کد خبر: ۶۲۶۳۵
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۴

رقابت برای مردن در خلیج فارس!

پس از اعلام تلف شدن ۳۱ فوک خزری در سواحل مازندران از ابتدای سال جاری تاکنون، حالا مطالبی در ارتباط با مرگ تعداد قابل توجهی ماهی در میانکاله واقع در شرق استان منتشر شده که نابودی سریالی گونه‌های جانوری در شمال کشور را به مرحله حادتری رسانده است.
رقابت برای مردن در خلیج فارس!

مخاطب ۲۴- اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران روز یکشنبه با اشاره به تلفات ماهی در بخش‌هایی از تالاب بین‌المللی میانکاله اعلام کرد که بررسی‌های میدانی و نمونه برداری درباره دلیل تلفات در دست بررسی است.

در پی گزارش تلفات ماهی در بخش‌هایی از تالاب بین‌المللی میانکاله، تیم‌های تخصصی از ادارات‌کل حفاظت محیط زیست، دامپزشکی و شیلات به منطقه اعزام شدند و روند بررسی‌های میدانی و نمونه‌برداری آغاز شده است.

نمونه‌هایی از لاشه‌ها، آب، رسوبات و پارامتر‌های مؤثر در محل جمع‌آوری و برای تجزیه‌وتحلیل آزمایشگاهی به مراجع ذی‌ربط ارسال شده است تا علت دقیق تلفات شناسایی شود.

بیشتر بخوانید

اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی مرتبط، موضوع را به صورت میدانی و کارشناسی در دست پیگیری دارد و از شهروندان و بهره‌برداران محلی درخواست می‌کند در صورت مشاهده موارد مشابه، موضوع را از طریق سامانه ۱۵۴۰ یا ادارات شهرستانی اطلاع دهند.

از سوی دیگر اعلام مرگ ۳۱ قلاده فوک خزری از ابتدای امسال تاکنون در محدوده ساحلی استان مازندران، بر ابهامات علت یا علل تلف شدن این گونه در حال انقراض در شرایطی که فصل صیادی به پایان رسیده افزوده است؛ با این حال بسیاری از کارشناسان، آلودگی دریا، شکار غیرمجاز در روسیه، شیوع ویروس و همینطور برپایی رزمایش‌های نظامی دریایی را بر ایجاد این فاجعه زیست محیطی بی تاثیر نمی‌دانند.

تلف شدن ۳۱ قلاده فوک خزری

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران از کشف لاشه ۳۱ قلاده فک خزری در نوار ساحلی این استان در سالجاری خبر داد و گفت: لاشه این فوک‌ها در نوار ساحلی جویبار، بابلسر، میانکاله، تنکابن و چالوس کشف و بیشترین میزان تلفات نیز در مناطق مرکزی جویبار و بابلسر گزارش شده است.

کوروس ربیعی با بیان اینکه تلفات فوک‌های خزری در اواخر بهار و تابستان و همزمان با مهاجرت آنها به آب‌های ساحلی ایران سال‌های گذشته نیز گزارش شده بود، اظهار داشت: تلفات فوک‌های خزری بر اساس داده‌هایی که در سه سال گذشته بدست آمده است تا آبان ماه هم امکان دارد ادامه داشته باشد و پارسال لاشه ده‌ها قلاده فوک خزری در نوار ساحلی مازندران کشف شده بود.

وی با اشاره به اینکه فوک‌های خزری اواخر پاییز برای تولیدمثل به مناطق شمالی دریای خزر که عمق کمتر و آب یخ زده دارند می‌روند و با فرا رسیدن بهار و تابستان به سمت آب‌های ساحلی ایران مهاجرت می‌کنند، خاطرنشان کرد: لاشه ۲ فوک خزری نیز چند روز گذشته در جویبار سالم کشف شده است که کار نمونه برداری از لاشه فک‌های تلف شده انجام و منتظر پاسخ مراجع آزمایشگاهی رسمی هستیم.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران، تاثیر کاهش تراز آب دریای خزر، تغییرات اقلیمی و احتمال ابتلا به بیماری‌ها را از جمله گزینه‌های تلف شدن این فوک‌ها عنوان کرد که نیاز به بررسی دارد.

فوک خزری تنها پستاندار دریای خزر و گونه‌ای در معرض خطر است که تعداد آن را تا ۲۰ سال قبل یک میلیون قلاده تخمین می‌زدند، اما به گفته برخی منابع بیش از ۹۰۰ هزار قلاده فوک خزری به دلایل متخلفی از بین رفته‌اند

تالاب میانکاله که از دهستان میانکاله در شهرستان بهشهر تا آشوراده در استان گلستان وسعت دارد. این منطقه به دلیل داشتن پهنه آبی مناسب با ذخایر غذایی غنی و آبزیان همه ساله پذیرای بیش از ۳۰ تا ۴۰ گونه از پرندگان مهاجر زمستان گذران و بیش از ۱۰۰ گونه از پرندگان بومی آبزی و کنارآبزی است.

این تالاب با داشتن پناهگاه حیات وحش به مساحت حدود ۲۲ هزار هکتار در حوزه مازندران و تنوع گیاهی از جمله درختان سازیل و انار وحشی که تغذیه برخی پرندگان را تشکیل می‌دهد توانست بیش از ۵۰۰ گونه جانوری را در خود جای دهد و به نوعی بهشت پرندگان استان نام بگیرد و با این تنوع زیستی به عنوان یکی از ذخیره گاه‌های زیست کره جهان از سوی سازمان‌های جهانی حفاظت از محیط زیست قرار گرفت.

تالاب میانکاله را باید بهشت پرندگان و پرنده نگری نام نهاد؛ سی و ششمین تالاب ثبت شده دنیا و نخستین تالاب ثبت شده در کنوانسیون تالاب‌های بین المللی رامسر و یکی از ۶۵۰ ذخیرگاه زیست کره جهان با ۴۸ هزار هکتار وسعت در شرق استان مازندران و در همجواری با استان گلستان واقع شده است و سالانه ۱۳۰ گونه از پرندگان مهاجر را با جمعیت حدود ۱.۵ میلیون بال میزبانی می‌کند.

این پناهگاه حیات وحش علاوه بر کریدور مهاجرت فصلی برای پرندگان، همه ساله به تنهایی بیش از نیم میلیون پرنده از انواع مرغابی، فلامینگو، پلیکان، پاخاکستری، قوی، انواع اردک، لک لک، درنای خاکستری، عقاب دریایی را در آب‌های خود سکنی می‌دهد.

این تالاب که رویشگاه و زیستگاه تعداد بیشماری از گونه‌های در معرض خطر می‌باشد، در سال ۱۳۵۵ به عنوان یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست سپهر به کمیته برنامه «انسان و کره» یونسکو معرفی و انتخاب شد. تالاب میانکاله به عنوان محل زاد و ولد و پرورش ماهیان گونه‌های مختلفی، چون کپور، انواع کفال، کلمه، سفید، ماش و کاراس، مورد توجه است. پستانداران این منطقه نیز شامل مارال، یوزپلنگ، گربه جنگلی، شغال، گراز، روباه، خرگوش، جوجه تیغی، انواع خفاش و جوندگان کوچک است.

برچسب ها: میانکاله
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
لیست خرید ساپینتو با حضور چهار پرسپولیسی لیست خرید ساپینتو با حضور چهار پرسپولیسی
در فهرست جدید و مدنظر ریکاردو ساپینتو برای حضور در استقلال، نام چهار بازیکن با سابقه حضور در پرسپولیس دیده می‌شود.
سران قوا بعد از حمله اسراییل چه کردند؟ سران قوا بعد از حمله اسراییل چه کردند؟
اژه‌ای در مصاحبه‌ای در مورد روز حمله اسرائیل به جلسه سران قوا ضمن اشاره به اینکه پس از حمله به پناهگاه امن یا خانه نرفتند گفت: «بعد از حمله به جلسۀ شورای‌عالی امنیت ملی، همه به جای اینکه به پناهگاه امن بروند به جلسات دیگری رفتند.»
اسراییل: نبرد با ایران هنوز پایان نیافته است اسراییل: نبرد با ایران هنوز پایان نیافته است
«ایال زمیر»، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد: ما بهایی سنگین برای جنگ در نوار غزه می‌پردازیم.
پزشکیان: دشمنان ادعا دارند که نباید به ایران اجازه داد تا بمب اتم بسازد پزشکیان: دشمنان ادعا دارند که نباید به ایران اجازه داد تا بمب اتم بسازد
رئیس جمهور گفت: دشمنان ادعا دارند که نباید به ایران اجازه داد تا بمب اتم بسازد. ما قصد ساختن بمب اتم نداریم ولی جو درست کرده‌اند که ایران قصد ساخت بمب اتم دارد.
سخنگوی دولت : در صورت نیاز تعطیلی‌ها ادامه می‌یابد سخنگوی دولت : در صورت نیاز تعطیلی‌ها ادامه می‌یابد
سخنگوی دولت گفت: بنا شد گزارشی تهیه شود که تعطیلات چقدر در صرفه‌جویی موثر است و اگر لازم باشد، تعطیلی‌ها مجدداً اعمال خواهد شد.
حقایقی در خصوص جیره بندی آب از زبان سخنگوی دولت! حقایقی در خصوص جیره بندی آب از زبان سخنگوی دولت!
مهاجرانی در پاسخ به این سوال که این قطعی‌ها جیره‌بندی حساب نمی‌شود، گفت: با توجه به چیزی که وزارت نیرو اعلام کرده، هنوز جیره‌بندی آب اعلام نشده است، اما اگر این موضوع پیش بیاید، حتماً اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.
نقاط ضعفی که مقابل دشمن داشتیم حتما برطرف می‌کنیم ونقاط قوت را هم توسعه می‌دهیم نقاط ضعفی که مقابل دشمن داشتیم حتما برطرف می‌کنیم ونقاط قوت را هم توسعه می‌دهیم
رئیس ستاد و معاون هماهنگ‌کننده ارتش درباره احتمال حمله مجدد صهیونیست‌ها و نقض آتش‌بس گفت: ما نظامی هستیم وظیفه‌مان حفظ آمادگی است این را سیاسیون باید پاسخ دهند، اما ما آماده هستیم، آتش‌بس نقض بشود یا نشود ما آماده‌ایم که در مقابل تهاجم هر دشمنی پاسخگو باشیم.
برگزیده
سخنگوی دولت : در صورت نیاز تعطیلی‌ها ادامه می‌یابد سخنگوی دولت : در صورت نیاز تعطیلی‌ها ادامه می‌یابد
سخنگوی دولت گفت: بنا شد گزارشی تهیه شود که تعطیلات چقدر در صرفه‌جویی موثر است و اگر لازم باشد، تعطیلی‌ها مجدداً اعمال خواهد شد.
حقایقی در خصوص جیره بندی آب از زبان سخنگوی دولت! حقایقی در خصوص جیره بندی آب از زبان سخنگوی دولت!
مهاجرانی در پاسخ به این سوال که این قطعی‌ها جیره‌بندی حساب نمی‌شود، گفت: با توجه به چیزی که وزارت نیرو اعلام کرده، هنوز جیره‌بندی آب اعلام نشده است، اما اگر این موضوع پیش بیاید، حتماً اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.
اسکناس‌هایی که بچه‌ها از زباله‌ها در می‌آروند! اسکناس‌هایی که بچه‌ها از زباله‌ها در می‌آروند!
در دوره‌ای که خصوصی‌سازی به عنوان سیاست بالادستی پیگیری می‌شد، کار جمع‌آوری زباله از طرف شهرداری به بخش خصوصی برون‌سپاری شد. تا پیش از آن برخی ضایعات را نمکی‌ها جمع می‌کردند، اما با نظام‌مند شدن این پروسه، کار به عهده تعدادی فعال که مجوز داشتند سپرده شد.
صفحه خبر بالای تصاویر