کد خبر: ۶۰۷۴۸
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۶

قیمت دلار در سال جاری به کدام سمت و سو می‌رود؟

زمانی که خبر توافق ایران و آمریکا برای مذاکره منتشر شد، نرخ ارز و طلا و سکه به شدت ریزش کرد و باعث ضرر سنگین دلالان و سوداگران شد.
قیمت دلار در سال جاری به کدام سمت و سو می‌رود؟

مخاطب ۲۴- رحمان سعادت کارشناس اقتصادی گفت: اگر توافقی که در مذاکرات ایران و آمریکا حاصل می‌شود در سطح عالی باشد، انتظار می‌رود ریزشی که نرخ ارز در سال ۱۳۶۷ تجربه کرد، در سال جاری نیز تکرار شود و قیمت ارز سقوط تاریخی را ثبت خواهد کرد. از سوی دیگر اگر توافق به دست آمده در سطح اندک باشد، در بدترین حالت موجب تثبیت نرخ ارز و عدم افزایش قیمت خواهد شد.

وی افزود: در ایام نوروز با وجود اینکه معاملات ارزی در سطح بسیار اندکی بود، نرخ‌ها رشد زیادی را تجربه کردند؛ به عبارت دیگر دلالان با سوءاستفاده از تعطیلات سعی کردند نرخ ارز را افزایش دهند، اما در اولین روز بعد از عید و همچنین با شروع مذاکرات ایران و آمریکا شاهد بودیم که نرخ ارز و قیمت طلا به شدت کاهشی شد که این موضوع نشان می‌دهد دلالان بازار ارز نرخ‌سازی می‌کردند.

بیشتر بخوانید

رحمان سعادت اظهار کرد: در ایام نوروز با وجود اینکه معاملات ارزی در سطح بسیار اندکی بود، نرخ‌ها رشد زیادی را تجربه کردند؛ به عبارت دیگر دلالان با سوءاستفاده از تعطیلات سعی کردند نرخ ارز را افزایش دهند، اما در اولین روز بعد از عید و همچنین با شروع مذاکرات ایران و آمریکا شاهد بودیم که نرخ ارز و قیمت طلا به شدت کاهشی شد که این موضوع نشان می‌دهد دلالان بازار ارز نرخ‌سازی می‌کردند.

وی افزود: زمانی که خبر توافق ایران و آمریکا برای مذاکره منتشر شد، نرخ ارز و طلا و سکه به شدت ریزش کرد و باعث ضرر سنگین دلالان و سوداگران شد.

سعادت گفت: معمولاً ۷۰ درصد افرادی که عامیانه و غیرحرفه‌ای در بازار ارز فعالیت می‌کنند در دام «جهش نرخ دلار» می‌افتند؛ بنابراین مردم باید با دقت و دانش کافی و برای رفع نیاز‌های واقعی وارد این بازار شوند. اما افراد خبره و صاحبان پول‌های درشت فریب نمی‌خورند و عموما بعد از اینکه بازار ریزش کرد و تب جهش ارزی از بین رفت به این بازار ورود می‌کنند.

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه سمنان، در زمان‌هایی که جهش ارزی روی می‌دهد، حداقل یک چهارم افزایشی که روی می‌دهد نرخ ارز عقب نشینی می‌کند؛ کما اینکه در ریزش سنگین اخیر شاهد کاهش حدود ۲۲ درصدی نرخ دلار بوده‌ایم.

سعادت خاطرنشان کرد: نرخ ارز در کشور ما تا حدود زیادی یک متغیر سیاسی است و زمانی که مسائل بین‌المللی و سیاست خارجی دچار تغییرات می‌شود، این مسائل بر بازار ارز تاثیر گذار است، بنابراین هر چقدر که اقتصاد داخلی را تقویت کنیم، بازهم به سیاست خارجی و اقتصاد بین‌المللی وصل خواهیم بود.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: دلار یک ارز مرجع در جهان است که نقش اساسی در معاملات اقتصادی دارد و حدود ۷۰ درصد از معاملات جهانی توسط دلار صورت می‌گیرد. مذاکره با آمریکا به کاهش و ثبات نرخ‌ها در بازار‌های مختلف منجر خواهد شد. چه بسا شاهد بودیم که نرخ در دو هفته اخیر روزانه حدود ۲۰۰۰ تومان کاهش داشته است.

وی افزود: اگر توافقی که در این مذاکرات حاصل می‌شود در سطح عالی باشد، انتظار می‌رود ریزشی که نرخ ارز در سال ۱۳۶۷ تجربه کرد، در سال ۱۴۰۴ تکرار شود و قیمت ارز سقوط تاریخی را ثبت خواهد کرد.

سعادت گفت: از سوی دیگر اگر توافق به دست آمده در سطح اندک باشد، در بدترین حالت موجب تثبیت نرخ ارز و عدم افزایش قیمت خواهد شد.

این اقتصاددان تصریح کرد: ثبات بازار ارز تاثیر زیادی بر تولید دارد و با توجه به اینکه شعار امسال سرمایه‌گذاری در تولید است، تثبیت نرخ ارز، موتور محرک رشد تولید خواهد بود.

وی تاکید کرد: اقتصاد ایران ظرفیت‌های بالایی برای رشد دارد و توافق ایران و آمریکا موجب خواهد شد سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها افزایش یابد، درنتیجه سرمایه‌گذاری در تولید محقق می‌شود و در این شرایط می‌توانیم اهداف برنامه هفتم توسعه را نیز محقق سازیم.

برچسب ها: مذاکرات
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پرونده قتل سهیلا در پردیس پس از پنج سال دوباره باز شد پرونده قتل سهیلا در پردیس پس از پنج سال دوباره باز شد
پرونده قتل سهیلا ۴۷ ساله که در آذر ۱۳۹۹ در پردیس کشته شد، با ارائه شواهد و شهادت‌های جدید دوستان و همسایگان، پس از پنج سال دوباره در جریان رسیدگی قضایی قرار گرفت.
قیمت آپارتمان دو خوابه در غرب تهران اعلام شد قیمت آپارتمان دو خوابه در غرب تهران اعلام شد
آخرین گزارش‌ها از بازار مسکن غرب تهران نشان می‌دهد قیمت آپارتمان‌های دو خوابه بسته به منطقه و سال ساخت، بین ۹ تا ۱۴ میلیارد تومان متغیر است.
مذاکره با تلگرام به‌دلیل ایرادات حقوقی متوقف شد مذاکره با تلگرام به‌دلیل ایرادات حقوقی متوقف شد
بر اساس گزارش فارس، مذاکرات برای توافق با تلگرام به‌دلیل ایرادات حقوقی و ابهام در اجرای قوانین داخلی ایران متوقف شده و اصلاح متن‌های توافق در حال پیگیری است.
عبدی: سیاست ایران در چرخه «نه»‌ها گرفتار شده است عبدی: سیاست ایران در چرخه «نه»‌ها گرفتار شده است
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت سیاست ایران امروز در چرخه‌ای بی‌پایان از انکار و نفی گرفتار شده و گفت‌و‌گو و اصلاح واقعی در آن تقریبا امکان‌ناپذیر است.
پوتین: توسعه تسلیحات هسته‌ای بخشی از راهبرد دفاعی روسیه است پوتین: توسعه تسلیحات هسته‌ای بخشی از راهبرد دفاعی روسیه است
رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد توسعه تسلیحات هسته‌ای و سلاح‌های پیشرفته، بخشی از راهبرد دفاعی کشور است و تهدیدی برای دیگر کشور‌ها به شمار نمی‌رود.
نتانیاهو در صدد انحلال پارلمان نتانیاهو در صدد انحلال پارلمان
رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند بنیامین نتانیاهو در حال بررسی انحلال کنست و برگزاری انتخابات زودهنگام طی سه ماه آینده است؛ اقدامی که می‌تواند معادلات سیاسی تل‌آویو را دگرگون کند.
بیمه‌شدگان با سابقه کمتر از ۱۵ سال بازنشسته می‌شوند بیمه‌شدگان با سابقه کمتر از ۱۵ سال بازنشسته می‌شوند
مدیرکل نام‌نویسی تأمین اجتماعی اعلام کرد بر اساس قانون برنامه هفتم، بیمه‌شدگان با سابقه کمتر از ۱۵ سال نیز در صورت رسیدن به ۳۵ سال سابقه پرداخت، بازنشسته خواهند شد.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر