کد خبر: ۶۰۷۶
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۰

انصراف بیش از ۷۰ نفر از زائران حج تمتع از تشرف به سرزمین وحی

بیش از ۷۰ نفر از زائران حج تمتع سال جاری پس از صدور ویزا و در آستانه اعزام، از تشرف به سرزمین وحی انصراف داده‌اند.
انصراف بیش از ۷۰ نفر از زائران حج تمتع از تشرف به سرزمین وحی

به گزارش مخاطب۲۴ ـ امسال سهمیه ایران برای حج تمتع ۳۹ هزار و ۶۳۵ نفر اعلام و ثبت‌نام از مشمولان حج تمتع توسط سازمان حج و زیارت با محدودیت‌هایی همچون داشتن سن کمتر از ۶۵ سال، تزریق حداقل ۲ دُز واکسن مورد تأیید سعودی‌ها آغاز شد. البته یکی دیگر از محدودیت‌های اعمال شده این بود که افرادی که در حج تمتع سال ۹۹ ثبت‌نام خود را تکمیل کرده بودند، امسال امکان انتخاب کاروان‌های حج تمتع را داشتند.

انصراف بیش از ۷۰ نفر از زائران حج تمتع از تشرف به سرزمین وحی

پس از انتقال هزینه حج تمتع به عربستان، روند صدور ویزا از طریق سامانه مسار آغاز شد و به این ترتیب، در مرحله نخست عوامل اجرایی و ستادی حج تمتع به عربستان اعزام شدند و بعد از آن نیز ۲۲ خردادماه نخستین کاروان‌های زائران حج تمتع به عربستان منتقل شدند.

 

هم‌اکنون روزانه ویزای زائران حج تمتع در حال صدور است و اعزام کاروان‌ها انجام می‌شود، اما نکته جالب در حج تمتع امسال، افزایش تعداد انصرافی‌هاست؛ به طوری که تا زمانی نخستین اعزام زائران انجام شد، هنوز ظرفیت کاروان‌ها تکمیل نشده بود و ثبت‌نام از مشمولان ادامه داشت.

علاوه بر این، در آن زمان در حالی که هنوز ویزای عربستان برای مشمولان حج تمتع صادر نشده بود، تعداد انصرافی‌های حج تمتع به حدود ۸۰۰ نفر رسید. اکنون که اعزام‌ها در حال انجام است و از طرفی هم ویزای برخی زائران دریافت شده است، بیش از ۷۰ نفر از مشمولان حج تمتع ۱۴۰۱ پس از صدور ویزا و انجام سایر مراحل برای تشرف به سرزمین وحی، از این سفر معنوی انصراف داده‌اند.

بر همین اساس، سازمان حج و زیارت در حال برنامه‌ریزی به منظور تکمیل این ظرفیت از بین مشمولان حج تمتع است و جلسات آموزشی فشرده برای متقاضیان حج تمتع سال جاری برگزار می‌کند تا زائران با آمادگی در کنار حجاج سایر کشور‌ها به انجام مناسک حج تمتع بپردازند.

به گفته یک منبع مطلع، دلیل اصلی انصراف افراد از تشرف به حج تمتع سال جاری، بالا بودن هزینه حج است. بسیاری از افراد هزینه تحمیل شده از سوی سعودی‌ها را پرداخت کرده‌اند، اما در واپسین روز‌های اعزام، از تشرف به حج تمتع انصراف داده‌اند. به همین دلیل هم سازمان حج و زیارت برای تکمیل شدن ظرفیت کاروان‌ها مجبور شده تا دوباره ثبت‌نام از مشمولان را در دستور کار قرار دهد.

البته همانطور که رئیس سازمان حج و زیارت گفته بود، امسال شاید آخرین «حج ارزان» باشد و بهتر است مشمولان از فرصت استفاده کرده و از تشرف به حج امسال انصراف ندهند. با این وجود، برخی از مشمولان حج تمتع از این سفر انصراف و ترجیح داده‌اند تا در فرصت دیگری به حج تمتع مشرف شوند.

هزینه حج تمتع امسال در ابتدا به طور متوسط ۳۷ میلیون تومان اعلام شد که البته با توجه به اینکه حج تمتع سال ۹۹ برگزار نشد و زائران هزینه را به طور کامل پرداخت کرده بودند و مبلغ آن با ارز ۹ هزار تومانی در آن زمان در بانک مرکزی تثبیت شده بود، این هزینه با وجود بالا رفتن قیمت‌ها در عربستان به ویژه مالیات به این مبلغ رسید، اما در آستانه اعزام زائران به سرزمین وحی، عربستان به یک باره هزینه حج تمتع را حدود یک هزار و ۲۰۰ دلار افزایش داد که با تدابیر سازمان حج و زیارت زائران، زائران حدود یک سوم این مبلغ را پرداختند و هزینه حج تمتع به طور متوسط به ۴۵ میلیون تومان رسید.

منبع : فارس 

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
نمایش پیانیست؛ در باب میوه‌گانی زیادی انسانی نمایش پیانیست؛ در باب میوه‌گانی زیادی انسانی
نمایش «پیانیست» با خلق جهانی استعاری و بدن‌مند، تماشاگر را به فضایی می‌برد که در آن مرز میان انسان و میوه محو می‌شود و مفاهیم قدرت، آگاهی، فرسودگی و حقیقت در قالب شکل‌های تازه‌ای از زیست به صحنه درمی‌آیند. این اثر، نه صرفاً یک نمایش فانتزی، بلکه دستگاهی مفهومی است که از طریق دفرمه‌گی بدن‌ها و زبان، به ساختار‌های سلطه و میل در جهان انسانی طعنه می‌زند. کارگردان در این نمایش تلاش می‌کند اقتداری را که بی‌دلیل یا با دلیل مشکوک بر زندگی روزمره سایه انداخته، در قالب میوه‌هایی مجسم کند که در ظاهر شاداب‌اند، اما از درون گرفتار جبر‌های هستی‌شناسانه هستند.
اوسمار: جادوگری! من کاتولیک هستم اوسمار: جادوگری! من کاتولیک هستم
اوسمار ویه‌را سرمربی پرسپولیس امروز در نشست خبری خود با سوالی در مورد لحظه عجیب دربی پایتخت مواجه شد.
بخشنامه تغییر ساعات کار ادارات + جزئیات بخشنامه تغییر ساعات کار ادارات + جزئیات
بر اساس بخشنامه سراسری معاون وزیر کشور خطاب به تمامی استانداران ساعات کار ادارات دولتی، شهرداری‌ها، بانک‌ها و ارگان‌های عمومی از اول دی‌ماه ۱۴۰۴ لغایت ۲۹ اسفند ۱۴۰۴ از ساعت ۸ صبح تا ۱۴ ظهر تعیین شده است.
بیانیه رسمی تهیه‌کننده سریال شغال در پی محکومیت بازیگر نقش سیاوش در این سریال بیانیه رسمی تهیه‌کننده سریال شغال در پی محکومیت بازیگر نقش سیاوش در این سریال
سرانجام پس از چند ماه پیگیری و ارائه مدارک و مستندات متقن و حقوقی، هیئت داوری خانه سینما رأی خود را درباره شکایت علی طلوعی، تهیه‌کننده سریال شغال، از آقای سجاد بابایی، بازیگر نقش سیاوش در سریال شغال صادر و ابلاغ کرد
ببینید: رضائیان، ساپینتو در آغوش هم ببینید: رضائیان، ساپینتو در آغوش هم
سرمربی پرتغالی که همیشه روی مسائل روحی بازیکنان حساس است، از رامین خواست با آرامش بیشتری در تمرین حاضر شود و همین تصمیم باعث شد مدافع باتجربه استقلال جلسه دیروز را با دستور سرمربی ترک کند و غیبت او در تصاویر منتشرشده، موجی از شایعات را در رسانه‌ها و میان هواداران ایجاد کند.
ماجراهای مراسم قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۲۶، این بار عذرخواهی رسمی فیفا از لیونل اسکالونی ماجراهای مراسم قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۲۶، این بار عذرخواهی رسمی فیفا از لیونل اسکالونی
این اشتباه باعث سردرگمی و حتی ناراحتی شد و فیفا را بر آن داشت تا روز بعد، از این بابت پوزش بخواهد. 
روایت پزشکیان از حمله به جلسه شعام و تصمیمی که بعد از آن گرفتند روایت پزشکیان از حمله به جلسه شعام و تصمیمی که بعد از آن گرفتند
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، در روایتی از ماجرای حمله به جلسه شعام گفت: در آن جریانات وقتی خواستند ما را بزنند، زدند، اما خدا نخواست و یک سوراخی بود و توانستیم از آن سالم خارج شویم. البته کلیت قضیه بارها گفته‌ام، برای منی که عمر را کرده‌ام چه چیزی بهتر از آنکه شهید شوم نه اینکه بر اثر بیماری در بستر باشم
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر