کد خبر: ۶۰۷۶۹
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۲

با آمریکایی‌ها مذاکره کردیم و با اروپایی‌ها هم آماده‌ام اولین قدم را بردارم

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه امروز (پنجشنبه) چهارم اردیبهشت‌ماه و در آستانه دور سوم گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا که قرار است روز شنبه ششم اردیبهشت‌ماه در مسقط برگزار شود، گفت: روابط ایران با سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان، بریتانیا در سال‌های اخیر فراز و نشیب‌هایی داشته است. چه بخواهیم چه نخواهیم، این روابط در حال حاضر در وضعیت نشیب است.
با آمریکایی‌ها مذاکره کردیم و با اروپایی‌ها هم آماده‌ام اولین قدم را بردارم

مخاطب ۲۴- سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه امروز و در آستانه دور سوم گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم با آمریکا خطاب به اروپایی‌ها گفت: بار دیگر دیپلماسی را پیشنهاد می‌کنم. پس از رایزنی‌های اخیرم در مسکو و پکن، آماده‌ام تا گام اول را با سفر به پاریس، برلین و لندن بردارم.

بیشتر بخوانید

وزیر خارجه با طرح این سؤال که «چرا؟» عنوان کرد: هر طرف روایت خاص خود را دارد. به نظر من، سرزنش کردن کاری بیهوده است. آنچه که اهمیت دارد این است که وضعیت کنونی برای هر دو طرف باخت - باخت است.

آماده سفر بودم ولی سه کشور نخواستند

وی با اشاره به دیدارش در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با وزرای خارجه سه کشور اروپایی بیان کرد: سپتامبر گذشته در نیویورک، زمانی که با وزرای امور خارجه سه کشور و دیگر همتایان اروپایی دیدار کردم، پیشنهاد گفت‌و‌گو دادم. گفتم بیایید به جای تقابل، همکاری را انتخاب کنیم، نه فقط در موضوع هسته‌ای، بلکه در هر زمینه دیگری که منافع و نگرانی‌های مشترک داریم. متأسفانه آنها راه سخت را انتخاب کردند.

بعد از این دیدار چهار دور نشست در سطح معاونان و مدیران سیاسی وزرای خارجه ایران و سه کشور اروپایی در نیویورک و ژنو برگزار و هفتم فروردین‌ماه نیز نشست کارشناسان ایران و سه کشور اروپایی باز هم در ژنو برگزار شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی امروز همچنین گفت: بار دیگر دیپلماسی را پیشنهاد می‌کنم. پس از رایزنی‌های اخیرم در مسکو و پکن، آماده‌ام تا گام اول را با سفر به پاریس، برلین و لندن بردارم.

عراقچی یادآور شد: پیش از آغاز گفت‌وگوی غیرمستقیم با آمریکا نیز آماده این کار بودم، اما سه کشور اروپایی نخواستند.

عراقچی هفتم فروردین‌ماه سال‌جاری و همزمان با برگزاری نشست کارشناسی ایران و سه کشور اروپایی در ژنو، در تماس تلفنی دیوید لمی همتای انگلیسی از برخی تحرکات و مواضع غیرسازنده کشور‌های اروپایی و اتحادیه اروپا از جمله اعمال و ادامه تحریم‌های مختلف علیه ایران به بهانه‌های واهی، ابراز ناامیدی کرد و خواهان تجدیدنظر ۳ کشور اروپایی در رویکرد‌های خود در ارتباط با ایران و غرب آسیا شده بود.

اکنون توپ در زمین اروپایی هاست

وی عنوان کرد: اکنون توپ در زمین اروپایی هاست. آنها این فرصت را دارند که خود را از نفوذ «گروه‌های ذی‌نفع خاص» رها کنند و مسیری متفاوت را شکل دهند. نحوه عمل ما در این مقطع حساس، احتمالاً افق آینده را مشخص خواهد کرد.

عراقچی که روز گذشته در پکن حضور داشت در شبکه ایکس هم نوشت: تلاش‌های رژیم اسرائیل و برخی گروه‌های ذینفع خاص برای منحرف کردن دیپلماسی، با استفاده از انواع تاکتیک‌ها، برای همگان کاملاً واضح است.

سیدعباس عراقچی در میانه گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا پیش از دور دوم این گفت‌و‌گو‌ها که با واسطه عمان در ۳۰ فروردین‌ماه در رم برگزار شد روز پنجشنبه ۲۸ فروردین‌ماه به مسکو رفت و مقامات روس را در جریان این گفت‌و‌گو‌ها قرار داد و با آنها مشورت کرد و دیروز چهارشنبه سوم اردیبهشت‌ماه و در آستانه دور سوم گفت‌و‌گو‌ها که قرار است در مسقط برگزار شود، با مقامات چین دیدار و آنها را از روند این گفت‌و‌گو‌ها مطلع کرد.

دور نخست گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا ۲۳ فروردین‌ماه با واسطه وزیر خارجه عمان بدر البوسعیدی و به ریاست سیدعباس عراقچی و استیو ویتکاف نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه در مسقط برگزار شد.

برچسب ها: سید عباس عراقچی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
صدیقی در نماز جمعه این هفته چه سخنی برای گفتن داشت؟ صدیقی در نماز جمعه این هفته چه سخنی برای گفتن داشت؟
حجت‌الاسلام کاظم صدیقی خطیب جمعه تهران خطاب به عموم مردم تاکید کرد: باید واحد باشید و وحدت و انسجام را حفظ کنید و هر صدای تفرقه را صدای دشمن تلقی کنید.
شوخی آذری جهرمی با آرزویی که ربع پهلوی به گور خواهد برد شوخی آذری جهرمی با آرزویی که ربع پهلوی به گور خواهد برد
شوخی آذری جهرمی با آرزویی که ربع پهلوی به گور خواهد برد
پرونده کنکور‌های دو نوبته برای همیشه بسته شد پرونده کنکور‌های دو نوبته برای همیشه بسته شد
پرونده کنکور‌های دو نوبته بسته شد و از سال آینده کنکور یک نوبت برگزار می‌شود.
کدام داور و قاری قرآنی برنامه محفل در دولت پزشکیان پست گرفت؟ کدام داور و قاری قرآنی برنامه محفل در دولت پزشکیان پست گرفت؟
«حامد شاکرنژاد» قاری قرآن و داور مسابقات محفل، مشاور فرهنگی وزیر راه و شهرسازی شد.
دلیل تبریک باشگاه اینتر به طارمی چه بود؟ دلیل تبریک باشگاه اینتر به طارمی چه بود؟
باشگاه اینتر با انتشار پستی در شبکه‌های اجتماعی، تولد مهاجم ایرانی خود را تبریک گفت
ظریف از تنها تهدید اسراییل رونمایی کرد! ظریف از تنها تهدید اسراییل رونمایی کرد!
وزیر امور خارجه پیشین کشورمان در حساب ایکس خود نوشت: جنگ، ترور، خرابکاری، باج‌گیری. نشان می‌دهد که تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است.
مدنی زاده عضو شورای عالی کار شد مدنی زاده عضو شورای عالی کار شد
معاون اول رئیس جمهور، مصوبه هیات وزیران مبنی بر عضویت سیدعلی مدنی زاده وزیر امور اقتصادی و دارایی به عنوان عضو شورای عالی کار را به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرد.
برگزیده
صدیقی در نماز جمعه این هفته چه سخنی برای گفتن داشت؟ صدیقی در نماز جمعه این هفته چه سخنی برای گفتن داشت؟
حجت‌الاسلام کاظم صدیقی خطیب جمعه تهران خطاب به عموم مردم تاکید کرد: باید واحد باشید و وحدت و انسجام را حفظ کنید و هر صدای تفرقه را صدای دشمن تلقی کنید.
شوخی آذری جهرمی با آرزویی که ربع پهلوی به گور خواهد برد شوخی آذری جهرمی با آرزویی که ربع پهلوی به گور خواهد برد
شوخی آذری جهرمی با آرزویی که ربع پهلوی به گور خواهد برد
ظریف از تنها تهدید اسراییل رونمایی کرد! ظریف از تنها تهدید اسراییل رونمایی کرد!
وزیر امور خارجه پیشین کشورمان در حساب ایکس خود نوشت: جنگ، ترور، خرابکاری، باج‌گیری. نشان می‌دهد که تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است.
صفحه خبر بالای تصاویر