کد خبر: ۶۰۴۷۸
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۶

اجرای ۱۰ مانور ملی مدیریت بحران در بافت‌های تاریخی

مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی گفت: در ده استان کشور مانور‌های سراسری مدیریت بحران با مشارکت هلال‌احمر، آتش‌نشانی و نیروی انتظامی برگزار می‌شود تا همکاری میان دستگاه‌های امدادی و حوزه میراث‌فرهنگی برای حفاظت از آثار تاریخی تقویت شود.
اجرای ۱۰ مانور ملی مدیریت بحران در بافت‌های تاریخی

مخاطب۲۴- مراسم بزرگداشت روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی صبح امروز شنبه ۳۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور، جمعی از مدیران ستادی، مفاخر معماری، مرمت‌گران، معماران و هنرمندان برجسته در سالن نوروز وزارتخانه برگزار شد.

فاطمه داوری، مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی کشور در این مراسم با تأکید بر نقش بی‌بدیل استادکاران، پیشکسوتان و کنشگران حوزه مرمت، از اجرای برنامه‌های گسترده به مناسبت این روز جهانی در سراسر کشور خبر داد.

او با اشاره به شعار شورای بین‌المللی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی، «میراث در معرض خطر (تهدید) از بلایا و درگیری‌ها: آمادگی و یادگیری از ۶۰ سال فعالیت ایکوموس»، گفت: این شعار بازتابی از شرایط اقلیمی و تهدیدات نوظهور جهانی علیه آثار تاریخی است و در همین راستا، شعار ملی امسال نیز «تاب‌آوری آثار تاریخی در برابر بحران‌ها» انتخاب شده است.

داوری با اشاره به تمرکز معاونت میراث‌فرهنگی بر سه محور «تاب‌آوری ساختاری، اجتماعی و عملکردی» بنا‌های تاریخی، از برگزاری ۵۰ نشست تخصصی و علمی با حضور استادان، پیشکسوتان و پژوهشگران برجسته در استان‌های با بیشترین میزان خطرپذیری از سیل، زلزله و فرونشست زمین خبر داد.

بیشتر بخوانید

او همچنین اعلام کرد: ده مانور سراسری مدیریت بحران در بافت‌های تاریخی با مشارکت نهاد‌های اصلی خدمات‌رسان از جمله جمعیت هلال‌احمر، سازمان آتش‌نشانی و نیروی انتظامی در ده استان کشور اجرا می‌شود. هدف از این مانورها، ارتقای هماهنگی ملی برای امدادرسانی به آثار تاریخی و افزایش تاب‌آوری شهری در مواجهه با بحران‌هاست.

مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی همچنین از استقبال گسترده مردم در روز بازدید رایگان از موزه‌ها، اماکن تاریخی و پایگاه‌های ملی و جهانی وابسته به وزارتخانه خبر داد و گفت: شناخت عمومی از روایت‌های پنهان آثار تاریخی، گامی مؤثر در مسیر حفاظت از آنهاست.

داوری در ادامه به اجرای طرح «نادیده‌های تاریخی» اشاره کرد که طی آن در روز‌های اخیر، امکان بازدید عمومی از برخی اماکن کمتر دیده‌شده تاریخی کشور فراهم شد.

او در پایان، نقش محوری استادکاران، مرمت‌گران و کنشگران میراث‌فرهنگی را در استمرار پایداری و انتقال میراث به نسل آینده یادآور شد و از تجلیل شایسته این چهره‌ها در مراسم امروز خبر داد.

برچسب ها: بناهای تاریخی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ضرورت پیگیری تصویب و ابلاغ قانون ساترا ضرورت پیگیری تصویب و ابلاغ قانون ساترا
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با دبیر شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما، پیگیری تصویب و ابلاغ قانون سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) را ضروری دانست.
مهدیه اسفندیاری چرا در فرانسه زندانی است؟ مهدیه اسفندیاری چرا در فرانسه زندانی است؟
مقامات قضایی فرانسوی گفتند که مهدیه اسفندیاری که حدود یک و نیم ماه قبل بازداشت شده، متهم به تبلیغ و دفاع از تروریسم است. مقامات فرانسوی تاکنون در بارۀ پروندۀ این زن ایرانی سکوت کرده بودند.
کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه
شهر وان در شرق کشور ترکیه یکی از شهر‌های باستانی است که طی قرون مختلف و به واسطه محل ژئوپولیتیکش از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است. مردم این شهر به زبان کردی تکلم می‌کنند و جمعیتی بالغ بر ششصد هزار نفر را در خود جای داده است. شهر وان در گذشته محل زندگی ارمنیان بوده است. قدمت این شهر به یونان باستان باز می‌گردد و معروفیت آن به دریاچه زیبای آن به عنوان بزرگ‌ترین دریاچه ترکیه است که به خاطر املاح آن اغلب به رنگ سبز سیر دیده می‌شود.
بیانیه وزارت خارجه عمان در پایان گفت‌و‌گو‌های رم بیانیه وزارت خارجه عمان در پایان گفت‌و‌گو‌های رم
وزارت امور خارجه عمان در بیانیه‌ای از موافقت ایران و آمریکا برای «ورود به مرحله بعدی گفت‌وگوها» که هدف آن «امضای توافق هسته‌ای منصفانه» خواهد بود، خبر داد.
راهنمای جدید گوگل برای استفاده بهتر از هوش مصنوعی راهنمای جدید گوگل برای استفاده بهتر از هوش مصنوعی
راهنمای جدید گوگل برای مهندسی دستور، منبعی بی‌نظیر برای هر کسی است که می‌خواهد از ابزار‌های هوش مصنوعی مانند Gemini بهترین نتیجه را بگیرد.
عراقچی: مذاکرات رو به جلو است عراقچی: مذاکرات رو به جلو است
وزیر خارجه ایران گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا را «رو به جلو» توصیف کرد و گفت: روز چهارشنبه جلسات فنی در سطح کارشناسان برگزار می‌شود و پس از آن، مذاکره‌کنندگان روز شنبه ملاقات خواهند کرد.
دور سوم مذاکرات طی هفته آینده برگزار خواهد شد دور سوم مذاکرات طی هفته آینده برگزار خواهد شد
دومین دور از مذاکرات غیرمستقیم میان هیات‌های مذاکره کننده ایران و ایالات متحده که با میانجی گری سلطنت عمان در ساختمان دیپلماتیک این کشور در رم در جریان بود، دقایقی پیش طبق برنامه ریزی صورت گرفته به پایان رسید. سومین دور این گفت‌و‌گو‌ها طی هفته آتی برگزار خواهد شد.
برگزیده
کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه
شهر وان در شرق کشور ترکیه یکی از شهر‌های باستانی است که طی قرون مختلف و به واسطه محل ژئوپولیتیکش از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است. مردم این شهر به زبان کردی تکلم می‌کنند و جمعیتی بالغ بر ششصد هزار نفر را در خود جای داده است. شهر وان در گذشته محل زندگی ارمنیان بوده است. قدمت این شهر به یونان باستان باز می‌گردد و معروفیت آن به دریاچه زیبای آن به عنوان بزرگ‌ترین دریاچه ترکیه است که به خاطر املاح آن اغلب به رنگ سبز سیر دیده می‌شود.
شهر زیرزمینی ابرکوه شهری متفاوت و عمیق شهر زیرزمینی ابرکوه شهری متفاوت و عمیق
در دل خاک گرم ابرکوه، شبکه‌ای از راهرو‌ها و سکونت‌گاه‌های زیرزمینی نهفته است که از گذشته‌های دور به عنوان پناهگاه، مسیر عبور، و مکانی امن برای مردم منطقه مورد استفاده قرار می‌گرفت. این دالان‌های تاریخی، نه‌تنها روایتگر شیوه‌های هوشمندانه معماری ایرانی هستند، بلکه پنجره‌ای به راز‌های کهن این شهر می‌گشایند. اکنون، این مجموعه زیرزمینی در حال بازسازی و بهره‌برداری است تا گردشگران بتوانند سفری به دل تاریخ ایران تجربه کنند.
جزیره توتی میراثی که از طوفان‌ها و جنگ‌ها جان سالم به در برد جزیره توتی میراثی که از طوفان‌ها و جنگ‌ها جان سالم به در برد
در قلب خارطوم، جایی که دو رود بزرگ نیل آبی و نیل سفید به یکدیگر می‌پیوندند، جزیره‌ای قد برافراشته که روایت‌گر پیوندی هزارساله میان انسان، طبیعت و فرهنگ است. توتی، جزیره‌ای ناشناخته، اما پررمز، امروز به نماد تاب‌آوری فرهنگی در برابر بلایا و درگیری‌ها بدل شده و بهانه‌ای شده تا در روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی، از تجربه‌ای آفریقایی برای نجات میراث‌فرهنگی در خطر بیاموزیم.
صفحه خبر بالای تصاویر