کد خبر: ۶۰۷۶۹
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۲

با آمریکایی‌ها مذاکره کردیم و با اروپایی‌ها هم آماده‌ام اولین قدم را بردارم

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه امروز (پنجشنبه) چهارم اردیبهشت‌ماه و در آستانه دور سوم گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا که قرار است روز شنبه ششم اردیبهشت‌ماه در مسقط برگزار شود، گفت: روابط ایران با سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان، بریتانیا در سال‌های اخیر فراز و نشیب‌هایی داشته است. چه بخواهیم چه نخواهیم، این روابط در حال حاضر در وضعیت نشیب است.
با آمریکایی‌ها مذاکره کردیم و با اروپایی‌ها هم آماده‌ام اولین قدم را بردارم

مخاطب ۲۴- سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه امروز و در آستانه دور سوم گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم با آمریکا خطاب به اروپایی‌ها گفت: بار دیگر دیپلماسی را پیشنهاد می‌کنم. پس از رایزنی‌های اخیرم در مسکو و پکن، آماده‌ام تا گام اول را با سفر به پاریس، برلین و لندن بردارم.

بیشتر بخوانید

وزیر خارجه با طرح این سؤال که «چرا؟» عنوان کرد: هر طرف روایت خاص خود را دارد. به نظر من، سرزنش کردن کاری بیهوده است. آنچه که اهمیت دارد این است که وضعیت کنونی برای هر دو طرف باخت - باخت است.

آماده سفر بودم ولی سه کشور نخواستند

وی با اشاره به دیدارش در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با وزرای خارجه سه کشور اروپایی بیان کرد: سپتامبر گذشته در نیویورک، زمانی که با وزرای امور خارجه سه کشور و دیگر همتایان اروپایی دیدار کردم، پیشنهاد گفت‌و‌گو دادم. گفتم بیایید به جای تقابل، همکاری را انتخاب کنیم، نه فقط در موضوع هسته‌ای، بلکه در هر زمینه دیگری که منافع و نگرانی‌های مشترک داریم. متأسفانه آنها راه سخت را انتخاب کردند.

بعد از این دیدار چهار دور نشست در سطح معاونان و مدیران سیاسی وزرای خارجه ایران و سه کشور اروپایی در نیویورک و ژنو برگزار و هفتم فروردین‌ماه نیز نشست کارشناسان ایران و سه کشور اروپایی باز هم در ژنو برگزار شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی امروز همچنین گفت: بار دیگر دیپلماسی را پیشنهاد می‌کنم. پس از رایزنی‌های اخیرم در مسکو و پکن، آماده‌ام تا گام اول را با سفر به پاریس، برلین و لندن بردارم.

عراقچی یادآور شد: پیش از آغاز گفت‌وگوی غیرمستقیم با آمریکا نیز آماده این کار بودم، اما سه کشور اروپایی نخواستند.

عراقچی هفتم فروردین‌ماه سال‌جاری و همزمان با برگزاری نشست کارشناسی ایران و سه کشور اروپایی در ژنو، در تماس تلفنی دیوید لمی همتای انگلیسی از برخی تحرکات و مواضع غیرسازنده کشور‌های اروپایی و اتحادیه اروپا از جمله اعمال و ادامه تحریم‌های مختلف علیه ایران به بهانه‌های واهی، ابراز ناامیدی کرد و خواهان تجدیدنظر ۳ کشور اروپایی در رویکرد‌های خود در ارتباط با ایران و غرب آسیا شده بود.

اکنون توپ در زمین اروپایی هاست

وی عنوان کرد: اکنون توپ در زمین اروپایی هاست. آنها این فرصت را دارند که خود را از نفوذ «گروه‌های ذی‌نفع خاص» رها کنند و مسیری متفاوت را شکل دهند. نحوه عمل ما در این مقطع حساس، احتمالاً افق آینده را مشخص خواهد کرد.

عراقچی که روز گذشته در پکن حضور داشت در شبکه ایکس هم نوشت: تلاش‌های رژیم اسرائیل و برخی گروه‌های ذینفع خاص برای منحرف کردن دیپلماسی، با استفاده از انواع تاکتیک‌ها، برای همگان کاملاً واضح است.

سیدعباس عراقچی در میانه گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا پیش از دور دوم این گفت‌و‌گو‌ها که با واسطه عمان در ۳۰ فروردین‌ماه در رم برگزار شد روز پنجشنبه ۲۸ فروردین‌ماه به مسکو رفت و مقامات روس را در جریان این گفت‌و‌گو‌ها قرار داد و با آنها مشورت کرد و دیروز چهارشنبه سوم اردیبهشت‌ماه و در آستانه دور سوم گفت‌و‌گو‌ها که قرار است در مسقط برگزار شود، با مقامات چین دیدار و آنها را از روند این گفت‌و‌گو‌ها مطلع کرد.

دور نخست گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا ۲۳ فروردین‌ماه با واسطه وزیر خارجه عمان بدر البوسعیدی و به ریاست سیدعباس عراقچی و استیو ویتکاف نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه در مسقط برگزار شد.

برچسب ها: سید عباس عراقچی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
دستور ترامپ برای بررسی مجدد گرین‌کارت مهاجران ایرانی دستور ترامپ برای بررسی مجدد گرین‌کارت مهاجران ایرانی
رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا دستور بررسی مجدد مجوز اقامت دائم شهروندان چندین کشور از جمله ایران را صادر کرده است.
کوسه خاکستری بیدار شد؛ رونمایی آلمان از مخوف‌ترین پهپاد زیردریایی جهان کوسه خاکستری بیدار شد؛ رونمایی آلمان از مخوف‌ترین پهپاد زیردریایی جهان
آلمان به‌تازگی از زیردریایی گری شارک (Greyshark)، نسل جدید پهپادهای زیرآبی خود رونمایی کرده است. این سیستم‌های خودکار، نظارت بر زیرساخت‌های دریایی را بدون دخالت انسان متحول خواهند کرد.
قیمت خودروهای سایپا امروز جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ + جدول قیمت خودروهای سایپا امروز جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ + جدول
قیمت متوسط بازار آزاد و قیمت نمایندگی خودروهای سایپا امروز جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ را در جدول زیر مشاهده نمایید. این قیمت‌ها به تومان بوده و روزانه به‌روزرسانی می‌شود.
گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم
گل دوم المپیاکوس به رئال مادرید توسط مهدی طارمی در دقیقه ۵۱ زده شد
مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵ مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵
ویدیویی از مانور جنگنده j۱۰ چینی که در نمایشگاه هوایی دبی ۲۰۲۵ همه را متحیر کرد
بیفوما، در آب نمک دربی بیفوما، در آب نمک دربی
به احتمال فراوان وینگر کنگویی بازی با شمس آذر را از دست داده و استراحت خواهد کرد.
مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر
آلفرد یعقوب‌زاده عکاس برجسته و مطرح در عرصه بین‌الملل، مهمان ویژه چهل‌وسومین جشنواره جهانی فیلم فجر است.
برگزیده
مانند جنگ 12 روزه، در برابر دشمن همه با هم باشید مانند جنگ 12 روزه، در برابر دشمن همه با هم باشید
رهبر معظم انقلاب اسلامی امشب در سخنانی تلویزیونی خطاب به ملت عزیز ایران، با تاکید بر ضرورت تقویت و استمرار قدرتمندانه بسیج در نسل‌های پی در پی به‌عنوان «یک ثروت بزرگ، حرکت همگانی و عامل افزایش قدرت ملی»، ناکامی آمریکا و رژیم صهیونیستی را در تحقق هیچ یک از اهداف حمله به ایران، نشانه شکست بدون تردید آنها خواندند
پیام کتبی ایران به عربستان پیام کتبی ایران به عربستان
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، در جریان دیدار رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان، پیام کتبی رئیس‌جمهور ایران را دریافت کرد.
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر