کد خبر: ۶۲۴۰۳
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۳

گازوئیل سه نرخی می‌شود؟

رئیس سازمان راهداری با اشاره به طرح سه‌نرخی‌شدن گازوئیل، تأکید کرد: هنوز تاریخ اجرای این طرح مشخص نیست و مسئولان ارشد دولت نیز تصمیمی دراین‌باره نگرفته‌اند و ما تأکید داریم که به رانندگانی که سالم و منظم کار می‌کنند، سوخت کافی و به‌قیمت مصوب تعلق بگیرد.
گازوئیل سه نرخی می‌شود؟

مخاطب۲۴- رئیس سازمان راهداری با بیان «مسئولان ارشد دولتی هنوز تصمیمی برای گازوئیل ۳نرخی نگرفته‌اند» از تخصیص سوخت بیشتر به ناوگان حمل بار خبر داد و گفت: تا یک ماه آینده مشکل بیمه و سوخت رفع می‌شود.

رضا اکبری رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به نارضایتی رانندگان کامیون طی روز‌های اخیر، اظهار کرد: در ماه‌های اخیر جلسات منظمی با اصناف و تشکل‌های صنفی حمل‌ونقل برگزار و بخشی از مشکلات رانندگان شناسایی و رفع شد.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم، تصمیم‌گیری درباره توزیع عادلانه بار بود که با استقبال رانندگان مواجه شد، همچنین نرخ تن‌کیلومتر به‌خلاف روال سال‌های گذشته، دو بار در سال گذشته به‌روزرسانی شد. موضوع مالیات بر ارزش افزوده شرکت‌های حمل‌ونقل نیز با تصویب مجلس حل شد. این جلسات همچنان ادامه دارد و رسیدگی به سایر مطالبات در دستور کار است.

بیشتر بخوانید

وی افزود: در روز‌های اخیر موضوعاتی مانند کمبود سوخت، حق بیمه رانندگان و تأخیر چندماهه در پرداخت کرایه‌ها، به دغدغه‌های جدی رانندگان تبدیل شده است. یکی از مهم‌ترین مطالبات، پرداخت به‌موقع کرایه بود که در همین هفته تصمیم مناسبی برای آن اتخاذ شد، همچنین برای توزیع عادلانه بار در استان‌ها نیز اقدامات جدیدی برنامه‌ریزی شده است. بسیاری از این مشکلات از گذشته باقی مانده است و برخی نیز در سال‌های اخیر شکل گرفته‌اند.

وی با تأکید بر این‌که رانندگان، انسان‌های بسیار مسئولیت‌پذیری هستند، گفت: بعید است کسی باور کند رانندگان کشور بخواهند مثلاً اعتراض گسترده‌ای راه بیندازند یا چرخ اقتصاد کشور را اذیت کنند یا به کالای اساسی آسیب بزنند.

وی اضافه کرد: اگرچه در روز‌های اخیر اعتراضاتی مطرح شده است، اما مدیران سازمان راهداری تأکید دارند که جامعه حمل‌ونقل کشور نقش مهمی در چرخش اقتصاد و تأمین کالا‌های اساسی دارند، در همین راستا، طی سه روز گذشته سه جلسه با حضور نمایندگان اصناف برگزار شده است که در آنها مسائل مختلف بررسی و درباره حل آنها توافق‌هایی صورت گرفته است. طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، قرار است طی یک ماه آینده این توافق‌ها عملیاتی و مشکلات گام‌به‌گام برطرف شود.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای درباره مسئله سوخت، یادآور شد: موضوع کمبود سوخت از چندین ماه پیش مرتباً در جلسات با تشکل‌های صنفی مطرح می‌شد و این نشان‌دهنده فراگیر بودن مشکل است. بر اساس مقررات فعلی، تخصیص سوخت به کامیون‌ها بر اساس پیمایش و جدولی است که حدود ۱۰ تا ۱۲ سال پیش تهیه شده است، این جدول هنوز به‌روز نشده است و رانندگان خواستار بازنگری آن هستند، زیرا اکنون سن و وضعیت ناوگان تغییر کرده است و مصرف سوخت واقعی متفاوت است.
اکبری به مثالی دراین‌باره اشاره کرد و گفت: به‌عنوان نمونه کامیونی که آن زمان ۵ساله بوده، اکنون ۲۰ساله است و طبیعتاً مصرف سوختش بیشتر شده است، همچنین برخی رانندگان در مسیر‌های طولانی و ترافیک‌های سنگین مجبور به صرف سوخت بیشتر می‌شوند، اما سوخت اختصاص‌یافته کفاف نمی‌دهد و مجبورند از بازار آزاد و با قیمت بالاتر تأمین کنند.

وی راجع به طرح سه‌نرخی‌شدن گازوئیل، تأکید کرد: هنوز تاریخ اجرای این طرح مشخص نیست و مسئولان ارشد دولت نیز تصمیمی دراین‌باره نگرفته‌اند. ما تأکید داریم که به رانندگانی که سالم و منظم کار می‌کنند، سوخت کافی و به‌قیمت مصوب تعلق بگیرد.

وی تصریح کرد: در جلسه‌های اخیر با انجمن‌ها و تشکل‌های صنفی توافق کردیم جدول و قواعد تخصیص سوخت را با شرکت نفت بازنگری و ضرایب آن را اصلاح کنیم تا سوخت بیشتری به رانندگان اختصاص یابد. تا زمانی که اطمینان حاصل نشود که سوخت کافی به‌نرخ مصوب به رانندگان سالم تعلق می‌گیرد، سه‌نرخی‌شدن اجرایی نخواهد شد.

وی همچنین درباره بیمه رانندگان اظهار کرد: بیمه موضوعی قدیمی است که سال‌هاست نیمه‌کاره مانده است و به‌کندی پیش می‌رود. رانندگان به دو گروه تقسیم می‌شوند؛ گروه اول رانندگانی که مشمول یارانه بیمه دولت هستند و گروه دوم، ۲۰۰ هزار راننده جدیدی هستند که از سال ۹۷ وارد چرخه حمل‌ونقل شده‌اند و مشمول یارانه دولت نیستند.

وی توضیح داد: رانندگان مشمول یارانه در سطوح کاری مختلف از کامیون و تریلر گرفته تا اتوبوس، ون و سواری، پیش از این (اسفند ماه) حدود ۱.۶ میلیون تومان حق بیمه پرداخت می‌کردند که اکنون این مبلغ به حدود ۳.۳ میلیون تومان افزایش یافته است، همچنین رانندگانی که مشمول یارانه نیستند، قبلاً بین ۲.۲ تا ۲.۳ میلیون تومان پرداخت می‌کردند که این رقم اکنون به حدود ۴.۷ تا ۴.۸ میلیون تومان رسیده است.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با تأکید بر این‌که «برای این مشکل باید راه‌حلی پیدا کنیم.»، اضافه کرد: در همین راستا جلساتی با مسئولان سازمان تأمین اجتماعی برگزار کرده‌ایم. دولت نیز بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه آیین‌نامه‌ای تصویب کرده که با هدف جبران ناترازی‌های تأمین اجتماعی، بخشی از حق بیمه‌ها را کاهش داده است. چند پیشنهاد برای حل موضوع بیمه داریم که هنوز قابل اجرا نیست، اما در کارگروه‌های مرتبط و کمیسیون عمران مجلس مطرح کرده‌ایم. قانونی تحت عنوان توسعه حمل‌ونقل عمومی در حال بررسی است که امیدواریم بتواند این موضوع را حل و منابع لازم را تأمین کند.

در پاسخ به این سؤال که آیا زمان‌بندی مشخصی برای حل مشکل بیمه وجود دارد یا خیر، اکبری گفت: فکر می‌کنم ظرف یک ماه بتوانیم پیشنهادی عملیاتی برای دولت ارائه کنیم. در سازمان راهداری، تأمین اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه در حال برنامه‌ریزی هستیم تا پیشنهاد نهایی را به دولت برسانیم و امیدواریم دولت آن را تصویب کند. در صورت نیاز، قانون‌گذاری هم انجام خواهد شد. در این فاصله درخواست می‌کنیم اجرای آیین‌نامه فعلی تأمین اجتماعی که باعث افزایش زیاد هزینه بیمه‌شده را چند ماه به تعویق بیندازند تا فرصت داشته باشیم طرح جدید را به دولت ارائه کنیم و تصمیم بهتری گرفته شود.

وی درباره اصلاح نظام بیمه رانندگان نیز گفت: باید بیمه رابه سمتی ببریم که مبتنی بر عملکرد باشد؛ یعنی رانندگانی که بیشتر کار می‌کنند و مسافت بیشتری را در ماه طی می‌کنند، حق بیمه بیشتری پرداخت کنند و در آینده از مزایای بازنشستگی بهتری بهره‌مند شوند، در حال تهیه پیشنهادی بر این اساس هستیم.

وی تأکید کرد: طی روز‌های گذشته ۸ موضوع مهم را با تشکل‌های صنفی جمع‌بندی کرده‌ایم که حداکثر تا یک ماه در برنامه زمانی کوتاه‌مدت با رانندگان توافق خواهیم کرد. برخی از این موضوعات در اختیار ماست و برخی نیازمند اخذ مجوز است که باید پیگیری کنیم.

دوشنبه گذشته نیز معاون سازمان راهداری از الزام صاحبان بار برای تسویه کرایه حمل حداکثر تا ۴۸ ساعت خبر داد و گفت: محاسبه کرایه حمل بر اساس تن بر کیلومتر به‌روزرسانی می‌شود.

مهدی خضری درباره تصمیمات اخیر این سازمان گفت: در جلسه‌ای که با حضور رئیس سازمان راهداری انجام شد، چند مصوبه به‌جز سوخت و بیمه داشتیم.  

وی توضیح داد: یکی از موارد به‌روزرسانی کرایه حمل کامیون‌ها بر اساس تن بر کیلومتر بود، در این راستا مقرر شد تا ۲۰ خرداد صنف رانندگان و شرکت‌های حمل‌ونقل مدارک و مستندات مربوط به افزایش هزینه‌های جاری و اقلام مصرفی ناوگان را ارائه دهند تا با بررسی این مستندات، نسبت به به‌روزرسانی نرخ حمل (تن بر کیلومتر) اقدام شود.

وی ادامه داد: باید این نرخ جدید را در جهت افزایش به مراجع مربوطه از جمله کمیسیون تنظیم بار، ارجاع دهیم و این اتفاق بیفتد.

معاون حمل‌ونقل کالای سازمان راهداری با بیان این‌که یکی از اعتراضات رانندگان‌عدم پرداخت کرایه از سوی صاحبان کالا بود، تصریح کرد: بر اساس جمع‌بندی صورت‌گرفته مقرر شد صاحبان بار موظف شوند حداکثر ظرف ۴۸ ساعت پس از صدور بارنامه، کرایه رانندگان را پرداخت کنند. در صورت‌عدم رعایت این مصوبه، خدمات شرکت حمل‌ونقل صادرکننده بارنامه قطع خواهد شد و توسط سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به صاحبان کالایی که از پرداخت کرایه اجتناب کنند نیز خدمات ارائه نخواهد شد.

خضری با اشاره به برخی پرداخت‌های معوق، ابراز کرد: متأسفانه برخی از کرایه‌ها با تأخیر‌هایی حتی تا دو ماه به رانندگان پرداخت می‌شود، به‌ویژه در بار‌هایی که مربوط به شرکت‌های دولتی است، این تأخیر‌ها بیشتر مشاهده می‌شود، خوشبختانه طی چند روز اخیر با پیگیری‌های صورت‌گرفته از سوی دستگاه‌های نظارتی واریز کلی ۲۳۰میلیاردتومانی انجام شد.

وی با بیان این‌که سؤال اصلی رانندگان این است که اگر امکان چنین پرداختی وجود دارد، چرا این مبالغ در موعد مقرر پرداخت نمی‌شود، اضافه کرد: رانندگان می‌گویند؛ شرایط ما به‌صورتی است که بار را حمل کرده‌ایم، هزینه‌ها و عوارض پرداخت کرده‌ایم، اما کرایه را باید دو ماه بعد دریافت کنیم".

وی از تشکیل یک کمیته ویژه برای رسیدگی به تخلفات شرکت‌ها در فرآیند صدور بارنامه خبر داد و گفت: این کمیته با حضور نمایندگان رانندگان، شرکت‌های حمل‌ونقل و کارشناسان سازمان راهداری تشکیل خواهد شد و مسئول بررسی تخلفاتی از جمله دریافت کمیسیون‌های اضافه و غیرقانونی خواهد بود.

خضری همچنین راجع به مشکلات مربوط به سهمیه سوخت ناوگان باری بیان کرد: در زمان حاضر رانندگان نسبت به مقدار پایین سوخت پایه معترض هستند. سوخت پایه برای زمان‌هایی است که ناوگان در حال پیمایش نیست، مانند ایستادن در صف تخلیه یا بارگیری، پایین بودن این سهمیه، رانندگان را دچار بحران کرده است، به‌عنوان مثال، زمانی که راننده در صف بارگیری یا تخلیه منتظر می‌ماند، پیمایشی ثبت نمی‌شود؛ همچنین تردد‌هایی که قبل یا بعد از صدور بارنامه انجام می‌شود نیز در سیستم پیمایش ثبت نمی‌شود، در چنین مواردی، تنها سهمیه پایه باید پاسخگوی نیاز سوختی راننده باشد.

وی افزود: کنار سوخت پیمایشی که بر اساس صدور بارنامه تخصیص می‌یابد، سوخت پایه نیز باید به‌صورت دقیق‌تری بر اساس تناژ محاسبه شود، مقرر شده است این موضوع با همکاری شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی و با نظر کارشناسی دقیق مورد بازنگری قرار گیرد، همچنین تصمیم قبلی مبنی بر کسر ماهانه ۵ درصد از سهمیه سوخت پایه متوقف شده و سهمیه به عدد قبلی بازگشته است.

خضری با یادآوری این‌که قرار شد کارشناسی شود اگر سهمیه پایه یا پیمایش تغییراتی نیاز دارد، اعمال شود، گفت: ابتدا این موضوع اصلاح و سپس سه‌نرخی‌شدن نرخ گازوئیل اجرا شود.

وی افزود: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اجرای نظام سه‌نرخی گازوئیل را پیگیری می‌کرد که پیش‌تر مطرح شده بود، فعلاً متوقف شده است تا ابتدا بحث تخصیص عادلانه و کافی سهمیه سوخت و سهیمه پایه ناوگان توسط تشکل‌ها و سازمان راهداری مورد بررسی قرار گیرد، در صورت حصول اطمینان از تأمین کافی سوخت ناوگان، اگر خواستند نظام سه‌نرخی را اجرا کنند.

برچسب ها: راهداری
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
میوه و سبزی هم می‌تواند سرطان زا باشد؟ میوه و سبزی هم می‌تواند سرطان زا باشد؟
برخی از میوه‌ها و سبزی‌ها به دلیل عبور از فرآیند خاص رشد می‌توانند یک میوه سرطان زا، چاق کننده و علت ناباروری در زنان و مردان باشند.
پنج شنبه و جمعه این هفته، نوبت دوم آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی پنج شنبه و جمعه این هفته، نوبت دوم آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی
نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ در روز‌های پنجشنبه و جمعه ۲۶ و ۲۷ تیر ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
دیدار عراقچی با رئیس‌جمهور چین دیدار عراقچی با رئیس‌جمهور چین
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر به چین با رئیس‌جمهور این کشور دیدار و رایزنی کرد.
برای مدیریت زمان کنکوری‌ها بخوانند! برای مدیریت زمان کنکوری‌ها بخوانند!
داوطلبان کنکور تا روز برگزاری آزمون دو روز زمان دارند که به عقیده مشاوران آموزشی حفظ آرامش و تمرکز در این دو روز پایانی برای داوطلبان اهمیت زیادی دارد
اگر ایران در این مذاکرات حاضر نمی‌شد قطعاً مردم خودمان ما را هم در بروز این جنگ بدون مسئولیت نمی‌دانستند اگر ایران در این مذاکرات حاضر نمی‌شد قطعاً مردم خودمان ما را هم در بروز این جنگ بدون مسئولیت نمی‌دانستند
هیچ‌وقت و در هیچ شرایطی حتی اگر در موضع قدرت هم باشید نباید مذاکره را رد کرد و ‏نپذیرفت این دو معنای بد دارد. یک تعبیر آن سلطه‏‌گری و تبختر؛ و تعبیر دیگرش ضعف و فقدان اعتمادبه‌نفس است.
هزینه اربعین ۱۴۰۴ چقدر است؟ هزینه اربعین ۱۴۰۴ چقدر است؟
قیمت بلیط اتوبوس اربعین از تهران امسال بین ۷۲۹ هزار تومان تا یک میلیون و ۷۳۷ هزار تومان متغیر است.
ارزشمندترین تیم‌های ملی فوتبال جهان را بشناسید ارزشمندترین تیم‌های ملی فوتبال جهان را بشناسید
تیم ملی فوتبال انگلیس با ارزش یک میلیارد پوند گرانقیمت‌ترین تیم ملی جهان معرفی شده است. این تیم که تحت هدایت توماس توخل قرار دارد، با ترکیبی از استعداد‌های جوان همچون جود بلینگام (۱۵۱.۵۸ میلیون پوند) و فیل فودن به دنبال پایان‌دادن به ۵۸ سال انتظار برای قهرمانی در جام جهانی است.
برگزیده
پیشنهاد جنجالی آمریکا برای زنگزور پیشنهاد جنجالی آمریکا برای زنگزور
میدل ایست آی نوشت: آمریکا در اقدامی کم‌سابقه، پیشنهاد داده که مسیر مورد مناقشه میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان را تحت کنترل خود بگیرد؛ طرحی که از سوی ایروان رد شده و به‌زعم بسیاری، تلاشی برای دور زدن حاکمیت ملی کشورهاست.
طرفدار دیپلماسی و مخالف جنگیم طرفدار دیپلماسی و مخالف جنگیم
رئیس جمهور نوشت: معتقدیم که پنجره دیپلماسی باز است و این مسیر صلح‌آمیز را با جدیت و بسیج همه ظرفیت‌های سیاسی دنبال می‌کنیم. ما طرفدار دیپلماسی و تعامل سازنده و مخالف جنگیم و برای دور کردن سایه جنگ از کشور، ضمن دفاع از حقوق طبیعی ملت ایران، از همه سرمایه‌های سیاسی و دیپلماسی بهره خواهیم گرفت.
تایید اختلال مسیریاب‌ها تایید اختلال مسیریاب‌ها
مدیر کل توسعه فناوری‌های نوین وزارت ارتباطات گفت: متوجه سختی وارد شده به مردم هستیم، اما ما هم مجری قانون هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر