کد خبر: ۶۰۵۴۱
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۷

راز و رمز کشتی تایتانیک پایان ندارد!

لاشه کشتی تایتانیک تقریبا ۴۰ سال پیش در جریان ماموریت محرمانه نیروی دریایی ایالات متحده برای بازیابی زیردریایی‌های هسته‌ای پیدا شد.
راز و رمز کشتی تایتانیک پایان ندارد!

مخاطب۲۴- تقریباً بلافاصله پس از غرق شدن تایتانیک در ۱۵ آوریل ۱۹۱۲، تلاش‌هایی برای بازیابی لاشه کشتی و اجساد کسانی که با کشتی به اعماق دریا فرو رفته بودند، آغاز شد. با این حال، فناوری محدود غواصی در آن زمان، این امر را برای بیش از هفت دهه غیرممکن ساخت.

بیشتر بخوانید

به گزارش businessinsider؛ تایتانیک ۱۱۳ سال پیش، در آوریل ۱۹۱۲، غرق شد، اما لاشهٔ آن تنها ۴۰ سال پیش کشف شد. رابرت بالارد و ژان-لوئی میشل، بقایای کشتی را ۷۳ سال پس از غرق شدن آن پیدا کردند. دهه‌ها بعد، بالارد فاش کرد که این عملیات غواصی در واقع یک مأموریت مخفی نیروی دریایی در دوران جنگ سرد بوده است.

در اول سپتامبر ۱۹۸۵ - تقریباً ۴۰ سال پیش - بقایای کشتی طی یک اکتشاف مشترک توسط رابرت بالارد اقیانوس‌شناس آمریکایی که افسر نیروی دریایی نیز بود، و ژان لوئی میشل، اقیانوس‌شناس فرانسوی، کشف شد. همان طور که نیویورک تایمز در آن زمان گزارش داد.

راز و رمز کشتی تایتانیک پایان ندارد!

اما این عملیات در اصل هیچ ارتباطی با تایتانیک نداشت بلکه یک مأموریت مخفی برای یافتن لاشه‌های دو زیردریایی هسته‌ای، یواس اس اسکورپیون و یواساس تریشر بود.

با این حال، این اطلاعات تا سال ۲۰۰۸ افشا نشد، زمانی که بالارد ماهیت واقعی مأموریت را به نشنال جئوگرافیک فاش کرد.

بالارد در سال ۲۰۰۸ به نشنال جئوگرافیک گفت: «نیروی دریایی بالاخره دارد در این باره صحبت می‌کند.»

در سال ۱۹۸۲، بالارد برای تأمین بودجه فناوری جدید زیردریایی‌های اکتشافی به منظور یافتن تایتانیک، با نیروی دریایی آمریکا دیدار کرد. نیروی دریایی موافقت کرد این پروژه را تأمین مالی کند، اما به شرطی که از این فناوری برای بررسی زیردریایی‌های غرق‌شده استفاده شود.

یواساس تریشر در آوریل ۱۹۶۳ و یواس اس اسکورپیون پنج سال بعد در مه ۱۹۶۸ غرق شده بودند. بر اساس گزارش‌های مؤسسه نیروی دریایی ایالات متحده، این دو تاکنون تنها زیردریایی‌های هسته‌ای هستند که نیروی دریایی آمریکا از دست داده است.

نیروی دریایی به بالارد اجازه داد در صورت باقی ماندن زمان پس از یافتن این زیردریایی‌ها و پس از بررسی احتمال نقش اتحاد جماهیر شوروی در غرق شدن آنها به جستجوی تایتانیک بپردازد.

رونالد تانمن، معاون عملیات زیردریایی‌های نیروی دریایی در آن زمان، به نشنال جئوگرافیک گفت: «هیچ نشانه‌ای از استفاده از تسلیحات خارجی که موجب غرق شدن کشتی شده باشد مشاهده نکردیم.»

راز و رمز کشتی تایتانیک پایان ندارد!

تنها ۱۲ روز به پایان مأموریت مانده بود که بالارد با استفاده از یک حدس مبتکرانه توانست تایتانیک را پیدا کند. او گمان می‌کرد کشتی به دو قسمت تقسیم شده و ردّی از آوار بر جای گذاشته است.

بالارد به نشنال جئوگرافیک گفت: «این همان چیزی بود که ما را نجات داد. حدس من درست از آب درآمد.» او اشاره کرد که نیروی دریایی نگران بود مبادا مردم به هدف واقعی جست‌و‌جو‌های آنها در کف اقیانوس پی ببرند. بالارد توضیح داد: «نیروی دریایی اصلاً انتظار نداشت من تایتانیک را پیدا کنم. وقتی این اتفاق افتاد، آنها به خاطر توجه رسانه‌ها واقعاً مضطرب شدند. اما مردم آنقدر مجذوب افسانه تایتانیک بودند که هرگز ارتباط ماجرا را متوجه نشدند.»

پس از ۲۳ سال، بالارد حقیقت مأموریت خود را فاش کرد. او همچنین تجربهٔ کشف این کشتی را در کتاب خود با عنوان کشف تایتانیک به تفصیل شرح داده است.

او در کتابش نوشته است: پیدا کردن کشتی یک چیز بود -آن را کشف کرده بودیم. اما حضور در آنجا چیز دیگری بود. این بخش ترسناک ماجرا بود.

۱۸ ژوئیه ۲۰۲۳ نسخه قبلی این گزارش به اشتباه زمان ناپدید شدن زیردریایی یواس اس اسکورپیون را مه ۱۹۶۵ ذکر کرده بود، در حالی که این واقعه در مه ۱۹۶۸ رخ داده است.

برچسب ها: کشتی تایتانیک
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر