مخاطب۲۴- بنا بر این حکم، تعریف زن طبق قانون برابری انگلستان به جنسیت بیولوژیکی فرد بستگی دارد. این حکم مهم به این معنی است که یک فرد تراجنسیتی نباید تنها به استناد گواهی که او را به عنوان زن به رسمیت میشناسد (جنسیت گواهیشده)، برای اهداف برابری زن در نظر گرفته شود.
پنج قاضی دیوان عالی بریتانیا به اتفاق آرا، حکم دادهاند که اصطلاحات «زن» (woman) و «جنسیت» (sex) در قانون برابری به یک زن بیولوژیکی اشاره دارد.
این پرونده از قانونی در سال ۲۰۱۸ (۱۳۹۶) ناشی میشود که توسط پارلمان اسکاتلند تصویب شد و طبق آن میبایست ۵۰ درصد از نمایندگان زن در هیئت مدیره نهادهای عمومی اسکاتلند حضور داشته باشند. این قانون در تعریف خود از زنان شامل زنان تراجنسیتی میشد، که مباحث زیادی به دنبال داشت.
اما در حکم دیوان عالی بریتانیا تاکید بر این است که قانون برابری اگر به تفسیری از جنسیت متکی باشد که به جای زیستشناسی انسان، مبتنی بر گواهی جنسیت باشد، "نامنسجم و غیرقابل اجرا" خواهد بود.
دولت بریتانیا از این حکم استقبال و اعلام کرد که این حکم، شفافیت لازم را برای خدماتی مانند بیمارستانها، پناهگاهها و باشگاههای ورزشی فراهم میکند.
رسیدن به این تعریف ساده و واقعی از مفهوم زن در سالهای اخیر به یکی از چالشهای جدی دنیای غرب تبدیل شده است. با فراگیرتر شدن مفاهیم تراجنسیتی به بهانه آزادی و مدرنیته، زنان در کشورهای غربی از جمله بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا با مشکلات زیادی برای اثبات وجودی خود مواجه بودند.
گسترش عملهای پزشکی و تغییر جنسیت، مردان بیولوژیکی را که تنها به استناد گواهی پزشک در زمره زنان به حساب میآیند را به محیط ها، مشاغل و جایگاههای مختص زنان وارد کرده است. این موضوع، صدمه جدی روحی روانی و همچنین جسمی غیرقابل جبرانی به زنان وادار و حقوق اولیه آنها را در بسیاری از مواقع گرفته است.