کد خبر: ۶۰۸۰۹
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۷

کیهان در گذشته معتقد بود ترام‍پ خود گرگه الان معتقد ماسک گرگ زده!

حسین شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان، در یادداشتی با عنوان «کدام فاکتور از فرمول مذاکره حذف شده است؟!» ضمن اشاره به اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، مبنی «اگر نتوانیم با ایران به توافق برسیم، من ممکن است با میل خود وارد جنگ شوم!» به نقد تهدیدات آمریکا در جریان مذاکرات پرداخته است.
کیهان در گذشته معتقد بود ترام‍پ خود گرگه الان معتقد ماسک گرگ زده!

مخاطب۲۴- مدیرمسئول کیهان با تأکید بر اینکه «آمریکا اگر در لاف گزاف خود برای حمله نظامی به ایران کمترین احتمال موفقیتی داشت، لحظه‌ای درنگ نمی‌کرد»، نوشت: «چرا که بار‌ها نشان داده است که به هیچ ضابطه قانونی، ملاحظات حقوقی و انسانی و... پایبند نیست. آنچه در این میان مانع آمریکاست، اقتدار مثال‌زدنی جمهوری اسلامی است که طی چهل و چند سال گذشته به وضوح نشان داده شده است؛ و دقیقاً به همین علت است که اهداف خود را از طریق مذاکره دنبال می‌کند.»
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان، در یادداشتی با عنوان «کدام فاکتور از فرمول مذاکره حذف شده است؟!» ضمن اشاره به اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، مبنی «اگر نتوانیم با ایران به توافق برسیم، من ممکن است با میل خود وارد جنگ شوم!» به نقد تهدیدات آمریکا در جریان مذاکرات پرداخته است.

بیشتر بخوانید


او در این زمینه نوشت:

۱- دیروز دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با مجله آمریکایی تایم گفت‌: «فکر می‌کنم ما با ایران به توافق خواهیم رسید» و در ادامه اظهار داشت‌: «البته اگر نتوانیم به توافق برسیم، من ممکن است با میل خود وارد جنگ شوم»! این روز‌ها و در حالی که مذاکرات غیر‌مستقیم ایران با آمریکا در جریان است و امروز قرار است سومین دور مذاکرات در عمان برگزار شود، تهدید‌های مورد اشاره را نمی‌توان و نباید نادیده گرفته و از کنار آن به آسانی عبور کرد.

روز چهارشنبه هفته قبل در یادداشتی به تحریم‌های سه‌گانه آمریکا که هرکدام دقیقاً در آستانه ۳ دور مذاکره وضع شده بود و نیز به تهدید ایران در گفت‌و‌گوی تلفنی ترامپ و نتانیاهو اشاره کرده و آورده بودیم؛ «پیام‌های چهارگانه‌ای که به آن اشاره شد، نشان می‌دهد که آمریکا از اهداف باج‌خواهانه خود دست نکشیده است که اگر این‌گونه نبود، رخداد‌های چهارگانه مورد اشاره، آن‌هم دقیقاً در گرماگرم (بخوانید سردا سرد) مذاکرات کمترین توجیهی نداشت. مگر نه این که ویتکاف در هر دو دور مذاکرات بر حل مسائل فی‌ما‌بین و رسیدن به یک توافق مرضی‌الطرفین تاکید کرده است؟! اگر این‌گونه است، تحریم‌های زنجیره‌ای و اظهارات ترامپ در مکالمه تلفنی با جلاد خونخوار رژیم صهیونیستی چه توجیهی دارد»؟!
۲- اظهارات دیروز ترامپ که به آن اشاره شد، این پرسش را پیش می‌کشد که مگر آمریکا از توافق با ایران چه می‌خواهد که از نقطه مقابل توافق، یعنی عدم توافق با عنوان جنگ و حمله نظامی یاد می‌کند؟! توافق طرفین درباره صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران (که می‌دانند هست) در مقابل لغو تحریم‌ها به لحاظ اهمیت، در حد و اندازه‌ای نیست که نقطه مقابل آن حمله نظامی باشد! بنابراین باید دید در این فرمول کدام «فاکتور» جا افتاده است که روند مذاکرات با آنچه مقامات آمریکایی اعلام می‌کنند، همخوانی ندارد! و آیا تیم مذاکره‌کننده کشورمان که نشان داده است از هوشمندی درخور تحسین برخوردار است، نباید درباره این «فاکتور عمداً جا افتاده»! از طرف مقابل توضیح بخواهد؟!

۳- خانم «نیکی هیلی» نماینده دور اول ریاست جمهوری ترامپ در سازمان ملل متحد، اعتراف کرده بود که ترامپ از ترفند «مرد دیوانه» بهره می‌گیرد و به من اصرار می‌کرد که از او چهره یک رئیس‌جمهور غیر‌قابل پیش‌بینی ارائه کنم! نیکی هیلی می‌گفت، ترامپ در مقابل پرسش من که چرا باید چنین باشد؟ تاکید می‌کرد «برای ترساندن طرف مقابل»!.

نگاهی گذرا به نزدیک به ۱۰۰ روزی که از ریاست جمهوری ترامپ می‌گذرد نیز به وضوح نشان می‌دهد بارزترین ویژگی ترامپ، اعتیاد او به «لاف‌های گزاف» است و به گوسفندی شبیه است که «ماسک گرگ» بر چهره زده است!

۴- آمریکا اگر در لاف گزاف خود برای حمله نظامی به ایران کمترین احتمال موفقیتی داشت، لحظه‌ای درنگ نمی‌کرد و بار‌ها نشان داده است که به هیچ ضابطه قانونی، ملاحظات حقوقی و انسانی و... پایبند نیست. آنچه در این میان مانع آمریکاست، اقتدار مثال‌زدنی جمهوری اسلامی است که طی چهل و چند سال گذشته به وضوح نشان داده شده است؛ و دقیقاً به همین علت است که اهداف خود را از طریق مذاکره دنبال می‌کند. خبر زیر را بخوانید!

۵- دی ماه سال گذشته «ریچارد نفیو» که به معمار تحریم‌ها علیه ایران شهرت دارد، طی یادداشتی در نشریه آمریکایی «فارن افرز» از کارآمدی تحریم‌ها علیه ایران ابراز نا‌امیدی کرده و درباره حمله احتمالی به ایران نیز نوشته بود: «پیامد‌های حمله نظامی به ایران بسیار سنگین است و در آن، احتمال شکست و تضعیف اعتبار آمریکا بسیار زیاد است». نفیو در ادامه می‌نویسد «حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران نیز بی‌اثر است، چرا که دانش هسته‌ای ایران بومی است و نه وارداتی». ریچارد نفیو تاکید می‌کند که «مذاکره، تنها راه برای مقابله و مهار ایران است»! دقت کنید، مذاکره را برای مهار ایران می‌خواهند و نه‌...

و اما، اگرچه تیم مذاکره‌کننده کشورمان طی دو دوره مذاکرات اخیر با هوشمندی نشان داده است که به حریف اجازه خروج از چارچوب تعیین شده را نمی‌دهد ولی انتظار می‌رود که امروز در عمان از طرف مقابل درباره تناقض میان فرمول اعلام شده مذاکره و اظهارات ترامپ توضیح بخواهد.

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود
کاربران ایرانی از ساعاتی پیش برای ورود به اپلیکیشن چت‌جی‌پی‌تی با پیام «کشور شما پشتیبانی نمی‌شود» مواجه شده‌اند. این اختلال در شرایطی رخ داده که دسترسی به این سرویس پیش‌تر با روش‌هایی در لایه زیرساخت امکان‌پذیر بود؛ اما اکنون وضعیت دسترسی کاربران تغییر کرده است.
پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد! پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد!
هوشنگ نصیرزاده با تشریح پرونده تیوی بیفوما تأکید کرد بهتر است پرسپولیس و استقلال خوزستان پیش از آغاز یک دعوای حقوقی تازه به توافق برسند.
جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل
رقابت در لیگ برتر ایران فصل ۱۴۰۵–۱۴۰۶ به نقطه‌ای حساس رسیده است. تیم‌های پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور با اختلافی اندک در صدر جدول قرار دارند و هر هفته می‌تواند سرنوشت شانس قهرمانی را تغییر دهد. در این میان، نبرد مهاجمان برای عنوان آقای گل و عملکرد چشمگیر دروازه‌بان‌ها، هیجان لیگ را به اوج رسانده است.
بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه
بازنشستگان و مستمری‌بگیرانی که مستمری خود را از بانک رفاه کارگران دریافت می‌کنند، می‌توانند از روز بیستم هر ماه از اعتبار خرید طرح تأمین‌رفاه استفاده کنند. این طرح شامل اعتبار تشویقی، تخفیف‌های فروشگاهی و امکان خرید اقساطی نیز می‌شود.
فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد! فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد!
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی قهرمانی و افتخارآفرینی تیم امید کشتی آزاد در مسابقات جهانی آمریکا را به مدیران، مربیان، کشتی‌گیران غیور تیم و ملت بزرگ ایران به‌خصوص نسل جوان قهرمان میهن تبریک گفتند.
عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد! عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد!
آلفرد یعقوب‌زاده، عکاس سرشناس ایرانی و ثبت‌کننده لحظات تاریخی در بحران‌ها و جنگ‌های مختلف جهان، در جریان عکاسی از تظاهرات اخیر فرانسه و بر اثر وقوع انفجار زخمی شد.
فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده! فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده!
سردار نقدی: فقط دو کشور در جهان بمب ۱۴ تنی دارند: یکی از آنها جمهوری اسلامی ایران و دیگری آمریکا است
برگزیده
راز ۲۵ رأی داده‌نشده و ۸ غایب در رأی اعتماد وزیر دفاع! راز ۲۵ رأی داده‌نشده و ۸ غایب در رأی اعتماد وزیر دفاع!
در جلسه رأی اعتماد وزیر دفاع مجلس، مهرداد اخلاقی با کسب ۲۳۷ رأی موافق اعتماد نمایندگان را جلب کرد، اما جزئیات رأی‌گیری الکترونیکی نشان داد ۲۵ نماینده حاضر اصلاً رأی ندادند و ۸ نماینده هم غایب بودند. این غیبت‌ها و عدم مشارکت در شرایط حساس انتخاب وزیر دفاع جدید، سوال‌برانگیز شده است.
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.