کد خبر: ۶۱۱۴۴
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۸

دما در محل حریق انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۰ درجه بود

این حادثه، متفاوت‌ترین حریقی بود که تاکنون ما در کشور شاهد آن بودیم. حجم و گستردگی آتش، نوع حریق، دمای هوا و دمای ۱۴۰۰ درجه سانتیگرادی حریق و دود‌های کیلومتری که به آسمان کشیده شده بود این حریق را از سایر عملیات‌های ما متمایز می‌کرد.
دما در محل حریق انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۰ درجه بود

مخاطب۲۴- رییس کارگروه آتش نشانی کشور و مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران که در عملیات اطفای حریق بندر شهید رجایی در محل حادثه حضور داشت، با اشاره به این حادثه را متفاوت‌ترین حادثه حریقی کشور بیان کرد و گفت: دما در محل حریق ۱۴۰۰ درجه بود و با آب نمی‌شد آتش کانتینر‌ها را خاموش کرد، زیرا آب همان لحظه بخار می‌شد و ما برای کنترل حریق باید در کانتینر‌ها را باز می‌کردیم.
قدرت اله محمدی در یک برنامه تلویزیونی ضمن تسلیت به خانواده‌های کشته‌شدگان حادثه انفجار شهید تسلیت می‌گویمگفت: در روز حادثه، من از تلویزیون خبر انفجار بندر شهید رجایی را دنبال می‌کردم که دقایقی بعد، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بنده تماس گرفت و از من خواست با تیمی از آتش نشانان حرفه‌ای به بندرعباس اعزام شویم. من به همراه جلال ملکی سخنگوی سازمان، به دنبال بهترین مسیر برای رسیدن فوری به محل حادثه بودیم و سرانجام تصمیم گرفتیم با اولین پرواز به سمت قشم و سپس از راه دریایی به بندرعباس برسیم و اینچنین ما حدود ساعت ۵ عصر به محل حادثه رسیدیم.

بیشتر بخوانید

وی با اشاره به خاص بودن این حادثه افزود: این حادثه، متفاوت‌ترین حریقی بود که تاکنون ما در کشور شاهد آن بودیم. حجم و گستردگی آتش، نوع حریق، دمای هوا و دمای ۱۴۰۰ درجه سانتیگرادی حریق و دود‌های کیلومتری که به آسمان کشیده شده بود این حریق را از سایر عملیات‌های ما متمایز می‌کرد.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران ادامه داد: این حادثه، به یک بحران تبدیل شده بود و برای مدیریت آن چندین استان شامل استان‌های فارس، کرمان، یزد، تهران و هرمزگان همکاری داشتند. همه شرکت‌های پتروشیمی، پالایشگاه‌ها و شرکت‌های نفت نیز پای کار بودند. همچنین منسجم کردن این همه نیرو از استان‌های مختلف در آن شرایط سخت و استرس زا واقعا کار دشواری بود که الحمداله انجام شد.

محمدی درباره نوع حریق گفت: حریق‌ها در این حادثه، در کانتیر‌های بسته اتفاق می‌افتاد، یعنی گوشه‌ای از کانتیر در بسته آتش گرفته بود و بخشی از کانتیر را سوراخ کرده و شعله‌ها به بیرون می‌زد و به سایر نقاط سرایت می‌کرد. در هر کدام از این کانتیر‌ها نیز وسایل مختلفی نگهداری می‌شد، مثلا در بعضی از آنها مواد غذایی، لوازم خودرو، قیر و ... نگهداری می‌شد.
وی افزود: ما برای اینکه بتوانیم حریق‌ها را خاموش کنیم اولا باید می‌دانستیم درون هر کانتیر چیست تا بدانیم با چه روشی می‌توان آن را خاموش کرد. زیرا انقدر دمای هوا و حریق زیاد بود که آب روی کانتینر‌ها بخار می‌شد و اصلا خاموش نمی‌شد. به عنوان مثال در کانتینری که قیر نگهداری می‌شد، نمی‌شد از آب استفاده کرد. بر همین اساس، ما باید کانتینر‌ها را در ابتدا باز می‌کردیم و بعد برای اطفای حریق اقدام می‌کردیم.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران ادامه داد: در این حادثه، ۱۵ ساعت کنترل حریق اصلی و ۴۸ ساعت اطفای کامل زمان برد، همچنین چهار مرتبه سناریو عملیاتی را تغییر دادیم تا در دمای ۴۰ درجه‌ای بندرعباس بتوانیم این بحران را کنترل کنیم.

محمدی گفت: آتش نشانان واقعا جانانه وارد حریق‌ها می‌شدند تا بتوانند حریق را کنترل کنند. در این مدت، چندین انفجار در فاصله ۵ متری آتش نشانان رخ داد و ما هیچ راهی جز نفوذ نداشتیم، اما همه همکارانم با شجاعت تمام در دل آتش بودند و سرانجام با تمام تلاش‌های همکارانم در سراسر کشور، حریق کاملا اطفا شد.

برچسب ها: بندر شهید رجایی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد
در این قسمت از پادکست مخاطب فوتبالی به بررسی شرایط ستاره‌ی ازبکستانی تیم پرسپولیس میپردازیم.
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر