کد خبر: ۶۱۱۱۱
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۹

هیچ ماده منفجره و خطرناکی در بندر شهید رجایی وجود نداشت

معاون عملیات و ترمینال کالای خطرناک بندر شهید رجایی با رد شایعات رسانه‌های معاند تأکید کرد که هیچ ماده منفجره و خطرناکی در این بندر وجود ندارد و نامه‌های ارسالی به صاحبان کالا صرفاً برای تسریع در خروج کالا‌های حساس به دما در فصول گرم است.
هیچ ماده منفجره و خطرناکی در بندر شهید رجایی وجود نداشت

مخاطب ۲۴- «کالا‌های خطرناک موجود در ترمینال بندر شهید رجایی عمدتاً شامل گاز‌ها و مایعات قابل اشتعال، مانند سوخت‌های مایع و گازی و مواد اولیه شرکت‌های شوینده هستند که به گرما حساسند و در صورت افزایش دما ممکن است دچار خودسوزی شوند، نه انفجار، همچنین سموم کشاورزی، مواد خورنده مثل اسید‌ها و باز‌ها و مواد ضدخوردگی از دیگر اقلام موجودند که در صنایع شیمیایی کاربرد دارند.»

معاون عملیات و ترمینال کالای خطرناک بندر شهید رجایی با رد شایعات رسانه‌های معاند تأکید کرد که هیچ ماده منفجره و خطرناکی در این بندر وجود ندارد و نامه‌های ارسالی به صاحبان کالا صرفاً برای تسریع در خروج کالا‌های حساس به دما در فصول گرم است.

بندر شهید رجایی، یکی از مهم‌ترین بنادر تجاری ایران، اخیراً در کانون توجه رسانه‌های معاند قرار گرفته که با تحریف نامه‌های روتین این بندر، مدعی وجود «مواد منفجره» و خطر انفجار شده‌اند.

بیشتر بخوانید

تکذیب ادعا‌های رسانه‌های معاند

بهزاد فرجی، معاون عملیات و امور بندری این ادعا‌ها را قاطعانه رد کرد و توضیح داد که این نامه‌ها بخشی از رویه‌ای قدیمی برای مدیریت کالا‌های حساس به دما در فصل گرماست.

معاون عملیات و ترمینال کالای خطرناک بندر شهید رجایی با اشاره به دستورالعمل‌های بین‌المللی حمل دریایی کالا‌های خطرناک (IMDG Code) اظهار داشت: کالا‌های خطرناک به ۹ دسته تقسیم می‌شوند که مواد منفجره (کلاس ۱) و مواد رادیواکتیو (کلاس ۷) طبق این دستورالعمل‌ها در هیچ بندری نگهداری نمی‌شوند و به جرات می‌گویم هیچ ماده منفجره‌ای در بندر شهید رجایی وجود ندارد.

وی افزود: کالا‌های خطرناک موجود در ترمینال بندر عمدتاً شامل گاز‌ها و مایعات قابل اشتعال، مانند سوخت‌های مایع و گازی و مواد اولیه شرکت‌های شوینده هستند که به گرما حساسند و در صورت افزایش دما ممکن است دچار خودسوزی شوند، نه انفجار، همچنین سموم کشاورزی، مواد خورنده مثل اسید‌ها و باز‌ها و مواد ضدخوردگی از دیگر اقلام موجودند که در صنایع شیمیایی کاربرد دارند.

مدیریت ایمن و حرفه‌ای کالا‌های حساس

به گفته فرجی، بندر شهید رجایی از بیش از ۲۰ سال پیش رویه‌ای پیشگیرانه برای مدیریت کالا‌های خطرناک اتخاذ کرده و از اول اردیبهشت هر سال، با شروع گرما، نامه‌هایی به کشتیرانی‌ها و صاحبان کالا ارسال می‌شود تا کالا‌های حساس به دما سریع‌تر از بندر خارج شوند.

او توضیح داد: ما در فصل گرما بیش از ۱۰۰ نامه ارسال می‌کنیم برای مثال، از ۸۳ کانتینر ذکرشده در یک نامه، ۹۰ درصد آنها مواد اولیه شرکت‌های شوینده هستند که حساس به دما بوده و با شرایط ویژه نگهداری می‌شوند.

این مقام مسئول تأکید کرد که بندر از امکانات پیشرفته‌ای برای نگهداری این کالا‌ها برخوردار است و حدود ۸۳ کانتینر حساس به دما در سوله‌ای ۷۰۰۰ متری با دمای کنترل‌شده نگهداری می‌شوند که ۱۵ تا ۲۰ درجه خنک‌تر از محیط آزاد است، برخی کانتینر‌های پرریسک نیز به کانتینر‌های یخچال‌دار منتقل شده و دمای آنها کنترل می‌شود.

فرجی افزود: نیرو‌های متخصص مواد شیمیایی، آتش‌نشانان زبده و تجهیزات پیشرفته، مانند دماسنج‌های لیزری، به‌صورت مداوم کانتینر‌ها را بررسی می‌کنند در صورت هرگونه تغییر غیرعادی، اقدامات فوری مانند خنک‌سازی با فن یا گاز‌های بی‌اثر انجام می‌شود.

رد شایعات و اطمینان به مردم

معاون عملیات و ترمینال کالای خطرناک بندر شهید رجایی با ابراز تأسف از سوءاستفاده رسانه‌های معاند اظهار داشت: این ادعا‌ها که بندر پر از مواد منفجره است، کاملاً کذب و شرم‌آور است؛ براساس اسناد صحبت می‌کنیم و نگهداری مواد منفجره در بنادر ممنوع است.

او همچنین به همکاری بندر با گمرک برای تسریع در تشریفات خروج کالا‌ها اشاره کرد و گفت: این نامه‌ها به صاحبان کالا کمک می‌کند تا فرآیند خروج را سریع‌تر انجام دهند.

فرجی در پایان با اطمینان به مردم و رانندگان، تأکید کرد: هیچ کالای منفجره‌ای در بندر شهید رجایی وجود ندارد و با شرایط ایمن و حرفه‌ای از کالا‌ها نگهداری می‌کنیم و با کنترل دما، هرگونه خطر احتمالی را مدیریت کرده‌ایم.

اظهارات معاون عملیات و ترمینال کالای خطرناک بندر شهید رجایی نشان می‌دهد که شایعات اخیر صرفاً تحریفی از رویه‌های استاندارد بندر برای مدیریت کالا‌های حساس به دماست؛ این بندر با بهره‌گیری از امکانات پیشرفته و نیروی انسانی متخصص، نه‌تنها ایمنی کالا‌ها را تضمین کرده، بلکه با اقدامات پیشگیرانه، از بروز هرگونه حادثه جلوگیری می‌کند.

برچسب ها: بندر شهید رجایی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
جزئیات تعطیلی تهران و شهرهای دیگر جزئیات تعطیلی تهران و شهرهای دیگر
مهدهای کودک و پیش دبستانی در استان تهران به جز فیروزکوه تعطیل است و با دورکاری مادران این کودکان موافقت می شود.
بن‌سلمان در واشنگتن؛ اهداف و انگیزه‌ها بن‌سلمان در واشنگتن؛ اهداف و انگیزه‌ها
سفر بن‌سلمان به آمریکا تمرکز بر دریافت اف-۳۵، توافق امنیتی و انرژی هسته‌ای دارد و همزمان مسیر عادی‌سازی روابط عربستان با اسرائیل را روشن می‌کند.
نور شب خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد، هشدار هاروارد نور شب خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد، هشدار هاروارد
مطالعه دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی هنگام خواب، خطر ابتلا به بیماری قلبی را بالا می‌برد و رعایت تاریکی اتاق توصیه می‌شود.
جمعه سیاه یا دام آنلاین؛ حواستان به کلاهبرداری‌ها باشد جمعه سیاه یا دام آنلاین؛ حواستان به کلاهبرداری‌ها باشد
رئیس پلیس فتا هشدار داد با نزدیک شدن جمعه سیاه، تبلیغات فریبنده و کلاهبرداری‌ها در فضای مجازی به ویژه تلگرام و اینستاگرام افزایش می‌یابد.
گروسی: ایران به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست گروسی: ایران به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرد ایران برنامه ساخت سلاح هسته‌ای ندارد، اما به توسعه فناوری‌های پیشرفته و افزایش ذخایر اورانیوم ادامه می‌دهد.
اسرائیل برای حمله به لبنان آماده می‌شود اسرائیل برای حمله به لبنان آماده می‌شود
روزنامه یسرائیل هیوم گزارش داد ارتش اسرائیل خود را برای آغاز یک حمله چندروزه به لبنان آماده کرده و عملیات علیه زیرساخت‌های حزب‌الله و حماس ادامه دارد.
بقائی: تفاهم قاهره، لغو شده است بقائی: تفاهم قاهره، لغو شده است
سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد تفاهم قاهره با آژانس از نظر ایران لغو شده و قطعنامه اخیر شورای حکام علیه ایران، حقوقی و قانونی نیست و واکنش ایران در پی خواهد داشت.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر