کد خبر: ۶۱۳۴۰
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۴

گزارش معاون ترامپ از مذاکرات ایران و آمریکا

معاون رئیس جمهور آمریکا با اشاره به مذاکرات جاری بین ایران و آمریکا گفت: «مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود. آنها سلاح هسته‌ای ندارند.»
گزارش معاون ترامپ از مذاکرات ایران و آمریکا

مخاطب۲۴- «جی دی ونس» معاون «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا عصر چهارشنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ به مسائل بسیاری از جمله ایران پرداخت

بیشتر بخوانید

او در این نشست گفت: «مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود. آنها سلاح هسته‌ای ندارند. به‌نظر من توافقی که به بازگشت ایران به عرصه تجارت جهانی منجر می‌شود قابل دسترس است.»

معاون ترامپ با اشاره به توافق هسته‌ای بین ایران و ۱+۵ در سال ۲۰۱۵ (برجام) ادعا کرد: «این توافق بسیار ضعیف بود. برجام از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری نمی‌کرد.»

ایران همواره تأکید کرده که سلاح هسته‌ای در دکترین نظامی یا سیاسی این کشور هیچ جایگاهی ندارد.

ونس در بخش دیگر اظهارات خود در کنفرانس امنیتی مونیخ افزود: «در برجام، برخی از توانمندی‌های هسته‌ای ایران حفظ شد و به آنها اجازه می‌داد تا به سوی سلاح هسته‌ای حرکت کنند. ایران اکنون سلاح هسته‌ای ندارد».

او اظهار داشت: «همانطور که رئیس جمهور ترامپ گفته است، توافقی وجود دارد که برای ایرانیان بسیار خوب است و به بازگشت این کشور به تجارت جهانی کمک خواهد کرد. اما این توافق به‌طور کامل مانع دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای خواهد شد و ما در حال مذاکره روی آن توافق هستیم.»

ونس در ادامه با اشاره به تهدیدات ترامپ علیه ایران ادعا کرد: «این گزینه اول است که برای ایرانیان بسیار خوب است. اما گزینه دوم، برای آنها بد خواهد بود. اما گزینه دوم، از گزینه دستیابی ایران به دستیابی سلاح هسته‌ای بهتر است، این مسئله برای آمریکا غیرقابل قبول است.»

او مدعی شد: «دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای به رقابت تسلیحاتی خواهد انجامید. پس از ایران، کشور‌های دیگر خواستار دستیابی به سلاح هسته‌ای خواهند شد.»

ونس مدعی شد: «رئیس جمهور ترامپ از اشاعه تسلیحات هسته‌ای بیزار است. او حاضر است با روسیه و چین مذاکره کند تا همگی تسلیحات هسته‌ای خود را کاهش دهند. به باور ما، در صورت دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، دیگر کشور‌های خاورمیانه به‌دنبال سلاح هسته‌ای خواهند رفت و این برای ما و دوستان آمریکا بسیار بد خواهد بود.»

او افزود: «اما باید تأکید کنم که روند مذاکرات با ایران تاکنون بسیار خوب بوده است. از عملکرد ایرانی‌ها و پاسخ آنها به برخی از نکات مطرح شده بسیار خوشنود هستیم. عمانی‌ها هم نقش بسیار سازنده‌ای ایفا کرده‌اند. اما این مذاکرات باید به نتایجی منجر شود.»

ونس تصریح کرد: «ایران باید برنامه تسلیحات‌سازی هسته‌ای خود را تعطیل کند. آنها می‌توانند برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز داشته باشند.»

او در ادامه با اشاره به خطوط قرمز ایران از جمله مسئله برنامه غنی‌سازی اورانیوم ادعا کرد: «اما چه کشور‌هایی در جهان هستند که بدون داشتن سلاح هسته‌ای، در کنار انرژی هسته‌ای برنامه غنی‌سازی اورانیوم دارند؟»

این ادعا درحالی است که کشور‌هایی مانند ژاپن، آلمان، هلند و برزیل بدون آنکه سلاح هسته‌ای در اختیار داشته باشند، برنامه‌های غنی‌سازی اورانیوم دارند.

با این وجود ونس ادعا کرد: «هیچ کشوری بدون داشتن سلاح هسته‌ای، برنامه غنی‌سازی اورانیوم ندارد. هیچ کشوری بدون داشتن سلاح هسته‌ای، برنامه غنی‌سازی اورانیوم توانمندی که قادر به غنی‌سازی اورانیوم تا خلوص ۹۰ درصد است، ندارد.»

او افزود: «پیشنهاد ما به ایران ساده است. شما نمی‌توانید برنامه غنی‌سازی اورانیوم که قادر به غنی‌سازی با غنای تسلیحاتی است، داشته باشید.»

برچسب ها: دونالد ترامپ
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
شیر و خورشید چگونه نماد هویت ایرانیان شد؟ روایت کامل + اینفوگرافیک شیر و خورشید چگونه نماد هویت ایرانیان شد؟ روایت کامل + اینفوگرافیک
نماد شیر و خورشید ایران با ریشه‌هایی در اسطوره‌های ایرانی، تاریخ ایران باستان، نجوم، مذهب و سیاست، یکی از مهم‌ترین عناصر هویت ملی و فرهنگی ایرانیان است.
فیلم+ پزشکیان در دیدار با خانواده جانباختگان حوادث ۱۴۰۴ چه گفت؟ فیلم+ پزشکیان در دیدار با خانواده جانباختگان حوادث ۱۴۰۴ چه گفت؟
رئیس‌جمهور پزشکیان در سفر به استان گلستان با جمعی از خانواده‌های شهدا و آسیب‌دیدگان حوادث دی‌ماه ۱۴۰۴ دیدار کرد.
حل مشکل غایبان کهنسال، نه افزایش جمعیت حل مشکل غایبان کهنسال، نه افزایش جمعیت
بر اساس اعلام رسمی سازمان وظیفه عمومی فراجا، معافیت سربازی برای پدران دارای سه فرزند با شرط ۴۰ سال سن؛ و چهار فرزند و بیشتر (بدون شرط سنی) صرفاً تا پایان سال ۱۴۰۴ اعتبار داشته و پس از آن متوقف خواهد شد
پزشکیان: از اینکه در این وضع افتادیم ناراحتم و شب‌ها خوابم نمی‌برد پزشکیان: از اینکه در این وضع افتادیم ناراحتم و شب‌ها خوابم نمی‌برد
دکتر پزشکیان با ابراز تأثر از شرایط ایجاد شده در کشور در جریان حوادث تلخ دی‌ماه گفت: بسیاری از شب‌ها از شدت نگرانی خوابم نمی‌برد و از اینکه به چنین وضعیتی رسیده‌ایم ناراحت هستم، اما چاره‌ای جز ماندن، تلاش کردن و ساختن کشور نداریم.
برندگان سیمرغ چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر برندگان سیمرغ چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر
مراسم اختتامیه چهل‌وچهارمین جشنواره ملی فیلم فجر امروز چهارشنبه ۲۲ بهمن‌ماه در تالار وحدت برگزار شد و این رویداد سینمایی به ایستگاه پایانی خود رسید.
روایت خلبانان از سوخو ۵۷ به‌روز شده روایت خلبانان از سوخو ۵۷ به‌روز شده
در میانه تلاش روسیه برای حفظ و ارتقای توان رزمی نیروی هوافضای خود، شرکت هواپیمایی متحد (UAC) از تحویل یک سری جدید از جنگنده‌های پیشرفته سوخو ۵۷ به وزارت دفاع خبر داده است
نامزدهای رشته‌های مختلف بخش سودای سیمرغ معرفی شدند نامزدهای رشته‌های مختلف بخش سودای سیمرغ معرفی شدند
فهرست نامزدهای چهل و چهارمین جشنواره ملی فیلم فجر به همراه هیئت داوری جشنواره اعلام شدند.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر