کد خبر: ۵۵۶۵
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۷

طرح دولت؛ حدود هفت دهم نان سنگک به ازای هر فرد

ارکانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: در قالب همین کارت فعلی یارانه‌ها، یک ساز و کاری طراحی می‌شود که مثلا به نسبت سرانه، حدود هفت دهم نان سنگک به ازای هر فرد تعریف و مازاد بر آن محاسبه شود.
طرح دولت؛ حدود هفت دهم نان سنگک به ازای هر فرد

به گزارش «مخاطب۲۴» به نقل از انتخاب، احسان ارکانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: چیزی که من شنیده‌ام این است که گویا در قالب همین کارت فعلی یارانه‌ها، یک ساز و کاری طراحی می‌شود که مثلا به نسبت سرانه، حدود هفت دهم نان سنگک به ازای هر فرد تعریف و مازاد بر آن محاسبه شود. به این شکل که شما نان که می‌خرید و از طریق دستگاه کارتخوان نانوایی کارت یارانه که می‌کشید، معادل آن سرانه تعریف شده مشمول یارانه و به همان قیمت فعلی حساب می‌شود و مازاد بر الگوی مصرف آن را از حساب بانکی برداشت می‌کنند و به صورت آزاد محاسبه می‌شود.

طرح دولت؛ حدود هفت دهم نان سنگک به ازای هر فرد

احسان ارکانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت نان سنتی، چه طرحی را در نظر دارد، اظهار داشت: «وزیر اقتصاد اعلام کردند که قیمت نان سنتی تا پایان سال گران نمی‌شود، امیدواریم که این اتفاق بیافتد. در خصوص بحث کارت نان هم صحبت‌های غیر رسمی شنیده می‌شود، اما آنچه بنده در جریانش قرار دارم، این است که برنامه‌ای طراحی شده که در صورت حذف کامل ارز ترجیحی گندم و آرد، که قطعا منجر به افزایش قیمت نان خواهد شد، ما به التفاوت قیمت فعلی و قیمت جدید افزایش یافته از طریق کارت جبران می‌شود.»

 


وی درباره ساز و کار این طرح عنوان کرد: «اینکه ساز و کارش به چه شکل است را خود مسئولین دولتی باید اعلام کنند، اما چیزی که من شنیده‌ام این است که گویا در قالب همین کارت فعلی یارانه‌ها، یک ساز و کاری طراحی می‌شود که مثلا به نسبت سرانه، حدود هفت دهم نان سنگک به ازای هر فرد تعریف و مازاد بر آن محاسبه شود. به این شکل که شما نان که می‌خرید و از طریق دستگاه کارتخوان نانوایی کارت یارانه که می‌کشید، معادل آن سرانه تعریف شده مشمول یارانه و به همان قیمت فعلی حساب می‌شود و مازاد بر الگوی مصرف آن را از حساب بانکی برداشت می‌کنند و به صورت آزاد محاسبه می‌شود. البته همه این‌ها فعلا در حد حرف و طراحی‌ست و چیز عملیاتی اعلام نشده است.»

ارکانی ادامه داد: «نکته‌ای که می‌خواهم به آن اشاره کنم این است که بعضی موضوعات، بسیار کلیدی و حساس هستند. من نمی‌خواهم کسی را متهم کنم، اما ممکن است که برخی از مسئولان دولت، آن تجربه عینی را نداشته باشند. آنچه ما در خلال ۲۰ سال اخیر در دولت‌های آقای روحانی و احمدی‌نژاد و اکنون در دولت آقای رئیسی شاهد هستیم، این است که یک سری موضوعات قبلا تجربه شده است؛ یعنی ما از افزایش یک شبه قیمت بنزین در دولت آقای روحانی تا حذف یارانه بنزین و برخی اقلام و بحث هدفمند‌سازی در دولت آقای احمدی نژاد را تجربه کرده‌ایم. این تجارب را باید بررسی کنیم و بر اساس نقاط ضعف و قوت آنان تصمیم بگیریم.»

این نماینده مجلس ضمن بیان اینکه تجربه و تدبیر را باید در برخی از وزرای فعلی تقویت کنیم، گفت: «وزرا حداقل اگر صلاح می‌دانند، که باید بدانند، با نمایندگان و کمیسیون‌های تخصصی یعنی از کمیسیون برنامه و بودجه و اقتصادی گرفته تا کشاورزی، باید جلسه بگذارند و ابعاد مختلف موضوعات مهم مثل آزادسازی نرخ نان که قوت غالب مردم، آن هم قشر پایین و متوسط جامعه است را آنالیز کنیم و دقیق تصمیم بگیریم نه اینکه خدایی نکرده تصمیم اشتباهی بگیریم و اعلام شود آنگاه جامعه و آرامش قشر پایین دست را به هم بریزیم که به دنبالش هزاران نفر جلسه بگذاریم که این مشکل را جمع کنیم. به باور من آن اتاق فکری که دولت باید این مسائل را با مشورت و شور با صاحب‌نظران، کارشناسان، نمایندگان و کمیسیون‌های تخصصی، حداقل به صورت خیلی فعال، بگذارد را ما اثراتش را ندیده‌ایم.»

