کد خبر: ۶۲۶۷
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۴

توضیحات وزارت جهاد کشاورزی در زمینه واردات نهاده‌های دامی

شرایط خاص و پیچیده تامین زنجیره تولید محصولات غذایی، ممکن است در مواردی، نگرانی‌هایی را برای تولیدکنندگان عرصه غذا در کشور به وجود بیاورد که به عنوان نمونه، می‌توان به حواشی پیش آمده برای یکی از شرکت‌های وارد کننده نهاده‌های دامی در روزهای اخیر اشاره کرد.
توضیحات وزارت جهاد کشاورزی در زمینه واردات نهاده‌های دامی

به گزارش مخاطب۲۴ _وزارت جهاد کشاورزی طی اطلاعیه‌ای در خصوص حواشی ایجاد شده در زمینه واردات نهاده‌های دامی توضیحاتی ارائه کرد.

توضیحات وزارت جهاد کشاورزی در زمینه واردات نهاده‌های دامی

ماجرا از آنجا شروع شد که حدود یک ماه پیش بسیاری از مرغداران و دامداران از عملکرد یکی از شرکت‌های متعلق به سازمان تعاون روستایی انتقاد و اعلام کردند که این شرکت مذکور در سامانه بازارگاه نهاده به آن‌ها فروخته و پولش را نیز دریافت کرده، ولی بعد از گذشت چند ماه هنوز هیچ نهاده‌ای به آن‌ها تحویل نداده است. برخی از آن‌ها نیز می‌گفتند که این شرکت هیچ نهاده‌ای وارد نکرده و بار مجازی به آن‌ها فروخته است.

 


طولی نکشید که محمد قربانی معاون وزیر جهادکشاورزی در واکنش به این اظهارات اعلام کرد که بار مجازی نداریم و کوتاژ صوری اتفاق نیفتاده است و حتما باید بار در سامانه بازارگاه بارگذاری شده باشد تا برای تولیدگان قابل خرید باشد. او همچنین اظهار کرد که فعالیت این شرکت قانونی بوده و به دلیل کندی سیستم حمل و نقل در بنادر شمالی، نهاده‌ها دیر وارد کشور شده، اما کالا به کشور وارد شده، دپو شده و در حال انتقال به تولیدکنندگان است.

دیری نپایید که سازمان بازرسی کشور و قوه قضاییه نیز به این موضوع ورود کردند و رئیس جمهوری نیز به وزرای مربوطه خود دستور پیگیری فرآیند واردات نهاده‌های دامی توسط این شرکت را داد.

در گزارشی که سازمان بازرسی کشور منتشر کرد طبق رسیدگی‌های بدوی سازمان بازرسی، مشخص شده که ایجاد کوتاژ صوری و قرار دادن کوتاژ در سامانه بازارگاه و عرضه شدن نهاده‌ها در میان مشتریان، کشاورزان و اتحادیه‌ها درحالی‌که نهاده‌ای وارد کشور نشده، از جمله تخلفات رخ داده در خصوص واردات این نهاده‌های دامی بوده و هیچ نهاده‌ای به کشور وارد نشده است. رئیس قوه قضاییه نیز ضمن تایید گزارش سازمان بازرسی، واگذاری ۴۹ درصد از سهام شرکت خصوصی مذکور به سازمان تعاونی روستایی را از دیگر تخلفات صورت گرفته در جریان واردات اخیر محموله نهاده‌های دامی عنوان کرد.

البته ماجرا به اینجا ختم نشد و گمرک نیز اخیرا مدعی شده که این کوتاژ اصلا در سامانه گمرک ثبت نشده بلکه با توجه به قابل رصد نبودن سامانه بازارگاه که در انحصار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد، شرکت با ثبت دستی و اعلام این کوتاژ‌ها موجب جذب متقاضی برای خرید نهاده شده در حالی که کالایی در میان نبوده و وارد نشده است.

در واکنش به این اظهارات مطرح شده، وزارت جهادکشاورزی امروز اطلاعیه‌ای منتشر و توضیحاتی در خصوص واردات نهاده‌های دامی توسط شرکت (الف_ت_ س) ارائه و اعلام کرد که مبالغ واریزی دامداران در سامانه بازارگاه موجود و قابل رهگیری است. همچنین پرداخت ارز توسط بانک مرکزی، فقط با ارائه مستندات ورود کالا صورت می‌گیرد و کمیته بررسی و رسیدگی به تخلفات احتمالی شرکت‌های واردکننده نهاده‌های دامی در وزارت جهادکشاورزی تشکیل شد.

در متن این اطلاعیه در ادامه آمده است:

" شرایط ویژه جهانی در تولید و تامین چرخه مواد غذایی، به صورتی غیر ارادی شرایطی را برای کشور ایجاد کرده که وزارت جهاد کشاورزی ملزم گردید تا تمام تلاش خود را برای تامین چرخه غذایی کشور، با حداقل تغییرات در قیمت‌ها و به شیوه‌ای متعادل به کار ببندد.

وزارت جهاد کشاورزی در این شرایط سخت تامین کالا در بازار‌های جهانی تلاش کرده با تداوم روند مثبت حمایتی و با اتحاد و همدلی شبکه بزرگ تولید و تأمین کنندگان محصولات کشاورزی و دامی در اجرای صحیح نظام کارآمدسازی یارانه‌ها به زودی جریان عادی تولید و مصرف در کشور به بالاترین سطح تعادل برسد که ماحصل آن ارتقای هر چه بیشتر امنیت غذایی مردم عزیزمان و آرامش بازار خواهد بود.

شرایط خاص و پیچیده تامین زنجیره تولید محصولات غذایی، ممکن است در مواردی، نگرانی‌هایی را برای تولیدکنندگان عرصه غذا در کشور به وجود بیاورد که به عنوان نمونه، می‌توان به حواشی پیش آمده برای یکی از شرکت‌های وارد کننده نهاده‌های دامی در روز‌های اخیر اشاره کرد.

پیش از انتشار موضوع در رسانه‌ها، وزارت جهاد به صورت دقیق به موضوع ورود کرد و ضمن تشکیل کمیته‌ای برای بررسی و رسیدگی به تخلفات احتمالی، و همچنین استقبال از ورود نهاد‌های نظارتی، به استحضار ملت شریف و جامعه خدوم کشاورزی و دامداران عزیز می‌رساند که در حوزه مربوطه، بر خلاف آنچه در برخی رسانه‌ها در این باره مطرح شده، روشن شد که برابر قانون، مبالغ ارزی برای خرید غلات و نهاده‌های دامی و کالا‌های اساسی توسط این شرکت، نزد بانک مرکزی متمرکز است و تا کنون هیچ مبلغ ارزی توسط بانک مرکزی به این شرکت پرداخت نشده است.

بررسی‌های این وزارت خانه نشان می‌دهد که طبق ضوابط و مقررات بانک مرکزی، تخصیص ارز با ارائه مستندات ورود کالا به گمرکات صورت می‌گیرد لذا نامه نگاری در خصوص تخصیص ارز با بانک مرکزی رویه جاری و اداری وزارت جهاد است، اما پرداخت ارز توسط بانک مرکزی با ارائه مستندات ورود کالا توسط شرکت‌ها صورت می‌گیرد.

نکته دیگر، نگرانی درباره مبالغ واریزی دامدارن عزیز در حساب شرکت در سامانه بازارگاه بود که بررسی دقیق این وزارتخانه نشان می‌دهد مبالغ در سامانه موجود و قابل رهگیری دقیق است. از آنجا که شرکت مذکور نتوانست در موعد مقرر تامین کالا کند و بخش کمی از تعهد خود را تا کنون به خریداران تحویل داده است، وزارت جهاد به این مساله ورود کرده و در تلاش است تا با استفاده از ظرفیت‌های موجود امکان ایفای تعهدات را برای شرکت مذکور فراهم بیاورد و لذا خریداران هیچ گونه نگرانی از این بابت نداشته باشند و با سرعت نهاده‌های آنان تامین و حمل می‌شود.

در پایان از همه عزیزان دغدغه‌مند خصوصا اصحاب محترم رسانه درخواست داریم با توجه به شرایط حساس بازار‌های جهانی و اجرای طرح مردمی سازی یارانه‌ها ضمن کمک به حفظ آرامش بازار، از طرح و نشر اطلاعات نادرست در خصوص این موضوع خودداری کنند. "

منبع : ایسنا 

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد
در این قسمت از پادکست مخاطب فوتبالی به بررسی شرایط ستاره‌ی ازبکستانی تیم پرسپولیس میپردازیم.
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر