کد خبر: ۶۲۵۰۲
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۲

بعد از غذا شیرینی خیلی می‌چسبه!

باور رایجی وجود دارد که خوردن دسر پس از غذا به هضم کمک می‌کند، اما علم نظر متفاوتی دارد. انتخاب نادرست دسر می‌تواند نه‌تنها فایده‌ای نداشته باشد، بلکه روند گوارش را مختل کند.
بعد از غذا شیرینی خیلی می‌چسبه!

مخاطب ۲۴- در بسیاری از فرهنگ‌ها، پایان غذا با یک دسر شیرین، بخشی از سنت است؛ از شیرینی‌های سنتی ایرانی گرفته تا دسر‌های گیاهی در آسیا و شکلات‌های سبک اروپایی. اما آیا این عادت محبوب، صرفاً یک لذت طعم‌دهنده است یا واقعاً برای گوارش مفید است؟

بیشتر بخوانید

دسر؛ مفید یا مضر برای دستگاه گوارش؟

پژوهش‌های علمی نشان می‌دهند که تأثیر دسر بر گوارش بستگی مستقیم به ترکیبات آن دارد:

دسر‌های گیاهی و سبک: موادی مثل زنجبیل، نعناع و رازیانه به‌خاطر خواص ضدنفخ و تحریک حرکت روده، گوارش را بهبود می‌بخشند. این نوع ترکیبات واقعاً می‌توانند بعد از وعده‌های سنگین مفید باشند.

شیرینی‌های پرچرب و پرقند: مصرف کیک‌های خامه‌ای یا دسر‌هایی با قند بالا نه‌تنها کمک‌کننده نیست، بلکه باعث پر شدن بیش‌ازحد معده، کند شدن تخلیه آن و در نتیجه احساس سنگینی و نفخ می‌شود.

نوسان قند خون: دسر‌های شیرین می‌توانند باعث جهش ناگهانی قند خون و سپس افت سریع آن شوند که احساس خستگی، تحریک‌پذیری یا افت انرژی به همراه دارد.

انتخاب و زمان، دو عامل کلیدی

برای آن‌که دسر نه مضر، بلکه بی‌خطر یا حتی کمی مفید باشد، رعایت این نکات توصیه می‌شود:

دسر را بلافاصله بعد از غذا نخورید؛ بهتر است ۱ تا ۲ ساعت بعد از وعده غذایی مصرف شود.

مقدار را کنترل کنید؛ یک تکه کوچک شکلات تلخ، چند برش میوه تازه یا دمنوش همراه با یک شیرینی گیاهی، انتخاب‌های منطقی‌تری هستند.

ترکیبات را بشناسید؛ دسر‌هایی با فیبر یا آنزیم‌های طبیعی مانند آناناس (بروملین) یا پاپایا (پاپائین) می‌توانند هضم را تقویت کنند.

چرا این باور رایج شده است؟

بسیاری از مردم حس خوبی که بعد از خوردن دسر تجربه می‌کنند را با بهبود گوارش اشتباه می‌گیرند. در واقع، این تجربه بیشتر ناشی از لذت روانی و حس رضایت پس از وعده غذایی است. همچنین برخی دسر‌های سنتی قدیمی واقعاً حاوی ترکیبات گوارشی بوده‌اند، اما این تأثیر از طعم شیرین نمی‌آید، بلکه از ترکیب‌های خاص گیاهی در آنها نشأت می‌گیرد.

دسر به‌خودی‌خود به هضم کمک نمی‌کند، اما اگر هوشمندانه انتخاب شود و در زمان مناسب و به مقدار محدود مصرف شود، می‌تواند لذت‌بخش و حتی تا حدی مفید باشد. انتخاب بین «شیرینی عقلانی» و «شیرینی احساسی» را جدی بگیریم.

برچسب ها: دسر
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انفجار بمب در پاکستان جان ۶ نظامی را گرفت انفجار بمب در پاکستان جان ۶ نظامی را گرفت
یک بمب خودرو نیرو‌های امنیتی پاکستان را در منطقه کرم هدف گرفت؛ در این حمله ۶ نفر کشته و ۱۴ نفر دیگر زخمی شدند.
عملیات ویژه پلیس برزیل با ۶۴ کشته+ فیلم عملیات ویژه پلیس برزیل با ۶۴ کشته+ فیلم
پلیس برزیل در بزرگ‌ترین عملیات تاریخ ریودوژانیرو علیه باند تبهکاری «فرمان سرخ» دست‌کم ۶۴ نفر را کشت و ۸۱ مظنون را پس از یک سال تحقیقات بازداشت کرد.
آغاز توزیع کارت آزمون کارآموزی وکالت آغاز توزیع کارت آزمون کارآموزی وکالت
سازمان سنجش اعلام کرد کارت ورود به جلسه آزمون کارآموزی وکالت سال ۱۴۰۴ از ۱۲ آبان منتشر می‌شود و آزمون در روز ۱۵ آبان در ۳۶ شهرستان برگزار خواهد شد.
تهدید وزیر دفاع پاکستان به افغانستان تهدید وزیر دفاع پاکستان به افغانستان
وزیر دفاع پاکستان در واکنش تند به اظهارات مقامات کابل گفت، اگر افغانستان نگاه خصمانه‌ای به اسلام‌آباد داشته باشد، با پاسخ قاطع روبه‌رو خواهد شد.
تشکیل پرونده قضایی برای فائزه هاشمی تشکیل پرونده قضایی برای فائزه هاشمی
فائزه هاشمی به‌دلیل طرح ادعا‌های غیرمستند درباره چگونگی درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با تشکیل پرونده قضایی مواجه شده و به دادگاه احضار شده است.
انتقاد پزشکیان از شیوه پرداخت حقوق+ فیلم انتقاد پزشکیان از شیوه پرداخت حقوق+ فیلم
رئیس‌جمهور با انتقاد از نظام پرداخت حقوق در کشور گفت که مدیران بالادستی بیشتر به منافع خود توجه دارند و برای کارکنان زیرمجموعه موانع ایجاد می‌کنند.
خروج از لیست سیاه FATF زمان‌بر است خروج از لیست سیاه FATF زمان‌بر است
سخنگوی دولت اعلام کرد با وجود تصویب CFT و پالرمو، فرآیند خروج ایران از فهرست سیاه FATF نیازمند زمان و طی مراحل فنی و بین‌المللی است.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر