کد خبر: ۶۰۶۶۳
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۲

۱۰۰ روز سکونت در کاخ سفید و ۱۲ فرمان ترامپ!

ترامپ در روز تحلیف خود در ۲۰ ژانویه، ۲۶ فرمان ریاست جمهوری را امضا کرد که یک رکورد محسوب می‌شود.
۱۰۰ روز سکونت در کاخ سفید و ۱۲ فرمان ترامپ!

مخاطب۲۴- به گزارش خبرگزاری فرانسه، در ۱۰۰ روز اول ورودش به کاخ سفید، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، سیاست خارجی کشور را زیر و رو کرد و باعث نوسانات شدید در بازار‌های جهانی شد.

بیشتر بخوانید

در زیر ده ایستگاه اساسی در صد روز اول دوره دوم ریاست جمهوری این جمهوری‌خواه در ایالات متحده آمده است:
فرمان‌های روز اول

ترامپ در روز تحلیف خود در ۲۰ ژانویه، ۲۶ فرمان ریاست جمهوری را امضا کرد که یک رکورد محسوب می‌شود. تصمیمات روز اول، مسیر سیاست او را ترسیم کرد، زیرا از طریق آنها ایالات متحده را از سازمان بهداشت جهانی خارج کرد و آشوب طلبانی را که در آغاز سال ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره یورش بردند، عفو کرد.

ریویرای خاورمیانه

ترامپ در جریان استقبال از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در ۴ فوریه، گفت که غزه می‌تواند به «ریویرای خاورمیانه» تبدیل شود.

رئیس جمهور آمریکا طرحی را اعلام کرد که بر اساس آن کشورش کنترل این منطقه ویران شده در اثر جنگ بین اسرائیل و حماس را در دست می‌گیرد و آن را بازسازی می‌کند، مشروط بر اینکه ساکنان آن که تعدادشان از دو میلیون نفر فراتر می‌رود، به کشور‌های دیگر به ویژه مصر و اردن منتقل شوند. این پیشنهاد محکومیت گسترده عربی و بین‌المللی را برانگیخت.

ماسک و پسرش مقابل دوربین‌ها

ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد جهان، در یک کنفرانس مطبوعاتی در دفتر ترامپ در ۱۲ فوریه به او پیوست.

ماسک که رئیس جمهور به او مأموریت داده بود بر اداره تازه‌تاسیس کاهش هزینه‌های فدرال و کاهش حجم بخش دولتی نظارت کند، به انتقادات در مورد فقدان شفافیت در کارش و تضاد منافع احتمالی پاسخ داد. او در حالی مواضع خود را بیان می‌کرد که پسرش «ایکس» در دفتر بیضی مشغول بازی و صحبت بود.

۹۰ دقیقه با پوتین

ترامپ در ۱۲ فوریه، انزوایی را که کشور‌های غربی از سال ۲۰۲۲ به دلیل جنگ در اوکراین بر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تحمیل کرده بودند، پایان داد و یک مکالمه تلفنی ۹۰ دقیقه‌ای با او انجام داد.

به دنبال آن یک تماس دوم در ۲۸ فوریه و مجموعه‌ای از دیدار‌ها بین مقامات آمریکایی و روسی با هدف جستجوی یک راه حل برای جنگ در اوکراین انجام شد که کی‌یف و متحدان اروپایی آن در آن غایب بودند. نزدیکی بین واشنگتن و مسکو منجر به دو عملیات تبادل زندانی بین دو طرف شد.

اجلاس آمریکا و روسیه در ریاض

اجلاس روسیه و آمریکا در ۱۸ فوریه در کاخ الدرعیه در شمال غربی ریاض برگزار شد و مسائل متعددی از جمله جنگ در اوکراین را مورد بحث قرار داد. دو طرف این مذاکرات را خوب و مفید توصیف کردند.

این اجلاس پس از تماسی که ترامپ با پوتین انجام داد و در آن روابط بین دو کشور و پرونده اوکراین را مورد بحث قرار داد، انجام شد.

مذاکرات با ایران

دولت ترامپ مذاکرات غیرمستقیم با ایران را با میانجیگری عمان آغاز کرد که از ۱۲ آوریل آغاز شد، به طوری که ایالات متحده و ایران دو دور مذاکرات غیرمستقیم را در سلطنت عمان رم به رهبری مذاکره کننده استیو ویتکوف برگزار کردند و قرار است جلسه سوم شنبه آینده برگزار شود.

مقامات دولت ترامپ، از جمله مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، بار‌ها تأکید کرده‌اند که رئیس جمهور «خارج از چارچوب فکر می‌کند» و «تنها کسی» است که قادر به هدایت این مذاکرات است.
ونس به اروپا درس می‌دهد

جی دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا، در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ در ۱۴ فوریه، شوکی را در بین رهبران اروپایی برانگیخت، زیرا او آنها را به دلیل آنچه محدود کردن آزادی بیان و مسائل مهاجرت تلقی می‌کرد، مورد انتقاد قرار داد و از آنها خواست تا هزینه‌های خود را در زمینه دفاعی افزایش دهند.

موضع معاون رئیس جمهور، علاوه بر اظهارات سایر مقامات، نشان داد که اتکا در این قاره به حمایت آمریکا از اروپا از طریق اقیانوس اطلس ممکن است به پایان خود رسیده باشد.

تحقیر زلنسکی

در ۲۸ فوریه، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، خود را هدف حمله لفظی شدید از سوی ترامپ و ونس یافت، که او را در مقابل خبرنگاران به عدم نشان دادن قدردانی از واشنگتن برای حمایت از کی‌یف در مواجهه با تهاجم روسیه متهم کردند.

حمله به دانشگاه‌ها

از ۷ مارس، دولت ترامپ اتهاماتی را متوجه تعدادی از دانشگاه‌های بزرگ کرد مبنی بر اینکه با تساهل در برابر «یهودی‌ستیزی» به تظاهرات در محوطه دانشگاه اجازه می‌دهند که به دلیل جنگ غزه از اسرائیل انتقاد می‌کنند.

ترامپ ۴۰۰ میلیون دلار از بودجه فدرال دانشگاه کلمبیا در نیویورک را کاهش داد و آن را متهم کرد که از دانشجویان یهودی در برابر آزار و اذیت به اندازه کافی محافظت نمی‌کند.

در ماه آوریل، دولت آمریکا کمک‌های مالی به ارزش ۲.۲ میلیارد دلار به دانشگاه هاروارد را به دلیل امتناع این مؤسسه که از معتبرترین مؤسسات جهان محسوب می‌شود، از پذیرش خواسته‌های کاخ سفید، مسدود کرد.

اخراج به السالوادور

در ۱۵ مارس، دولت ترامپ به قانون مبهمی مربوط به قرن هجدهم متوسل شد تا اخراج بیش از ۲۰۰ نفر را که گمان می‌رفت وابسته به باند‌ها هستند، به زندانی با امنیت بالا در السالوادور توجیه کند.

این دولت با دادخواست‌هایی در این زمینه رو‌به‌رو است که به دیوان عالی رسیده است. اما دولت از موضع خود عقب‌نشینی نکرده است، در حالی که یک قاضی فدرال به این نتیجه رسیده است که «دلیل احتمالی» برای پیگرد قانونی دولت ترامپ به اتهام تحقیر دادگاه در پرونده اخراج مهاجران غیرقانونی وجود دارد.

چشم به گرینلند

ترامپ در ۲۶ مارس اظهارات خود را مبنی بر اینکه ایالات متحده باید گرینلند، جزیره وسیع در قطب شمال که دارای خودمختاری است، اما رسماً متعلق به دانمارک است، تصاحب کند، افزایش داد.

او گفت: «ما به گرینلند برای امنیت و صلح بین‌المللی نیاز داریم. ما به آن نیاز داریم»، این سخنان را دو روز قبل از سفر ونس و همسرش به این منطقه بیان کرد.

موضع ترامپ با انتقاد شدید کپنهاگ رو‌به‌رو شد و سفر معاون رئیس جمهور آمریکا و همسرش به پایگاه نظامی کشورش در این جزیره محدود شد.

جنگ تعرفه‌ها

ترامپ در دوم آوریل از اعمال تعرفه‌های گمرکی سنگین بر ده‌ها کشور جهان خبر داد و آنها را متهم کرد که از ایالات متحده در زمینه تجارت سوء استفاده می‌کنند.

در نهم همان ماه، روزی که قرار بود این عوارض به اجرا درآید، ترامپ کمی عقب‌نشینی کرد و حداقل اضافی ۱۰ درصدی را که بر اکثر واردات اعمال کرده بود، حفظ کرد، در حالی که سایر عوارض را به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورد. چین از این تعلیق مستثنی شد، زیرا عوارض اضافی اعمال شده توسط ایالات متحده بر آن به ۱۴۵٪ رسید، که پکن را وادار به پاسخگویی با عوارض متقابل کرد.

این بحران باعث اختلالات شدید در بازار‌های جهانی، افزایش قیمت طلا به سطوح بی‌سابقه و کاهش ارزش دلار شد.

برچسب ها: دونالد ترامپ
captcha
اخبار داغ
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
شکست بد تیم ملی جوانان مقابل کره! شکست بد تیم ملی جوانان مقابل کره!
تیم ملی فوتبال جوانان ایران در حالی که با یک گل از حریف خود در انتخابی جام ملت‌های آسیا پیش بود، در دقایق پایانی وقت اضافه بازی، دو گل دریافت کرد و بازی را برابر کره شمالی واگذار کرد.
جام جهانی بدون مسی دیگه جام جهانی نمیشود! جام جهانی بدون مسی دیگه جام جهانی نمیشود!
مورینیو: جام جهانی بدون مسی دیگر همان نیست
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»