کد خبر: ۶۲۵۱۸
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۲

سایپا و مردم چرا با هم درگیر شدند؟!

بیشتر از یک سال است که حواله داران خودروی شاهین منتظر تحویل خودرو خود هستند و باوجودی که ماه‌ها و حتی یکسال از وعده تحویل خودرو گذشته است، اما خبری از تحویل نیست و حتی پاسخ روشنی هم از سوی سایپا به خریداران داده نمی‌شود که به نظر می‌رسد مسائل پشت پرده سازمان یافته‌ای وجود دارد که مانع از خوش عهدی سایپا می‌شود.
سایپا و مردم چرا با هم درگیر شدند؟!

مخاطب۲۴- تاخیر در تحویل خودرو شاهین به خریداران و عدم اطلاع رسانی کافی از سوی سایپا موجب شده است که اعتراض خریداران حواله شاهین بالا بگیرد و دست به اعتصاب بزنند. این درحالی است این خودروساز پاسخ روشنی به مردم نداده و به نظر می‌رسد پشت پرده‌هایی وجود دارد که مانع از تحویل به موقع خودرو به خریداران می‌شود.

بیشتر بخوانید

سایپا وعده داد تا خودرو‌های خریداران را در زمستان ۱۴۰۳ تحویل دهد، اما تا امروز خبری از تحویل خودرو نیست یا اینکه برای بسیاری از حواله داران طرح‌های تبدیل در نظر گرفته شد که موعد تحویل آنها به یک سال بعد موکول شده است که این مسئله نگرانی حواله داران را در چنین شرایطی دوچندان کرده و باعث ایجاد شکل گیری فضای بی‌اعتمادی بین خریداران و خودروساز شده است.

گرچه تحریم‌های بین‌المللی، عدم هماهنگی در تولید با خودروسازان، مشکلات در تأمین برخی از قطعات مورد نیاز خودروسازان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است؛ اما تقاضای زیاد برای شاهین نیز بیشتر از ظرفیت تولید سایپا بوده است که توازن تقاضا و عرضه را برهم زده است.

پیامک‌های دروغین سایپا به مردم

برخی مخاطبان تابناک مدعی شده‌اند که سایپا برای عده‌ای پیامک فروش فوری ارسال کرده و برای عده‌ای دیگر موعد تحویل را به صورت ناعادلانه به پاییز و زمستان ۱۴۰۴ و با قیمت‌های غیرقطعی موکول کرده که این موضوع باعث بلاتکلیفی و نارضایتی شدید متقاضیان شده است.

به نظرمی رسد که سایپا در هنگام فروش، پیش‌بینی دقیقی از توان تولید خود به ویژه در شرایط خاص نداشته است یا عمداً و آگاهانه بیش از ظرفیت خود اقدام به فروش کرده است که می‌تواند دلایل مختلفی ازجمله نیاز به نقدینگی از طریق به پیش‌فروش‌های گسترده، فشار وزارت صمت به جهت کنترل قیمت خودرو و کاهش التهاب بازار و مبارزه با قیمت گذاری دستوری برای رسیدن به سود بیشتر داشته باشد.

البته مشکل بسیاری از خودروساز‌ها مدیریت ضعیف زنجیره تأمین به موقع و با کیفیت قطعات است که به راحتی قادر است برنامه تولید یک خودروساز را مختل کند و کافی است تا یک قطعه کوچک با تاخیر ارسال شود تا منجر به توقف تولید هزاران خودرو شود. اما آنچه اکثرا مدیران سایپا در توجیه تاخیرتحویل خودرو‌ها به آن متوسل می‌شود به موضوع اجبار به رعایت استاندارد‌های ۸۵ گانه و یورو است و این گونه استدلال می‌شود که رعایت این استاندارد‌ها نیاز به تغییراتی در طراحی و تولید خودرو‌ها دارد که امری زمان‌بر و هزینه زا است.

وزارت صمت خودروسازان را تحت فشار می‌گذارد؟

البته دخالت وزارت صمت درتولید خودروسازان به اسم کنترل قیمت خودرو و کاهش التهاب بازار بی تاثیر نیست؛ به طوری که این وزارتخانه هر ساله اهدافی را برای تولید خودرو به خودروسازان ابلاغ کرده و آنها را تحت فشار گذاشته تا از طریق پیش‌فروش‌های گسترده به افزایش حجم فروش بازار کمک کرده حتی اگر این مساله به قیمت فروش فراتر از ظرفیت واقعی تولید تمام شود.

چرا باوجود گذشت یک سال خودرو‌ها تحویل نشده‌اند؟

تجربه نشان داده است که خودروسازان هم دربرابر سیاست‌های قیمت‌گذاری دستوری دولت سرخم نکرده و راه میان بر تحویل خودرو با تاخیر را همواره به عنوان استراتژی سودآور خود استفاده می‌کنند تا هم انگیزه برای افزایش تولید کاهش نیابد و هم بتوانند خودرو‌ها را با قیمت‌های جدید و بالاتری به مشتریان قالب کند.

اما اینکه چرا سایپا باوجود گذشت یک سال هنوز نتوانسته است نیاز مشتریان را پاسخ دهد نه تنها ناشی از عدم برنامه‌ریزی استراتژیک بلندمدت، نبود شفافیت درباره ظرفیت واقعی تولید و وضعیت تأمین قطعات و تعهدات است بلکه به دلیل ساختار انحصاری بازار خودرو و نبود رقابت خودروسازان فشار کمتری برای بهبود عملکرد و رعایت تعهدات خود احساس می‌کنند و این مشتریان هستند که نه گزینه‌های زیادی برای انتخاب دارند و نه در صورت عدم تحویل خودرو، دستشان به جایی بند است.

 تأخیر‌های طولانی در تحویل خودرو‌های سایپا به ویژه خودرو شاهین که ناشی از خطا‌های برنامه‌ریزی داخلی و فشار‌های بیرونی و سیاست‌گذاران دولتی است که اعتماد عمومی مردم را به صنعت خودرو خدشه دار کرده است. با این حال بهتر است مشتریان برای پیگیری مطالبات خود به سازمان‌های نظارتی مانند سازمان حمایت از مصرف‌کننده و وزارت صنعت، معدن و تجارت مراجعه کنند. در ادامه تجمع اعتراضی مردم نسبت به تاخیر تحویل خودرو شاهین را مشاهده می‌کنید.

برچسب ها: خودرو شاهین
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ایران شروط سختی به آمریکا تحمیل کرد ایران شروط سختی به آمریکا تحمیل کرد
سیاستمدار لبنانی می‌گوید جمهوری اسلامی ایران با اتکا به قدرت سیاسی و راهبردی خود در منطقه، شروط سختی به آمریکا تحمیل کرده و از موضع قدرت مذاکره می‌کند.
طوفان و سیلاب در فیلیپین و اندونزی تلفات فاجعه بار برجای گذاشت طوفان و سیلاب در فیلیپین و اندونزی تلفات فاجعه بار برجای گذاشت
طوفان «کالماگی» در فیلیپین و سیلاب‌های شدید در اندونزی تاکنون جان حداقل ۸۱ نفر را گرفته و ده‌ها نفر همچنان مفقود هستند.
آمریکا خواستار لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه جولانی شد آمریکا خواستار لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه جولانی شد
آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت ارائه کرده که هدف آن لغو تحریم‌ها علیه «ابو محمد جولانی»، رهبر دولت موقت سوریه است.
رکورد تعطیلی دولت آمریکا شکسته شد رکورد تعطیلی دولت آمریکا شکسته شد
تعطیلی دولت فدرال آمریکا وارد روز سی و ششم شد و رکورد طولانی‌ترین توقف فعالیت دولت در تاریخ این کشور را شکست؛ اختلافات بر سر یارانه‌های سلامت ادامه دارد.
پیام تبریک زیباکلام به شهردار جدید نیویورک پیام تبریک زیباکلام به شهردار جدید نیویورک
صادق زیباکلام پیروزی زهران ممدانی در انتخابات شهرداری نیویورک را تبریک گفت.
قالیباف عازم پاکستان شد قالیباف عازم پاکستان شد
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، به دعوت رسمی پاکستان عازم اسلام آباد شد تا روابط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی ایران و پاکستان را تقویت کند.
پرونده قتل سهیلا در پردیس پس از پنج سال دوباره باز شد پرونده قتل سهیلا در پردیس پس از پنج سال دوباره باز شد
پرونده قتل سهیلا ۴۷ ساله که در آذر ۱۳۹۹ در پردیس کشته شد، با ارائه شواهد و شهادت‌های جدید دوستان و همسایگان، پس از پنج سال دوباره در جریان رسیدگی قضایی قرار گرفت.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر