کد خبر: ۶۲۵۳۱
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۱

چرا محققان ایرانی از ترامپ شکایت کردند؟

یک تارنمای آمریکایی اعلام کرد: ۱۵ دانشجو و محقق ایرانی از دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به دلیل توقف کامل مصاحبه‌های مربوط به روادید دانشجویی در حالی که دولت در حال بررسی حساب‌های کاربری رسانه‌های اجتماعی تمام متقاضیان است، شکایت کردند.
چرا محققان ایرانی از ترامپ شکایت کردند؟

مخاطب۲۴- تارنمای آمریکایی «The Verge» روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد: این شکایت که علیه مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا در دادگاه فدرال ویرجینیا ثبت شده است، ادعا می‌کند که توقف مصاحبه‌های روادید دانشجویی، قانون رویه‌های اداری که قانون‌گذاری‌های خودسرانه را ممنوع می‌کند، نقض می‌کند.

بیشتر بخوانید

در این گزارش آمده است: این شکایت در حال حاضر محرمانه است. کرتیس موریسون و حمدی مصری، وکلای دانشجویان خاطرنشان کردند که وزارت امور خارجه از ماه مه ۲۰۱۹ متقاضیان روادید را ملزم به افشای اطلاعات کاربری رسانه‌های اجتماعی خود کرده است.

بر اساس این گزارش، مصری گفت، متقاضیان روادید از برخی کشور‌های با اکثریت مسلمان، از جمله ایران، در حال حاضر تحت «بررسی گسترده رسانه‌های اجتماعی» قرار دارند و افزود که به نظر می‌رسد ترامپ می‌خواهد «اطمینان حاصل کند که دانشجویان ورودی با ارزش‌های سیاسی او همسو هستند.»

در گزارش این تارنمای آمریکایی آمده است: دانشجویان و محققانی که علیه روبیو اقامه دعوی کردند، در دانشگاه‌های سراسر آمریکا از جمله ییل، ایالت اوهایو و دانشگاه فلوریدای جنوبی برای برنامه‌های تحصیلات تکمیلی در رشته‌های علوم کامپیوتر، مهندسی، امور مالی و سایر رشته‌ها پذیرفته شده بودند.

به گفته وکلای آنها، هر یک از دانشجویان قبلاً در مصاحبه‌های روادید شرکت کرده بودند، اما درخواست‌های همه آنها در حال حاضر "در انتظار بررسی امنیت ملی" است. برخی از دانشجویان بیش از یک سال پیش مصاحبه شده بودند.

بر اساس این گزارش، توقف مصاحبه‌های رواید دانشجویی بخشی از حمله چندجانبه دولت ترامپ به دانشگاه‌ها و دانشجویان بین‌المللی است.

روبیو به تازگی اعلام کرد که وزارت امور خارجه همکاری با وزارت امنیت داخلی (DHS) را برای «لغو شدید روادید برای دانشجویان چینی، از جمله کسانی که با حزب کمونیست چین ارتباط دارند یا در رشته‌های حیاتی تحصیل می‌کنند» آغاز خواهد کرد.

وزارت امنیت داخلی در ۲۲ مه، دسترسی هاروارد به یک پایگاه داده فدرال که برای ردیابی ثبت‌نام دانشجویان خارجی استفاده می‌شد را لغو کرد و نزدیک به ۶ هزار و ۸۰۰ نفر را که در هاروارد ثبت‌نام کرده بودند، تا زمان مداخله یک قاضی فدرال، در معرض خطر اخراج فوری قرار داد.

روبیو همچنین رواید دانشجویان بین‌المللی را که در اعتراضات طرفدار فلسطین در داخل دانشگاه شرکت داشتند، به حالت تعلیق درآورده است.

اخیراً، وزارت امور خارجه روادید «اتباع خارجی که مسئول سانسور گفتار محافظت‌شده در آمریکا هستند» را نیز محدود کرده است.

برچسب ها: وزیر امور خارجه
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.