کد خبر: ۶۰۹۴۵
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۰

تهرانی‌ها مراقب توفان باشید! توفان در راه تهران

مازیار غلامی ضمن شرح چگونگی شکل‌گیری طوفان روز گذشته، روند صدور هشدار‌ها و اطلاع‌رسانی‌های انجام‌شده گفت: این طوفان‌ها بر اثر پدیده همرفتِ ناشی از افزایش دما شکل می‌گیرد سپس با توجه به جهت باد و جریانات جوی حرکت می‌کند.
تهرانی‌ها مراقب توفان باشید! توفان در راه تهران

مخاطب ۲۴- مدیر کل هواشناسی استان تهران گفت: برای امروز (۸ اردیبهشت‌ماه) و روز‌های آینده (تا چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت‌ماه) این شرایط به خصوص برای ساعات عصر و شب با شدت و ضعف مورد انتظار است.

مازیار غلامی ضمن شرح چگونگی شکل‌گیری طوفان روز گذشته، روند صدور هشدار‌ها و اطلاع‌رسانی‌های انجام‌شده گفت: این طوفان‌ها بر اثر پدیده همرفتِ ناشی از افزایش دما شکل می‌گیرد سپس با توجه به جهت باد و جریانات جوی حرکت می‌کند.

وی افزود: ساعات عصر و شب اوج فعالیت‌های همرفتی این سامانه‌هاست که به دلیل شدت ناپایداری موجب وقوع رگبار و رعدوبرق و طوفان همراه با گردوخاک می‌شود، اگرچه که عمر طوفان‌ها طولانی نیست و معمولا بازه فعالیت آنها کمتر از یک ساعت است.

مدیر کل هواشناسی استان تهران تاکید کرد: برای امروز (۸ اردیبهشت‌ماه) و روز‌های آینده (تا چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت‌ماه) این شرایط به خصوص برای ساعات عصر و شب با شدت و ضعف مورد انتظار است.

غلامی در پاسخ به اینکه هشدار طوفان روز گذشته، به‌موقع به نهاد‌های ذی‌ربط و عموم مردم اطلاع‌رسانی شده بود؟ عنوان کرد: هشدار‌های لازم صادر و از طریق رسانه‌ها از جمله صداوسیما، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و دیگر رسانه‌ها از روز قبل اطلاع رسانی شده بود.

مدیر کل هواشناسی استان تهران ادامه داد: حدود ساعت ۱۵ از رادیو تهران، در خصوص این ناپایداری‌ها هشدار داده شد. یک ساعت قبل از فعالیت طوفان در شهر تهران نیز از طریق شبکه خبر و زیرنویس آن به عموم مردم اطلاع رسانی شد.

به گفته وی به مسئولان مربوطه از جمله رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران و به مسئولان خدمات شهری تهران نیز اطلاع رسانی شده بود که آمادگی لازم را داشته باشند.

مدیر کل هواشناسی استان تهران افزود: هشدار‌های روزانه برای تمامی دستگاه‌های مسئول در سطح استان و شهرستان ارسال می‌شود و از طریق هواشناسی استان تهران نیز پیش بینی و هشدار‌های صادره اطلاع رسانی می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش وقوع طوفان‌های شدید در تهران می‌تواند نشانه‌ای از تغییرات اقلیمی باشد نیز گفت: افزایش دمای هوا، افزایش فراوانی طوفان‌ها در سطح دنیا به‌ویژه طوفان‌های حاره‌ای طی ۵۰ سال اخیر، معمولا بعنوان یک شاخص تغییر اقلیم محسوب می‌شود. اساسا امکان مقابله با این طوفان‌ها وجود ندارد و با آگاهی به عموم مردم و مسئولان می‌توان تا حدی از شدت آسیب‌ها کاست.

غلامی افزود: طبیعتا افزایش دما غیرمعمول روز‌های اخیر را می‌توان ناشی از نوسانات اقلیمی در منطقه به دلیل تاثیر تغییر اقلیم در مقیاس جهانی دانست. باید از تمامی ظرفیت‌های موجود نظیر صداوسیما، خبرگزاری‌ها، فضای مجازی، جراید، روزنامه ها، تولیدات رسانه‌ای در حوزه‌های مختلف، امکانات رسانه‌ای و... و مخابراتی برای اطلاع رسانی به عموم مردم استفاده کرد.

غلامی در پایان با اشاره به هشدار زرد اداره کل هواشناسی، از احتمال کاهش کیفیت هوا و افزایش غلظت ذرات معلق در روز‌های یکشنبه لغایت پایان روز چهارشنبه (۷ تا ۱۰ اردیبهشت) خبر داد و توصیه کرد شهروندان به ویژه گروه‌های حساس، از حضور غیرضروری در فضای باز خودداری کنند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
نایب رئیس مجلس: حقوق نیرو‌های شرکتی مستقیم پرداخت شود نایب رئیس مجلس: حقوق نیرو‌های شرکتی مستقیم پرداخت شود
نایب رئیس مجلس گفت حقوق نیرو‌های شرکتی باید مستقیم توسط دستگاه‌های اجرایی پرداخت شود و شرکت‌های واسطه‌ای و حجمی حذف شوند.
ایران شروط سختی به آمریکا تحمیل کرد ایران شروط سختی به آمریکا تحمیل کرد
سیاستمدار لبنانی می‌گوید جمهوری اسلامی ایران با اتکا به قدرت سیاسی و راهبردی خود در منطقه، شروط سختی به آمریکا تحمیل کرده و از موضع قدرت مذاکره می‌کند.
طوفان و سیلاب در فیلیپین و اندونزی تلفات فاجعه بار برجای گذاشت طوفان و سیلاب در فیلیپین و اندونزی تلفات فاجعه بار برجای گذاشت
طوفان «کالماگی» در فیلیپین و سیلاب‌های شدید در اندونزی تاکنون جان حداقل ۸۱ نفر را گرفته و ده‌ها نفر همچنان مفقود هستند.
آمریکا خواستار لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه جولانی شد آمریکا خواستار لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه جولانی شد
آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت ارائه کرده که هدف آن لغو تحریم‌ها علیه «ابو محمد جولانی»، رهبر دولت موقت سوریه است.
رکورد تعطیلی دولت آمریکا شکسته شد رکورد تعطیلی دولت آمریکا شکسته شد
تعطیلی دولت فدرال آمریکا وارد روز سی و ششم شد و رکورد طولانی‌ترین توقف فعالیت دولت در تاریخ این کشور را شکست؛ اختلافات بر سر یارانه‌های سلامت ادامه دارد.
پیام تبریک زیباکلام به شهردار جدید نیویورک پیام تبریک زیباکلام به شهردار جدید نیویورک
صادق زیباکلام پیروزی زهران ممدانی در انتخابات شهرداری نیویورک را تبریک گفت.
قالیباف عازم پاکستان شد قالیباف عازم پاکستان شد
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، به دعوت رسمی پاکستان عازم اسلام آباد شد تا روابط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی ایران و پاکستان را تقویت کند.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر