به گزارش مخاطب ۲۴: «هفت روز سیما» عنوان یک بسته خبری-تحلیلی است که در پایان هر هفته به بازخوانی متن و حاشیه اتفاقات خبری صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی میپردازد. همچنین در این بسته، نیمنگاهی هم به شایعات و اخبار غیررسمی داریم و در تلاش هستیم در کوتاهترین زمان ممکن از مهمترین اخبار هفته در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی باخبر شوید.
چهره هفته؛ معاون سیمای رسانه ملی
محسن برمهانی معاون سیمای رسانه ملی است و از ابتدای حضور پیمان جبلی بر سر کار آمد. سابقه طولانی کاریاش در بخشهای مختلف صداوسیما باعث شد بسیاری از حضورش در این سمت استقبال کنند. حتی مدل متفاوت ظاهر او نشان میداد قرار نیست به سبک و سیاق کلیشه جایگاههای مدیریتی پوشش خود را تغییر دهد. برمهانی در برخی واکنشهای اولیه نسبت به موضوعات و حواشی هم با صراحت موضعگیری کرد و این هم دلیل دیگری بود تا فکر کنیم با مدیری جسور و صریح روبهرو هستیم.
با این حال گویی در سیستم پرچالش تلویزیون او هم دیگر قرار نیست با برنامهریزی و کارآمدی جلو برود. برمهانی اخیراً گفتگویی با یکی از خبرگزاریها داشت که درباره برخی موضوعات روز تلویزیون سخن گفت، اما به کلیگویی بسنده کرد. او مثلاً درباره همکاری با مهران مدیری اطلاعات تازهای نداد و اطلاعات برخی پیجهای شبکههای اجتماعی از سخنان او اطلاعات و جزئیات بیشتری را مطرح کرده بود. یا گفت قرار است با ایرج طهماسب همکاری کنند که یا برنامهای جدید است یا در ادامه «مهمانی» خواهد. این مدل خبررسانی و مصاحبه هم عجیب بود که چطور اطلاعات دقیقی درباره همکاری با افراد داده نشده است.
معاون سیما حتی درباره مهمترین جشنواره تلویزیون یعنی جام جم که چند سال است متوقف مانده و حالا قرار است امسال برگزار شود باز هم در یک خبر کلی صرفاً اعلام کرد که تا چند ماه آینده برگزار میشود. سوال اینجاست که اگر معاون سیمای رسانه ملی خبر جزئی از مهمترین پروژهها و اتفاقات تلویزیون نداشته چرا اساساً لب به مصاحبه گشوده است؟! و اگر حرف دارد چرا درباره اشخاص صرفاً به تکرار افتاده و مخاطب را بیاطلاع فرض کرده است؟ایکاش مدیران تلویزیون شفافتر عمل کنند و سخن بگویند و اگر قرار نیست شفاف باشند از تکرار و کلی گویی هم بپرهیزند.
نکته هفته؛ جایگاه شبکه نسیم کی بالا میرود؟
محمدرضا خوشرو مدیر شبکه نسیم این هفته در برنامه «جام جم» شبکه یک به دفاع از عملکرد صداوسیما در ارتباط با هنرمندان و چهرهها پرداخت. وی همچنین در مثالهایی به افرادی اشاره کرد که در دورههایی در تلویزیون نبودهاند و امروز در تلویزیون هستند یا قرار است همکاری داشته باشند. از جمله این افراد به ایرج طهماسب اشاره کرد و دیگر هنرمندانی که بارها از آنها دعوت شده است. او اینها را در جواب مجری برنامه گفت که رویکرد و محتوای شبکه نسیم را گاهی نارنجی و نزدیک به خط قرمز دانسته بود.
واقعیت این است که شبکه نسیم با همه این همکاریها و همین رویکرد محتوایی که برای دیگر شبکهها خط قرمز است، اما اینجا میتوان به آن نزدیک شد، هنوز نتوانسته است رتبه بالایی در جذب مخاطب داشته باشد. در نظرسنجیهایی که منتشر میشود معمولاً ابتدا شبکه سه سیما در صدر است و بعد آی فیلم، بعد از آن شبکه خبر، شبکه یک، شبکه دو و در آخر شبکه نسیم است. این در حالی است که یک و نیم سال است شبکه نسیم شبکه پنج سیماست و در چینش شبکهها دسترسی راحت تری به آن وجود دارد و به گفته مدیر شبکه نسیم هم از ظرفیت هنرمندان و چهرهها استفاده میکند؛ بنابراین با استفاده از این همه ظرفیت و رویکردهای نزدیک به خط قرمزی این شبکه باید جایگاه بالایی هم در میان مخاطب داشته باشد که امید است به زودی به این جایگاه برسد.
نقد هفته؛ جوکر درجا میزند؟
این روزها جوکر خانوادگی بازخورد خوبی در میان رسانهها و منتقدان نداشته است. بپذیریم که انتخاب اکبر عبدی به عنوان همسر مجید مظفری ایده سوختهای بود که خیلی کهنه و نخنما هم اجرایی شد. درواقع بعد از دیدن نقشهای مختلفی که اکبر عبدی از «آدم برفی» تا فیلمهای جدیدتر در قامت شخصیتهای زنانه بازی کرده است این ایده هیچ جذابیتی نداشت. در ادامه خیلی از شوخیها به همین شکل نخ نما و کلیشه اجرایی شد و همه این نقدها نسبت به این برنامه در حالی است که پشت آن مغز متفکری مثل احسان علیخانی وجود دارد که پیشرو ایدههایی بود که حتی قبل از اجرایی شدن در سینما و تصویر در تلویزیون اجرایشان میکرد. در واقع به نوعی صاحب ایدههایی بکر بود.
آرش خوشخو هم درباره این فصل از «جوکر» در یادداشتی نوشته است: «شوخیهای فصل جدید «جوکر» یا حداقل ماجرای زن گرفتن مجید مظفری و ورود اکبر عبدی، خیلی قدیمی است. مال دوران سلطنت شوخیهای شوهر عمهای. بوی نا و کهنگی میدهد. نمایشهای بهزاد محمدی و تئاترهای گلریز بسیار برتر از این نمایش ضعیف و کهنه و پرستاره هستند. حاصل اتاق فکر این بخش، تصویری تمام و کمال از انجماد ذهنی است و سخت کردن کار آدمهایی که در گذر از خطوط قرمز، ایدههای خلاقانهای را به نمایش میگذارند. واقعاً ماه عسل مظفری و عبدی میتوانست یک آیتم نمایشی در دهه سی لالهزار باشد.»
باید دید علیخانی در ادامه میتواند «جوکر» را با همان خلاقیتهای اولیه بالا بکشد یا صرفاً با ابزار شوخیهای جنسی و مثبت ۱۸ و برخی موقعیتهای کمدی لوده و سخیف آن را ادامه خواهد داد.
برنامه ویژه هفته؛ ادای دین به سبک مردم دار
«مردمدار» در میان ویژه برنامههای اولین سالگرد شهادت آیتالله سید ابراهیم رئیسی تلاش بیشتری برای متفاوت بودن و بیان حرفهای ناگفته داشت. این برنامه با اجرای علی صدری نیا مجری و مستندساز پخش شد و در گفتوگو با مهمانان به زوایای مختلف زندگی شهید رئیسی و دیگر شهدای خدمت پرداخت. «مردم دار» با انتخاب مهمانانی از مقامات ارشد کشوری که دارای سابقه همکاری و شناخت بیواسطه از زندگی و عملکرد شهید رئیسی هستند، سعی داشت تصویری جامع از شهید جمهور ارائه دهد.
بخشهایی از این سخنان و گفتوگوها هم در فضای مجازی دیده شد مثل گفتوگو با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که از وحدت در انتخابات و کناره گیری به نفع شهید رئیسی گفت یا صحبت با عباس عراقچی وزیر امور خارجه که درباره عملیات وعده صادق سخن گفت از جمله این بخش هاست.
«مردمدار» محصول سازمان هنری رسانهای اوج با همکاری بنیاد شهید رئیسی و شبکه سه سیما است که هر روز حوالی ساعت ۱۸:۳۰ پخش میشود.
منبع: مهر