کد خبر: ۶۱۹۰۴
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۶

موزه برتر کشور در کدام شهر قرار دارد؟

موزه تخصصی ایلام‌شناسی هفت‌تپه برای هفتمین سال متوالی در فهرست برگزیدگان آیین ملی موزه برتر قرار گرفت و عنوان پرافتخار «موزه برتر» را از سوی کمیته ملی ایکوم ایران (شورای بین‌المللی موزه‌ها) کسب کرد.
موزه برتر کشور در کدام شهر قرار دارد؟

مخاطب ۲۴- به گزارش روابط عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، مدیرپایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه روز دوشنبه با اشاره به برگزاری آیین ملی موزه برتر همزمان با روز جهانی موزه‌ها گفت: موزه باستان‌شناسی هفت‌تپه با کسب عنوان موزه برتر در شاخص «حفاظت و نگهداری»، برای هفتمین سال پیاپی در فهرست برگزیدگان این آیین ملی قرار گرفت.

عاطفه رشنویی ادامه داد: انتخاب موزه باستان‌شناسی هفت‌تپه به عنوان موزه برتر کشور نمادی از استمرار کیفیت حرفه‌ای، تعهد فرهنگی و اجرای موفق شاخص‌های بین‌المللی موزه‌داری است.

رشنویی با بیان اینکه موزه هفت تپه با تمرکز بر معرفی و بازنمایی تمدن ایلام به عنوان یکی از کهن‌ترین فرهنگ‌های بشری، نقش مهمی در تبیین تاریخ و هویت منطقه‌ای ایفا کرده است، گفت: بهره‌گیری از یافته‌های باستان‌شناسی منحصر‌به‌فرد از محوطه‌های هفت‌تپه و چغازنبیل شوش و همچنین رویکرد‌های نوین در آموزش، ترویج و نمایش موجب شده تا موزه هفت‌تپه به یکی از موزه‌های تخصصی فعال کشور تبدیل شود.

وی با بیان این‌که موزه هفت‌تپه با رویکردی خلاقانه و مشارکت‌محور، توانسته است در بخش‌های آموزشی، پژوهش، کودک و حفاظت و نگهداری حضوری موثر داشته باشد، افزود: برگزاری مستمر کارگاه‌های آموزشی، نشست‌های تخصصی، برنامه‌های مخاطب‌محور و تولیدمحتوای متناسب با گروه‌های مختلف سنی و اجتماعی، جایگاه این موزه را به‌عنوان مرجعی فرهنگی تقویت کرده است.

بیشتر بخوانید

مدیرپایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه بیان کرد: اقدامات موثر در نگهداری آثار، استانداردسازی فضای نمایش و مخزن و ثبت دقیق اطلاعات در این موزه انجام شده است که ثمره این اقدام‌ها ارتقای جایگاه این مجموعه در سطح ملی بوده است.

موزه شوش با حدود ۶۰ سال قدمت

به گزارش ایرنا، موزه باستان‌شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

موزه شوش با ۵۵۰ ‏مترمربع زیربنا در میان باغی به وسعت ۱۴ هزار و ۶۳۵ ‏متر مربع بر سر راه قلعه باستانی شوش قرار دارد.

نمای بنای موزه شوش آجری است و بنای اولیه موزه همزمان با شروع حفاری‌های شوش و با استفاده از آجر‌های بدست آمده از حفاری‌های شوش و چغازنبیل ساخته شده و طی سال‌های بعد نیز به آن افزوده شده است.

آثار به نماش در آمده در این موزه به دوره پیش از عیلام تا دوره اسلامی تعلق دارد.

موزه شوش دارای ۲ سالن بزرگ است و تمامی آثار به نمایش درآمده در آن حاصل حفاری‌های منطقه شوش و چغازنبیل است.

پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش، تیرماه سال ۹۴ در نشست آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در شهر بن آلمان بررسی و ثبت جهانی آن تایید شد.

«محوطه باستانی شوش» و «معبد چغازنبیل» ۲ اثر شاخص میراث فرهنگی کشورمان، در شهرستان شوش قرار دارند که هر ۲ در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند.

وجود آثار باستانی پیش از میلاد و نیز آثاری از چندین تمدن مهم از جمله هخامنشی، ساسانی، اشکانی و اسلامی در شوش، این شهرستان را به یک هدف مهم برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.

برچسب ها: موزه‌
آخرین اخبار
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز اعلام کرد موضوع جنگ رژیم صهیونیستی با ایران را «تمام‌شده» نمی‌داند و آن را همچنان باز می‌بیند.
برگزیده
پرتو فرابنفش در کدام نواحی ایران شدیدتر است؟ پرتو فرابنفش در کدام نواحی ایران شدیدتر است؟
پیش‌بینی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از شاخص پرتو فرابنفش تا ۱۰ مرداد ماه حاکی از میزان شدید تابش پرتو فرابنفش در ساعات صبح و ظهر است که در بعضی مناطق مانند استان‌های شرقی و جنوبی کشور و نیمه شرقی استان‌های سمنان، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب مازندران، گلستان و ارتفاعات شمال تهران و البرز اغلب زودتر از سایر استان‌ها افزایش خواهد یافت.
سواحل مدیترانه‌ایِ ترکیه در محاصره آتش سواحل مدیترانه‌ایِ ترکیه در محاصره آتش
درحالی دولت ترکیه دو استان غربی را مناطق فاجعه‌زده اعلام کرده، آتش‌سوزی‌های جنگلی جدیدی در سواحل مدیترانه‌ای این کشور آغاز شده است.
ابتکار نمی‌پذیرفت دریاچه ارومیه در حال نابودی است ابتکار نمی‌پذیرفت دریاچه ارومیه در حال نابودی است
شاید لازم باشد برای خواندن این مصاحبه هشدار بدهیم و بگوییم اگر ناراحتی قلبی دارید از خواندن این مطلب دست بکشید چرا ممکن است ناامیدی شما با خواندن این مطلب تشدید شود.
صفحه خبر بالای تصاویر