کد خبر: ۶۰۸۶۹
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۶

طیب نیا، وزارت اقتصاد و داستان ادامه دار وفاق ملی!

طیب نیا با سابقه‌ای درخشان در کاهش تورم و سیاست‌های اقتصادی موفق، به عنوان گزینه‌ای جدی برای وزارت اقتصاد مطرح شده، اما ابهامات پیرامون نحوه تعاملات او با رئیس‌جمهور، بر معرفی او به عنوان وزیر اقتصاد سایه افکنده است.

کاوه عزیزی - مخاطب24مخاطب ۲۴- کاوه عزیزی- رئیس کمیته حقوقی حزب همبستگی دانش آموختگان ایران- بزرگترین خصیصه دکتر پزشکیان از دیدگاه مردم صداقت اوست و دیگر  امتیاز بسیار بزرگ او عدم استبداد رای و تن دادن به نظریات صحیح کارشناسان است. در روز‌های انتخابات، پزشکیان در مقابل دیگر کاندیدا‌ها که برنامه‌های مفصل اقتصادی خود را ارائه میکردند، ایده و روش اقتصادی مشخصی را برای دولت خود به مردم معرفی نکرد و به وعده  اجرای سیاست‌های بالادستی و استفاده از نظریات کارشناسان مجرب اقتصادی بسنده کرد و در این مرحله مهمترین چهره اقتصادی که به دکتر پزشکیان پیوست و به تشریح سیاست‌های اقتصادی دولت احتمالی پزشکیان پرداخت، دکتر علی طیب نیا- ملقب به آقای ضد تورم - وزیر اقتصاد دولت اول دکتر حسن روحانی بود.

ایشان فارغ التحصیل (رتبه اول آزمون‌های ورودی دوره کارشناسی ارشد و دکترای  دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران) و استاد تمام اقتصاد دانشگاه تهران بوده و  تخصص شان نیز شناخت تورم و راهکار‌های رفع آن است.

طیب نیا که در سال‌های قبل از دولت روحانی در مناصب مهم اقتصادی دولت‌های هاشمی و خاتمی نیز  حضوری فعال داشت، در شرایطی در سال ۱۳۹۲  با ۲۷۴ رای مثبت - که بالاترین تعداد رای اعتماد به یک وزیر در تمامی ادوار مجالس بعد از انقلاب است - بر کرسی وزارت اقتصاد نشست که تورم ۳۴.۷ درصد بود ولی در همان سال اول و حتی قبل از تصویب برجام، سیاست‌های اقتصادی او تورم را به کمتر از نصف رساند و در سال ۱۳۹۳  تورم  به ۱۵.۶ درصد و در سال ۱۳۹۴  به  ۱۱.۹ درصد رسید و در سال‌های ۹۵ و ۹۶ نیز که برجام اجرا می‌شد، میزان تورم  به  ۹ و ۹.۷ درصد کاهش یافت.  میزان کاهش نرخ تورم، کاهش نرخ رشد ارز و نیز کاهش نرخ رشد نقدینگی که در دوران وزارت ایشان محقق شده، در هیچ یک از سال‌های دوران پس از جنگ در ایران تکرار نشده است.

پیوستن طیب نیا به پزشکیان، نقصان کمپین انتخاباتی پزشکیان را رفع کرد و مردمی که از وخامت اوضاع اقتصاد، رنجور و بیمناک بودند را به سپردن جایگاه ریاست جمهوری به پزشکیان، ترغیب کرد. جایگاه طیب نیا در آن روز‌ها به قدری رفیع بود که بعد از معرفی آقای عارف به عنوان معاون اول، طیب نیا در پیامی تصویری ضمن تبریک به ایشان، مشکلات شخصی خود را دلیل نپذیرفتن این جایگاه بیان نمود.

در روز‌های اخیر، معاون اجرایی رئیس جمهور از طیب نیا به عنوان گزینه اول وزارت اقتصاد نام برده و در صحبتی عجیب، اعلام کرده که تا نهایی شدن لیست از سوی رئیس جمهور ضرورتی برای صحبت کردن با حتی نفر اول لیست پیشنهادی وجود ندارد! و شایعاتی نیز در خصوص شرایط پیشنهادی طیب نیا برای پذیرش پیشنهاد وزارت مطرح شده و حتی روزنامه کیهان گله کرده که "رئیس جمهور اقتصاد را معطل طیب نیا کرده! " و از دیگر سو  بنا بر اخبار موثق، طیب نیا نیز  با رد کردن کلیه شایعات در باره شروط خود اعلام داشته از سوی رئیس جمهور هیچگونه پیشنهادی برای وزارت به او نشده است!

جواد ظریف نیز چندی پیش بیان داشته بود که:" محدودیت‌های شدیدی از طرف بعضی افراد بر من و آقای طیب نیا وارد میشد و من موضوع را به صورت مکتوب به رئیس جمهور اعلام کردم "

اکنون سوال این است که با وجود تمام شایعات و ابهامات به وجود آمده، دلیل عدم موضع گیری صریح رئیس جمهوری که به صداقت شهره است در این خصوص چیست؟ آیا سیاست‌های اقتصادی آقای طیب نیا که عقل منفصل اقتصادی و زبان گویای دکتر پزشکیان در انتخابات بود، اکنون مورد تایید ایشان نمی‌باشد و یا دلایل دیگری برای چشم پوشی از ایشان وجود دارد؟

انتظار عمومی از رئیس جمهور محبوب، صادق و متواضع ایران این است که در شرایطی که اصلاحات اقتصادی داخلی باید در اولویت اقدامات دولت باشد هر چه زودتر به شایعات مربوط به نحوه تعاملات خود و دکتر طیب نیا پایان داده و فارغ از گمانه زنی‌ها درباره نحوه عملکرد مجلس، وزیر اقتصاد مورد نظر خود را به مجلس معرفی نماید تا شرایط تعلیق امور در وزارت و اقتصاد ایران خاتمه یافته و امید به اصلاح امور در اقتصاد و جامعه، جان دوباره یابد.

captcha
پربحث ترین ها
اخبار داغ
راه حل وزیر ارتباطات درباره اختلالات جی‌پی‌اس راه حل وزیر ارتباطات درباره اختلالات جی‌پی‌اس
سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره اختلالات جی‌پی‌اس گفت: گزارشی را آماده کرده‌ایم، چون فقط حوزه ارتباطات متاثر از اختلالات جی‌پی‌اس نیست، در حوزه صنعت هوانوردی با این چالش به‌صورت جدی مواجه هستیم. اختلالات جی‌پی‌اس را احصا کرده‌ایم و به شورای عالی امنیت ملی منعکس کرده‌ایم و این موضوع در دستورکار قرار گرفته است
پاسخ مربی مشهور به پیشنهاد استقلال: من پرسپولیسی هستم! پاسخ مربی مشهور به پیشنهاد استقلال: من پرسپولیسی هستم!
سرمربی پیشین تیم فوتبال پرسپولیس پیشنهاد رقیب دیرینه این تیم را نپذیرفت.
پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد! پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد!
همان‌طور که طی ساعات گذشته و پس از حذف استقلال از لیگ قهرمانان آسیا شایعاتی پیرامون آینده ریکاردو ساپینتو منتشر شده بود، اکنون از این باشگاه خبر می‌رسد که سرانجام مدیران برای برکناری سرمربی پرتغالی به اجماع رسیده‌اند و او قرار است از سمت خود کنار گذاشته شود
نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی
وقتی روی سطح آب بازیگران با عرشه های بزرگ و دید مستقیم و پرچم های افراشته حضور دارند ،در لایه‌ای پایین‌تر از سطح آب، جایی که نه پرچمی برافراشته است و نه نمایش قدرتی در کار، بازی دیگری در جریان است.
حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان
یک فروند هواپیمای نیروی هوایی ارتش در حین اجرای ماموریت آموزشی شبانه در استان همدان دچار سانحه شد و یکی ازخلبانان این هواپیما به درجه رفیع شهادت نائل آمد و دیگر خلبان این هواپیما سالم است
فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت
بسته شدن تنگه هرمز، فرمانده نیروی دریایی سپاه، امروز در رزمایش کنترل هوشمند تنگۀ هرمز برای رعایت اصول ایمنی و کشتی رانی، بخش‌هایی از تنگۀ هرمز برای چند ساعت بسته می‌شود.
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه ساعات آغاز به کار ادارات در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
برگزیده