقاومت، همواره نسبت به صهیونیست‌ها و تحرکات اطلاعاتی آن‌ها علیه خود حساس بوده‌اند. درست به همین دلیل بوده که رژیم اسرائیل به طور تاریخی از اهرم‌های چندانی برای نفوذ در جامعه فلسطین برخوردار نبوده است. از این رو، یگان مستعربین بر آن بوده تا تهدید ناشی از اطلاعات محدود اسرائیل از درون جامعه فلسطین را به یک فرصت برای این رژیم تبدیل کند. موضوعی که خود در فسلفه اصلی تشکیل یگان مذکور نقشی راهبردی بازی کرده است.

در عین حال، مستعربین در قالب راننده تاکسی، دانشجو، فروشنده یا رهگذر وارد مناطق فلسطینی می‌شوند تا اطلاعاتی درباره تحرکات حماس، جهاد اسلامی یا دیگر گروه‌های مسلح فلسطینی جمع‌آوری کنند. اطلاعاتی که بعد‌ها در حملات هدفمند، ترور‌ها یا عملیات‌های بازداشت استفاده می‌شود. در موارد زیادی، مستعربین بدون آنکه هویتشان فاش شود، اقدام به بازداشت فعالان مقاومت می‌کنند. آنها اغلب در تظاهرات یا تجمعات نفوذ کرده، در لحظه مناسب فرد مورد نظر را خلع سلاح کرده و با کمک یگان اصلی، او را از محل خارج می‌کنند.

۲: یگان مستعربین و فرهنگ استراتژیک امنیتی اسرائیل

تشکیل یگان مستعربین در سازوکار‌های امنیتی رژیم اسرائیل، بازتابی از گفتمان و فرهنگ استراتژیک امنیتی این رژیم است که تاکید دارد اسرائیل در محیطی ناامن علیه خود و منافعش قرار دارد و راهی جز جنگ مداوم ندارد. این تفکر صهیونیست‌ها تاکید دارد که اسرائیل از هر ابزاری برای تداوم بقای خود باید استفاده کند. از این رو، یگان مستعربین با تکیه بر پیشگیری از وقوع حوادث امنیتی علیه اسرائیل و اجرای عملیات‌های مخفی، تشکیل شده و سعی دارد فضای امنیتی اسرائیل را بهبود بخشد.

موضوعی که البته در طی دهه‌های مختلف چندان رنگ واقعیت به خود نگرفته و شاهد بوده‌ایم که فضا و محیط امنیتی اسرائیل، بدتر شده که بهتر نشده است. در واقع، هر چه از دهه ۱۹۴۰ که رژیم اشغالگر قدس تاسیس شد به جلو حرکت می‌کنیم، سطح و پیچیدگی تهدیدات امنیتی علیه این رژیم، جدی‌تر شده که از بین نرفته است. با این حال، اقدامات و عملیات‌های یگان مستعربین، عملا این یگان را به مثابه یکی از نماد‌های سرکوب و نقض حقوق بشر معرفی کرده و انتقادات گسترده‌ای را در طی سال‌ها و دهه‌های اخیر و به طور خاص در جریان دو سال اخیر که شاهد درگیری اسرائیل در جبهه‌های مختلف امنیتی در غرب آسیا بوده‌ایم، برانگیخته است.

حامیان اسرائیل این یگان را نماد خلاقیت امنیتی این رژیم می‌دانند و منتقدان، آن را نماد جنایت و آدم‌کشی اسرائیل ارزیابی می‌کنند.

۳: یگان مستعربین و برنامه پنهان صهیونیست‌ها علیه فلسطین

حضور یگان مستعربین در میان جامعه فلسطینی به دنبال افزایش بی‌اعتمادی و ترس در میان فلسطینی‌ها بوده است، زیرا آنها نمی‌دانند که چه کسی ممکن است عضو این یگان باشد. اسرائیل از طریق این یگان به دنبال ایجاد فضای روانی ناپایدار و افزایش فشار بر جامعه فلسطینی بوده است. تل‌آویو همواره از انسجام داخلی جامعه فلسطینی هراس داشته و در قالب طرح‌های مختلف سعی داشته این مساله را هدف بگیرد.

این موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که توجه داشته باشیم گروه‌های مختلف فلسطینی در طی دهه‌های اخیر به طرق مختلف سعی داشته‌اند جدای از تقویت بنیان‌های قدرت خود در مواجهه با اسرائیل، تا جای ممکن موانع نفوذ اطلاعاتی این رژیم و کسب اطلاعات آن علیه خود را افزایش دهند. اسرائیل از فناوری‌های پیشرفته استفاده گسترده‌ای برای تسلط بر جامعه فلسطینی انحام می‌دهد با این حال، این فناوری‌ها هنوز نمی‌توانند جای حضور و نفوذ اطلاعاتی و میدانی را برای این رژیم بگیرند.

یگان مستعربین، هم در عرصه میدانی علیه فلسطینی‌ها کسب اطلاعات می‌کند و هم وارد عملیات می‌شود. این موضوع سبب شده تا این یگان از اهمیت راهبردی برای اسرائیل برخوردار باشد. یگانی که به زعم تئوریسین‌های امنیتی اسرائیل، از جهات مختلف می‌تواند تامین‌کننده منافع اسرائیل باشد.

منبع: فرارو

برچسب ها: اسرائیل فلسطین
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
زیتون سیاه چه فرقی با زیتون سبز دارد؟ زیتون سیاه چه فرقی با زیتون سبز دارد؟
زیتون سبز و سیاه در اصل یکی هستند. در نگاه نخست شاید تصور کنید که این دو نوع زیتون گونه‌هایی کاملاً متفاوت‌اند، اما در واقع تفاوت اصلی بین آنها فقط به زمان برداشت و شیوه فرآوری برمی‌گردد.
پیش بینی‌ها درباره سید حسین غلط از آب درآمد! پیش بینی‌ها درباره سید حسین غلط از آب درآمد!
سیدحسین حسینی با قراردادی به مدت دو فصل به سپاهان پیوست.
خلبانان اسرائیل در قونیه آموزش دیدند خلبانان اسرائیل در قونیه آموزش دیدند
نماینده حزب سعادت ترکیه با انتقاد از حمایت ظاهری دولت اردوغان از غزه، تأکید کرد که روابط تجاری با اسرائیل و همکاری با این رژیم از جمله پشتیبانی از جنایات آن در غزه ادامه دارد.
فاضل میبدی: اپوزیسیون یا در حصرند و یا در تبعید فاضل میبدی: اپوزیسیون یا در حصرند و یا در تبعید
عضو مجمع محققین گفت: غالب افرادی که به عنوان اپوزیسیون از آنها یاد می‌شود، یا در زندان و حصرند و یا تبعید در خارج از کشور.
سیمکارت استاد حقوق اساسی به دلیل انتشار مطلب انتقادی قطع شد! سیمکارت استاد حقوق اساسی به دلیل انتشار مطلب انتقادی قطع شد!
سیمکارت استاد برجسته حقوق اساسی دانشگاه شهید بهشتی به دلیل طرح مطالب انتقادی در شبکه‌های اجتماعی، قطع شد
شهریه مدارس غیردولتی ۲۰ تا ۱۴۵ میلیون تومان شهریه مدارس غیردولتی ۲۰ تا ۱۴۵ میلیون تومان
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی با بیان اینکه میزان شهریه مدارس غیردولتی از ۲۰ تا ۱۴۵ میلیون تومان است گفت: شهریه بالای ۱۰۰ میلیون تومان مربوط به دو درصد از مدارس غیر دولتی تهران است و در استان‌های دیگر این عدد‌ها را نداریم.
دیدار رییس جمهور با آیت‌الله اعرافی دیدار رییس جمهور با آیت‌الله اعرافی
رئیس‌جمهور در جریان سفر سرزده به قم با مدیر حوزه‌های علمیه کشور دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
برگزیده
خلبانان اسرائیل در قونیه آموزش دیدند خلبانان اسرائیل در قونیه آموزش دیدند
نماینده حزب سعادت ترکیه با انتقاد از حمایت ظاهری دولت اردوغان از غزه، تأکید کرد که روابط تجاری با اسرائیل و همکاری با این رژیم از جمله پشتیبانی از جنایات آن در غزه ادامه دارد.
فاضل میبدی: اپوزیسیون یا در حصرند و یا در تبعید فاضل میبدی: اپوزیسیون یا در حصرند و یا در تبعید
عضو مجمع محققین گفت: غالب افرادی که به عنوان اپوزیسیون از آنها یاد می‌شود، یا در زندان و حصرند و یا تبعید در خارج از کشور.
با حضور تیم فنی آژانس انرژی اتمی موافقت کرده‌ایم با حضور تیم فنی آژانس انرژی اتمی موافقت کرده‌ایم
رویترز به نقل از معاون وزیر خارجه ایران اعلام کرد: با سفر یک تیم فنی از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای گفت‌و‌گو درباره روابطمان موافقت کرده‌ایم. وی افزود: تیم فنی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از سایت‌های هسته‌ای ایران بازدید نخواهد کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر