کد خبر: ۶۱۴۸۷
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۴

پاپ لئون چهاردهم میانه‌رو و اصلاح‌طلب است

در اولین رای‌گیری بعدازظهر در روز دوم برگزاری مجمع کاردینال‌ها و در حدود ساعت ۶ عصر، دود سفید از دودکش واتیکان برخاست و در میان تشویق پرشور جمعیت اعلام شد که پاپ بعدی انتخاب شده است.
پاپ لئون چهاردهم میانه‌رو و اصلاح‌طلب است

مخاطب۲۴- پرِووست که متولد شیکاگو است و ۶۹ سال دارد، پس از سال‌ها زندگی در پرو (ابتدا به‌عنوان مبلغ و سپس به‌عنوان اسقف اعظم) تابعیت پرو را نیز گرفته است در اولین رای‌گیری بعدازظهر در روز دوم برگزاری مجمع کاردینال‌ها و در حدود ساعت ۶ عصر، دود سفید از دودکش واتیکان برخاست و در میان تشویق پرشور جمعیت اعلام شد که پاپ بعدی انتخاب شده است.

کمی بیش از یک ساعت بعد، این پاپ جدید به جهانیان معرفی شد: کاردینال رابرت پرِووست که نام پاپی خود را «لئو چهاردهم» انتخاب کرده است.

نخستین سخنان او خطاب به بیش از ۱۰۰ هزار نفر مسیحی معتقد گردآمده در میدان سن پیتر چنین بود: «صلح بر شما باد.».

بیشتر بخوانید


اما پاپ جدید کیست و چه عقایدی دارد؟

رابرت پرِووست در سال ۲۰۲۳ توسط پاپ فرانسیس به واتیکان دعوت شد تا ریاست یکی از مهم‌ترین دفاتر کلیسای کاتولیک، یعنی دفتر بررسی و تأیید اسقف‌های پیشنهادی از سراسر جهان را بر عهده بگیرد.

این سمتی بسیار کلیدی در ساختار کلیسایی محسوب می‌شود و همین موضوع باعث شد که در آستانه برگزاری مجمع کاردینال‌ها او جایگاه پررنگ‌تری نسبت به بسیاری از کاردینال‌های دیگر داشته باشد.

یکی از موانع سنتی علیه انتخاب او این بود که برای مدت‌ها نوعی تابو در مورد انتخاب یک پاپ آمریکایی وجود داشته است، چرا که ایالات متحده در زمینه سکولاریسم، قدرت ژئوپولیتیکی بسیار بالایی دارد.

با این حال پرِووست که متولد شیکاگو است و ۶۹ سال دارد، پس از سال‌ها زندگی در پرو (ابتدا به‌عنوان مبلغ و سپس به‌عنوان اسقف اعظم) تابعیت پرو را نیز گرفته است.

او دو بار به عنوان رهبر کل فرقه مذهبی آگوستینی‌ها (که توسط سنت آگوستین در قرن سیزدهم بنیان‌گذاری شد) انتخاب شده بود.

او در سخنرانی آغازین خود به عنوان پاپ این مورد را نیز یادآوری کرد: «من فرزند سنت آگوستین هستم؛ یک آگوستینی.»

پاپ فرانسیس سال‌ها او را زیر نظر داشت و در سال ۲۰۱۴ او را از رهبری آگوستینی‌ها فراخواند تا در پرو به‌عنوان مدیر و سپس اسقف اعظم شهر شیکلایو خدمت کند.

وی در این سمت ماند تا اینکه در سال ۲۰۲۳ پاپ فرانسیس او را به ریاست کمیسیون پاپی آمریکای لاتین منصوب کرد. این جایگاهی بود که ارتباط دائم او با سلسله مراتب کلیسایی در بخش بزرگی از جهان کاتولیک را تضمین می‌ساخت.

اگرچه پرِووست پس از ورود به رم چهره‌ای عمومی و رسانه‌ای نداشت، اما در میان مقامات کلیسا شناخته‌شده و مورد توجه بود.

او ریاست یکی از اصلاحات انقلابی پاپ فرانسیس را نیز برعهده داشت: افزودن سه زن به هیئت رأی‌دهنده در روند انتخاب اسقف‌ها که اقدامی بی‌سابقه محسوب می‌شد.



مواضع او در مسائل کلیدی چیست؟

پرِووست اولین کشیش آمریکایی‌تبار است که به ریاست کلیسای کاتولیک رسیده است. او در آستانه برگزاری مجمع کاردینال‌ها جزو نامزد‌های اصلی محسوب نمی‌شد.

این کاردینال آمریکایی به خاطر رویکرد معتدل و معنوی‌اش شناخته می‌شود و در بسیاری از زمینه‌ها با مواضع پاپ فرانسیس هم‌راستا بوده، اما تفاوت‌هایی هم وجود دارد.

پیش از انتخاب به‌عنوان پاپ، او موضع‌گیری‌های علنی گسترده‌ای در مورد مسائل دگرباشان جنسی نداشته، اما روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده که او در سال ۲۰۱۲ از رسانه‌هایی که نسبت به «باور‌ها و شیوه‌هایی که با انجیل ناسازگارند» همدلی نشان می‌دادند، انتقاد کرده بود. از جمله آنچه که او «سبک زندگی همجنس‌گرایانه» خوانده بود.

این اظهارات با رویکرد پاپ فرانسیس که تلاش می‌کرد با جامعه دگرباشان جنسی به شکلی جامع‌تر ارتباط برقرار کند، در تضاد است.
دیدگاه‌ها درباره محیط زیست و سقط جنین

پاپ لئو چهاردهم در زمینه بحران اقلیمی، مواضعی مشابه با پاپ فرانسیس دارد. او به‌طور مکرر نسبت به چالش‌های زیست‌محیطی ابراز نگرانی کرده و بر لزوم اقدام عملی برای حل بحران‌های جهانی تأکید کرده است.

او اخیرا گفته بود که کلیسا باید از «حرف به عمل» برسد و نسبت به پیامد‌های مخرب توسعه افسارگسیخته فناوری هشدار داده بود.

پاپ لئون چهاردهم در بسیاری از مسائل میانه‌رو و اصلاح‌طلب تلقی می‌شود، اما در زمینه آموزه‌های عقیدتی کلیسا چهره‌ای محافظه‌کار به شمار می‌رود.

او با کشیش شدن زنان و کسب جایگاه «شَمّاس» در کلیسا توسط آنان مخالف است. وی همچنین بار‌ها در مورد سقط جنین اظهار نظر کرده و آن را «نوعی قتل» خوانده است.

برچسب ها: پاپ
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
دوربین‌های پرچمدار جدید چینی ویوو X۳۰۰ پرو دوربین‌های پرچمدار جدید چینی ویوو X۳۰۰ پرو
نتایج بررسی دوربین ویوو X۳۰۰ پرو منتشر شد و دنیای موبایل را شگفت‌زده کرد. این پرچمدار جدید با ترکیب دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی زایس و یک باتری غول‌پیکر، عملاً استاندارد‌های سال ۲۰۲۶ را جابه‌جا کرده است.
ظاهر جدید ستاره پرسپولیس برای بازی دربی ظاهر جدید ستاره پرسپولیس برای بازی دربی
محمد عمری، مهاجم پرسپولیس که این فصل در پست جدید خود در کنار علی علیپور یکی از زوج‌های اصلی خط حمله سرخپوشان را تشکیل داده، با تغییر استایل ظاهری خود آماده نبرد حساس دربی برابر استقلال می‌شود.
پس گرفتن استعفا پژمان بازغی و سام درخشانی پس گرفتن استعفا پژمان بازغی و سام درخشانی
متن استعفای پژمان بازغی و سام درخشانی پس از پذیرفته نشدن کناره‌گیری‌شان حذف شد.
دهه‌ی دهم زندگی وودی آلن مبارک! دهه‌ی دهم زندگی وودی آلن مبارک!
وودی الن بزرگ امروز ۹۰ ساله شد، فیلمسازی که بیانگر انسان‌ها در عصر مدرن است و بخاطر برنامه نوازندگی جاز به مراسم اسکار و گرفتن اسکار فیلم آنی‌هال نرفت، چون همزمان بود!
صدور حکم غیابی برای جعفر پناهی، برنده نخل طلای کن صدور حکم غیابی برای جعفر پناهی، برنده نخل طلای کن
جعفر پناهی فیلمساز مطرح کشور و برنده جایزه نخل طلای کن به دلیل فعالیت تبلیغی علیه نظام بار دیگر به حبس و ممنوعیت خروج از کشور آن هم به صورت غیابی محکوم شده است.
اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: حساب مشمولین مرحله اول طرح یسنا شامل سرپرستان خانوار ۳ دهک اول درآمدی دارای مادر باردار و فرزند شیرخوار (زیر ۲سال) از ۱۰ آذر شارژ می‌شود.
تحول شگفت انگیز گوگل مپ با هوش مصنوعی جمنای تحول شگفت انگیز گوگل مپ با هوش مصنوعی جمنای
گوگل به‌زودی با ادغام جمنای در گوگل مپس، تجربه مسیریابی را متحول خواهد کرد و قابلیت‌های هوش مصنوعی جدیدی را به این اپلیکیشن محبوب اضافه می‌کند.
برگزیده
طرح بنزین سه قیمتی روی قاچاق و یا مصرف بنزین تاثیرگذار نیست طرح بنزین سه قیمتی روی قاچاق و یا مصرف بنزین تاثیرگذار نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی: فیلترینگ فعلی را اشتباه می‌دانم، در زمان‌های غیر بحران، به نظر من فیلترینگ به این شکل صحیح نیست، درصد بالایی از مردم از VPN استفاده می‌کنند که آسیب ما را بیشتر و فضای مجازی ما را ناامن می‌کند
مانند جنگ 12 روزه، در برابر دشمن همه با هم باشید مانند جنگ 12 روزه، در برابر دشمن همه با هم باشید
رهبر معظم انقلاب اسلامی امشب در سخنانی تلویزیونی خطاب به ملت عزیز ایران، با تاکید بر ضرورت تقویت و استمرار قدرتمندانه بسیج در نسل‌های پی در پی به‌عنوان «یک ثروت بزرگ، حرکت همگانی و عامل افزایش قدرت ملی»، ناکامی آمریکا و رژیم صهیونیستی را در تحقق هیچ یک از اهداف حمله به ایران، نشانه شکست بدون تردید آنها خواندند
پیام کتبی ایران به عربستان پیام کتبی ایران به عربستان
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، در جریان دیدار رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان، پیام کتبی رئیس‌جمهور ایران را دریافت کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر