کد خبر: ۳۴۳۳۵
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۹

دولت از فروش خودرو زیر قیمت بازار پشیمان شد

معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صمت، گفت: طرح پیشنهادی فروش ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو از محل ازدیاد تولید دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا در حاشیه بازار، یکی از روش‌های تأمین نقدینگی برای پرداخت مطالبات رو به فزونی قطعه‌سازان بود.
دولت از فروش خودرو زیر قیمت بازار  پشیمان شد

مخاطب 24- معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صمت اظهار داشت: متأسفانه طرح فروش ۱۲۰ هزار خودرو در مراحل ابتدایی است و به‌عنوان یک طرح قطعی و با اطلاع‌رسانی ناقص مطرح و باعث التهاب بازار شد.

 اواسط دی ماه تصویر طرحی با تصویب و امضای مسئولان وزارت صمت، خودروسازان و قطعه‌سازان رونمایی شد که براساس آن قرار بود تا پایان سال هر خودروساز (ایران‌خودرو و سایپا) ۶۰ هزار دستگاه خودرو با قیمت ۵ درصد زیر حاشیه بازار به فروش برسانند.

۱۲۰ هزار خودرو از کجا سبز شد؟

در این طرح که تصویر آن توسط خبرگزاری تسنیم منتشر شد خودروسازان مجاز شدند مازاد تولید خود را به فروش برسانند تا از این طریق ضمن رفع مشکلات مالی قطعه‌ساز و خودروساز روند پرداخت مطالبات نیز با سرعت بیشتری انجام شود، امروز مطالبات قطعه‌سازان بیش از ۵۰ همت است که ۱۲ تا ۱۳ همت آن سررسید شده است.

اما سؤال مشخص این بود؛ خودروسازانی که تا دیروز در تحویل خودرو‌های فروخته‌شده در سامانه یکپارچه خودرو تأخیر داشتند و مدام رعایت استاندارد‌های ۸۵ گانه را بهانه عدم تحویل به‌موقع خودرو‌ها به مشتریان عنوان می‌کردند چگونه با مازاد ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو آن هم در دوماهه پایانی سال روبه‌رو شدند که می‌خواهند در طرحی جدید به فروش برسانند؟

مگر نه اینکه بنا به گفته منطقی معاون حمل‌ونقل وزارت صمت؛ "۲ خودروساز بزرگ محصولاتشان را تا پایان ۱۴۰۳ در سامانه یکپارچه برای فروش، نوبت‌دهی کرده‌اند و برای اینکه این نوبت‌دهی را تمدید کنند باید به این نوبت‌ها پاسخ دهند و ظرفیت آینده را محاسبه کنند و بر مبنای آن عرضه بالا داشته باشند. "، حال چطور می‌خواهند در سال جاری ۱۲۰ هزار خودرو بفروشند؟ آیا به‌خلاف تمام ادعا‌ها در نبود تولید، خودرو‌ها در پارکینگ موجود است، اما خودروساز‌ها تمایلی به تحویل ندارند و در این طرح می‌خواهند با قیمتی بالاتر به‌فروش برسانند؟!


بیشتر بخوانید


منوچهر منطقی در همین ارتباط، می‌گوید: طرح پیشنهادی فروش ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو از محل ازدیاد تولید دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا در حاشیه بازار، یکی از روش‌های تأمین نقدینگی برای پرداخت مطالبات رو به فزونی قطعه‌سازان بود، منتهی برای اجرایی شدن آن، دو گام باید انجام شود.

او افزود: نخست اخذ مجوز از مراجع ذی‌صلاح و سپس تعیین میزان درصد اختلاف قیمت فروش با بازار است.

معاون حمل‌ونقل وزارت صمت تصریح کرد:، چون طرح برای فروش در حاشیه بازار، علاوه بر تأمین نقدینگی، می‌بایستی قیمت بازار را کاهش دهد، لذا در هر مرحله فروش، میزان درصد زیر قیمت بازار و تعداد خودرو‌های عرضه‌شده باید تعیین می‌شد.

منطقی اضافه کرد: متأسفانه این طرح که در مراحل ابتدایی بود، به‌عنوان یک طرح قطعی و با اطلاع‌رسانی ناقص مطرح و باعث التهاب بازار شد، طبعاً در صورت عدم تحقق هر دو شرط فوق، طرح قابلیت اجرا ندارد.


منبع: فرارو

برچسب ها: وزارت صمت
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
کاخ سفید هم از تحریم ایران خسته شد؟ کاخ سفید هم از تحریم ایران خسته شد؟
رسانه آمریکایی گزارش داد، با صدور دستور توقف تحریم‌های جدید علیه ایران، کاخ سفید سیاست شکست‌خورده فشار حداکثری را فعلاً متوقف کرده است. این چرخش ناگهانی، نشانه‌ای از پذیرش ناکارآمدی تحریم‌ها تلقی می‌شود.
چه نکاتی در خصوص تخلیه مورد اجاره از سوی مستأجر باید رعایت شود؟ چه نکاتی در خصوص تخلیه مورد اجاره از سوی مستأجر باید رعایت شود؟
قرارداد‌های اجاره اگرچه ساده به نظر می‌رسند، اما در اجرا ممکن است با چالش‌های حقوقی متعددی رو‌به‌رو شوند؛ از فوت طرفین تا عیب ملک که هرکدام نیازمند شناخت دقیق قوانین است.
دلربا و فریبا اما سمی! دلربا و فریبا اما سمی!
در حالی تعداد زیادی از شهروندان این روز‌ها برای تصویر برداری از منظره زیبای گل‌های سنبل یا همان شیطان آبی در آب بندان ۴۰ هکتاری بابل حضور پیدا می‌کنند که کارشناسان محیط زیست با توجه به سرعت انتقال این گونه تهاجمی، این دور دور‌ها و برداشت گیاه را تهدیدی جدی برای دیگر آب بندان‌ها و تالاب‌های شمال می‌دانند.
قبر رایگان نداریم! قبر رایگان نداریم!
«اگر خانواده‌ای هزینه خرید قبر نداشته باشند و راستی‌آزمایی انجام شود، میت آنها به صورت رایگان در قبر سه طبقه دفن می‌شود. ولی آنها دیگر نمی‌توانند ادعا یا دخل و تصرفی درخصوص دو قبر دیگر داشته باشند.»
برای سلامت بودن می‌دانید چطور بخوابید؟ برای سلامت بودن می‌دانید چطور بخوابید؟
با آنکه هر فرد هنگام خوابیدن عادت‌های خاص خودش را دارد، کارشناسان می‌گویند که خوابیدن به پهلوی چپ بهترین وضعیت خوابیدن است، چراکه به حذف مواد زائد مغزی کمک می‌کند و گردش خون را بهبود می‌بخشد.
عراقچی: پاسخ نامه آمریکا در دست تهیه است عراقچی: پاسخ نامه آمریکا در دست تهیه است
وزیر خارجه در جلسه امروز دولت گزارشی از آخرین وضعیت مذاکرات و نامه‌ای که اخیراً آمریکایی‌ها از طریق کشور عمان برای ایران فرستاده‌اند ارائه و اظهار داشت: پاسخ این نامه در دست تهیه است.
گوشی هوشمند گوگل خیلی امن اینجاست! گوشی هوشمند گوگل خیلی امن اینجاست!
گوگل با معرفی قابلیتی جدید در اندروید ۱۶، فاصله‌ی امنیتی میان گوشی‌های اندرویدی و آیفون را کاهش داده و پیکسل را به عنوان پیشتاز این تحول معرفی کرده است. این قابلیت تنها با یک کلیک، امنیت تلفن همراه شما را متحول می‌کند.
برگزیده
چه نکاتی در خصوص تخلیه مورد اجاره از سوی مستأجر باید رعایت شود؟ چه نکاتی در خصوص تخلیه مورد اجاره از سوی مستأجر باید رعایت شود؟
قرارداد‌های اجاره اگرچه ساده به نظر می‌رسند، اما در اجرا ممکن است با چالش‌های حقوقی متعددی رو‌به‌رو شوند؛ از فوت طرفین تا عیب ملک که هرکدام نیازمند شناخت دقیق قوانین است.
مبلغ و زمان واریز یارانه نقدی خرداد ۱۴۰۴ مشخص شد مبلغ و زمان واریز یارانه نقدی خرداد ۱۴۰۴ مشخص شد
مبلغ یارانه نقدی از اردیبهشت ۱۴۰۱ تا کنون تغییری نکرده و در حال حاضر دهک‌های اول تا سوم هر نفر مبلغ ۴۰۰ هزار تومان و دهک‌های چهارم تا نهم هر نفر ۳۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند.
موتورسیکلت‌های آلاینده به اندازه ۴۴ میلیون خودرو آلودگی ایجاد می‌کنند! موتورسیکلت‌های آلاینده به اندازه ۴۴ میلیون خودرو آلودگی ایجاد می‌کنند!
تعداد موتورسیکت‌های در حال تردد کشور به ۱۴ میلیون دستگاه رسیده است که در سال گذشته تنها ۲۲ هزار دستگاه به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده‌اند. این در حالی است که از این میان ۱۱ میلیون دستگاه فرسوده هستند و طبق اعلام مدیر اجرایی معاینه فنی و عوارض خودرو‌های کشور، به اندازه ۴۴ میلیون تا ۶۶ میلیون دستگاه خودرو آلودگی تولید می‌کنند.
صفحه خبر بالای تصاویر