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره اینکه آیا دولت برای این طرح با نمایندگان مشورتی کرده است، عنوان کرذ: «آنچه در قانون بودجه ۱۴۰۱ مصوب کردیم و دولت باید طبق آن عمل کند، این است که بر اساس تبصره یک جز ص، دولت اجازه دارد که کماکان پرداخت ارز ترجیحی را ادامه دهد. این مهم بدان معناست که ما هیچ منعی برای دولت برای ادامه پرداخت ارز ترجیحی قائل نشده و اصلا اجبار نکرده‌ایم که دولت ارز ترجیحی گندم یا آرد را حذف کند. همچنین در ادامه آن ذکر کرده‌ایم که اگر دولت اصرار به حذف ارز ترجیحی کالایی مثل گندم یا آرد را دارد، مکلف است که قبل از اجرا و حذف ارز ترجیحی کالای موردنظر، از طریق کالا برگ الکترونیکی زیان رفاهی وارده به مصرف کننده را به طریق مطمئن جبران کند، به گونه‌ای که قیمت تمام شده آن کالا از قیمت شهریور ۱۴۰۰ تجاوز نکند.»

ارکانی افزود: «حال اینکه دولت چگونه عمل خواهد کرد، خبر نداریم و دست‌کم به ما چیزی اعلام نشده است. اینکه بگوییم مشورت هم شده یا خیر، باید بگویم که خیر، حداقل بنده به عنوان عضو کمیسیون برنامه و بودجه اطلاع دارم که مشورتی نشده است و از اینکه دقیقا برنامه به چه شکل است، ارز ترجیحی چه کالا‌هایی و از چه زمانی قرار است حذف شود، در مورد هیچکدام از این‌ها به کمیسیون‌های تخصصی مجلس اعلام نشده است. ما هم مطلع نیستیم و بیشتر از طریق رسانه‌ها اطلاع پیدا می‌کنیم.»

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
صادق:تامین مسکن برای محرومان مورد تاکید رئیس‌جمهور است صادق:تامین مسکن برای محرومان مورد تاکید رئیس‌جمهور است
وزیر راه و شهرسازی گفت: تامین مسکن برای محرومان و کارگران مورد تاکید رئیس‌جمهور است و اقدامات لازم با همکاری وزارت صمت آغاز شده است.
تهران هم به پویش عدم سگ گردانی پیوسته است؟ تهران هم به پویش عدم سگ گردانی پیوسته است؟
سخنگوی شهردار تهران با اشاره به نارضایتی فزاینده شهروندان از سگ‌گردانی در بوستان‌ها، بر لزوم ایجاد پلیس تخصصی شهری برای ساماندهی این پدیده و حفظ حقوق عمومی تاکید کرد و گفت: با وجود نصب تابلو‌های هشدار دهنده در اغلب بوستان‌های پایتخت مبنی بر ممنوعیت ورود حیوانات، اما روند سگ گردانی در فضای عمومی ادامه دارد و این موضوع در برخی مناطق شهری، دغدغه‌ای جدی برای خانواده‌ها است.
سود بانکی ۳۰ درصد؟! سود بانکی ۳۰ درصد؟!
عملکرد ضعیف دلار و طلا برای سرمایه‌گذاران سنتی، یکبار دیگر به سود سپرده بانکی اهمیت داده است
راز ۱۵ ساله ای که ۲۰ هزار پوند اب خورد ! راز ۱۵ ساله ای که ۲۰ هزار پوند اب خورد !
پلیس بریتانیا به دنبال آن است که گره راز ناپدید شدن ۱۵ساله یک زن در بریتانیا را باز کند.
بابای مسی: الهلال مسی را می‌خواهد! بابای مسی: الهلال مسی را می‌خواهد!
طبق اعلام خبرنگار اسکای اسپورت صندوق سرمایه‌گذاری عربستان با پدر لیونل مسی برای انتقال این بازیکن به الهلال وارد مذاکره شده است.
ایران میز مذاکره را ترک نخواهد کرد ایران میز مذاکره را ترک نخواهد کرد
رییس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف یک محموله گوشی قاچاق با برند آیفون و شیائومی خبر داد و گفت: این محموله توسط شوتی‌ها به انباری در جنوب پایتخت آورده شده بود.
در مورد جزایر سه گانه ایرانی حرفی برای گفتن نمی‌ماند! در مورد جزایر سه گانه ایرانی حرفی برای گفتن نمی‌ماند!
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با رد ادعا‌های مطرح‌شده در بیانیه پایانی اجلاس وزرای امور خارجه شورای همکاری خلیج فارس تأکید کرد: جزایر سه‌گانه تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی جزو لاینفک سرزمین ایران است.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر