مخاطب۲۴ اخبار و تحلیل های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را در هفت روز هفته و در بیست و چهار ساعت شبانهروز در اختیار شما قرار میدهد
مرتب دستهای خود را با استفاده از آب و صابون شستشو کنید و یا با مواد ضدعفونی کننده الکلی ضدعفونی نمایید. هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی خود را با آرنج یا دستمال بگیرید و بلافاصله دستمال را دور انداخته و دست های خود را بشویید.مخاطب ۲۴- چند روزی است که شهروندان خرمآبادی شاهد هجوم گسترده ملخها به منازل و مزارع خود هستند. به گفته مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی لرستان، علت اصلی هجوم ملخ به جوامع شهری و منازل، خشکسالی، کاهش بارندگی و فقیر شدن پوشش گیاهی مراتع است.
نمیتوان واژه هجوم را برای جمعیت کنونی ملخهای سطح شهر بکار برد، اما تعداد این حشرات مهاجم زیاد و تقریبا تمام شهروندان در معابر و یا منازل خود به مواردی از این حیوانات را مشاهده کردهاند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان در این خصوص به ایرنا گفت: علت اصلی هجوم ملخ به جوامع شهری و منازل، خشکسالی، کاهش بارندگی و فقیر شدن پوشش گیاهی مراتع است.
کامران پیرزادی با اشاره به اینکه متوسط بارندگی در استان طی سال زراعی جاری حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش یافته است، افزود: ملخ ۲ نوع بالدار و بدون بال دارد که انواع بالدار به طور معمول از مراتع دوردست، ارتفاعات و حتی استانهای همجوار وارد میشود.
وی تصریح کرد: ملخها با خشک شدن منطقه اصلی سکونت، برای تغذیه دچار مشکل میشوند و به ارتفاعات کمتر مانند شهرها و مزارع هجوم میبرند که وظیفه مقابله با آنها در محیطهای شهری بر عهده دستگاههای مختلف همچون شهرداری است، چراکه استفاده از سموم کشاورزی در مکانهای محل زندگی شهروندان مجاز نیست.
خسارتی گزارش نشد
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: جمعیت کنونی ملخها در مزارع و باغات استان به حد نگران کننده نرسیده است و به احتمال بالا در محیطهای شهری نیز ظرف چند روز توسط پرندگان شکار میشوند.
پیرزادی یادآور شد: در حال حاضر ۶۹ شبکه پایش و مراقبت در نقاط مختلف لرستان فعال و تاکنون هم مبارزات شیمیایی در مزارع و باغات مناطقی مانند خرم آباد، سپیددشت، رباط، دورود و الیگودرز انجام شده است.
وی با تاکید بر اینکه سمپاشی بدون ضابطه موجب تهدید و خسارت کل اکوسیستم میشود، گفت: باید تراکم ملخها به حد متعادل برسد تا مبارزه شیمیایی صورت گیرد، به عنوان مثال با کثرت ملخهای سم زده و تغذیه پرندگان و سایر جانوران از آنها، احتمال مرگ حیوانات دیگر نیز وجود دارد، بنابراین باید مبارزه را به صورت علمی و کارشناسی انجام داد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان در خصوص وضعیت روزهای آینده و پیش بینی احتمال افزایش و خسارت ملخها نیز تصریح کرد: تاکنون خسارتی از باغات و مزارع استان درخصوص هجوم ملخها گزارش نشده و پیش بینی میشود طی روزهای آینده جمعیت این گونه حشرات در استان و به ویژه خرم آباد کاهش یابد.
به گفته پیرزادی امسال مبارزه با ملخها در سطح یکهزار و ۲۳۰ هکتار از مزارع و باغات لرستان صورت گرفته است.