کد خبر: ۶۲۵۵۵
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۶

نرگس آبیار دیگه واویلا به پا کرد!

نرگس آبیار کارگردان سریال سووشون نسبت به توقیف و مسدود شدن سریال و پلتفرم نماوا واکنش نشان داده و بیانیه‌ای منتشر کرد.
نرگس آبیار دیگه واویلا به پا کرد!

مخاطب۲۴- نرگس آبیار نوشت: مردم عزیز و نجیب ایران

سپاس از دل‌ها و نگاه‌های گرم‌تان که در اولین ساعات پخش سریال «سووشون»، با ما همراه شد و نشان دادید که روایتِ درد و رنجِ این سرزمین، هنوز هم در دل‌های شما زنده است. استقبال کم‌نظیرتان از نخستین قسمت این سریال در همین ساعات اولیه، برای من و همکارانم نه تنها دلگرمی، بلکه عهدی دوباره بود؛ عهدی برای ایستادن، برای ادامه دادن، برای پاسداری از حقیقتی که باید بی‌پرده و بی‌پیرایه بازگو شود.
اما افسوس بلافاصله پس از پخش سریال، سکوی نماوا تهدید به فیلترینگ شد و این موضوع بلافاصله پس از تهدید اجرایی شد.

بیشتر بخوانید


به همین دلیل سووشون نیامده، به دلیل بازی‌های پیچیده و پنهان ساترا توقیف شد. بماند که آنچه در قسمت اول به نمایش درآمد به دلیل ممیزی آشکار، آن‌چیزی نبود که ما با تمام وجود ساخته بودیم. بخش‌هایی از روایت، از صداقت افتاد. صحنه‌هایی که باید دیده می‌شد، حذف شد، محو شد و بی‌صدا شد.

حتی آنگاه که اراده کردیم تا در میان شهر، از قاب بیلبورد‌ها و تابلو‌ها با شما سخن بگوییم، در‌های تبلیغات محیطی را نیز بر روی «سووشون» بستند.

چگونه ممکن است سریالی که بر اساس رمانی فاخر از سیمین دانشور، نویسنده‌ای پیشرو، ملی و جهانی، ساخته شده و بار‌ها و بار‌ها در نیم قرن گذشته در همین کشور تجدید چاپ شده و تمام مراحل قانونی را طی کرده است، تنها چند ساعت پس از انتشار نخستین قسمت، با دستوری ناگهانی و مبهم، متوقف و سکوی پخشش فیلتر شود؟

چه کسی پاسخگوی این حجم از توهین به شعور مخاطب، بی‌احترامی به تلاش هنرمندان، و تخریب سرمایه اجتماعی هنر این سرزمین خواهد بود؟
سووشون نه یک سریال معمولی، بلکه روایت یک تاریخ بود. صدای یک زن در میان هیاهوی مردانه‌ی قدرت. روایت مقاومت، درد و ایستادگی. ما برای ساخت این اثر، با دقت، وسواس و احترام به خطوط قرمز رسمی کشور، پیش رفتیم. اما آنچه دیدیم، بی‌قانونی در پوشش قانون، و حذف در سایه ترس از صدا‌های مستقل بود. ما نه خلافی کرده‌ایم، نه قانون‌شکنی. این رفتار‌ها نه توجیه‌پذیرند، نه قابل سکوت.

چه نهادی، با چه مجوزی، در چه فرآیندی، اجازه می‌دهد به این شکل حیثیت یک اثر فرهنگی، و زحمات ده‌ها انسان شرافتمند، زیر پا گذاشته شود؟

ساترا که مدعی نظم‌بخشی به فضای نمایش خانگی است، چرا به جای حمایت، تبدیل به ابزاری برای انسداد و محدودسازی هنر شده است؟ آیا قرار است هر هنرمندی که صدای متفاوت دارد، با تهدید و توقیف حذف شود؟

من از سکوت خسته‌ام. از بی‌اعتنایی نهاد‌های مسئول به شأن هنر و هنرمند، دلگیرم. این شیوه برخورد با آثار فرهنگی، یعنی رسمیت دادن به ترس از تفکر. یعنی پاداش دادن به بی‌خطر بودن، و تنبیه کردن صدای مستقل. ما برای «سووشون» خون دل خوردیم. اما امروز، در برابر این حذف بی‌رحمانه، سکوت نخواهیم کرد.

هنر، تریبون قدرت نیست که با اشاره‌ای خاموش شود. ما فرزندان این خاکیم و از دل همین مردم برخاسته‌ایم. حق ما نیست که پس از سال‌ها زحمت، به این شکل تحقیر و حذف شویم. سووشون را متوقف کردید، اما این صدا خاموش نمی‌شود.

نرگس آبیار
کارگردان سریال «سووشون»

برچسب ها: سریال
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
قدیمی‌ترین نژاد سگ اهلی جهان در آستانه انقراض قدیمی‌ترین نژاد سگ اهلی جهان در آستانه انقراض
محققان سگ سورتمه گرینلند موسوم به «کیمیت» (Qimmit) را به عنوان قدیمی‌ترین نژاد سگ اهلی که به‌طور مداوم در کنار انسان‌ها زندگی و کار کرده، شناسایی کردند. مطالعه جدید زنگ خطری جدی را نیز درباره آینده این نژاد باستانی که جمعیت آن به شدت در‌حال کاهش است، به صدا درمی‌آورد.
واحد‌های خیالی هنوز به فروش می‌رسند واحد‌های خیالی هنوز به فروش می‌رسند
برخی از خریداران واحد‌های پروژه مهستان در شهریار اعتراض گسترده‌ای به تخلفات سازنده سازنده داشتند و در مقابل فرمانداری تجمع کردند.
تفاوت عجیب قطب جنوب و شمال تفاوت عجیب قطب جنوب و شمال
شاید برایتان جالب باشد که ۱۰ تفاوت اصلی میان قطب جنوب و قطب شمال را بدانید.
درخشش دختران ایران در کاپ آسیا دیویژن درخشش دختران ایران در کاپ آسیا دیویژن
با پایان مرحله گروهی رقابت‌های کاپ آسیا دیویژن B بانوان، نام پنج بازیکن از تیم ملی ایران در جمع برترین‌های آماری این مرحله دیده می‌شود.
واکنش زیدآبادی به بازگشت صدیقی به نماز جمعه تهران واکنش زیدآبادی به بازگشت صدیقی به نماز جمعه تهران
احمد زیدآبادی در کانال تلگرامی خود به امامت جمعه کاظم صدیقی در نمازجمعه آتی واکنش نشان داد.
ثبت نام وام بدون سود با اقساط ۵ ساله ثبت نام وام بدون سود با اقساط ۵ ساله
این وام بدون سود و با کارمزد چهار درصدی به مشتریان پرداخت می‌شود و حداکثر مدت زمان بازپرداخت آن ۶۰ ماه است. بانک توسعه تعاون طرح تسهیلاتی به نام مائده دارد که براساس آن به مشتریان حقیقی،
از گوشی شما هم جاسوسی می‌شود؟ از گوشی شما هم جاسوسی می‌شود؟
در این ایام بسیاری از افراد بیشتر به امنیت گوشی خود اهمیت می‌دهند؛ به همین دلیل در این مطلب درباره علائمی که نشان می‌دهد از گوشی شما جاسوسی می‌شود و راه‌حل‌های آن و روش‌های پیشگیری آن صحبت می‌کنیم.
برگزیده
بعد از سوپرمن؛ ۹ فیلم بعدی کمپانی DC را بشناسید! بعد از سوپرمن؛ ۹ فیلم بعدی کمپانی DC را بشناسید!
فیلم «سوپرمن» به‌عنوان آغازگر فاز جدید کمپانی DC، با استقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه شده و حالا طرفداران مشتاقانه منتظر ادامه ماجرا هستند. از سوپرگرل و بتمن تا واندر وومن و حتی ضدقهرمان‌هایی مثل دث‌استروک و بین، این کمپانی برنامه‌ای بلندپروازانه با ۹ فیلم تاییدشده برای ساخت یک دنیای سینمایی منسجم در پیش دارد.
صدا و سیمای ملی یا شبکه های جبلی و جلیلی و رجبی! صدا و سیمای ملی یا شبکه های جبلی و جلیلی و رجبی!
بخشی از جامعه ما، ازجمله روشنفکران و مردم عادی، می‌دانند که آن‌چه از برخی تلویزیون‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان پخش می‌شود به چه میزان اغراق‌شده و ضدملی است. با این حال استدلال و تحلیل‌های آنها، جدا از عملکرد سوگیرانه‌شان، بعضا بسیار واقع‌گرایانه‌تر از صداوسیماست. به همین دلیل است که این رسانه‌ها توانسته‌اند به افکار عمومی ایران راه پیدا کنند.
ویدیوی نانسی عجرم و دخترش که ۱۰۰ میلیون دیده شد ویدیوی نانسی عجرم و دخترش که ۱۰۰ میلیون دیده شد
ویدیوی بامزه نانسی عجرم خوانندهٔ مشهور لبنانی و دختر کوچکش⁩ که بیش از صد میلیون بار دیده شده را می‌بینید.
صفحه خبر بالای تصاویر